ВИНАГИ спазвай пътните знаци.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120984)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

ВИНАГИ спазвай пътните знаци..
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1161 пъти
Пише ви 18 годишен млад шофьор. Карам от около месец и няколко дни и днес имах късмет да участвам в първото си пътнотранспортно произшествие.

Преди да си кажете "всички 18 годишни лайна карате безотговорно и не гледате знаците/хвалите се пред гаджетата си/самочувствието ви се вдига, защото сте взели шофьорска книжка". Е, не и при мен. Аз съм уплашен. Мразя високите скорости, дразня се, когато ме изпреварят отдясно. Още от преди месец си бях казал, че винаги ще отстъпвам предимство на предпоставка за ПТП. Сега съм просто стресиран и искам да пиша тук за да се махне от главата ми.

Булевард с пресечка. На пресечката има знак СТОП и задължителна посока надясно (като говоря за пресечката отляво). Аз карам в лява лента, защото след кръстовището няма отбивка и абсолютно винаги има паркирали таксита. "Какво пък, ще се престроя по-рано за да не се налага да възпрепятствам движението зад мен". Винаги това изскача в главата ми, щом се появя на този булевард. На острова има стълб, който ограничава видимостта отляво, което е в мой минус, защото заради него не видях колата. Беше 20 годишен, който се е засилил от лявата страна със знака стоп. Той го наруши, беше се засилил напред с поне 60км/ч. При мен имаше пътничка - диабетик.

Лошата новина, е че се блъснахме. Добрата новина, е че го видях в последния момент и въпреки това реагирах. Блъснах спирачките толкова силно, че дори се ударих в кормилото, и за щастие това намали риска от пострадали.

Беше разбран човек, съгласи се, че е виновен и попълнихме протокола. Диабетичката беше в добра кондиция. Всъщност тя ми помогна да се успокоя. От този момент започнаха черногледи мисли. Ами, ако беше с десен волан? Ами, ако беше дете?

Паник атаката отмина. Съвет, който можете да получите от млад, потърпевш шофьор е ВИНАГИ да спазвате знаците. Наистина никой не спира на знак стоп, но хората намалят, оглеждат се и продължават. Колите са удобство, привилегия, забавни са, но с тях идва много голяма отговорност.

Карайте безопасно! Бъдете внимателни на пътя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: cccc1bee13
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има си правила за движение по пътищата и това не са само пътни знаци.
Не само трябва да се спазва правилника за движение, но трябва и да се внимава!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 3f7d464d4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Приятел, тъй започна историята, ще кажеш, че не ти е бил застрашен животът, а че си спечелил от лотарията. :D
- скорпион.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 009d9698ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Е.. има си хас да не спазиш знак за еднопосочна улица или на някой булевард да навлезеш в насрещното... Това вече и в Перник се стараят да не го правят!
При теб въпросът е на неопитност, причтелю. Когато човек е неопитен в нещо, той не снае какво да гледа, как да разпределя вниманието си. Опитва се да възприеме съзнателно всичко, а това е невъзможно. Съответно препълва се с ненужна информация, а пропуска същественото.
С опита се научаваш да гледаш само това, което ти е нужно, например: да хвърляш поглед за миг в огледалото, преди да тръгнеш да изпреварваш; видиш ли знак още от далече да съсредоточиш вниманието си за малко върху него, докато го разчетеш и си преподредиш плановете в главата, и т.н. и т.н.
Спокойно! С времето всичко ще се нареди. Засега - карай бавно и внимателно. Опитай се да си създаваш полезни навици, като например - никога не минавай прекалено близо или прекалено бързо покрай паркирали (от дясно) коли, поне же веднъж на 1000 пъти вратата на водача може да се отвори внезапно... Такива работи :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 8f764b2eda
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо, радвам се, че никой не е пострадал, а иначе на всеки се е случвало, за съжаление, да има инциденти.
Второ, ще понатрупаш опит и ще видиш, че има знаци, който ТРЯБВА да спазваш и знаци, които може и да не спазваш. Да, за знак СТОП си прав, че ТРЯБВА да го спазваш, особено ако излизаш на натоварен път. Виж, за ограничението на скоростта, ами зависи. Понякога са се престарали или пък просто са забравили, след ремонт, да махнат съответния знак за ограничение. След като си млад шофьор, те съветвам да спазваш всички знаци, а с времето и опитът ще се научиш кой знаци са задължителни и кои са с пожелателен характер. Обаче това си става след хиляди километри на пътя. Преди години и аз бях като теб, даже доста псувни съм отнесла, че карам прекалено бавно, но важното е да си максимално спокоен зад волана и да гледаш навсякъде какво става около теб, защото и сам виждаш, че не можеш да разчиташ на другите шофьори да те пазят, за това трябва да се пазиш сам. Успех! И се примири, че това е България и тук не всички карат по правилата. Важното, да караш БЕЗОПАСНО! А това, че при ограничение от 40 км в час си карал с 50, не е фатално. Стига да не те глобят. :D Но това е малко вероятно, защото всички около теб летят с 90.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 4626bdf5ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Точно затова и една жена-моя близка ле посъветва "Не ти трябва кола, виждаш какво става всеки ден! Пуснеш радиото и телевизора-поредната катастрофа! Пази си живота! Него няма кой да ти върне!" Аз й казах, че ми е по-удобно да си купя билет за влака, имам и карта за намаление 50 %, което е още едно удобство, 2 лева ми стигат да се кача на някоя от градските линии и пак да си свърша работата, просто на фона на ежедневните катастрофи, все повече се убеждавам, че кола не ми трябва! На 35 съм вече, а дори не съм си си изкарал книжка! А и като пътувам с влака, чувам свирката му често, което означава, че машинистът си гледа работата съвестно, т.е. ако има хора покрай трасето, ги предупреждава за приближаващия влак! А сега към автора: ако онзи зад теб, каращ със 60 км/ч, (то не че и влака е по-бавен де), беше надул свирката, ти щеше да реагираш веднага, т.е. щеше да се отместиш, нямаше да стане катастрофата, а също и ако нарушителя беше спазил знаците, излиза, че машинистът е по-отговорен от този нарушител, защото в случая е точно така! Просто като седнеш зад волана, не трябва да забравяш, че не си сам на пътя!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker