Влюбвам се в по-голям - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Влюбвам се в по-голям
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1336 пъти
Здравейте
Аз съм момиче на 17 години. Проблема ми е, че започвам да се влюбвам в мъж, който е десет години по-голям от мен. В началото приемах всичко на шега. Не очаквах да се случи нещо повече от секс, но аз също бях привлечена сексуално от него и исках да се случи. Нещата се развиха доста по различно от очакванията ми да имаше секс, но го опознах и разбрах, че е уникален човек. Никога не бях срещала човек с такова мислене и толкова открит и честен. Срещите ни зачестиха беше ни приятно да прекарваме време заедно. Стигна се и до секс. Но с това не приключи всичко, а напротив стана ми още по близък и ми показа, че мога да разчитам на него. Отделя ми много от времето си и ме кара да се чувстваш специална в неговата компания.
Въпроса ми е какво да правя вече не мога да си избия мисълта за него от главата, а се притеснявам, че ако му кажа, че се влюбвам в него той ще се отдръпне. Това е нещото, което най-малко искам да се случи. Той не крие това че се вижда с мен. Излиза ли сме с негови приятели и той се държи по същия мил и близък начин с мен пред тях. Чувствам се много объркана, а с всеки изминал ден започвам да го искам все по-силно.
Аз не мога да погледна обективно на нещата, защото съм силно подвластна на емоциите. Ще съм много благодарна на всеки, който ми даде съвет как да постъпя.
Мерси за отделеното време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 935d79fa17
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако истински му пука за теб няма да се отдръпне след като му признаеш чувствата си. Аз също се зарибявах с мой приятел, с малко по-малка разлика от вашата, и вече имаме няколко щастливи години връзка зад нас :) Бъди внимателна просто, да не останеш излъгана...Желая ти много успех!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d058a3dff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! На 19 съм, но също като теб все ми се случва да си падам по по -големи, да на 17 си, но по писането изглежда, че мислиш по-зряло, може би и за това започваш да се влюбваш във въпросния мъж. Да, ако трябва да сме честни 10 години не са малко, особено и ти като не си пълнолетна още, но пък то сърцето не пита. Щом ти е хубаво с този човек, щом на него му е хубаво с теб и най-вече щом не си променя отношението към теб когато е с приятелите си ( това вече е рядкост), тогава какво те спира? Опитай, по-добре, опитай за да не си кажеш после "Ами ако бях опитала.. " Не се притеснявай за годините, даже ги забрави, не мисли толкова за тях, важното е на теб да ти хубаво и да си щастлива!! Желая ти успех, мила!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7a12fc1daa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Продължавай да се влюбваш. Отнасяй се с него така както той с теб. 10 години? ! Да не би да е сакат, грозен или груб? ! Имам 2-3 познати семейства с над 10 години разлика. В 2 от тях дори жената е по-голяма с 11 години. Това не е абсолютно никаква пречка. За да се чувствате добре не казвай за чувствата си към него а ги показвай. Съвсем скоро ще ги чуеш думите от него. Това са просто едни думи. Важно е как се чувствате и как се отнасяте един с друг.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 98dd0da8d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Щом те е запознал с приятелите си, правил е секс с теб и продължавате да разговаряте напълно нормално, силно се съмнявам, че чувствата ти ще го отблъснат. Просто наистина щеше да е хубаво, ако ти беше примерно на 20 години.

Не разликата в годините е страшна, а това, че той има много повече опит от момчетата на твоите години. Един мъж на 27 години знае как да впечатли ученичка, тези мъже вече са по-зрели, по-улегнали, не ги тресат хормони и мислят по друг начин. Нормално е да го харесваш и да се влюбваш, той е мъж, не е момче и може да те впечатли с отношение или обноски. Надявам се, че не се възползва от теб, защото ще те боли много при подобен сценарии. В никакъв случай не искам коментарът ми да те обижда, но това е нещо, над което трябва да помислиш сериозно.
Сега ще стане малко негативно, но ти казвам мнението си изцяло с добри намерения. Такава връзка крие съвсем реални рискове за теб, не е на живот и смърт, но са все неща за премисляне. Питала ли си го какво иска от теб? Една подобна връзка може да те закове на място, което по принцип ти е далечно- общо съжителство, брак, дете, домакинство, всичко в рамките на няколко години. Няма лошо да си млада и да сформираш свое семейство, но това означава, че трябва да се откажеш от определени неща. Когато съучениците ти купонясват, ти често ще правиш вечеря. Отново ще излизаш и ще имаш личен живот, но този живот ще е далеч по-улегнал. Логично е да се случи, приятелят ти е на 27 години, рано или късно той ще иска по-сериозна крачка, а ти все още ще си млада. Ако започнеш да учиш, ти ще попаднеш в една различна среда, с хора на твоите години, кой от кой по-интересен. Докато те се опознават и се забавляват заедно, ти ще си леко дистанцирана, защото животът ти ще е поел в друга посока, дори и да си просто в сериозна връзка с този мъж.
Приятелят ти гледа ли на теб като на голямо дете? Никъде не си споменала да ти е приятел, но на практика е точно такъв, вие сте интимни и сте приятели едновременно, това си е чисто градене на връзка. Сигурна ли си, че никога няма да те подценява, заради тези 10 години разлика и фактът, че още си ученичка? Държи ли се назидателно с теб? Опитва ли се да ти наложи мнението си, дискретно с убеждаване и така нататък?
А родителите ти какво мислят по въпроса? Рано или късно, те ще разберат за него. Готова ли си да се изправиш пред тях и да им кажеш, че си влюбена в мъж, който е 10-години по-голям от теб. Ако можеш да го сториш, то може и да си достатъчно отговорна и зряла. Нормално е човек да застава зад постъпките си и любимите си хора.

Ако си сигурна в него, ако му вярваш и чувстваш, че това е правилният човек и си струва да преодолееш всяка пречка заради него, добре. Поговори с него, кажи му, че компанията му ти е много приятна. Сподели му чувствата си и виж какво ще излезе. Но ако имаш дори малки съмнения, по-добре изчакай още известно време, за да видиш дали неговото отношение ще се промени и да прецениш по-правилно.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7d25c842f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката до номер пет:Мерси много за съвета. Оценявам го и съм ти много признателна. А относно зададените въпроси. Главният ми проблем е, че родителите ми никак не го харесват ако кажа, че го ненавиждат пак няма да е пресилено. Разбирам ги те искат най-доброто да мен, но свещите ми с този човек за мен се съвсем нова тръпка. Нямат нищо общо с нещата, които съм изпитвала до сега. Не бих казала, че ме третира като малко дете или че ме подценява. Винаги се съобразява и иска моето мнение и позволение преди да направи нещо. Аз се притеснявам, че скоро ще му стане ясно, а вече може и да му е, че имам чувства към него. А аз не искам всичко да приключи и не знам как да постъпя и как да се държа.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 98dd0da8d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Някак е странно за мен да коментирам тази тема.
Аз още не съм навършила 30 години, но някак мога да разбера притесненията на родителите ти. Нещата, които ти написах в горния коментар са (вероятно) същите, от които косите на родителите ти ще настръхнат. Затова ти споделих откровено, за да се замислиш и да разбереш и не толкова приятната гледна точка. Радвам се, че го прие нормално. Притеснявах се, че няма да е така.
Спомням си как размишлявах на 17-години, това изобщо не беше толкова отдавна. Тогава бях по-наивна, впечатлявах се от много неща, мислех, че съм кораво момиче, но бях чувствителна в същността си. Много ми е лесно да разбера твоята любов, аз също съм се влюбвала и съм обичала. Моят трик е, че се старая да забелязвам и негативните неща, защото след време те нарастват. Разлика от 10 години не е толкова фрапираща, просто във вашия случай вие сте на съвсем различни етапи и ще е все така следващите поне 5 години.
Няма да ти кажа да го оставиш, безсмислено е, ти си хлътнала, вече си в дълбоките води, дори да изплуваш, няма да ти е по-добре, пак ще си мокра. Сподели му чувствата си, поговори с него, чуй и неговата гледна точка. Все някога родителите ти ще разберат, че си с него и тогава и двамата ще носите отговорност. Вие заедно се впускате в тези отношения, заедно ще градите връзка. Колкото ще ти е трудно на теб, толкова ще му е трудно и на него, но по друг начин. Важно е да знаеш, какво мисли и чувства той. Ако ти разбие сърцето, лошо за него, той ще е загубил любов, а ти ще си си отворила очите. Възрастта ти е гадна, нито си дете, нито си възрастен. Просто моментът е бил малко неподходящ, но вече се е случило. Ако ти беше на 20 години, щеше да си далеч по-уверена да застанеш зад тази връзка пред родителите ти, да си спокойна, че ще се справиш във всяка ситуация. Но, не се отчайвай, изобщо не е толкова черно. Ако е истинска любов, ще издържи на време, на чужди приказки, на недоволни родители и каквото още се сетиш. Ясно е, че искаш да си с него и ще опиташ. Добре. Направи го, на твое място сигурно щях да сторя същото.
Единственият ми съвет е да не избързваш прекалено много с наистина големите крачки. Не прави нищо, за което си несигурна. Мисли И за себе си. Както обичаш него, така обичай и себе си. Ако искаш да учиш, учи. Ако искаш да родиш дете, направи го. Стига той наистина да държи на теб, така както ти държиш на него, ще се справите. Не бягай от собствения си път заради тази или друга любов. Въпроса е да имаш ясна представа какви са желанията ти, да не изневеряваш на себе си никога. Най-големият от всички рискове, според мен, е този, че е възможно да направиш нещо, за което не си готова и после да съжаляваш, а в съжалението да обвиняваш мъжа.
От номер 5

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7d25c842f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От авторката до номер 5/7 : Мерси много за изчерпателния и откровен отговор накара ме доста да се замисля и да обмисля всички положителни и отрицателни стани на флирта ни ако в последствие се превърне във връзка и семейство. Безкрайно съм ти признателна. Защото и аз осъзнавам, че съм в един етап от живота си, в който още не съм приключила с изграждането си като личност и много се притеснявам да не допусна голяма грешка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker