Аутистка ли съм или съм луда ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Аутистка ли съм или съм луда ?
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1505 пъти
Здравейте на всички..Първо ще помоля без обидни коментари,без коментари за правопис и т.н. Тук съм за помощ,при това спешна !
От много малка съм критикувана,че съм асоциална,че не говоря ,че не мога да разкажа и една история (примерно)..Събирала съм се с големи компании и винаги ми е било неловко,дълго мисля преди да кажа нещо ,а и никога не са ме заговаряли първи,че да протече някакъв разговор.Боря се от 1 клас сигурно с този проблем,а вече съм на 20. Понякога даже и не ми се и говори,просто си мисля за някакви други неща.Винаги е било така.Наистина..не обичам да говоря,а повече да слушам. Изпробвала съм всичко методи за преодоляване на проблема,но ефект няма. Ще съм изключително благодарна на всички,които разбират и поне малко от това,което казвам и от това ,което съм изживяла (вечни подиграфки,много трудно завързване на контакти) да ми помогнат по някакъв начин.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: fbc88e3d12
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На запад принципно си има тестове. В Бг, ако не си за лудницата, значи си ок, и няма кой да прави диагностика. Дори да те диагностицират, това не е точна наука, говори се за "спектър" от показатели, и в крайна сметка е просто един етикет, който не значи кой знае какво. И да ти го кажат, голям праз... На запад мисля че може да си издействаш социални помощи, тъй като това прави работата в колектив по-трудно.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: bf6fa8d3c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лудите никога не се питат дали са луди. Аз ти препоръчвам да си запишеш час при психолог. Аз също имам своите проблеми и тя доста ми помага даже някои проблеми с мъжа ми изглади помежду другото. Като споделя там и специалист ми го каже ме успокоява. И мога да й разкажа всичко защото там подписваш споразумение че тя няма право да споделя личната ти информация на друг. Даже моята психоложка като замина за Франция на конференция ме предаде на своя студентка и аз й дадох своето съгласие да й предаде какво сме работили, но тя каза че предпочита аз направо да й разкажа защото да не се получи гаф нещо. Така че не е лошо да се консултираш това не означава че си луда и откачена, в новото време психолога направо си е задължителен. Помага ти да абсорбираш емоцията си да не се палиш и ядосваш толкова често, да осъзнаеш нещата какви са от страни.
Ж 20г

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1a5bcd20e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не си нито аутистка, нито си луда. Да си аутист означава да живееш в свой собствен свят, а това не е случаят при теб. От това, което прочетох стигам до извода, че си срамежлива и не обичаш да говориш. И ако случаят наистина е такъв, то мога да ти кажа, че аз съм абсолютно същата. Не умея да говоря празни приказки и никога не съм могла, а като прибавим и срама, който в моя случай е на едно изключително високо ниво, става просто нещо ужасно. Не е лесно да си такъв човек и разбирам колко е трудно да започнеш разговор. След всичките тези години... Не мисля, че има решение на проблема. Хората не се променят или поне не фундаментално, както е в случая. Неприятно е, но това е положението. Просто се опитвай да гледаш положително на нещата, колкото и да е трудно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: db1b722ee8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Според мен ти си стеснителна и тези подигравки ти влошават проблема още повече.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 4bb3772769
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аутистка по-скоро.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 31f8129193
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката : Номер 6 сигурен/на ли си? Плашещо е дори и само да го прочета.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ba6b73f9f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Просто си падаш по-затворена личност, не си аутистка спокойно! Ти знаеш ли въобще какви са симптомите на аутизма? Хаха, я се стегни и престани да си мислиш глупости! Прочети в нета малко повече за тях и ще се убедиш в думите ми :).

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 3add97e768
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Нито си аутистка, нито луда, убедена съм в това. Посъветвай се с психолог, направи няколко сеанса или както се казва, разговаряйки ще се отпуснеш, ще ти даде съвети и ще преодолееш това. От това, което прочетох си стеснителна, срамежлива и плаха, притесняваща се какво ще кажат хората, а това не е редно. Бъди нахъсана, имай самочувствие и бъди уверена в себе си и възможностите си. Ако обърщаш внимание на подигравките, какво казват хората и прочие ще си останеш такава, а това не е хубаво. Щом си на 20 сега е момента да вземеш живота в ръце, но за това трябва да бъдеш адекватна и пряма в решенията си. Успех :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker