Как продължа напред и да го забравя.... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как продължа напред и да го забравя....
преди: 15 години, 9 месеца, прочетена 7518 пъти
Здравейте сигурно сте чели много истории като моите. Много се чудих дали да на пиша моята, но реших че е по-добре да споделя, защото това вече стана 3 месеца откакто аз се измъчвам по този начин, като в някаква черна дупка, от която няма измъкване.

Аз съм на 19 год. Завърших и сега ще уча в друг град. До тук добре. И макар че по принцип съм амбициозно момиче, бъдещето е пред мен, ще уча това, което искам, а то наистина не беше лесно да го постигна, чувствам че не мога да намеря изход.

Предо почти 2 година се запознах с едно момче. Отначало то не ми направи особено впечетление, но с времето се появиха чувствата. Бяхме заедно 1 година. Това беше най-хубавата ми год., но аз не осъзнавах докато не изгубих него. През това време той ми показваше по всякакъв начин че ме обича. Аз не го допусках до себе си напълно, в смисъл трябваше ми време за да стигна до по-голяма крачка да бъда наистина с него. През това време той не ме е притискал, знаеше че е първият в живота ми. Мина бала ни. Дойде момента.

Но след това той започна да се променя. Стана по-студен на моменти. Аз започнах да съмнявам и поисках с него да поговорим, защото го виждах да ходи на кафе с негова бивша и наши общи приятели. Исках да знам изневеряа ли ми и ако е така да не ме прави на глупачка и по-добре да се разделим. Той ме уверяваше, че няма нищо, защото наистина тя в миналото го е наранила по най-долния, изневерявайки със всеки и той е сложил края.

След това нещата уж бяха добре, правехме планове да сме заедно, докато той продължаваше да ме лъже за дребни неща като това че не му се излиза, а излиза с приятелите си. Това беше капката. Отново поисках да поговорим и да ми каже къде е причината. С ченгел от устата все едно му вадех думите: това че имал нужда от промяна, нещата се били задълбочили прекалено, аз съм заминавала да уча, все глупости. ПОпитах го окончателно ли е, а той каза "не знам".

Минаха 2 месеца. Разделихме се уж като приятели, но не само в началото, а и сега като се видим той не може да общува с мен като с хората. Отбягва ме, стараейки се да не ме гледа в очите когато се случи да сме на 1 маса. Сякаш се чувства виновен. Разменим си по някоя приказка и това е. Сега не ходи с друга. Но странното, че с онази дето го е наранила толкова говори нормално. Къде е логиката?

Онзи ден разбрах нещо от негов приятел, нещо от което ме заболя, от което стана ясно, че не заради разстоянието се разделяме, а всъщност заради това на мен липсвал опита в секса. Сравнявал мен и нея. Е как може такова нещо. Да обичаш уж един човек, да знаеш че си първия в живота му и накрая заради такава глупост всичко по дяволите. Ако беше за единия секс защо ще чака 1 година ?

Не мога да намеря обяснение. Толкова да дадеш на един човек, най ценното, не че той го осъзнава и накрая какво.. Не че и съжалявам, защото го направих от любов, мислех че той е правилния човек. А сега се чувствам несигурна, трудно ми е отново да се доверя, да допусна някой близо до себе си. След 3 седмици заминавам да уча, вместо да се радвам аз страдам за един глупак, който дори няма желанието да се развива, а да тъпчи на едно място. Как да се оттърва от всичко това? Не знам.

Имам си всичко-красива, млада, умна, с желание да напредна и да се развивам, а в мен изведнъж се прекърши нещо. Не знам дори дали като ида в новия град ще мога да го забравя толкова лесно. Съмнявам се. Знам че ще срещна и други, но болката и несигурността в сърцето ще ми позволи ли да дам нов шанс? Имам нужда от съвет, защото не знам как да се справя. Знам че вече всичко трябва да е затворена страница, но настина ме заболя от това, което научих, от това че ме е заблуждавал толкова дълго време и щеше може би още да го прави.

Извинявам се много, че всичко е толкова дълго и объркано, но исках да разкажа това както е, за да получа съвета на по-възрастни от мен, с опит или на хора, които са минали през подобно нещо.
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 9 месеца
hash: f2c1a63c33
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти. Мъж съм на 21 години. Първо забрави да споменеш приятеля ти на колко години е? Но като цяло причината заради която те е оставил наистина може би е тази. До средата на текста който си написала си мислех че е охладнял към теб защото много време те е обсипвал с любов а ти както ти се изрази "не си го допуснала изцяло до теб " ... но щом вярваш на този приятел който ти е казал иситнската причина значи сигорно е така. Знам че ти е тежко и т.н. но погледни на ситуацията от този ъгъл ти в момента си мислиш че едва ли не това е голямата любов и за момента може би в тоето сърце е точно така ... НО аз лично мисля че когато любовта не е споделена тя не е ГОЛЯМА ... голямата и истинска любов трябва да е споделена и да прави и двамата щастливи. Отиваш в друг град ще има много нови хора ... както каза млада си хубава си ... и най важното умна :) ще намериш точния човек. По това което прочетох си една от малкото останали свестни момичета за това и не се съмнявам в успеха ти!
П.П Може да се окажеш някоя колежка :))))

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 3e2cef03a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Секса е важен, аз не бих била с човек който не ме задоволява сексуално. Да,може да държа на него, но когато нещо липсва в една връзка, не си изцяло отдаден.

Не се чуди защо е чакал цяла година, може да е бил с други момичета заради секса, но не съжалявай че си се разделила с него, защото може да е за добро. Все пак, за да разбереш, как да познаваш мъжете трябва да имаш и малко опит, дори и някой да те нарани, нищо няма да ти стане. Мен са ме наранявали много пъти, защото съм била изцяло отдадена на хората до себе си, в един момент започнах да не давам нищо, а само да искам. И когато мислех че съм с някой, по знаменателя "пореден", открих човек, който ме обича такава, каквато съм, с всичките ми недостатъци-а те не са малко. Естествено и аз го обичам, а и в секса всичко е наред.

Искам да ти кажа, че не трябва да се отчайваш и че живота е пред теб, и може би още ще бъдеш наранявана от мъже, но това само ще те научи да се контролираш, да знаеш какво искаш и как да го постигнеш. И още нещо, приятелство между бивши няма,така че не очаквай да бъдете приятели.

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: c0e119d659
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Как да продължиш напред и да го забравиш.. много ще ти е трудно, наистина. Това е цяла една година... Много спомени има, много хубави моменти, много болка.

Най-добре ще е да се опиташ да се отдалечиш от това момче, което по всичко личи, че не те е оценило такава каквато си. Между другото, на мен също ми е трудно да допускам хората до себе си и може би за това изгубих и моя приятел, с който ходехме една година. Последния месец той се отдалечи от мен и.. започна да излиза с една негова "приятелка".. много гадно се получи като взе да предпочита нея пред мен и да ни сравнява.. че тя му имала много по-голямо доверие, че го допускала повече до себе си, че се разбирали по-добре и т.н. Все някакви глупости.. Бла-бла... Таа.. много се разочаровах. Сега съм в такова положение, че.. направо не ми се говори :( С него скъсахме.. и той на следващия ден тръгна с въпросната "приятелка"... Почувствах се ужасно.

В момента хем го обичам и хем го ненавиждам... Ужасно е и мисля, че напълно те разбирам. Според мен трябва да направиш същото, което правя и аз.. Това е моя начин да го забравя.. и до момента мисля, че се справям успешно, но иска време и много голямо търпение. Тааа.. всеки път, когато започнеш да мислиш за него (което се случва почти през цялото време) се занимавай с нещо, което да ти отвлече вниманието.. например чети и слушай музика, но не някакви балади или песни, които ти напомнят за него. Отдай се изцяло на себе си. ТОЙ НЕ Е ЕДИНСТВЕН!

Смени обстановката... сближи се с други хора, намери нови приятели, излизай повече. С него бъди само на "здравей" и "здрасти", защото след любовта не може да има приятелство.. само ще се нараняваш повече. Не може с човек, с който до вчера си се целувала, прегръщала.. който си обичала и още обичаш.. просто няма как да бъдете приятели. :( Това е гадната истина..

Той не те е оценил и мисля, че не те заслужава така, както и мен не ме заслужаваше моя приятел, но... твърде хлътнах по него... и сега съм в същото положение. Мога да ти кажа само.. горе главата! Скоро ще идеш в друг град, както казваш - повярвай - всичко ще се промени.. новите хора ще ти помогнат да го забравиш (е.. не изцяло, но поне ще свикнеш с идеята, че не сте заедно и ще осъзнаеш, че има много по-добри от него, за които секса не е най-важен!)

Не губи надежда и.. колкото да ти е гадно не си го показвай! Усмихвай се.. радвай се на жовота, ходи по купони, забавлявай се.. това са най-хубавите години от живота ти - не ги пропилявай, страдайки за един глупак, който не е заслужил с нищо твоето внимание!!! Има различни хора на този свят, има и достатъчно време пред теб, а то ще ти помогне! Иска се търпение... :) Всичко ще бъде ОК! ;)

 
  ... горе^
преди: 15 години, 9 месеца
hash: d33944dd9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, аз съм момиче на 23 и мога да ти кажа следното: недей миличка да съжаляваш по никакъв начин за това момче. Знам, че сега те боли, но по-късно ще се радваш, че навреме си се освободила и си изгубила само 1 година с него, защото има и много такива, които загубват повече време по неправилния човек.

Първо аз обичам да чета само тук, но обикновено не пиша коментари, но като прочетох твоята история, не знам защо сметнах да ти кажа, че добре че сте се разделили. До тази мисъл първо ме наведе мисълта, че това момче явно не е държал на тебе щом разказва за сексуалния ви живот на приятелите си. Аз от опит знам, че момчетата са на принципа да разказват на приятелите си за забежките си, но не и за секса със сериозните си приятели.

Мъжете обикновено подържат тезата " мойто си е мойто, чуждото е общо". Така, че това момче щом споделя с приятели значи не те е виждал на сериозно, а то и вие сте още млади, разбира се че не е казано, че ще се жените.

Като отидеш да следваш, ще се увериш колко сладък е студентския живот и повярвай ми едва ли ще се сещаш за него. А като намериш правилния човек сърцето ще ти го подскаже, няма да имаш несигурност спокойно. Това е един горчив опит в живота ти и се радвай, щото и такива моменти трябва да имаме, за да се учим от грешките си, защото ми звучиш на момиче, което се учи.

А има и такива, които не се учат и повтарят грешка след грешка, те да му мислят:).

Успех миличка, наслаждавай се на студентските години, защото те отминават много бързо, но са едни от най-хубавите от живота, а ти ще ги изпиташ. Остави го този дрисльо, който не се развива да ги видим какво ще прави след време.

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: d48bd28b16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Страхотни коментари са написали всички :) На авторката искам да пожелая много успехи ..... няма да го забравиш ..това е сигурно .... аз съм втора година студентка ...опитах какво ли не ...на фитнес ходя ..... тенис на корд играя ..... всевъзможни начини измислих само и само да нямам една свободна минутка да мисля за него ...

Само че стана по-лошо :) Не е никак лесно да забравиш човек който си обичала ..... просто не знам какво да ти кажа ... нито мога да изразя мнение или констатация, че не те е обичал .. нито нищо ...ти най-добре знаеш как е било .... просто трябва да се примириш и да гледаш само напред :)

Помня, че човекът, който аз обичах 3 години ме обичаше безрезервно и повтаряше как ако един ден го оставя ще умре и накрая какво стана .... да оставим факта, че той ме заряза .. ами и 2 месеца след това вече ходеше с друга ... а аз която се преполагаше че съм едва ли не Желязната Лейди .... вече една година рева за него кат малко дете .. но това е друга тема ... извинете ме всички за правописните грешки ... и Мила, давай само напред и нагоре .....

Прегращам те .. и от сърце ти желая успешно следване :)

 
  ...


...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: c3b138b783
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   3 месеца?/ Оффф аз сум така от една година !!! Успех на тебе.. а и.. НИКОГА НЯМА ДА ГО ЗАБРАВИШ, АКО ТИ Е ПЪРВАТА ЛЮБОВ МАЛКО ИЛИ МНОГО ЩЕ ГО ОБИЧАШ ВИНАГИ !!! 1 година си нямам приятел като ми се добрави секс го правя с най-добрия си приятел.. просто приятелки.. амм... искам да кажа, че не толкова лесно можеш да забравиш някой.. пък ако щеш и на луната иди.

(Съжалявам за изказването), но за жалост си е така... айде миличка успех и дано се пооправиш по бързо от мен, че аз една година страдам.. и сега продължавам и незная колко още.. но на теб ти пожелавам болката да премине до такава степен, че поне да е търпима.. че сега аз има моменти в който седа пред огледалото викам и плача.. абе мани.. аз съм си еднааа... както и да е айдее и давай по смело, но просто си избии тва от главата "ше го забравя ли" защото НЯМА да го забравиш.. !

 
  ... горе^
преди: 15 години, 6 месеца
hash: b1123bac31
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравй миличка! Прочетох твоята история и много се впечатлих. Искам да ти кажа, че всяка следваща любов е все по-силна, по-вълнуваща и по-голяма (поне при мен е така). Смятам, че много бързо ще го забравиш като заминеш да учиш. Стига ти самата да решиш, че на всяка цена искаш да го избиеш от главата си. Аз в такива моменти съм оценявала колко е хубаво човек да е свободен, да можеш да флиртуваш с когото си пожелаеш, да се срещаш с различни момчета, да се забавляваш. Не съжаляваи за нищо. Всичко което ти се случва е за добро. Ще видиш колко по-добри момчета има от него, такива които да те карат да се чувстваш една истинска и обичана жена.

П.П За да намериш своя принц, трябва да целунеш много жаби :)

 
  ...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: 5dd26f5fab
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Здравей, сега виждам твоята история. Хората са сложна материя, както и чувствата и всичко останало. Не знам дали още страдаш и как са се развили нещата за теб след 4 месеца, но знай, че всичко отминава рано или късно. Човек е устроен да понася болката, която съдбата му поднася и да черпи сили от нея за истински важните неща. Аз също преживях голямо разочарование и след 5 годишна връзка успях да се отърва от всички мъчителни мисли и терзанията. Важното е да не се отказваш от живота, който можеш да имаш и да се вглабиш в мъката, да я изстрадаш до най-крайния предел и после просто да я игнорираш и да продължиш. Не помня вече как точно се постига това, но е реално.

Както знаеш, при силна физическа болка организма отказва и човек изпада в безсъзнание или в друго защитно състояние. Това се случва и с психическата болка. Мозъка не може да я понесе и накрая я игнорира. Няма смисъл да се чувстваш някак, заради глупавите постъпки на някого, няма и смисъл да търсиш логика, такава просто няма. Още хиляди глупости ще минат през главата ти и ще разбереш, че нещата трябва да се случат, за да добием опита, който да ни помогне занапред. Горе главата и напред с рогата. Страха е лош съветник, така че не го допускай в следвашите си връзки. Дори да се разочароваш отново, живей пълноценно и истински, за да не съжаляваш после и да не чувстваш, че нешо си пропуснала.

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: a4beb1f532
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз ако съм на теб няма да го търся повече. Ще си завърша следването, ще се усъвършенствам и в секса и ще чакам момента когато ще му покажа на какво съм способна. Ще го прилаская ще го изкуша, ще го побъркам от страст и после ще го зарежа. Нека да знае какво е изпуснал.Това ще е един вид отмъщение. Успех.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 434a1d124c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, непознато момиче! Ще бъда кратка - моят съвет е - да се съвземеш и да се вгледаш в себе си. Времето ще те накара да забравиш. Остава болка - преодолява се. Човек се учи от грешките си. Ще срещнеш човек, който да те обича истински - убедена съм това. Не забравяй, че всичко е миг. Любовта е като огъня, трябва да се подклажда. Любов - това е уважение към човека до теб. Ще срещнеш своя принц....Но не забравяй, че живота е предизвикателство. Пълно щастие не съществува. Силният винаги е сам! Бъди силна и упорита, и раздавай любов - ЩЕ Я ПОЛУЧИШ. ЗАСЛУЖАВАШ ТОВА.

 
  ...

...
преди: 12 години, 18 дни
hash: 7f79d68ecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Виж, при мен се случи подобно, но бяха 2 години и нещо. С времето слабите чувства избледняват... причината не е в секса, повярвай ми. Пред приятелите си може да е казал това, защото първо - момчетата не са като нас да си изливат душата на приятелите си и е много по-естествено и лесно за тях да обяснят на приятел, който е знаел за теб, че проблемът е в секса... второ да - може да не е бил доволен от нещо, но със сигурност това не е било главната причина - една година не е малко време и ако това му е бил проблема, щеше да е по-малко... Причините могат да са две - не е имал достатъчно силни чувства, видял е че нещата стават сериозни и си е подвил опашката. Или - видял е че вече те е спечелил и не си недостъпна за него, когато си го допуснала до сърцето си е избягал... Ами мъже, какво да ти кажа - и главата да ни се пръсне от мисли, пак няма да ги разберем... Това, което те съветвам е да гониш мисълта за него от главата си, трудно е, но с времето спомените ще избледнеят и ще ти е по-лесно :) Успех мила!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker