Мисля да ставам пехотинец. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Мисля да ставам пехотинец.
преди: 13 години, 4 дни, прочетена 2496 пъти
В момента си чакам дипломата за средно образование, взема ли я, подавам документи в градския университет, съмнява ме че ще ме вземат с бал 19, 76 от 24 максимум. Не ми дреме особено, ако не ме приемат отлитам в Америка да ставам пехотинец, баща ми има връзки и ми е обещал че ако някой ден реша да ида, ще ме уреди със всички документи. Проблемът е че наще са разведени и аз живея с майка ми, тя категорично отказва да ме пусне, макар и да съм на 18, всички ми казват да стоя тук обаче аз съм взел твърдо решение. Нямам бъдеще в тази държава, а и в интерес на истината нямам приятели или приятелка така че нищо не ме спира (не ме разбирайте погрешно, не това е причината да замина, пехотата ми е страст от дете), освен семейството, но те рано или късно ще се примирят. Имам само едно допитване към вас, дали ще съжелявам за прибързаното си решение след време, защото съм доста категоричен и вече съм започнал да си стягам багажа....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 4 дни
hash: 59831bad56
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   само ти знаеш това, но не си мисли, че там е детска градина. Освен това - в Америка на тези им викат „пушечно месо“ - особени връзки не ти трябват за там, там са повече цветнокожи, чужденци - за пушечно месо, за отстрел демек .... Ако нямаш амбицията и си стоиш там на заплатка като „пушечно месо“ - успех.

Само като офицер имаш някакво бъдеще в това поприще, но без висше образование, без амбиции и някакви способнисти - оставаш пушечно месо. Може да ти се струват ин
иаче париците много, но реши, дали си заслужава.
Майка ти, според мен, е права.

Не разбирам - нямаш ли амбиция за нашата армия, да станеш офицер, да учиш?
Аз познавам такъв човек, той даже работи вече и като наемник в Африка за французите - много е интелигентен, грижа го е и за местните хора там - в Афганистан беше давал заплатата си да храни разни дечица, той има много приятели, уважаван е... , взима и много пари, защото отдавна май е станал наемник и работи и в фирми, които осигуряват сигурността на обекти, на важни хора в тези региони - не трябва да убива без да е нападнат, има чувството, че върши добро, ако не е така - е свободен да си ходи. С тези пари, които печели си е уредил живота в България, апартаменти, коли - прекарва няколко месеца у нас, после пак на мисия - от приятели и приятелки не може да се отърве, изглежда чудесно, но и има в главата доста, учил е, разбира се висше, не е пушечно месо.

Аз не бих станал американско пушечно месо, честно - не само ще ме мразят местните хора, и с право, но и ще ме пращат в най-напеченото, за да убивам и бъда убит, и за какво? За няколко долара да слушам какво ми казват хора като Буш - не, благодаря.

Ако искаш да си изкарваш хляба като военен, съветвам те да се изучиш, да имаш нещо в главата и да не си обикновено пушачно месо - после или паралелно на следването има школи, начини (например Френски легион) да се обучиш в тази посока и можеш сам да избираш страната, на която да застанеш, какво ще правиш и да - ще печелиш много повече пари от едно американско пушено месо и дори не трябва да убиваш народа!!!

 
  ...
преди: 13 години, 4 дни
hash: 5d10c4891a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Прави каквото искаш никой не те е спрял.. щом тука няма нищо което да те задържи.. отиди в Америка и влезни в армията им :) Разбери че това е изцяло твой избор и само ти знаеш отговорите на твойте въпроси.

-Death_Blade ^

 
  ...
преди: 13 години, 3 дни
hash: e3f38b7cf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Пич, братовчед ми беше пеготинец. Казвам ти, че и на него в началото му бе забавно. В американската пехота се влиза лесно. Изпита, ми казава, че не е труден. Но дойде ли първия бой ще си искаш обратно веднага. Всичко това ми казва той. Така че ако искаш да отидеш ти пожелавам много късмет, но те съветвам да си стоиш тук. Не би било хубаво да умреш толкова млад.
хКиРох

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 дни
hash: a99c225ea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   3, аз мисля, че няма отказване - вържат ли те - край. Нашето момче май си представя нещо като бг. армията, но със 100 пъти по-голяма заплатка. Няма такова нещо - американците така си чистят простия народ, пращат го за отстрел. Не се навивай! Що люде изпукаха в Авганистан и Ирак заради дефектни жилетки и такива глупости - народът издивял, елементарни хора, които си позволяват да трепят и мъчат невинни цивилни. Ти искаш ли да си част от това? От една рота прости утайки на цяло общество?
По-добре завърши висше + школа в бг-то, стани наемник за охранителна фирма в Авганистан да кажем, или отиди във Френския легион, учат те на ценности и на морал, не те ускат да те трепят и да трепиш и не си в един тийм с най-елементарните и първични люде на континента.

 
  ...
преди: 13 години, 3 дни
hash: 5a3ea2b701
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Недей!!!

лично мнение

 
  ...


...
преди: 13 години, 2 дни
hash: 11c1a9c5ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако те влече военна кариера, гледай да се изучиш. Тогава можеш да станеш офицер. Отговорностите са много повече, но и имаш възможност да направиш нещо повече от това само да въртиш оръжие. Не ме разбирай погрешно - отговорностите са много повече. Аз съм минал през българската казарма преди доста време и имам голямо уважение към пехотата. Но във съвременната война пехотинецът е просто една пешка. Ако не ти се учи и не искаш отговорности, поне се пробвай за специалните части. Пак си "пушечно месо", но подготовката ти дава по-добри шансове... Аз лично съм решил преди много време - на война отивам единствено заради България. Сега това звучи като шега, но политиците си отиват, а държавата ще остане. Или поне така се надявам. Може да не съм прав, но вярвам в клетвата, която съм положил;)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 дни
hash: 34eed35b1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   6. е много прав.
Не смятам, че българската армия е люпилник на „пушечно месо“ обаче - като изключим моделът през кома и в 15-те години след това, които е бил по руски образец - а те са известни с „пошечното си месо“.
Според мен точно една кариера в нашата армия дългосрочно и повече пари даже ще ти донесе, но не бива тази професия да е от такъв мотив - това е призвание, не бива да е за парите. С по-малко от 8 милиона калпака население, при нас всеки човек е важен - познаваме се и ни пука един за друг, нямаме смятани за получовеци негри и латиноамериканци, както и други чужденци в армията да ги пускаме за трепане - напротив, всяко войниче е ценно, това е било преди кома така, така ще бъде и за напред.
Офицерът преди всичко има нещо в главата и сам да мисли, не е елементарен млад човек, взет от някакво гето или друга безперспективна ситуация и напъхан в униформа. Затова ги имаше и тези зверства с военнопленници - просто като събереш безмозъчни, нарочно безмозъчно оставени за отстрел, като им дадеш власт и автомати, така става!

Аз познавам наш офицер, които след много мисии работи за много пари, действително за много пари за частни организации в тези региони, както и като наемник за французите. Той дава много голяма част от тези пари на разни местни семейства, с които се сприятелява. Има си всички вече в България, няма си приятелка и жена, млад е още - на 27 най-много, пише за преживяното, за хората там, има във фейса снимки с усмихнати местни хора, има добро чувство при акциите си и може винаги да се махне, ако не е сългасен.
Пушечното месо на американците трябва да стои - такова е, нямаш избор! Ще изпълняваш като нямаш и капка мозък

 
  ...
преди: 13 години, 2 дни
hash: baa5b78696
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Без да се чудиш заминавай. Какво се вкарват всички коментиращи в някакви филми. Давай ше видиш екшън поне тука всички които ти пишат коментари са пу**овци. Пък и да те гръмнат случайно няма да те боли. Те те пускат с кашона водка и яко напреде пък ще те заболи само първият път.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: ff3a30fc2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Някой знае ли нещо повече... в смисъл какви документи трябват, къде се пращат, кога... абе всичко общо взето... ме интересува защото и аз го мисля отдавна това а скоро навърших и 18 години...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker