Филм - за добро или за лошо? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Филм - за добро или за лошо?
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1197 пъти
Здравейте. Пише ви момиче в гимнизалния етап и съм леко неодобрителна във връзка с това, че при литературата следващата книга, която ще взимаме.. всъщност няма да я четем, а ще гледаме филм в часовете. Няма да назовавам въпросната книга, но била дебеличка в хартиен вариант.

Аз съм от типа ученици, които учат редовно и четат, това което трябва. И още - четенето е моята страст, успокоение, хоби. И лично на мен, не ми пречи да прочета книгата - почнала съм я.

Проблема ми е там, че би трябвало учителката ни, да ни учи, че четенето помага, а не гледането на филм. Може би, няма да имаме време, да изчетем книгата ( предвид че сега са празници), но може би отделни глави и различни пластове можехме да анализираме.

Мисля, че по-освободените учители, вредят на децата в дългосрочен план. Ако има тежка книга - гледай филма.
Ако нямаш време - гледай филма. Изобщо не одобрявам тази идея, да се пускат филми с училищна цел преди книгата да бъде прочетена, разбрана.

Възможно е, разбиранията ми да са старомодни, но предпочитам строгите учители и без да се усещаме, те изграждат у нас дисциплина и като цяло култура.

Не 'готинити' учители.

Прощавайте за грешките!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: e7a31de924
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Учителката ви е избрала филма защото е преценила, че почти никой няма да прочете книгата, и може би филмът по-лесно ще успее да задържи вниманието ви. Разбира се книгате превъзхождат филмите във всяко отношение, но в днешно време дигиталните развлечения са по-примамливи за мнозинството.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a4140a7b5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За добро е да се четат книги, но е за лошо да става насила (строги учители и т. н. ). Да се учат неща, които не са интересни за съответната възраст. По мои наблюдения младите четат, но едва когато вече не са ученици и не им се налага насилствено.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: c1d22bc05f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей!
Не мога да повярвам, че намерих най-накрая момиче, което да е толкова близо до мен! Аз съм същата и напълно съгласна с теб.
При мен пък уроците по БЕЛ са мултимедийни, най-вече използват сайта "Уча се", което много ме дразни, защото мисленето ми е такова, че по тази логика всеки може да бъде учител като пусне някое клипче от интернет. Подобно на теб, винаги съм уважавала строгите учители, тези, които си държат на предмета, за разлика от моите съученици. Това с уроците по БЕЛ се случва при мен от тази година, тъй като новата ми госпожа е млада, а на мен (единствената от класа), ми липсва старата преподавателка, която всички мразеха, защото беше точно това, което си представям за учител по предмета, но за мое съжаление, се пенсионира.
Ти си писала за това с филмите-с две ръце съм "ЗА" прочитането на сюжета от книгата, тъй като филмът може да има различно съдържание, което не отговаря на 100 %.
По принцип рядко коментирам, но българският език и литературата са ми любими предмети от дете и нямаше как да не коментирам. Паля се много, защото това е литература, а не кино, че да гледаме филми или видео уроци. Мразя мултимедия та като цяло, един вид учителят "да не се прекара", така го усещам аз. Такива уроци трябва да има по география, тъй като светът е необятен и няма как да се добие представа, без да се види на презентация.
Извинявам се за дългия коментар, но се надявам да бъде прочетен. :);)Мен също ме наричат старомодна и ти влизам в положение, разбирам те. Много съжалявам, затова, че не те познавам лично. :(Щеше да е хубаво около мен да имаше повече такива хора като теб.

Весели празници!

Момиче на 17. ;)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: bc5350fc92
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дори една книга да е дебела и човек да няма време да я прочете винаги може да си вземе аудио формат.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e4b1262066
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Права си, но идеята на учителката е, че след като по-голямата част от учениците няма да прочетат книгата, то поне може да изгледат филма, че да имат представа какъв е сюжета. В плана е заложено това произведение, тя трябва да го преподава "n" часове и няма да се размине. Ако изгледате филма в час, поне ще е сигурна, че знаете историята. Не ви е спряла да четете, в учебника ви има заложени определени глави и откъси. Не мисля, че е предложила филма с лоши намерения. По-вероятно е да се опитва максимално лесно да вкара нещо в главите на учениците, които нямат грам интерес към предмета ѝ, по който има задължителна матура. Още от лятото трябва да са ви ясни произведенията за другата година, но колко ученици ще четат задължителната литература във ваканцията?
Иначе, да изгледаш филма е най-малкото, което можеш да сториш. Във филма героят има лице (на актьор), има си глас и поведение. В книгата тези неща, колкото и подробно да са описани, се пречупват през съзнанието на читателя. Примерно аз и ти ще си представим съвсем различни хора, описани с брада, бледа кожа, рижа коса и дълбоки очи. При четенето започва да ти играе въображението, докато гледането на филм е повече възприемане на видимото. И пак е придобиване на знание по сюжета за онези, които няма да разлистят книгата.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d623ef91be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Учила съм магистратура, в която гледахме страхотни екранизации на литературни творби. Изкуство си е да се пренесе творба на екрана, не го подценявай.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 6a1f67bafc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Единственият филм, който съм гледала с такава цел бе Троя.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker