Ученето не е забавно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Ученето не е забавно
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1655 пъти
Здравейте! Най-вероятно след като прочетохте заглавието ми се възмутихте, но ви моля да не прибързвате с изводите си за мен. Преди да започна искам да добавя че съм момиче на 14г. Единствената причина поради която ви казвам това е, за да знаете че все още не съм с кой знае какъв опит в живота и че просто споделям мнението си. Добре, нека ви обясня моята теория! Знам, всички сме чували от родителите си, или от други познати, че "Който учи ще сполучи" и почти на всички ни се е случвало да стигнем до скандал с нашите (или по-точно, те да го сътворят), защото сме се издънили с оценките. Не че не съм съгласна с родителите, но да бъдем честни! Ученето не е забавно. То е процес на комплексиране. Ако ви се е случвало някой съученик да ви разсейва в час и вие заради него да сте единствения от целия клас, който не е разбрал урока, значи ще ме разберете. Ако не ви се случвало, значи сте късметлия. Както и да е. Да бъдем реалисти, всички говорят против нашето поколение, защото не сме ученолюбиви като "предците" ни и защото сме интернет маниаци, бързо развиващи се и да не кажа- най-лошото поколение на всички времена. Това обаче не е вярно. Все пак, първо на първо хората сме различни. Само заради грешката на някого не бива да се поставя цялото ни поколение под общ знаменател. Това че някой иска да се прави на по- голям в шести клас (Аз лично не съм била и не съм от този тип тийнейджъри, но нека всеки гледа себе си. ), че пуши, пие и т. н. си е негов проблем, освен това времената вече са
други. А пък това, че всички мислят, че заради интернет сме станали мързеливи, според мен си е чиста глупост. Да не забравяме че интернет си има своите полза и информация, а вече кой как го използва си зависи от него. Знам, всеки човек има различно мнение, но аз лично не одобрявам тези на старото поколение (Или поне на някои от тях. Както казвам, не поставяйте всички под общ знаменател! ). Но да преминем към най-голямата ми мъка а именно, проблема с училището и неговата система, както и криворазбиранията на родителите ни, затова че сме мързеливи и не обичаме да учим! Всички обичаме родителите си и това е така, но да си признаем, те правят училищните ни години още по-напрягащи, отколкото са. Аз например, както бях пълна отличничка през началото на учебната година и сега изкарах една тъпа тройка, родителите ми се разочароваха. И не просто се разочароваха, те направиха всичко възможно, за да се осъмня, дали нямаше да е по-спокойно ако не им бях казала за тази оценка. Родителите ни просто искат да сме като тях на времето, но те дори не си дават сметка колко различни са сегашните времена. Не ми се вярва всички от предишното поколение да са били ученолюбиви и отлични винаги, но ако това наистина е било така, то е било, защото учителите им са били по-строги, а класовете и-по дисциплинирани. Сигурно често са учили неща от обща култура и книгите са им били по интересни, защото не са имали непознати думи както сега ние имаме в книгите, които ни дават да четем през лятото. Много ясно, че когато човек не може да произнесе правилно непозната стара дума, цялата книга ще му стане трудна за четене и за разбиране. Макар че имам и много други примери, мисля да ви спестя романа и да приключвам. Благодаря за вниманието! Не казвам че съм сто процента права в тази си теория и затова не очаквам да се съгласите с мен, но ако го направите ще съм ви много благодарна, че ме разбирате!
П. С. Не си мислете че съм такава, на която всичко в училище й е безразлично и все бяга от час, защото за ваша информация аз съм човек, който обича да чете и да пише, макар че повече предпочитам да пиша собствени истории и си падам по филмовото изкуство. Още веднъж, благодаря за отделеното внимание! Приятна вечер!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 43236275e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Правилно.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c9aa3389e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Душичка, две неща:

1. Неграмотна си. Ето ти страничен ефект от това, че не си достатъчно дисциплинирана да учиш. Повтаряш сто пъти, че ученето не е забавно и за ползите от интернет, но не виждам грамотността ти да се е повлияла от пребиваването ти в него.

2. Това, че намираш непознати думи четейки книга означава, че речниковият ти запас е изключително беден. Речников запас, душичка, се прави именно с четене на книги. Интересът към тях идва с четенето. Виждам, че и интернет не ти е помогнал тук особено.

Иначе, когато бях на 14 и аз намирах родителите си за досадни. Разбери обаче нещо изключително важно - в живота не всичко е забавно, даже напротив. И това дали един ден в работата ти ще ти е забавно, или ще търкаш разлятото кафе от масите на кварталната кръчма, зависи именно то това, колко учиш днес. Прост факт, начин на развитие на личността ако щеш.

Дерзай с интернета...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 869a1c5eeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Миличка, за съжаление на този свят има много неща, които не са приятни, но трябва да ги правим. Да не мислиш, че ходенето на работа е забавно? Е, не е. И това е само един пример. Така, че ако сега не свикнеш, че на света има куп гадости, които искаш или те трябва да свършиш, направо не те виждам след няколко години. Не забравяй, че освен на химия математика, литература и т. н. училище те учи и на дисциплина, т. е. подготвя те за моментът, в който ще трябва да се справяш с далеч по-сложни проблеми от урока по математика. За това не прави драми, а се примири, че това е животът. Да, гадно е, обаче така е устроен светът.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: fbfe4310d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мда, на 14 действително ти е доста беден житейския опит. Доста неща в живота не са забавни. Ходиш на училище, университет, работа да учиш и да работиш. Ходиш в казарма (някои и там сме ходили). Ходиш на зъболекар (и там е добре да се ходи отвреме-навреме). Ходиш на лекар, ако нещо стане. Излизаш с приятели, но нещо се издънваш и после ти се подиграват. Гаджето те зарязва. Кучето ти се изгубва и така нататък...

Абе въобще, никой не ти е обещавал, че животът ще е като по мед и масло :) Животът си е живот, случват се разни неща - ту хубави, ту не толкова.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 4859b9f553
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   До 2 и 3: И аз навремето мислех като авторката, и на мен ми казваха точно същите неща, които вие й пишете сега. И аз учех, по-точно зубрех, излишните и хаотично подредени глупости в учебниците. И сега мога да кажа само едно: файда - йок! Извинявам се за турцизма, ама по-подходящ израз няма.
Не казвам, че не трябва да се учи. Ама да учиш `щото, разбираш ли, не всичко в живота било приятно... Ми което не можеш да избегнеш - ОК, приемаш го, ама което можеш - що пък не!?
Така че, авторке, не се мъчи с това, което учиш насила, и без това нито ще го разбереш, нито запомниш, само ще си изгубиш времето, ей така, за едната похвала.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3350d6601f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Никой не те пита, кое ти е интересно и кое ти е скучно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a0ada94a18
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №3, недей приказва глупости бе-по-точно едно време е учело на дисциплина даскалото, когато нашите са били на тея години наште, тогава вероятно са ги учили на дисциплина, но не и сега!! Не и днес... а май няма смисъл да казвам, че сега на едно нищо даже не ги учат, нито в училище, кво остава пък в тез университети, където само гледат да ти лапнат паричките от таксичката, педагогически правоспособности и тем подобни, а иначе кво научаваш-почти нищо! ... Така бил устроен света-ами да, защото е мега зле устроен, затова и лека-полека, върви към края си, както се казва, щото на доста места и глад, мизерия, немотия, огромно неравенство между бедни и богати хора, да не говорим пък за глобални затопляния и т. н. -всичко туй, един ден ше унищожи целия свят, ма ай да видим! ... Те политиците я докараха дотам(в световен мащаб говоря), да стигнат дотам отделните държави...
А иначе съм съгласен и аз до голяма степен с авторката, права си е сега-и аз не уважавам особено старото поколение, като цяло, даже и моите супер много ме дразнят вече, малко или много, и въобще като цяло това поколение, ама така е-едно е да си роден 60-те, 70-те години, съвсем друго да си "дете на прехода", нали така, да не говорим пък за след 2000г. родените! ... Времена, ценности, всичко се променя, какво да се прави сега, има ли смисъл и това да казвам, дали е към лошо или добро, вече... И това е световно явление, да не си въобразявате че само тука у България сме тъй бе, нашето поколение и въобще всичко друго-да не смятате че дори в развитите страни като Германия, Япония, Америка, Франция, Китай и т. н. и техните млади хора не са мързеливи, не са ученолюбиви и пр. Ако си го мислите, значи... просто бъркате яко! ... Това не може да е проблем само на малка България, едва ли...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: fc1712feea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Благодаря на номер 1, 5 и 7 Честно казано не очаквах някой да ме подкрепи, затова ви благодаря много! До номер 2, не че не съм съгласна с теб, ама както виждаш в днешно време можеш да оцелееш и без много учене. Ето защо сме толкова зле. Иначе да прави сте, живота не е лесен. Номер 6 и теб никой не те кара да коментираш, ама очевидно не се отказваш.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b13de55d9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ако имаш интерес към даден дял от науката, насочи се именно към него. Повярвай ми, ако имаш интерес към нещо, никога няма да кажеш, че ти е скучно.
Нека ти дам пример, аз ще следвам медицина. Да, това е най-коварната специалност. Чета не само задължителният материал за кандидатстване, не разчитам само на него, но и на странична литература. Чета литература на биологическа и химическа основа, свързана с медицината, като анатомия и физиология на човека, хистология и цитология на човека, биохимия, биофизика и радиобиология, фармакология и токсикология, микробиология и вирусология, генетика, органична, неорганична и аналитична химия. Да, ще кажеш примерно, че нямаш време, но за мен не е така. Имаш ли желание, ще се случи!
Успех, Човече!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: fc1712feea
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9, благодаря ти! Права си. Ами за сега нямам любим предмет, но има няколко, които много ми харесват и засега ще наблегна повече към тях.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 869a1c5eeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ами като не ти се учи-не учи. Не учиш нито за вашите, нито за учителите. Нито учителката ще остане без работа или с ниска заплата някой ден, нито майка ти. И не, не става дума за това да те сравняваме с предишните поколения и как те учели, а сега не учите. Всеки човек си е отделен индивид. И преди е имало ученолюбиви и сега има, както и преди е имало мързели и сега има. Просто всеки си избира. Ако искаш и 8 клас не завърши, то си е за теб. Ще го разбереш след няколко години.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0a16019a3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да, права си. Ако сте забелязали старото поколение мрънкат за почти всичко. По цял ден гледат новини и медиите, показващи единствено лошото промиват мозъците им и те виждат света по един крайно нереалистичен начин. Хората умишлено избягваме подцененият Аз, който влиза в ролята на жертва и се оплаква. Не, че и сред младите няма индивиди, на които им е виновна държавата, политиците, шефа, но не и те самите, но това е друга тема. Всеки един от нас е отделен индивид и е безсмислено да се слага цялото младо поколение под общ знаменател. Няма какво да се лъжем, при всички поколения до ден днешен е имало гнили ябълки, а и да не забравяме, че детето не се ражда такова, то става това, което е благодарение на родителите и околните. Вярно е, че някога са били по-дисциплинирани, но всичко се е базирало на страх предвид наложения тогава комунизъм. А за училището само ще ти кажа да не се оставяш да ти промият мозъка. Тази институция е създадена с цел да създаде едни смирени, плахи работници, които да мислят по един и същи начин, за да могат лесно да бъдат управлявани. Реши с какво искаш да се занимаваш в бъдеще и учи усилено само него, а другите неща опитай да ги избуташ, защото няма смисъл от тях, но са задължителни и няма какво да се направи. Надявам се да вникнеш в думите ми и с каквото и да решиш да се занимаваш ти пожелавам успех!

DEBBY17

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 41fb972a4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Като завършиш ще разбереш, че е било мноого забавно ;)

Ама късно ще е либе за китка! ;Р

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: fc1712feea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   До номер 11: Не, че нещо, ама съм девети клас.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: fc1712feea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Междудругото, благодаря на номер 12! Ти наистина ме разбираш.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 869a1c5eeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Номер 14, това беше пример. Ама явно дори това не можеш да схванеш. А иначе дали 8, дали 9, дали 10 клас все тая. Все ще си без завършено средно образование.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 8f0e91a775
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   За тези, които смятат, че образованието е задължително, или че работата винаги е скучна: Аз съм на 16. В момента изкарвам два пъти повече пари от учителката си, продавайки уменията си в интернет. А това е само началото - имам много време да правя и повече. В този контекст, има няколко неща, които трябва да знаете. 1. Да сте наясно какво всъщност ви харесва (да, нека има малко досадни моменти - няма как иначе) 2. Да знаете какво се търси на пазара, 3. Да можете да продавате. // Вместо да се квалифицирате в какви ли не глупости, достатъчно е да намерите решение на някой бизнес, чрез което да изкара повече пари. Това е най-важното за тях в крайна сметка.

Технологиите ни предоставят с възможности, които дори ние самите не осъзнаваме. Събудете се, хора... Не са ви виновни телефоните, НИТО образованието. Аз лично не съм фен на образователната система, но пък и училището ни учи на някой неща. Всичко зависи от това през каква ленса гледаме на живота.

~Dani

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: fc1712feea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Номер 16, пак ще си говорим някой ден.
П. С. Аз съм номер 14.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker