Защо ме отбягват? В мен ли е проблемът? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо ме отбягват? В мен ли е проблемът?
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1436 пъти
Здравейте, чета историите и коментарите тук и виждам, че има хора, които доста помагат. Та... моят проблем е, че приятелите ми не ме харесват особено. Имам предвид търсят ме, когато им трябвам за нещо и просто се чувствам зле. Винаги гледам да им помогна с всичко, но явно не е достатъчно. Чувствам се използвана и не е приятно. Нашата "групичка" е от седем момичета и две от тях буквално ме имат за нищо, но дойде ли тест или изпитване се редят на опашка. Не знам къде е проблема, може би в мен, защото не съм много комуникативна, но опитвам да се променя. Аз отделно имам и проблеми в семейството, но никога не съм позволявала това да ми пречи. Свикнали са да се "бъзикат" с мен, но според мен шега е когато всички го приемат така. Казвала съм ѝ, че не ми е приятно, знаят това, но просто имам чувството, че го правят, за да ме разкарат и им се получава. Опитвам се да не ми пука, но и това не става, приемам всичко доста навътре. Гадно ми е, че не се вписвам и просто не знам дали проблемът за това е в мен. По-различна съм от останалите, знам това, но все пак? Лъгали са ме, а уж сме приятели. Отбягват ме и все гледат да не ми разказват какво става с тях, но на другите казват и когато ги попитам нещо просто ме отрязват. Не се чувствам добре и на място така, но моменти и с тях... Искам да се махна от тук, но това няма как да стане в близко бъдеще. Кажете ми какво да правя? Как да спра гадното чувство, което е в цялото ми тяло?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0cc85261d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мила, това не са приятели, а използвачи. Следващият път, щом се опитат да се "наредят" на опашката да преписват, кажи им, че няма да стане, а ако си срамежлива и не можеш да им откажеш, когато дойде време за теста кажи, че не си учила и като те попитат за отговор на дадена задача, ще им казваш, че не знаеш отговора. Така те сами ще се досетят, че ти е писнало да те използват. Просто е, не го прави сложно и сложи край на това. Може би не си за тази групичка от хора, защото нямате сходни интереси, не знам. Ти самата казваш, че не си комуникативна, бих те посъветвала просто да намериш друг тип хора, но със сигурност ще е трудно.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6b057e9137
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей, мила. Изпадала съм в подобни ситуации. Това, което мога да те посъветвам е да не обвиняваш себе си! Наистина! Не го прави! В този случай проблемът не е в теб, а в това, че сте различни. Те искат приятели, от които да имат изгода - примерно да преписват на контролни, а за ти искаш истински приятели - които да не те използват и лъжат и т. н. Това, че не си особено общителна не е проблем. Може и само така да си мислиш, ако не съвпадат темите ви на разговор, наистина зависи с кого общуваш и за какво. Знам какво е да нямаш приятели или да имаш само една приятелка, която е единствената ти сродна душа и единствената, на която можеш да се довериш, но повярвай ми, на този свят имаме много сродни души, просто трябва да ги срещнем. Ако имаш късмет, това ще отнеме по-малко време, а ако не - може да ги срещнеш след година - две примерно... Но това не трябва да те притеснява - по-добре да дружиш с по-малко момичета, отколкото с тези използвачки, чието ви приятелство все ще приключи (просто защото очевидно не сте еднакъв тип хора) и по-добре както казва номер 2 сложи сега край, отколкото после, когато или ще се скарате и ще стане гадно и за теб и за тях, или нещо ще те излъжат и пак ще ти е гадно... А колкото до намирането на нови приятели, да, може и да е трудно, може и да е лесно, но се замисли, че целият живот е пред нас и тепърва ще се запознаваме с нови хора и ще завързваме приятелства. Ще срещнеш хора, които ще те виждат в друга светлина, а не като момичето, от което да се възползват. Все сред тези нови хора ти ще намериш истински приятели. Това е от мен. Съжалявам за дългия коментар, но много се надявам да съм ти помогнала и да не се притесняваш толкова. Всичко се оправя :)

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 624e3fa499
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен нямате общи интереси и не си подхождате. Но те са видели че им е удобно да те използват и го правят. Не си губи времето с тях. Не е нужно да им го казваш директно, просто престани да се срещаш с тях. И ако те молят за услуги, измисли си оправдание че не можеш. Ще помолят 2-3 пъти и ще престанат.
Аз също не съм кой знае колко комуникативна, но те уверявам че в правилната компания няма как да стоиш и да се чувстваш не на място.
А колкото до бъзиците, не знам. Лично аз взимам на бъзик моите приятели, но и мен самата. Просто съм си такава, обичам шегите. Никога не го правя с цел да засегна някой, но явно има по-чувствителни хора които не ги разбират тези шеги. Тъй че не е задължително твоите познати да го правят с лоши намерения.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 93cc46d90a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Сигурно си по-грозна от основната част на групата. Трябва да си подбереш друга компания.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: fb324721a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Сближи се с някое друго момиче от класа ти

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 234beb587a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не са ти приятели, шок. Режеш. Ще намериш други.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6624ca461e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Намери си нови приятели? В момента ти играеш ролята на жертва, а те са твоите виктимизатори. Трябва да промениш начина си на поведение, защото ако не го направиш цял живот ще те използват и ще бъдеш нещастна както сега. Ти не си парцал, а воин! Трябва да се стегнеш.

Д15

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker