Заплатите? И кой са по-хубавите работни места? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Заплатите? И кой са по-хубавите работни места?
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 2316 пъти
Здравейте тийнеджърка съм. Чудя се какво да уча. И се чудя колко взимат учителите, пожарникарите, счетоводителите, водопроводчик, касиер, ченге, шофиор и др. Моля да побликуват темата. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9f5ce6e15d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Учителите сега ще взимат около 700 лв. , но са в училище до обяд, като магазинер може пак толкова пари да взимаш. Може да изкараш курс - маникюр, фризьор.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2ce10cad7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм счетоводител, но как да ти кажа колко взимат? Има взимащи 500 лв, има и взимащи 5000. А ако говорим за одитори или работещи в сферата на счетоводния софтуер, може и повече.

От счетоводител до счетоводител има Балкан разлика. Има счетоводители, които правят само една операция. Има и такива, които правят всичко - от ТРЗ през охрана на труда до данъчни декларации, (не)легално спестяване на данъци и сложни счетоводни казуси.

Въпрос на опит, компетенции, познаване на законите, желание за работа и т.н.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 587beb29d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Номер 1 дава грешна информация. От януари 2019 учителите ще взимат към 930 лв парите, които им се отпускат за облекло 430 лв май бяха и не е много , но не е и малко. Да не говорим, че министърът обещава до 2021 заплатите на учителите да станат двойни, което ги прави близо 1500, ако е вярно разбира се, но има шанс, заради недостига на учители. Аз съм се ориентирала именно към това. Красива професия, но призвание. :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 996b9ae89b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тинейджърка, която изписва думата "шофиор" по този начин няма много големи шансове за избор на високоплатена длъжност.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 74f4903480
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Извън темата:

Точно този въпрос "колко взимаш" е доста добре определящ за народопсихологията - демек има едни пари там, отиваш и ги взимаш ;)

По-прваилно е да се пита "колко заработваш" - демек вършиш някаква работа и въз основа на качеството получаваш пари :)

Ама Ганьо не го брига да бачка, а да взима :)

По темата:

Каквото и да учиш, ако не се научиш да работиш като хората ще си безработна с диплома и милион претенции.

Успех !

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2ce10cad7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   от 2 до 5

Аз това исках да кажа с моя пост. Ако някой пита колко ще взима и аз му кажа примерно 800 лв, излиза, че едва ли не завършваш, почваш работа и почваш да взимаш точно 800 лв.

Да, обаче един отбива номера и си мисли, че ще взима 800 лв, докато пуши цигари по цял ден, друг иска да се учи, да се развива и след време започва да взима доста повече от 800 и изобщо е много относително.

Но някои хора си мислят, че само да се закачиш на работа вече е достатъчно да започнеш да "взимаш". А то не става така от днес за утре. Аз примерно сега взимам много пари и като кажа на някой той "уау колко много пари, дай и аз да почна при теб и аз да "взимам"". Е, да де, ама съгласен ли си като мен преди това 10 г. да бачкаш денонощно за минимална заплата, да нямаш време за нищо друго и по цял ден да си заровен в бумаги и закони, които трябва да знаеш почти на изуст.

Всеки иска да "взима", ама не мус стиска да дава. Като им кажеш, че трябва да почнат на минимална заплата и да се гърчат от работа за тези пари, всеки дава задна. Ама после защо онзи взима 2 бона, а аз взимам 500 лв. Ами взима, ама защо взима? Защото си е платил цената.

Всеки иска да взима, ама без да плаща цената. Ей така ако може днес да завърши, утре да го назначат директно на 2 бона заплата и по цял да пуши и да прави лаф мохабет и свалки с колежките. Щеше да е хубаво, ако ставаше така, но уви.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 625e79d0da
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Доста фактори са определящи за това, което учиш и работиш:

- какви интереси имаш
- какъв капацитет имаш - умствен, психически и физически
- каква цел имаш (удовлетворение, пари, работно време, стабилно работно място - трябва да ги степенуваш и да правиш компромиси с някои от тях)
- гъвкава ли си да се преместиш в друго населено място или държава
- склонна ли си да се развиваш в професията или искаш да работиш едно и също на спокойствие

и др.

Има една притча за един директор, който все боледувал, изпаднал и в сериозна депресия, уволнил се, после станал нощен пазач и щастлив. Малко е крайна като пример, но вътрешните ти потребности и дадености са доста важни, не само размерът на заплатата.

До номер 6. Не всеки иска да лафи с колеги и взима пари. Аз си харесвам работата в повечето дни и не бих я сменила с тъпо лафене и свалки. За това има свободно време. И, разбира се, не съм само аз така.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9987730312
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Виждам, че сте отрудени хора, но защо си го изкарвате на човек, който е още невинен така да се каже. Има достатъчно много мързеливи пушещи на работното място, на които може да си го изкарате, ама не най - лесно е на тинейджър...
Сигурно ще сметнете, че и аз съм тийн, ами не - не съм. Просто ми е писнало разни хора да си изсипват черното на по - малките. Аз също имам черно за сипене и сипя, но поне никога не си позволявам да сипя по подрастващи. Много е ниско и долно. Жалко, че е масова практика и на работливи, и на мързеливи, и изобщо на всякакви пораснали, възрастни, стари и.т.н.

Авторке, просто започни да учиш това, което наистина ти е интересно, защото ако учиш нещо, което не ти е интересно в един момент просто няма да издържиш, защото всичко ще правиш насила, просто ще се откажеш и е много вероятно да се превърнеш в някаква домакиня с минимална заплата, или никаква. За парите не се приятеснявай - ти ако си добра в това, което правиш и го правиш със страст, хората ще те оценят, ще си търсена и ще ти се плаща добре.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2ce10cad7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   8, да, прави си, че малко прекалих. И все пак ако ме е разбрала правилно, може да извлече само поука въпреки назидателния ми тон, за който се извинявам.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5c38bc1884
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Виж сега, моето момиче, самата професия като такава не е от голямо значение. Аз съм с две висши образования, изключително много контакти, 25 години стаж в бранша и изкарвам точно недна трета от парите, които печели на месец съпругът ми, който е... електротехник. За него направо ще се избият! Само да каже "а" в строителната компания, където работи, и моментално му увеличават заплатата само и само да не избяга, защото конкурентите го дебнат и ще го прилапат моментално. Просто криза за кадри в бранша! При мен - в сферата на хуманитарните науки - кадрите с лопата да ги ринеш, а работа - никаква. Т.е. ние си делим много малък пазар и съответно заплащането ни е ниско. Така че, моето мнение, когато се насочваш към избор на професия, е не дали тя е "престижна" или не, а кое ти лично би правила с удоволствие до края на живота си. И чистачка да станеш, ако обичаш да чистиш, пак можеш да успееш. Хващаш още пет чистачки, разпределяте си къщите, започвате да предлагате и почистване на вили, наемате още хора, купувате косачки, наемате студенти да косят ливадите на хората, намирате водопроводчици - ето още една услуга, електротехници да поправят на място бойлери и печки, дърводелци за дребни повреди... и така нататък, и така нататък. Ето те в един момент собственичка на фирма за комунални услуги. Няма лош бизнес, има некадърни бизнесмени.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 28e78326aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Писна ми от тия учители! Само техните заплати ли ще увеличават?! То и едни учители.. Олеле...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9f5ce6e15d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Е тя на учителите ще се вдигне, но като остане нето не е толкова много, аз имам приятелка по английски юреподава има по 4 часа на ден, много не се готви за предния ден. Следобед си поспива. Иначе има и място за още една работа примерно, ако се смогва. Като време е добре.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: aa54adaa6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 11, не всички учители са еднакви. Има и хубави, има и лоши. Има много, които заслужават увеличение на заплатата и се трудят в работата си, държат се добре с децата и дават всичко от себе си.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: aa54adaa6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   коИ са по-хубавите работни места....
Изречението е цялост и думите в него се съгласуват по род и ЧИСЛО :))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker