Ще съжалявам ли ако не отида на бала? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Ще съжалявам ли ако не отида на бала?
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 2288 пъти
Краят на 12 клас за мен наближава, а с него наближава и балът. В момента класът ми събира пари за капаро и утре е крайният срок, но аз изобщо не съм сигурен дали да отида или не.
Дилемата е, че не искам да дам сега една голяма сума от парите на наште за бал, на който в крайна сметка няма дори да отида. Същевременно, не искам след няколко месеца да си променя мнението, но вече да е твърде късно!

Нямам проблеми с класа си, но отношението ми с него е доста неутрално: рядко си говоря с повечето от тях, а извън училище: изобщо. Те са готини хора, но просто аз съм срамежлив. В последствие, не съм развил така познатото чувство на принадлежност към класа и се съмнявам, че това гимназиално преживяване изобщо ще ми липсва. С едно от момичетата се разбираме повече и ако я поканя да ми е дама сигурно ще се съгласи, но все пак цялата тази идея за бала ми се струва много глупава и изтощителна и някак си предпочитам да прекарам тази вечер гледайки Карибски Пирати с шепа пуканки в ръка или нещо такова, но.. Ще съжалявам ли? Силно съм раздвоен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 86657e0390
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   По-добре все пак иди. И аз не се разбирах много с класа си, обаче на бала се оказа, че е малко по-различно и си изкарах готино. А ако не идеш винаги ще съжаляваш и ще се питаш защо не си отишъл. Ако ти стане тъпо, винаги можеш да си тръгнеш, никой не е казал да стоиш до сутринта. А колкото до гледането на филми с пуканки... що вечери ще имаш за това. Разбра ме, балът е веднъж, филм можеш да гледаш всяка вечер.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b4bb4045f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   по принцип е някаква еуфория преди тия балове и честно казано, ако не сте някакви много сплотени колективи не мисля, че си заслужава. 10 години по-късно не си спомням повечето от съучениците си. Нишо не си длъжен да правиш. Щом не искаш, недей! Може с тези пари да се запишеш на някой курс по език или пък за евентуалното ти бъдещо следване.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 9104b6ce9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз не ходих на бала си и не беше никаква загуба. Беше си ден като всеки, нощ като всяка нощ. Парите за бала ги дадох за неща, които аз искам. Видя ми се идиотско да давам 250 лв. за куверт от неща, които не пия и не ям... Някаква рокля, която няма да облека повече и някакви други излишни глупости, плюс любимото ми събиране на хора, да ядат и пият в моя чест, да се снимаме пред блока с рокли и т. н. простотии.
Виж, зависи от гледната точна и какъв човек си. Аз съм с нетипично виждане за всичко, не съм като мнозинството и затова, за мен, балът е глупост. Както го чувстваш, така го направи.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 125e91757e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Ще съжаляваш. Отивай на бала и дори да си сам, кво ти пука. Ще пийнеш, ще се отпуснеш, може да потанцуваш малко. Дреме ти на шапката дет се вика. То музиката е силна и не се говори нищо особено без това.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 1518425d81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да ще съжаляваш! По добре отиди.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 66e768c5d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Отиди! Аз с по-голямата част от випуска, не само класа ми, не се разбирах, но имах някои приятели, които бяха наистина свестни. Е, такова готино изкарване няма никъде!!! Наистина е един път в живота. Ще съжаляваш, ако изпуснеш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: aff8ef5b03
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма да съжаляваш, направи си екскурзия.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a2d62050ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Нищо не губиш.
Аз съжалявам за дадените пари и нерви на този ден.
Пропусни.
Щом така го чувстваш, просто си направи хубава кино вечер с приятели или сам.
Няма смисъл да се хабиш, сериозно.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 53164436d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не мога да ти кажа дали ще съжаляваш, но ще ти споделя как беше при мен. Моето положение в училище беше подобно на твоето. Не съм имал проблеми с класа си, но и сякаш живеехме в различни Вселени. Нямахме допирни точки и с никой от тях не общувах извън училище. Отидох на бала и се нагледах на изключителна простотия цяла вечер. Беше ми скука, не участвах в простотиите които правеха и следователно бяха едни пропиляни пари и време за мен. За сметка на това обаче, абсолвентския ми бал, който не беше много отдавна във времето, беше едно от най-хубавите празненства на които съм бил. Страшно се забавлявах, нямаше ги простотиите от училище и имам страхотни спомени.
Дано съм ти бил полезен.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 4908d77827
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не ходи - няма да съжаляваш.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: e20eb508af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз лично не съм ходила на бала си поради това, че не си говорих много със съучениците. В началото малко съжалявах, честно казано, но сега не съжалявам за нищо. Не ми харесваше класа, нямах желание и не отидох.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d88b6ca687
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ще съжаляваш да. И аз разсъждавах като теб, но струваше си, само че го разбираш няколко години по-късно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b72aa8ff16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Щом си задаваш въпроса, сигурно ще съжаляваш. Не, че преживяването задължително ще ти хареса, може и да не е така, но поне ще си бил там и няма да се чудиш, какво е щяло да бъде. Аз имах много резерви към бала, не ми се ходеше много, но отидох, прекарах добре и се радвам, че бях там. Балът е различен от обичайните сбирки на класа по кръчмите с повод и без повод. Не си го представяй по грешен начин, изобщо не е само пиене, кълчене и крокодилски сълзи. Самата вечер е по-емоционална, всички са настроени много положително към останалите. Аз също бях в неутрални отношения с голяма част от съучениците си, но имаше единици, с които бяхме по-близки и не съм се чувствала като отшелник. Притеснявах се, че няма да бъда на място, че не съм купонджийка, че съм срамежлива, но това беше само в главата ми, нямаше никакви проблеми през самата вечер и се отпуснах след снимките. Вярно е, че са много пари за една вечер, която сама по себе си не е нещо толкова специално, но изобщо не е лошо да бъдеш част от класа за последно и да се разделиш с тези хора по този начин.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 078cf226a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не няма да съжаляваш аз също не отидох заради същите причини, плюс това там не е толкоз интересно. Чалга песни, напивания и т. н не си заслужава.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 17b9e320b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Имах приятел, който беше пред дилема дали да си купи компютър или да дойде на бала. Тогава малко хора имаха компютри. Избра компютъра, но после съжаляваше. Един съвет от мен. Ако отидеш гледай да се забавляваш на макс. И не отблъсквай момичетата. Всички от нашите момичета искаха да си легнат с някой на бала :)

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f174667197
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Аз отидох на бал след като мразех класа си, защото много бяха без култура и от не особено добро потекло. Още тогава казвах на нашите че не искам да ходя на бал, просто защото това е момент във който се хвърлят маса пари ей така. Имайки в предвид че знаех че няма да ми е хубаво, това още повече ме отблъскваше. Какво стана, насъбра си рода, платиха се пари за костюм който реално никога повече не облякох. До ден днешен стои във гардероба до ди ни го изхвърля.

Сега нося други костюми, като парадокса е че не отидох пък на дипломирането си във университета който завърших във чужбина. Тогава избрах да прекарам почивката си със семейството.

Всеки сам решава за себе си какво да прави. Някои правят бал, забавляват се. Някои не пранят бал - дреме им. Някои пък ако съберат пари ги използват за ваканция, почивка или нещо друго. Някои искат да изпитат 'вниманието' което получават по време на бал и еуфорията по улиците, която във такъв стил може да се види само във България. На кои им харесва, на кои не, това е друго нещо. Българският бал се откроява от други тъй като 'средно образование' не се празнува така като сватба никъде другаде, до колкото съм на ясно.

От теб зависи и това как ти се чувстваш.

Успех със дипломирането. Надявам се да постигнеш целите си. Продължавай да поставяш нови и да се развиваш.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c73d019c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   След като нямаш общ език със съучениците си не ходи.. няма смисъл да си даваш парите за глупости.. примерно тези пари ще ти бъдат един много добър стар на живота след като завършиш.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 442d42ea16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Според мен няма да съжаляваш. Не давай капаро и не ходи. Аз лично това щях да направя на твое място. Ти няма с кого толкова да говориш, да правиш или да.. де да знам какво вече, още не съм 12 клас.. както и да е - според мен ще е по-гадно да си спомняш, че си дал пари напразно, от колкото да си спомняш как не си отишъл. Разкажи повече за взаимоотношенията ви с класа ти - имаш ли истински приятели, какво правиш в междучасията.. и така

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b4024a93ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Е, с тва Карибски пирати ме разби!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b98b1910d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Аз съм момиче, на 21 и преди две години имах бал и не отидох, бях си платила куверта, бях си купила много скъпа рокля, обувки YSL и чанта Cartier, но най-добрата ми приятелка се оказа в последния момент, че няма да дойде, а аз вече бях готова, облечена, гримирана, гаджето ми чакаше да ме закара, но тя като каза, че няма да дойде и се сдухах и аз не отидох! Изкарах си доста добре, перфектно даже, с гаджето ми и приятели, 3 дни празнувахме, със сигурност с класа ми нямаше да ми е толкова забавно, но после няколко месеца бях обидена на приятелката ми, че ме прецака така в последния момент и до ден днешен малко съжалявам, че не отидох! Май е по-добре да отидеш, особено ако както казваш мислиш да прекараш вечерта сам, а не с приятели, които просто не са абитуриенти!

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d4c9ad4dff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Аз завърших 12 клас преди 12 години.
Покрай напреженията, които имах за приемните изпити в университета (тогава нещата бяха доста по-трудни, отколкото сега), оформянето на годишните оценки, изпитванията и пр. последното, което ме вълнуваше беше балът.
Нямам албум със снимки на класа, не отидох и на самия бал. Не ми са по вкуса такива напудрени и розови истории, как всички сме щастливи и сме си приятели... А и ми беше съвестно да искам от родителите ми 2000лв. за някаква рокля, която после ще стои в гардероба. А и до ден днешен не разбирам идеята на това "изпращане" - гостите в нас сами с нашите, а аз някъде на заведение? ! Ние поканихме роднини и приятели, събрахме се и празнувахме като на рожден ден всички заедно! Аз си купих хубави маркови дрехи, които съм искала - дънки, спортни екипи и т. н., които си носих с удоволствие в университета. Имала съм добри отношения със съучениците си, но като във всеки клас имаше делене на групи. Та, с моята група на по-умните и по-странните, които също решиха да нямат бал решихме да купим книги за училищната библиотека, които да дарим. Направихме дарение и за детската клиника по онко-хематология. Прекарахме време и с дечицата. А след това с тези по-близки съученици отидохме на няколко дневна екскурзия.
Това беше едно от най-смислените решения, които съм взимала. Днес същото бих направила.
Смешно ми е как днес младежите се снимат основно, за да се покажат във фейса за някаква благотворителна кауза, а ние го направихме преди 12г. без грам показност, но искрено и от сърце!

Ме

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 6601de48f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Аз съжалявам, че отидох. Не исках, но нашите натиснаха. Беше ок, ресторант - там половината клас се напи 5бр. отпаднаха и после се пръснахме в няколко дискотеки.
След бала си казах втори път тоя цирк не! На сватбата ми бях само аз, мъжът ми и гражданското лице, в чужбина не ти трябат кумове и свидетели. Нямаше рокли, коси, снимки с роднини и слушане на глупости. В края на седмицата отидохми на ресторант с родителите ни и след това с приятели.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f472c87ab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Отиди, това не е просто излизане, човек веднъж завършва училище, напрви си го хубаво и в къщи, покани си гости, приятели, не е нужно да харчиш много пари, покани това момиче за дама, Карибски пирати винаги можеш да си го гледаш. Със сигурност ще има простотии, но ще се изкефиш, че си отишъл.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 35664b975d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Изобщо не ти трябва да ходиш. Аз ходих, на предния ден си купих някаква случайна рокля от първия магазин за бални рокли и тъпях цяла вечер. Сега ако ме питаш, не бих отишла никога отново, още повече, че с класа си не съм си говорила оттогава и изобщо не ми липсва нищо, дори напротив - много съм щастлива, че се свърши.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 07ccb917d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Според мен ще съжаляваш!

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7f895af270
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Аз не съм ходил на бала си. Просто защото нито ми пукаше за съучениците, нито за училището, ни най-малко пък за учителите! Не съжалявам за избора си! Гордея се дори с него, защото идвам от семейство с не особено големи възможности и реших да вляза в положение на родителите си. Но на абсолвентският бал ходих и си изкарах хубаво. Така че моят съвет е - направи избор, приеми го и не съжалявай за нищо! Всяко зло за добро!
На добър път! :)))

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 4d7ee20c21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Завърших преди 6 години. При мене също събирахме пари за капаро, 2011 година 2012 февурари- март вече събирахме за фотоалбум правехме снимки, но никой не се съгласи за фотоалбум само дето тогава дадох 40 лева които изхвърчаха през вратата.

Не понасях класа си, обаче все пак отидох на бала и изкарах страхотна вечер, класа искаше после на дискотека да ходим, но аз се прибрах същата вечер. Нищо не губиш отиди си спокойно на бала все пак това е последна среща с класа, направи го както искаш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 1753ac969c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   По темата за бала ти препоръчвам да изгледаш тоз какво говори.
https://youtu.be/K_vvpoUB33c?t=115

Добър ти е усетът, че е прахосване на пари и време.

Все пак ако можеш да минеш по-тънко и мислиш че ще ти е полезно и приятно действай. Това е един от начините да се пребориш с бърнаут, ако те е хванал.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 52a0e966ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Тъпотия ще е да отидеш, ако не се разбираш със съучениците, както мен. Аз отидох и тъпях няколко часа. Това си е просто събиране, нищо специално.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a4a269aa68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Не няма да съжаляваш, аз поне не съжалявам.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: aad0937c2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Аз те разбирам, в 11 клас съм, но нямам намерение да ходя на бала си. Ако не можеш да понасяш тези хора и взаимно не се уважавате, няма смисъл.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f419068437
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Аз съм 10 клас, но от сега още съм решила в 12 клас да нямам бал. Семейството ми има възможности, но не мисля, че е разумно да се хвърлят толкова много пари за една вечер. Предпочитам тези пари да ги вложа в професионалното ми развитие. Не разбирам всичката тази показност. Според мен е смешно всичкото това flexване да наемаш скъпи коли, рокли, обувки за няколко хиляди, които няма да използваш след това, изглежда малко като избиване на комплекси. Разбира се, нямам против хората, които искат балът им да бъде запомнящ се, те също имат право, но аз лично няма с какво хубаво да запомня училищните си години, не ми се дават пари на вятъра, и без това ми трябва капитал и не мисля, че има смисъл изобщо да си правя бал. По-добре да отпразнувам завършването си с приятелите и семейството ми и да се чувствам добре, вместо с някакви лицемери, които след бала няма и здравей да ми кажат.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 938f682508
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Аз не отидох на бала си и грам, ама грам ен съжалявам. Според мен не е нищо тооолкова специално. И без тва 5 години съм изкарала напивайки се с випуска си така че ми беше абсолютно все тая дали ще отида или не.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker