Какво висше да избера? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122777)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14525)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Какво висше да избера?
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 2465 пъти
Завършвам 11ти клас в момента. Повечето ми съученици вече са се ориентирали какво искат да учат. Мислих, че и аз съм, но се оказва, че въобще не съм сигурна. Прекалено трудно е, но не това е основното, което ме кара да се колебая. Лесно висше едва ли има. Не ме мързи, но не съм сигурна, че точно това ми е голямата страст. Винаги ми е било трудно да взимам решения и имам хиляди колебания. А наистина искам да правя нещо, което ми доставя удоволствие, но идея си нямам какво би било това. Как да взема решение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: 93025fea7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   Според мен, най - добре да си направиш тест за професионално ориентиране при психолог. Сериозно, не се майтапя! Аз така направих. Моят проблем беше малко по - различен: влечаха ме прекалено много неща и трябваше да постесня кръга. Затова тестът ми беше много полезен. Нито ден не съм съжалявала за решението, което взех. Тестът с нищо не те задължава, но ти помага по - добре да опознаеш себе си и ти дава насочващи идеи в коя област ще се справяш най - добре и ще ти е най - удовлетворяващо да се развиваш. Освен това, на психолога не си му никаква, на него не му дреме дали ще продължиш семейния бизнес, не е мечтал да те види на еди какъв си пост, още в бебешкия ти период и т. н. Той няма интерес да те лъже и да те обработва в желана от него посока. Просто ще те насочи, ще ти помогне да се опознаеш. Направих теста точно на твоята възраст.

Ще си позволя да ти дам още един съвет - не бързай да залиташ към специалности, които избират всички, само защото имат висок рейтинг. (Примерно право). Ще станете много маймуни на клона, освен това, ако не те влече истински шансът да станеш супер професионалист е много малък. При тези условия, представи си как ще се вредиш на работа след завършване...

Решението е много важно, затова, ако не можеш да решиш, по - добре почакай още една година, но не се записвай да учиш първата срещната специалност, само защото трябва. Може да съжаляваш цял живот. Помисли добре и успех!

P.S. Много е важно да го решиш сама. Не позволявай на родители, роднини, съученици и учители да ти промиват мозъка. Ти си знаеш най - добре, кое е хубаво за теб.

Борония

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: bbdb03584a
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   висшето не бива да е самоцел - пълно е с безработни висшисти. Ако нямаш идея и концепция за какво ти трябва точно, ако нямаш цели и мечти - за какво си губиш времето?
Трябва да виш в какво си по-добра от другите - как да ти кажем сега - ами учи информатика, когато може да си факир по литература и обратното? Сама трябва да решиш!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker