Приятелство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120988)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Приятелство
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1361 пъти
Здравейте,
От известно време моята най-добра приятелка, вече от 3-4 години, започна адски много да ме дразни с начина си на говорене и като цяло поведението си. Карали сме се понякога, но после пак сме се сприятелявали. Ще ви дам няколко примера с какво ме дразни: питам я за нейното лично мнение и тя почва да ми изброява разни факти и тем подобни, неща които са ненужни, разказвам ѝ че е станала някаква случка, за да се посмеем и тя почва да ме критикува, през повечето време, в което тя ми говори е за да критикува някой друг човек, както си стои почва да ми говори, че ѝ било тъпо, аз я питам защо и тя ми казва, че не знае и ми говори все негативни неща и ми разваля и моето настроение, говорим с някой друг и тя пак почва да ме критикува, да разказва някакви лични мои истории и като цяло да говори глупости, щом тя го прави и е казано, че нещо се прави така не може по нейната логика да се направи по друг и още други неща, които няма да изброявам. Също има проблем с псуването, особено в училище, което мен много ме дразни. Казвала съм ѝ за повечето неща, но тя не обръща внимание на това. Просто продължава да си говори при което аз спирам да я слушам.
Този проблем го имам от няколко месеца вече. Съветвала съм се с майка ми и тя ми казва да я пазя, като приятелка, но ако знаеше, че приятелката ми си пише с хора онлайн от чужбина и държавата, дори е имала така гадже с което се е срещала лятото, изобщо нямаше да ми дава да се виждам с нея.
И така искам да се съветвам с вас, да запазя ли приятелството ни, как да ѝ обясня да не прави така, защото по този начин не дразни само мен ами и другите. Като цяло също ми се налага заедно с нея да пътувам в чужбина след месец и не знам какво да правя.
Моля за съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: de8eb4a14d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом ти е неприятно с нея я остави. Аз седя заедно с моята най-добра приятелка, обаче само преписва от мен и не знам какво да ѝ кажа. Например пишем по някакъв отговор на лит. въпрос аз като започна да пиша тезата тя преписва от мен същото. Но понякога се старае и сама да си пише ама рядко. И понякога, когато съм до магазина сама и когато се върна в класната стая я намирам с няква, която само идва при нея и заедно си говорят. Така стана и днес по физическо. Мятане трите баскетболна топка в един кош и по едно време НДП-то ми седна да си почине на пейката и с нея онова момиче и си играха на нейния телефон на няква игра като Minecraft и си строежа къща и аз им викам:Какво правите? Какво строителството? И те:Нищо. Просто много се дразня. Авторе ако искаш може да се свържем някак защото проблемите са ни донякъде сходни.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 06f8fe581f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей!
Поговерете и се опитай да и кажеш всичко, което мислиш. Ако те уважава и цени мнението ти, ще се опита да се промени. Ако не ти е приятно в нейно присъствие и постоянно и се дразниш, по-добре не се занимавай с нея изобщо.

Evansitasa

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 00a5bfbbaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мисля, че като интереси доста се разминавате и е естествено като завършите училище да се отдалечите. Доколкото разбирам проблемът е, ч е се притесняваш за пътуването до чужбина. За колко време ще пътувате и ще има ли някой друг с вас? Притеснението ти е дали не си е уговорила срещи с мъже ли? Повече информация е ми помогне да ти дадем някой по-обоснован съвет, вместо да си съчиняваме отговорите по фантазия.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 429b62a208
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката:
Благодаря ви за отговорите. Н1 може ако искаш, само че сайта забранява даване на лична информация. Ако измислиш нещо коментирай.
Н2 пробвала съм се, тя ме е изслушвала, но не мисля че се е променило нещо. Единствено става по-зле. От известно време гледам да прекарваме по-малко време заедно, но тя постоянно ме търси.
Н3 много не те разбрах, но да. Не само ти мислиш, че интересите ни се разминават. И други познати са ни го казвали. Преди да бъдем в един клас изобщо не беше така. Търсехме се, прекарвахме повече време заедно и ни беше по-интересно. Притеснявам се не само за пътуването до чужбина, а за времето което така и иначе трябва да прекараме заедно, дори и само в училище. Ще бъдем в чужбина за седмица със съученик и 3-ма учители.
Най-притеснително ми е, че нямам много други приятели, а само 1-2 освен нея.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b25b7d4e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз съм Н1 и забравих да кажа, че най-добрата ми приятелка ми се сърди за най-малкото. Нали в час учителите ни диктуват бързо плановете на урока и после тя Миии пише, че иска да ѝ пратя плана, защото господина много бързо диктувал. Когато аз ѝ откажа или ѝ кажа, че ще ѝ дам чак в понеделник например тя ми се сърди. И както споменах в първия коментар тя само преписва от мен. Вече не знам какво да правя. И още една случка:Тя не е идвала на гости у нас и само иска да ми види стаята, а пък аз когато съм искала нейната или я мързи да я прати, или не иска. Е добре и аз защо да не искам? А и също така иска да съм приятелка във всичките ми социални мрежи със каки, лели, майка, баща. Не знам защо. И е пратила покана за приятелство на кака ми във Фейсбук, харесвала ѝ снимките, а тя не приемала. Е аз какво да направя? А и почти винаги иска да сме еднакви. На коледния ни празник (празнувахме в заведение) искаше да си направя кок, защото и тя щяла да си направи, за да сме като близначки. Аз отказах. Сега сме в 7 клас. Аз и тя искаме да влезем в природа математическа паралелка. Аз имам само малки проблеми с тестовете по математика, всичко е ОК. А тя даже има шанс да има за първи срок 2 по математика. Просто не знам как ще стане тая работа. И честно казано хич, ама хич не я бива по математика. Е донякъде се старае, ама ДОНЯКЪДЕ.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b25b7d4e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Пак съм Н1 и искам да допълня. Даже НДП не я чувствам като такава. Както ви казах преписва и на моменти е много начална. Нямам приятели.. :) Гледам във социалните мрежи и навън как останалите се забавляват заедно по рождените си дни и споделят радостта, която не съм изпитвала. Даже НДП живее в село, а аз съм в града и цял ден стоя вкъщи пред телефона в очакване на нова история в сайта. Ако някой е като мен може някак да се свържем, защото вече просто не издържам на самотата. Единствено излизам до магазина и тва е. А пък всеки ден е така:от вкъщи към училище;от училище вкъщи. Просто ми е много скучно. И аз съм от по-срамежливите момичета и трудно връзвам приятелства. Но като стана осми клас ще се променя. Няма да стоя в ъгъла и да гледам чуждото щастие. Няма да стана няква надута кифла. Просто ще съм в нов клас и ще се опитам да вържа повече приятелства отколкото сега. Пак повтарям:ако някой иска да се свържем ще съм много доволна

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 7bc8e5aba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм Н6 и Н1. Забравих да кажа, че наскоро имахме празник и всички момичета се снимаха и никоя не прояви желание да се снима с мен :( както и аз, защото съм срамежлива....... А и днес по математика нали стоя на 1 чин и се опитвам да разбера задачите и отзад ме викат:А. (така се казвам) разбра ли задачите (казаха го сякаш ми се присмиват) и аз не ги чух. Тогава едно момче ми каза:Ти не разбираш ли? И аз просто се обърнах и на всичкото отгоре и задачата не разбрах. Обаче едното момиче, което ме повика господина я изкара на дъската да реши една задача и за малко да получи двойка. Ето, всичко се връща рано или късно......

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: de6fb7b920
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Вие пък много добричките - пуши ли човек, каже ли си мнението, пръдне ли, все е с проблеми. Не иска да се снима с теб, защото си по-красива. А спрете вече мислещите да ги обявявате за хейтърите. Иначе говорите, че човек е лицемер, яко казва истината е критиката. Че вие много ли сте положителни, нали много се оплаквате, всичко е Правец. Като те дразни, ако си човек на място, ще говориш с нея, а не да искаш съвет. Сега е модерно нормалните да ги превръщате в хора с проблеми. Погледнете се пред огледалото! Избивате комплекси на чужд гръб. Грам самокритика няма в някои. Едно зрънце даже.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: de6fb7b920
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Абе то сега е модерно подлите деца свестните да ги изкарват с проблеми. Пуши, откроява се, не е удобен, с проблеми бил. Подъл и лицемерен начин. Ако си толкова свястна, кажи й каквото имаш в очите. Грам самокритика няма в темата ти, не виждам и тя да бъда от позитивизъм. Погледнете си комплексите в огледалото, някои от подлите, и ще откриете, че при ленените сте вие. Едно зърно самокритика няма. И все проблемни деца около вас - не е ли във вас проблемът май?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 51440a3841
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм Н7, Н6 и Н1. Съжалявам ако вече ставам нахална с коментарите си! Просто искам да споделя мъката си с вас. Днес в междучасието, когато излизах от класната стая едно момче и братовчедка му ме спънаха и да видите как щях да падна на Земята и да си пукна главата! Но явно имам късмет, защото едва се удържах на краката си! После двамцата избягаха в класната стая и си се смееха и се изплашиха в същото време. И после момчето всяко междучасие ме питаше:Добре ли си? А пък братовчедка му разказва на длъжността и шир:Мале А. как изхвърча! Просто не съм го очаквала от двамата! Вече крайно намразих класа си! Има две момчета, които си правят гадни шегички с хората и едно от тях ми каза да кажа една дума и каза мръсен бъзик. После всички се смееха и само онова момче добър за да ме попита:Добре ли си? Сякаш се беше притеснил. И аз му казах че съм добре. И последна история:По физическо веднъж другите играха баскетбол, а аз и НДП мятахме топка в баскетболен кош. И тогава топката изхвърча нататък и се озова при баскетболистите. Те хвърлиха тъкмо хвърлиха топката си към коша и аз се задавам, за да взема нашата топка и направо тяхната топка щеше да ме удари, но не ме и същото момче каза:Оххх лошо ми стана! след като се случи. Надявам се да срещна подкрепа от някой!

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 9021b0efe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм Н10. Е, авторке какво стана? При мен си е едно и също!А и аз да кажа още нещо. Всички момичета от моя клас си вървят в групички, а аз и НДП си стоим и скучаем. Заедно обсъждат темички и играят, а ние??? Много рядко се случва да ни заговарят-дали съм решила еди коя си задача от теста, дали може да им дам химикала...... А и даже някои момичета от едната група излизат с момичетата от другата група. И даже по физическо, когато аз и НДП си почиваме ня пейките 2 момичета седнаха на нашата пейка, обаче встрани. След това дойде още едно момиче и дума не ни казаха. След това две момичета тъкмо идваха и като видяха мен и НДП веднага се махнаха. Егати и хората! Авторке коментирай!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7eb59869b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Какво съм ви говорила за красотата ѝ? Ако ще и да е като орангутан, поне да е човек. Нито аз пък съм много хубава, че да съдя другите и знам недостатъците ми. Знам, че и аз не ставам за търпене понякога, но се опитвам да коригирам това. Най-малкото мога да кажа, че поне съм ЩАСТЛИВ човек независимо от това грозна ли съм, глупава ли съм или тем подобни. Като цяло не обръщам внимание на критиката към себе си, така че сте свободни да говорите каквото си поискате. А пък и аз съм свободна да ви попитам каквото и да е било както и вие сте свободни да не коментирате ако искате. А и също номер 9 и 8 си личи, че е един човек. Всеки си има някакви комплекси, няма нужда дс му ги натрапваш.
П. С мерси за комплимента, до сега никой не ме е мислил за лицемер
Не искам да обиждам никого.
От авторката

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e7df0c489c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От №3. Няма нужда да се навиваш против приятелката си. Една седмица не е много, напротив не трябва да чакаш да свърши, а да се наслаждаваш на пътуването., просто не обръщай внимание на глупостите, котио приятелката ти върши и говоро. Трябва да гледаш по-положително на нещата, новите приятели сами ще те намерят.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 5006ad2a91
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Реших се все пак да ѝ кажа какво мисля за нея, защото наскоро пак ме ядоса адски много. Няма да влизам в подробности, но само се разбрахме да поговорим. Ако иска ще се оправи, ако не не. Така и иначе каквото и да стане ще намаля контактите си с нея. Благодаря на коментиралите.
От авторката

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker