Какво ми стана? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Какво ми стана?
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 846 пъти
Здравейте аз съм на 20 и нещата вървят много на зле, ще бъда бърз. Преди имах самочувствие и бях амбициозен, но станаха едни случки от които според мен получих пост травматичен стрес. 2 месеца не излизах, след това се е пооправих, но останах сякаш променен, стеснителен съм, трудно ми е да водя разговори с някой който не познавам добре, имам 3ма приятеля, много добри и за винаги, но нещата са, че всеки порастна, аз не мога да работя, нямам мотивация и тн. Чудя се ако посетя психолог би ли ми помогнало, дори и със някакви лекарства?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 92596dd3e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всичко е възможно, казано по-накратко и от твоята история. Човешката сила е едно необятно поле и ще се изненадаш стотици пъти от себе си, както в тази ситуация, така и в много други. Възможно е да се оправиш по чудо, но е възможно и доста време да тъпчеш на едно място. Движението е важно, разнообразявай ежедневието си и се опитвай да си максимално продуктивен. Ако всеки ден ти е сив, трудно ще се усмихнеш. Под движение нямам предвид точно физическо движение, имам предвид, че трябва да вървиш/растеш и емоционално.
Стресът от минали случки е голяма работа, на всичкото отгоре и гадна. Зависи от самата ситуация и характера на човек, някои се справят с преживяното, а други не могат.
При всички положения психологът няма да ти навреди. Ще ти задава въпроси, ще говори с теб и ще се опита да ти покаже начин на мислене, с който да преодолееш случилото се и да продължиш напред. Ако не можеш да видиш друга гледна точка освен сегашната ти, по-добре поговори с някого. От друга страна, трябва да си наясно, че психологът не може да ти помогне, ако ти не си готов за тази помощ и ако не си склонен сам да положиш усилия. Затова се опитай отсега да правиш малки крачки към възстановяването на естествения ред в живота ти. Лекарствата ги забрави, те не са спасение от проблема, а потискане на емоциите. Не е страшно, ако се подобряваш много бавно. Страшно е, ако изобщо не се подобряваш и не се опитваш да го сториш. Ако примерно крайната ти цел е да извървиш разстояние от точка А до точка Б, постижение е да направиш две крачки днес, четири утре, пет на третия ден и така нататък. Да се движиш бавно пак е хубаво, защото не си се предал. Не се отчайвай и не си мисли, че си единственият, който носи тежък товар. Със сигурност има много други хора, които се сблъскват със същото. Не се предавай. Направи всичко, което мислиш, че може да ти помогне- психолог или друго. Някъде из безкрайните опити ще се появи едно действие, което ще ти върне живеца. Твоята работа е да направиш всичко по силите си, за да го намериш. Няма да е все така.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker