Имам нужда от съвет.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Имам нужда от съвет..
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 847 пъти
Момиче на 16 години.
Здравейте, пиша, защото искам съвет. Проблема е там, че нашите ме натискат да уча медицина, а аз не искам. Сега тук ще кажете ' Такива доктори като тебе не ни трябват.. ' и така нататък, разбирате накъде бия.. И съм съгласна. Нека продължим по нататък, споделих мнението си с моите родители, че не искам да уча медицина, не ми се отдава предмета Химия. Цял месец се въртим на едни и същи уроци с учителката при, която ходя и се чувствам така сякаш просто давам някакви пари на вятъра и губя моето и нейното време. Затова щом им казах майка ми реагира така сякаш е очаквала, че ще го кажа, а баща ми направо превъртя. Попита ме защо, аз му казах, че не искам да уча нещо, което не искам. Започна да ми вика, че ако съм мислела да ставам преводач да не си го и помислям ( обичам да уча езици МНОГО ) и, че няма да ми помага финансово щом съм мислела да не ставам ' човек '. Също ми каза, че ' тъпанари ' не издържал и щом навърша 18 години да си търся работа. А, аз сега какво да правя? Дори и да се натисках да уча химия просто съсипвах психическото си здраве, уча и си повтарям, че за нищо не ставам щом не го разбирах.. Ходя на урок само, за да получа викове от разочарование и недоволство защо не съм го разбрала.. И да уча и да не уча пак ще съм кръгла 0.. Въпросът ми е.. Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 38bfdf7b80
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Прочетох историята ти и наистина ти съпувствам. Наистина родителите ти реагират много погрешно, но ти не се притеснявай! Баща ти не е прав, езиците могат да ти бъдат от голяма полза в живота, особено сега, когато най-важен и необходим е английския език. Ти предполагам, си много добра по този предмет. Ако е така, бъди спокойна, наистина ще ти е от много голяма полза. Един съвет-преследвай мечтите си! Просто поговори сериозно с вашите, че не искаш да изучаваш медицина. Обясни им, че езиците в днешно време са необходими и полезни във всяка професия, не само в преводача. Успех и сподели какво е станало!

Поздрави, момиче на 14

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ba1a2a1027
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По-добре известно време да се влачиш по корем, да стискаш зъби, да хапеш до кръв и сама да се справяш финансово, докато учиш за преводач, отколкото после цял живот да страдаш, че не си това, което си искала да бъдеш. Това ще са мъки и лишения в рамките на 3-5 години, после ще си доволна от себе си. Не може всеки да разбира и харесва всичко, не сме устроени така. Не можеш да съдиш за рибата по умението ѝ да катери дървета. Твоите (не)знания по химия не те определят, защото ти имаш куп други качества, знания и умения. Ще си съсипеш психиката, ще станеш нервна и негативна, всеки ден ще ти се струва като един малък кошмар и всичко това с едничката цел да постигнеш мечтата на баща ти. Приемаме, че се справяш с изпити и напрежение и си завършил лекар. После какво? Цял живот по болници, цял живот около пациенти, а ти никога не си имала желание да си лекар. Знам, че е тежко да разочароваш родител, но е още по-тежко да разочароваш себе си.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a785aeb727
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Имаа една приказка, , Насила хубост не става, , Щом то вие нямате желание, да учите медицина, и Господ не може да ви накара. Ами започвай да си пестиш парички. И като станеш на 18г. Се отделяш на квартира, и хем ще учиш хем и ще работиш, Желая ви успех.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker