Никой не ме покани на бала - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Никой не ме покани на бала
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 2362 пъти
Здравейте! Знам, че това, което искам да ви споделя, звучи някак абсурдно и глупаво, но то ме притеснява вече 9 месеца.
Та, 12 клас съм. И както знаете, с настъпването на един важен за нас етап- получаването на диплома за висше образование, идва и маскарадът на българските кандидат-студенти, а именно балът. Вероятно някои от вас ще ме разкритикуват, че трябва да седна и да уча за изпити. Повярвайте ми, подготвам се за кандидатстване в Холандия и ученето не ми е тежест.
Проблемът е, че никой не ме покани да му бъда дама на бала. Аз съм от сравнително малък град и тук минаването на 24 май през градската градина до заведението си е събитие. И като момиче аз винаги съм искала някой ден, на моя бал, и аз да мина с някой кавалер, както са минавали и моите родители. Преди 9 месеца едно момче от класа ми покани една моя приятелка да му бъде дама. И след това последва и друга покана. Другите момичета, които не бяха поканени още на същия ден писаха на момчетата и се разбраха. Аз съм доста срамежлива и не поканих никой. Смятах, че това не е моя работа. И останах без кавалер. Сега, 9 месеца по-късно съм в същото положение. Нямам братовчеди или приятели момчета които да ме придружат. Нямам по-голям брат, нито пък бих могла да мина с някой съученшк от другите класове, тъй като всички вече са се уговорили. Знам, че е глупаво и това е просто един парад на суетата, където всеки иска да изпъкне, но се чувствам ужасно когато съучениците ми не спират да говорят за бала и се уговарят. Много познати ме питат въпроси от рода дали съм си избрала рокля, а това още повече ме депресира. Моля Ви, споделете някакво мнение...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 16a1ba827a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хей, и аз съм така какво да ти кажа, класът ми е малък и момчетата са по-малко от момичетата и няма с кого да мина. Много се бях депресирала също по тази тема като теб. Виках си има време то ще стане нещо, но вече сме януари и изобщо няма такова. Даже съм си мислила да видя високо момче на пътя и да го попитам дали ще ме придружи. Това е само мисъл общо взето -хах Имам брат, с който съм говорила по тази тема да ми е кавалер, ама изобщо не е съгласен Не искам да се лишавам от бала, тъй като е за последно наистина. Мислила съм си, ако наистина няма с кого да мина да отида направо в ресторанта, без да минавам из града. Но все се надавам да блесне решение и да се появи принцът

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 4b325e4a99
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбирам че оптималния вариант е да отидеш с кавалер на бала, но не е чак такава трагедия ако нямаш. Щом казваш че нямаш познати момчета, остават два варианта. Първият е да бъдеш сама. Вторият е да помолиш баща си.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a03010a932
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Никога не съм разбирала шума около този проклет бал! Аз не ходих на бала си, и не съжалявам! Какво толкова специално има в тази вечер? Пиете, пушите и ядете. А някой от вас и бурно завършват вечерта сещаш се. :) Какво специално има в тея балове? Това е обикновена вечер защо тази вечер е ТОЛКОВА важна за вас? Момиче не се скапвай заради една проклета вечер просто не си струва ще ти предложа няколко варианта.

НЕ ХОДИ, на бала си.
Покани, ТИ момче!
Ти отиди САМА!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: be0210095f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   аре стига с тоя шибан бал 12ти клас съм и мен въобще не ме интересува скапания бал, всички говорят за него не мпже да си караме нормално часовете. Тая се оплаква, че нямало кой да я покани я си еби майката тъпа кифла!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: fef2ece050
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз нямам дама за бала. Не мисля, че е нещо много важно. Това за баловете е пълна простотия за харчене на пари, аз лично не искам да го правя, но родителите ми настояват. Може да опиташ с по-малките, какво пък? Аз лично няма да си правя труда да търся дама, но щом ти е такъв проблем опитай с някое момче 2001/2002

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8e4a147b0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Както приятелките ти са говорили с момчета направи така и ти. Иначе и аз съм от малък град и бях сама и още 2 момичета от класъм ми така. Изобщо не ми пукаше. Исках си последен ден с класа да се видя и да се напием, пък кой каквото иска да говори.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 05cbed470d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да си сама не е срамно. Да си с някой на всяка цена понякога е по-обидно от това. Преди време една майка придружи сина си като дама на бала. Ако не ми вярваш виж в нета ;)

Накратко - не си го слагай ;))

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 673802bd19
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Случайно "парадът на суетата" да е от Градската градина до ресторант "Бонония"? :)

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8560e5d7ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Тогава ще си с господина/класния най-отпред. Другите да го духат

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 4c822b1c15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   номер 4 по полека с изразите моля Псуваш като каруцар

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e43040c88b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Голяма работа като нямаш кавалер на бала няма да се свърши светът! И аз не съм имала кавалер ама не съм умряла. А и като всичко отмине никой няма да го интересува имала ли си или си нямала кавалер и колко пари са дали вашите за роклята и прическата ти. А пък като минат няколко годинки и всеки от вас поеме по пътя си и кариерата и граденето на семейство станат приоритет пък съвсем няма и да си спомняте за това.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 3b3ada4ae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Говори с вашите, възможно е майка ти или баща ти да има колеги с момче на подходящата възраст и да ти намерят кавалер. Друг вариант, ако толкова много искаш да си намериш, направи регистрация в сайт за запознанства и си пусни такова описание. Ще си намериш поне 5 кавалера. Трета възможност - запиши се на мъжки спорт, обмени фб с останалите, початете малко и все ще набереш смелост да помолиш някое мило момче. Не е чак толкова голяма драма. Ако пък никъде не намериш, просто да те придружат няколко приятелки по пътя до ресторанта, какво толкова.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 3348bccea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   12 клас и диплома за ВИСШЕ образование? Как го правите това?! А сега по темата. Хич, ама хич да не ти пука! Първо едва ли ще си единствената без кавалер, второ не сме 1980, че ако случай някое момиче няма кавалер на бала на нея да гледат като на прокажена. Ако това ще те успокои на моя бал почти нямаше двойки, май с изключение на едно момче, което си беше поканило приятелката, която дори не беше от нашето училище. Останалите си отидохме като на един голям купон без да спазваме някакви традиции. Е, добре бяхме се облекли официално, имаше коли и балони, обаче нямаше паради така, че да ни види половината град, нито пък ходихме по двойки. Всеки си отиде както иска, кой сам, кой с няколко съученици. Аз например отидох с най-добрата си приятелка. Да, бяхме си двете и беше голям купон в колата. Така, че изобщо не се тревожи за такива неща. Знам, че сега на теб ти изглежда като най-важният момент в живота ти, но повярвай ми, не е. Церемонията по връчването на университетската диплома е много по-важно, нищо че не си с официална рокля, а с тога. Обаче там няма купон, а леко скучна и официална академична церемония. И все пак е много по-важна от някакъв си бал!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 889f6ee94c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Здравей, и аз съм 12-ти клас (момче). Тук не сме като в американски филм. Дори за пръв път чувам, че някой/я е очаквал/а да бъде поканен/а от някого за бала. Обикновенo се събира една компания (най-често класа) от момчета и момичета и отиват заедно. Друг е въпросът, за какво ти е бал? Да отидеш, с или без някого, за да гледаш как някакви си повръщат на главите и се бият взаимно или сами. Не, мерси. Да дам 2000 лева за облекло, резервация и прочее, за да гледам сеир. Тези пари могат да отидат за много по-полезно нещо. Навярно ще ходиш в университет... тези пари са ти 4 семестъра платени. Възможно е да искаш да изкараш шофьорски курсове, да имаш кола и т. н. Представям реалността от своята, незаможна гледна точка. Семейството ми няма много пари, затова им съчувствам, което е още една причина да не ходя на бала. Ако сте заможни, отиди. И изобщо не се притеснявай, че нямаш придружител. Колата за бала на един мой познат беше на баща му ръждясалия пикап, на който дори не му работеше бибитката (звуковия сигнализатор). Затова трябваше да викаме "би-бииип" от колата, което направи всичко много по-забавно. Всичко си има своите плюсове..

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0ea4b33ce7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Защо не си наемеш жиголо, никой няма да знае, че е такъв.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker