Горката - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Горката
преди: 13 години, 10 дни, прочетена 2845 пъти
Здравейте! Ами значи в моя клас има едно момиче, което всички му се подиграват. Бият го, всеки ден го тормозят и му се присмиват. Не знам защо! Питах веднъж една от момичетата защо се отнасят така, а тя ми отвърна просто че много я дразнела.

Предполагам я бият, защото не се учи, учителките също и се подиграват! Та на мен ми е много мъчно за нея, но се притеснявам да я подкрепя, тъй като групичката от гаднярките ще ме погне и мен! Но все пак... Между другото момичето се казва Анелия. много е добра и винаги е готова да помогне, дори и на тези които я измъчват!

Ще се радвам да чуя вашите коментари и какво мислите по въпроса!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 9 дни
hash: 23f71a7f71
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съучениците ти са гадове, но за жалост такива има във всеки клас. Също така и във всеки клас има и такива деца, на които се подиграват, но посягането вече е преляло чашата. А учителката защо се подиграва???
Гоори с директора на училището....

 
  ...
преди: 13 години, 9 дни
hash: e0e61d94e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ами, права си, че ще те погнат, ако ? помогнеш, но ако бъдеш желязо, ще се откажат от това и нея ще оставят на мира.
Можеш иначе да и помагаш тайно с уроците, но обикновено тези хора са неспасяеми. Аз лично винаги съм ги поемала под крилото си и съм успявала така да ги спася поне от тормоз, но една такава накрая ме разочарова много-ама мнооого и ме нарани жестоко.
Обикновено носят голям гняв в себе си и обвиняват за всичко другите (особено по-„известните“ като теб).

Никога няма да чуеш, че са мързеливи или прости - учителите пишели оценки „по мнение“ - за теб имали добро мнение, тях ги ощетявали... тирадите на такива хора, когато се отпуснат нямат край.
Аз се скъсах в 12 клас от учене за матури, добър успех - моята „приятелка“ в това време се е срещала с гаджето ми, а той - горката, съжалявал я бил! Ей, това беше просто връх на сладоледа, да не ти разказвам за други подобни хора, които тантурках от детската градина...

Не са добри, защото са добри, не помагат, за да помагат, а просто, защото искат да се харесат на другите, но не знаят как.
Аз не съжалявам, че още от детската градина съм помагала на подобни, но си напатих от всички - предателства в полза на мои врагове, съблазняване на приятеля ми - изобщо, не оценят направеното от теб, а сгигат накрая общо взето до извода, че си ги подтискал и искат да ти го върнат.
Аз добро от такива не видях, дадох, но не само не получиш и минимум, но и ми навредиха нарочно!

 
  ...
преди: 13 години, 9 дни
hash: ed0666af78
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ами защо да си заедно със стадото или общата сива маса. Бъди по-смела и да не ти пука. Често тези "смели" гаднярки се чудят как да избягат по-бързо, когато някой им се противопостави. А ти няма да си сама, а ще сте поне две. Няма ли по-свестни момичета, които да подработиш и настроиш на твоята вълна? Да ги убедиш, че сте по-свестни и имате право де сте с когото искате.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 дни
hash: 6dcb0de67d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Оф това е отвратително никой не заслужава това :(( аз мисля че мога да ти дам някой съвети остави си имейл момиче съм на 15 и знам кво е не са ме били но ми измислиха един гаден прякор и цяла година ме базикаха но като им казах някой неща спряха.

 
  ...
преди: 13 години, 9 дни
hash: 08fc3e035d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Помогни на това момиче.

 
  ...


...
преди: 13 години, 9 дни
hash: 90f561deee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Излез от филма и да не ти пука ако я гаврят има причина... изроди всякви... глей да си неотрална аз така правя, ако видиш че нещата загрубяват отиват на бой или нещо от сорта застъпи се за нея по дяволите нали и тя е човек вкарай ги веднъж тия комплексарчета в на кучето ауспуха да ги видим дали няма да те уважават и теб... а щом училището Ви е толкова пропаднало че и даскалите се подиграват сбий се веднъж заради нея!!! И никой няма право да те унижава без твое съгласие... като седиш и се страхуваш да не те погват и теб ти се съгласяваш с това че и една от тея гаднярките, а също така се съгласяваш и да те унижават... падаш на тяхното ниво по този начин :)) Но и не се бийте без причина това е скотско глупаво животинско безумно :) Хавка 14 :))

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 дни
hash: a5a51d5258
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   3 е много прав. Гадовете са навсякъде да, но това не значи, че трябва да им се оставиш. Трябва да се защитава човека, а не да позволява това и да си трае от страх.
Ще повторя същото, което и 3: потърсете някой, който да привлечете на ваша страна, ако няма такъв, ти застани до това момиче и ги смелете тия, които я тормозят. Директори и т. н. няма да помогнат.

 
  ...
преди: 13 години, 9 дни
hash: 6098ce056a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ами защити я! Аз съм в същото положение. Много ме тормозят, но няма кой да ми помогне. Учителите много ме мразят и като отида на училище все едно, че отивам на място, където всички ме мразят. Помогни й.. особено щом е добра и не го заслужава.
*Яса

 
  ...
преди: 13 години, 9 дни
hash: 00ce82851f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Яса, ами смени училището, мила.
Аз винаги съм помагала на такива като теб, но порастнах - не само не видях и капка благодарност, не съм и чакала де, но след това ми беше „върнато“ - надуваха ми главата как съм „печелила“ едва ли не оценките си по мнение, само се оплакваха от сутрин до вечер, без да са готови да направят те самите нещо...
... и вече писах - аз докато учих за добър успех (о, не е било никога нищо по мнение!!! ) една такава „горкичка“ се е ч... с приятеля ми.
Много добре - от тогава - да се оправят горкичките на този свят!
Мен също са ме тормозили в една или друга ситуация, но съм предприемала нещо - на теб, чистосърдечно ти казвам - махкай се от училището!!!!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 дни
hash: b3aae0b5e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това е жестоко! Така девойчето ще отрасне със страх и всеки ден с мъка и свито сърце ще ходи на училище. Това много ще и се отрази на психиката и на по-нататъшния живот! И може би точно едно момиче като теб, която да бъде с нея (може не пред всички, а извън училище) ще я спаси от това, защото ще знае, че не го заслужава и че вината не е в нея. Така ще я спасиш от това някой ден да се чувства виновна за всичко, което прави, да израсне неуверена и колеблива жена... А от нея може да стане прекрасен приятел :)
Знаеш ли, аз в училище бях най-затвореното момиче. Е, мен не са тормозели, просто не ме забелязваха. Веднъж на шега една съученичка реши да се сприятели с мен. Дотогава нямах никакви приятели. Та, като ме опозна, станахме най-добри приятелки и веднъж ми сподели как никога не е очаквала аз, затворената, да бъда толкова прекрасен човек. Това бяха нейни думи, не се хваля! Детството ми, а после и юношеството ми с нея, беше прекрасно. Помисли над това :)

 
  ...

...
преди: 13 години, 8 дни
hash: 8c6ec7b134
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Поговори с родителите си. Поискай съвет и мнение от тях. Ако в началото те отбият с обяснението, че това са тийн-проблеми, бъди настоятелна. Посъветвай съученичката си да говори със своите родители. Има неща, с които децата могат и трябва да се справят сами, но вашият случай, мисля, не спада към тази категория. Те /майка и и баща и/ просто трябва да реагират.
Обмисли и своята позиция - да и съчувстваш тихо или да я защитаваш открито. Понякога на човек просто му се налага да вземе решение и да го отстоява. Това има нещо общо със самоуважението и себеутвърждаването :). Успех!
Ел :)

 
  ...
преди: 13 години, 8 дни
hash: eacc8564b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   9, понякога тормозът от другите не върви заедно с лошия успех. Да се смени училището никак не е елементарно, освен това, обикновени тези, които са тормозени в едно ще бъдат тормозени и в друго, просто защото се оставят. Приказки от сорта на "опълчи се" не могат да помогнат просто защото тези хора не знаят как да го направят.
Не е редно да се слагат всички под общ знаменател. По твоята логика всички, на които се подиграват не струват.
6, причината за гаврата може да е това, че момичето е по-стеснително и в резултат на това се държи по-странно и не отвръща на удара. Това я прави идеалната жертва. Както може да се комплексира от това и да се озлоби, така и може да се окаже много по-добър човек от повечето.
Да не говорим, че в момента, в който почнат да ти се подиграват започваш да се затваряш все повече и повече и да се държиш още по-глупаво.
Авторке, тези подигравки могат да и се отразят много зле, тъй че, ако можеш, се опитай да и помогнеш.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 дни
hash: 6098ce056a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 9, аз много неща съм предприела - да не им обръщам внимание, да им отговарям, а дори се е стигало и до бой, но никое от това не помогна. Сега се надявам да сменя училището - да ме приемат в една гимназия в моя град. Не всички са неблагодарни, обаче. Има и неблагодарни, но има и благодарни..
*Яса

 
  ...
преди: 13 години, 8 дни
hash: f0d5a66f80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   За голямо съжаление такова едно дете има по4ти във всеки клас. Аз сега съм на 19, но много добре си спомням (4е то това не се забравя) 4е вси4ки ми се подиграваха и се държаха по същия отвратителен на4ин, което продължи някъде до 9 клас. От опита си с такива изрод4ета мога да споделя, 4е колкото по-добре се държиш с тях, толкова пове4е ти се ка4ват на главата. Като ми доиде малко мозака в 9 клас и спрях да се държа добре с тях, да видиш колко бързо си седнаха на задниците. Наи-доброто което може да направи моми4ето за себе си е да се настрои така : "Вървя право напред с гордо изправена глава и никои НЕ МОЖЕ да застане на пътя ми". 4овек веднъж постави ли себе си на първо място, вси4ко може да се промени. Да се нау4и да казва НЕ и да отстоява своето. Трябва много амбиция при такива условия, но си заслужава. Жалко за вси4ки такива деца- аз ли4но се настроих така след много болка и провалени надежди за малко 4ове4ност. А ти, естествено, застани на неина страна, така много ще и помогнеш. Особено ако си от "гъзар4етата" в даскало, другите 6те се замислят.

 
  ...
преди: 13 години, 8 дни
hash: f0d5a66f80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От номер 15 към номер 2 - Ти мозък имаш ли, 4е да ръсиш такива простотии? Това, че твоята "приятелка" е била просто една озлобена курва, в никакъв слу4аи не значи, че тормозените в училище деца са такива. Не можеш да посочиш с пръст маса хора и да кажеш - тези са такива и такива, ама че простотия и дискриминация!!! То си е вярно, че има всякакви хора, ама това твоето "аз добро от такива не видях" направо ще настрои човека и да тои да започне да я тормози. Пък преди да пишете мислете малко, за какво са ви тези глави....

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 8 дни
hash: 89feada0f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   По-младите учители наистина се подиграват - от по-младото поколение ли са не знам дали е заради това, но е факт, че се държат като ученици и не всяват респект.
Учителката ми по География е млада и се бъзика с ''по-смотаните'' ми връстници, говори неучтиво дори в час и разрешава дори да се лежи върху чиновете в час. Честна дума! Все още не я познавам много добре и не знам какво още разрешава.

А за тормоза - и мен са ме тормозили. И да ти кажа ли за какво - защото учителите (повечето) ме уважават, изглеждам добре, добре се уча, спортувам, абе проблемът ми е само, че нямам приятели. В този малък град всички се опитаха да ме изолират и успяха. Добре, че всяко лято съм на едно по-хубаво място. :) Освен това учителите разчитат на мен, като на по-зрял, разумен и разбран човек. Но ето, злосторниците взеха дори да разбират, че са сгрешили с постъпките си. Аз не съм съдник, вие знаете кой е съдника...

Специално за *Яса: Сигурна съм, че си готин човек, Яса. По коментарите ти съдя. Значи аз от доста време съм в този сайт, по едно време бях решила да се пиша Маги^^, но след това реших да бъда напълно анонимна, тоест без прякор.. Следя повечето теми редовно.
момиче на 15 (~. ~)

 
  ...
преди: 13 години, 7 дни
hash: c601883c7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   До автора. Тази Анелия е свикнала с подигравките от страна на съучениците си. Може би дори ти изживяваш нещата по трудно. Ако има желанието да спре подигравките просто няма какво да я спре. Та ти си написала тази история просто от скука признай си.

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: 43523d3fe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Не гледай съучениците си! Говори с момичето, защити я, постави се в нейното положение, без значение дали ще изядеш два шамара! Не бъди безучастна.. Да гледаш как тъпчат някой друг човек.. аз със сигурност няма да издържа..
Абе направо си мисля, че трябва да вдигнеш един луд скандал и да свали малките пикли на земята!
Ж19

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 дни
hash: 280e7a5112
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   ( от автора) До 18 Анелия е толкова добра и затворена в себе си, че просто не може да се противопостави! И не съм написала тази история просто от скука! Наистина ми е жал за момичето и искам съвет от вас как да постъпя, защото момичетата които я тормозят са уж най-готините
и целия клас ще бъде против мене и с мен ще започнат да се гаврят!

 
  ...
преди: 13 години, 4 дни
hash: 89feada0f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Аз съм номер 17.

Те щом я тормозят, нямат никакво ниво на култура и съпричастност. Нивото им е под нулата (често е така и с оценките, но невинаги). Много добре знам. Но, защо не се вземеш да й помогнеш? За Бога, и аз съм така (по-скоро бях, защото точно сега се намирам в т. нар. преход -променям се). Помогна ми едно момиче - тя беше от готините. Тормозиха и нея 1-2 пъти и какво стана? Ами вдигнахме се на бунт срещу идиотите. Мога да ти кажа, че тя нищо не изгуби, напротив стана по-опитна. Освен това даде да разбере на другите, че не съм сама.

 
  ...

...
преди: 13 години, 3 дни
hash: 6098ce056a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   И аз преди бях добра, но откакто започнаха да ме тормозят... се озлобих. На такива същества, ако им се мълчи, няма да престанат. Единственото нещо, което помага е бой, но пък щом е по-затворена, предполагам, че няма да събере смелост. Трябва да опита и сама да се защитава. Ти може също да я защитиш, но и тя също трябва да се защитава. В такива случаи мълчанието не помага, а само става по-зле - мълчиш им, те не престават, измислят още по-лоши неща и ти се качват на главата и си го изкарваш на някой невинен. Щом я тормозят момичетата - хваща ги за косите. Може вие двете да издебнете всяка една от тях, когато е сама и да ги стреснете. Колкото и да са "готини", като им олепиш два шамара или ги проскубеш, повече няма да смеят да те докоснат. Познавам едни такива момичета. Уж готини, ама всъщност са страшни пикли. Така че, трябва да я убедиш да не им се дава. Нищо друго няма да помогне. Нито родители, нито учители, нито това да не им обръща внимание. Има, обаче, и друг вариант - да смени училището.
*Яса

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker