Акнето ми не минава. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Акнето ми не минава.
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 960 пъти
Здравейте, момче съм, 12 клас, дано не ви е странно, че пише момче. Вече съм тотално отчаян и не знам какво да правя и какво да променя. От няколко години вече ползвам кремове, измиващи гелове и т. н, уж продукти за борба с акнето, но не минава. Много пъти съм ходил и на почистване на лицето, пилинг и тем подобни. Не е тежко акнето, но като ми се появят по 2 много болезнени пъпки и още 3-4 други наведнъж и болезнените са ми предостатъчни. Най-вече по челото и брадата ми излизат, че и мазна кожа имам. Чел съм, че и начина на хранене е бил важен, да си призная от нищо не се ограничавам и доста сладко ям. Имам чувството, че както си продължават да се появяват, никога няма да спрат да излизат. Има периоди, в които нямам нищо по лицето (до 4-5 дни на месец максимум). Моля ви давайте някакви съвети, идеи, споделяйте опити, много ще съм ви благодарен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 18c35fa5bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Значи има два варианта, единият е да ти трябва по-силно мазило, а другата, да е необходимо с определени инжекции да ти оправят хормоналния баланс. Не знам дали в България има такава практика. В Австрия е така, става бързо и лесно.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: c175e159f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А пробвал ли си да почнеш да спортуваш и да се храниш с качествена храна?

Също така да си хидратиран винаги и да имаш достатъчно витамини в организма.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 83e3fd1a19
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Болезнено познато... Това, което те съветват другите може да ти помогне, но може и да не е от никаква полза. Казвам го, защото години наред се мажех с какво ли не, смених трима дерматолози, ходих по козметици, бях вегетарианка за година и половина и ходих да бягам навън, както и правех упражнения вкъщи, ограничих млечните продукти и нищо. Но кожата ми се оправи от самосебе си в последната година, обаче не на 100%. Лицето ми е добре, в момента е чисто, но все още имам малко акне по гърба... :( Някои хора се оплакват, че след започване на редовни тренировки акнето им се е влошило, вероятно е до типаж кожа.
Може би трябва да посетиш дерматолог и да си направиш изследване на хормоните. Чела съм за бактерия, която се завъжда в червата и отпраща токсини в кожата, които избиват под формата на акне, но не знам къде в България можеш да направиш изследване за това. Много често акнето не е причина, а следствие на нещо. По- добре спри пилинга, особено ако е химичен. Чела съм за микронидълинг и диамантено дермабразио за белези от акне, но никога не съм пробвала. Може да прочетеш за тях.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 5fceebf3af
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Спри да ядеш сладко! Особено шоколад! Пии доста вода и си прави някакви маски на лицето! има рецепти в интернет, за маските не съм сигурен дали ще помогнат, но за другото със сигурност!!!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a18c746618
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей. Да ти кажа имах страшно упорито акне и нищо не действаше, докато не открих кремчето Скинорен. Струва около 15лв и ме отърва от срама и притеснението да ходя вечно с големи пъпки. Нищо друго преди това не беше дало успех. Пробвай.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: bc197de946
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей! Аз имах доста тежко акне. Цялото ми лице беше пламнало. Изключително грозна гледка. През годините съм използвала много и най-разнообразни продукти без някъкъв ефект. Моя близка приятелка ми препоръча спирт Зинерит (от аптеката) и откакто го използвам пъпките значително намаляха. Използвам го в комбинация с крем на Акне аут. Двата продукта ги нанасям сутрин и вечер. Нещо друго много важно в борбата с акнето е хигиената. Трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да почиствал грима си с тоник или мицеларна вода преди сън. Друго важно нещо е хидратацията и не само за акнето, водата е изключително полезна за тялото ни. Трябва да изпиваш поне по 2 литра вода на ден. И ако можеш избягвай сладкишите( аз не мога, но все пак има ефект). Пожелавам ти успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a152c17bb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Почти на 20 години съм и още си имам пъпки и белези от минали такива. Когато разговарях с козметичката си, тя просто потвърди моята теория, че някои хора цял живот си остават такива и това е... А други се сблъскват с 2 пъпки през живота си.
Е, то това е несправедливост!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker