Вечно гладна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Вечно гладна
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1142 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 15г...и сьм вечно гладна. Това не е шега и моля да бъда приета сериозно. Аз съм 175см и съм 56.5кг. Не смятам, че изглеждам зле-някои хора ме мислят за нормална, а други за прекалено слаба. Но не е там проблема. Гладна съм и то много често-през 2 часа! И, за да не затлъстея ям плодове(аз иначе мога през 2 часа да ям дюнер- да, наистина!) Ям само на вечеря готвена храна като цяло-рядко на закуска или обяд.
Никога не съм била диагностицирана, но преди 2 години имах нещо като анорексия-бях 40кг от целенасочено гладуване на 169см. Четох, че хората, които са минали през анорексия, след време изпитват екстремен глад(от англ. ,,extreme hunger after anorexia"). И мисля, че с мен се случва това! Но аз ако почна през 2 часа тестено, ще премина от анорексия на затлъстяване.
Дайте ми съвет с какво да убия това чувство на глад-поне да ям през 3, 4 часа и да ям нормално!? Билки, други средства??
Моля, публикувайте!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3301c045b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прекалено много въглехидрат ядеш. Тогава се получава това. Намали малко въглехидратите (тесто, плодове, зеленчуци, варива) и ги замени с протеин (месо, яйца, мляко и млечни продукти). Горе-долу колкото ти е протеина като обем, 2 пъти по толкова трябва да ти въглехидрата. Така ще си максимално сита дълго време. Предварително си ги нареди в чиния и я напълни 1/3 с протеин, 2/3 въглехидрат. Ако въглехидратите са от лошите (пържени картофи, сладко, тесто, високо калорични плодове като банан), то тогава трябва да са едно към едно. Т.е. половината чиния протеин, другата половина лош въглехидрат.

Гладна си, защото много ти се вдига захарта рязко след ядене, мозъка пирува и е доволен, но скоро след това започваш да произвеждаш големи количества инсулин, за да неутрализираш токсичните нива на захарта, който рязко сваля кръвната захар и мозъка изпада в шок от тези резки промени (приема го като аварийна ситуация) и иска да си набави поредната доза захар, става като наркотик. Затова подава сигнал за глад за въглехидрат и ти ставаш зверски гладна и то точно за най-лошите храни. Това е най-лесния и бърз начин за мозъка да си достави захар. Другият вариант е да започне да разгражда мазнини до захар, но това е доста по-бавен и труден процес и не му се занимава, при положение че има доста по-достъпен начин.

Ако спазваш пропорциите, няма да ги има тези резки промени на захарта и инсулина и мозъка ще влезе в един постоянен ритъм и ще си набавя захарта по малко, но постоянно и равномерно. Няма да го има този шок.

Освен това протеина ще предизвиква отделяне на глюкагон, който ще балансира инсулина. Имай предвид, че резките промени на нивото инсулина могат да бъдат много опасни и крият сериозни рискове за здравето.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: cf8d4c0dd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напълно нормално на 15г растеш, нямам предвид толкова на височина колкото развитие на вътрешни органи. Затова на 15г човек трябва да се храни и то добре, за момиче имам предвид 1800 калории.
Примерно
закуска 7-8ч сутрин
чаша чай с малко мляко
две препечени филии намазани с по една чаена лъжичка крема сирене
и 250гр плодове на салата.
преди обед 10часа
едно обезмаслено кисело мляко.
Обяд
порция спагети с зеленчуци, ако си ги готвиш сама за да си направиш порция ще измериш суровите спагети да се събират гърлото на 500мл празно шише от вода.
за десерт печена ябълка.
След обед в 14 часа
една вафла
след още 2 часа
15 зърна грозде и 50гр сирене
Вечеря 18-19 часа
150гр печено месо
200гр салата от моркови или домати
2 препечени филии хляб
250гр ягоди
това са около 1800 калории с добро хранене на два часа.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c4429ca96d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей! През деня можеш да наблегнеш на зеленчукови салати, кисело мляко на корем и варени яйца. Така ще си увеличиш протеина, ще се чувстваш по-сита и енергична и няма опасност и да затлъстееш. Плодовете по-добре ги ограничи до 2-3 плода дневно - от тях се и огладнява и са и по-калорични от зеленчуците и протеините. Друг вариант е да комбинираш плодовете с протеин - примерно ябълка или грейпфрут с кашкавал или извара е много вкусно - така закуските ти ще са по-балансирани. Към киселото мляко пък можеш да дибавяш по няколко ядки (орехи, лешници, бадеми).

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker