Защо българските фенове са такива селяни? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо българските фенове са такива селяни?
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1710 пъти
Как сте! От много години насам не гледам Български футбол(бях чорбар, фен на ЦСКА), причините са много, но ще кажа само две-пародии на футболисти и корупция. Но открай време е непоносимо да гледам разни татуирани наркомани, пишещи се ''ултраси'' да крещят навсякъде по мачовете, да чупят, да блъскат и да ходят заплашително. Както се казва човек да не може да излезне без да не се сблъска с такива. И аз съм ходил на мачове, но винаги съм стоял кротко и съм си гледал мача, а не да тръгвам да правя цигански изпълнения. Нормално е навсякъде да има спречквания, бой или нещо такова между различните отбори, но никъде другаде в Европа и света няма примерно да си с екип на улицата на един отбор и фенове на друг отбор да те гледат лошо сякаш си им направил нещо. Защо точно тук е така, какво кара тези шутове, наричащи се запалянковци да не зачитат мнението и вкуса на другите хора, да трошат и да мислят, че са големи пичове и че техния отбор е най-най, без значение дали говорим за ЦСКА, Левски или Славия? Поне футболът у нас да си струваше и да имаше за какво да има разногласия...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 6b3cb8e4be
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   То и за политиците не си струва да се напъваш ама я виж колко "ултраси" на БСБ, ГЕРП /нарочно е/ ;) и другите маскари се дерат по митинги ;)

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d76b7b5d5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Каквато нацията, такива и феновете. Кое те учудва?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: c32daa8b88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Кат видиш проста, гадна среда, която те отвращава, се махай и търси хора, от които да се учиш. Намират се насам натам. Стани фен на волейбола ;) или ходи по бизнес семинари

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f1166fe3f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хората приемат успехите на своя отбор за техни собствени успехи и затова се получава така. Като няма с какво да се похвалят те се хвалят с любимия отбор. Футболните фенове обаче прекаляват и се стават агресивни.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f05ff06e34
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Фенчетата се делят на умни и глупави. :)

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a4884673ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Прав си, че тези хора са тотални боклуци, но не си мисли, че ги има само тук. Навсякъде са. Самата хулиганска култура е много популярна в Англия например. Дори има филми за това.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: dc8fbb2bd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Пич, живея в Англия, и да ти кажа, че нашите ултраси не могат и на малкият пръст да стъпят по селения на английските. Не си мисли, че само в България има подобни простотии. Цезар е казал- Разделяй и владей. Това с разните отбори и стадионите е един от начините чрез които хората да се разединяват, манипулират и да им се отвлича вниманието от съществените неща. Пази се от простите хора, които се избиват помежду си заради разните прогнили от корупция отбори.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 22012ba996
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей, аз също бях болен цесекар, докато джуджето от Микре не фалира отбора и премести селския си литекс на Армията.
Винаги съм бил в сектор "Г" на мачове и се считах за ултрас, но никога не съм чупил и ходил пиян на мачове.
В България хулиганската ни сцена е направо смешна, за разлика от Гърция, Турция, Сърбия, Полша и Русия.
Ние сме цвете за мирисане спрямо гореизброените държави.
Тука един пичага е дал за пример Англия, но те отдавна не са това, което са били преди 20 години и назад. Там яко ги натегнаха със закони и на стадиона все едно си на театър.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b5d2ce7e5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   В Англия ако си такъв кретенски футболен фен и грубееш и трошиш и се биеш, удрят ти един печат доживотен (да не стъпваш на никакъв мач и стадион) и си готов ;)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a8ad97b183
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тук нищо не е, я иди виж в Истанбул какво става, особено на европейските мачове - бомби пред хотелите, факли, викове...

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 6ccb021b1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Аз от едно 7-8 години се отказах да ходя по мачове... И не е защото съм си разлюбил отбора. Започнах да не мога да понасям болшинството фенове. Да си дебил, примитив, изтърван от гората див селяндур стана мярка за фенство, а футболните клубове ги кътат като свещени крави.
Хулиганите нямат място на стадиона!
И да подчертая - не схм противник на френската култура - напротив - горещо подкрепям и хореографии, и трансперанти, и пиротехника (в определени граници).
Но когато демонстрацията на агресивна простотия стане по-важна от подкрепата за отбора и първото започне да се смята за израз на второто, нещата явно са отишли твърде далеч...

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 714b6539e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На други места стават истински атентати, дечко. В българия си е направо културно, доколкото може да се каже това за футболни мачове. Имаше навремето дори и документален филм за английски хулигани, как с кеф рушат публична и частна собственост. Така че преди да виниш българите, напъни малко мозъчето и си направи проучването. Няма по-селско от това, да съдиш без грам знание.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5a15d28ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Случайно търся теми за футболно хулиганство и попаднах на тази. Посещавал съм Рим и ще го посещавам и занапред. От 2007-ма година съм заклет фен на Рома, Италия и всичко свързано с ботуша. Кухня, култура, архитектура, изкуство, спорт, история и киното им са ме впечатлили. Иначе съм от ЦСКА в България. Впечатленията са ми, че огромната маса от фенове, която стои зад поне 20 отбора от италианското калчо, е толкова екзалтирана и последователна в действията си, че едва ли някъде в Европа може да се види такова нещо. На друго място само в Аржентина и Бразилия е толкова напечено, защото тук говорим за маси от хулигани. Но аз ще коментирам само Европа. В Италия има крайно радикални публики и информацията я имам от комуникация с италианец и четене на италиански сайтове, и мога да ги подредя в класация по фанатизъм и крайност! Наполи, Верона, Лацио, Рома, Аталанта, Бреша, Катания, Палермо, Дженоа, Торино са топ на хулиганщината, като добавиш и тук-там по някой случай с публиката на още десетина отбора, добиваш представи за насилие в страховити мащаби. Толкова много отбори и всички имат френетична подкрепа зад гърба си. Това го няма в повечето европейски държави. На регионалното Дерби между Бреша и Аталанта има три пъти повече агресия и насилие отколкото на Левски и ЦСКА, а това са отбори от градчета по 100 хил. население. В никоя друга държава в Европа няма регистрирани убийства на полицаи и фенове с ножове, сигнални ракети, тръби и пр. Ако някой следи темата да ми посочи една държава в Европа. В Италия футболните хулигани живеят с омраза в сърцата, не толкова към кръвният враг, колкото към служителите на реда. Преди и след мачовете около стадионите прилича на военно положение - дим, камъни, бомбички, стъклени бутилки, парчета изкъртени железа и дъски, столове от кафенета, обувки от магазини, саксии и всичко дето може да се сетите. първоначално омразата избива на чисто идейни, политически различия между двете агитки, но карабинерите в средата отнасят най-много от "любовта " на тифозите. Само в Аржентина и в Италия около мачове кръжат полицейски хеликоптери на 50-100 метра над стадиона за да оглеждат района и да преценяват мащабите на безредиците и да търсят решения за овладяването им. В Гърция също има сериозна омраза към полицията, но там имат късмет защото населението не е 60, а 10 милиона, иначе спокойно може да бъдат конкуренция на Италия. Това са моите наблюдения и знания по въпроса. Има хулигани навсякъде в Европа, но в Италия те са от друго измерение! За България не ми се коментира, Тук манталитетът е кофти и повечето е само на приказки. Малък процент от най-крайните имат бунтовно поведение и шанс да предизвикат безредици. Няма бройка тука.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker