Безсмислен живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Безсмислен живот
преди: 13 години, 6 дни, прочетена 7132 пъти
Даже незная защо пиша, просто искам да си кажа какво ми е. Просто не виждам смисъл в живота имах толкова потенциал, а целия го изхвърлих на боклука. Имах приятели, имах с кого да изляза навън, а сега цялото ми обкръжение, всичките ми познати имат гаджета, забавляват се, радват се на живота и оформят весели компании.

А аз, де да знам някак си вече ми е толкова безразлично преди завиждах, злобеех, а сега не ми пука. И тъй ден след ден ми се изплъзва живота, а аз като един боклук нямам желание за нищо. И за какво да имам желание? Да блъскам цял живот само и само да не пуклясам. И какво като умра, защо пък да съм жив. Често се питам за какво да живея животът ми е празен, нямам нищо за което да си заслужава да живея. Преди много мечтаех да си имам едно момиче.. момиче за което да бъда готов да умра. Но ей така си останах с празните мечти и надежди. Но сега не ми дреме отдавна беше времето, в което можех да обичам. Уморих се да бъда добър човек и да не получавам нищо сега вече съм празно същество няма да правя добро, но няма да правя и зло. Нямам намерение да се помирявам с хората които отблъснах последните месеци, искам единствено да се помиря със себе си. Защото изпитвам отчаяние и отвръщение от самия себе си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 5 дни
hash: aa95337de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   съжалявам, че така се чувстваш, но според мен трябва да се вземеш в ръце и да се стегнеш. Не си въобразявай, че една връзка, едно идеално момиче, ще ти оправят живота! Не е така и затова животът не ти го е дал. Първо трябва ти сам да се научиш да се харесваш, да се цениш и да се ОБИЧАШ, за да те харесват и обичат и другите.
Много мъдри са древните, написали са ни в най-свещенната книга „Обичай другите, както обичаш и себе си“ - т. е. като не се обичаш, как искаш да обичаш и да бъдеш обичан?
Заслужаваш тази любов! Обичай се! Ако намериш себе си, ще имаш скоро и момиче, но не търси идеалната жена, има много момичета, които са самотни като теб. Огледай се.

Практичен съвет -ако се чувстваш празен, безполезен и т. н., търси начин да помогнеш на хора в нужда. За съжаление такива в родината има много.
Вземи си куче, някаква порода, която не е агресивна и е дружелюбна. Така ще се запознаеш неволно с доста момичета, които ще искат да погалят кучето ти, ще те разпитат и т. н., а и едно такова животно е страшно вярен другар! Успех!

 
  ...
преди: 13 години, 5 дни
hash: c8c03dd8da
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Каква е разликата между теб - в компания и с гадже под мишница, и теб - сам и отхвърлен дори от себе си? Ще ти кажа - никаква, ти си си ти. Защо в единия случай би се харесвал повече, а сега казаваш, че се отвращаваш от себе си?
Първо, потенциалът, за който говориш в началото, си е в теб. Той не е "на боклука", просто временно си го оставил да дреме.
Второ, не е толкова трудно да умреш. Но никога няма да разбереш какво те е очаквало в утрешния ден.
Трето, хората, които си отблъснал, ще отворят място за нови приятелства.
И последно - онова готино момиче, което те чака там някъде, до ъгъла на светофара, за да ти връчи сърцето си - нали няма да го разочароваш, предлагайки му някакви вкиснати останки на мъж? Стягай се.
Ел :)

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 8474c0b3f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Просто си самотен. И няма за какво и кого да мислиш в момента.
Ето как открих тази страница - написах в Гугъл "животът ми е безсмислен". До преди 5 минути и аз се самосъжалявах. И сигурно утре пак ще продължа. Но като прочетох написаното от тебе ме обзе яд, защото аз сама съм си виновна за това положение. Разкарах доста народ от живота си, приятели, даже почти всички роднини. Никой не остана - само 1, 2ма "от любезност", от онези фалшивите приятели. За хората около мене съм надута, имам хубав външен вид, изкарвам високи оценки без да уча, не ми се налага да работя. И за какво ми е това като цяло лято се чудя какъв е смисълът да съществувам въобще. Като чакам да ми мине живота. Обаче ти пишеш за "мечти и надежди". Нямам и такива вече. Мисля да започна като си намеря бачкане за лятото. Поне яката работа и малко лоши условия може да ме накарат да си върна желанието за живот и хъса. Пробвай и ти. Дано да мине и тая депресия...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: a718502b35
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Смисълът на живота за всеки е различен. Всеки един човек си има мисия тука, и той трябва да си я изпълни, иначе отново и отново ще се преражда тук докато не си направи даденото.
Смисълът на живота за някой е да са до жената на живота им, без която те не могат да живеят, за други е да се борят за безобасността на другите, трети правят еди що си... разберете че самосъжалението, отчаянието и всички тези мисли няма да ви фанат за ръчичка и да ви изенсат от тази ваша депресия, това само вие го можете. Вие трябва да имате достатъчно силна воля да го направите, иначе на кратко сте прецакани ;) Това е просто урок, учете се, не си губете времето.

-Death_Blade ^

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 7efe13cdd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Искам да те попитам какво е безмислено на живота ти? Нямаш майка, баща болни са сакати са какви са, знаешли колко други хора има по света, които имат приятели а нямат семейство питаш ли се ккаво им е на тях. По думите ти разбирам че си се отчаял но недей има такива моменти в на всеки човек живота, излизай запознавай се с нови хора, нова компания... ще се оправи от само себе си. И помни сам трябва да си помогнеш

 
  ...


...
преди: 12 години, 26 дни
hash: ef48fdc562
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   винаги има за някои да живееш колкото и да е безмислен живота на моменти просто разбери кои е този човек на който държиш толкова много, сестра, брат ,майка ,баща ,семейството е всичко

 
  ... горе^
преди: 12 години, 25 дни
hash: 50d0727e3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ми и аз бях така, въпреки че сам момиче, но си казвам, че... не може аз да сам най-зле, все пак... Постоянно си повтарям, че трябва да се радвам на живота и трябва да продължавам напред :)) един съвет... ммм просто се забавлявай, намери нови приятели и се радвай на живота :))

 
  ...
преди: 12 години, 23 дни
hash: 004999e01e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Здравей! Прочетох историята ти случайно, защото видях, че е тийн, аз също съм пубертче. :Д Та, стана ми мн интересно, защото мн пъти и аз се чувствам като теб. Разликата при мен е, че аз имам мн неща в живота си, но те отдавна не ме вълнуват като преди, преди повече ми пукаше, сега е останал само стресът и страхът да не получа лоша оцента в училище или да не се изложа някъде, няма го приятното чувство, няма го истинското забавление, мн рядко се появява и бързо изчезва... Исках само едно нещо, едно момче, в което съм влюбена от година, ако не и повече и той преди твърдеше, чеме обича, но ме предаде милион пъти и въпреки това аз още мечтая да съм с него, но уви.. Разбирам те напълно, тъжен си, гадно ти е, даже не мразиш нищо, а ти е безразлично, но изпитваш раздразнение към себе си и си мислиш, че се мразиш, но същност само се самосъжаляваш и нямаш сили за това да промениш лошото. Но виж, хора като мен и теб са си живи мазохисти, просто не се справяме, защото си мислим, че не можем, а същност не искаме, но повярвай ми, от опит зная, че един ден омръзва и безразличието и отново започва да ти пука за живота, дори малко и постепенон всичко хубаво ще се върне... един ден и ще имаш за какво да живееш!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 37f4abfddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Всъщност да обичаш означава да събудиш сетивата и светлината на човека в когото си влюбен. Не затваряй сърцето си, защото ти предстои да срещнеш човека с кого да споделиш най-светлото в живота. Не се страхувай да обичашр по страшно е от страх до пропуснеш любовта! Бъди над болката! Аз вярвам, че ти предстои най-хубавото!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: e6b510689d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Човече не само ти се чувстваш така бих казал същото и за себе си, та да кажа и много по зле, но виж имаш варинт и това е промяна. Нещотото с което не можеш да се примириш, винаги имаи едно пред себе си че някока някъде ще стане нешо хубаво и имай търпение като цяло в живота си не можем да правим обсолютни неща и това е от мен

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 3ab649e0fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Аз на твое място не бих писала за това ТУК. Точно заради коментарите. Ти си (знам, това звучи повече от отвратително. и аз мразя някой да се прави, че знае повече за мен отколкото аз самата):
1)Пишеш тук, очаквайки някой да ти даде добър съвет или съжаление (в този случай има спасение, но ако това наистина си ти, то на мен ми звучи малко егоистично. )
2)Пишеш прост ей така, нямаш какво да правиш, вече НАИСТИНА не ти пука, даже не четеш коментарите (поне аз не бих, ужасни са. тези хора идея си нямат какво си преживял и се правят на разбиращи и спецове. никога не съм обичала себе си дори и наполовина както обичам някой друг или поне някога съм го обичала, но сред много мъки вече не. ). Е, не че те интересува, но и в този случай има спасение. Просто трябва да не вярваш в това. Да се откажеш съвсем от надеждата, за да разбереш колко се нуждаеш от нея. Или пък не. това е живот. Той нама да се промени от коментари в някакъв си сайт. Освен ако не си като 1)-повърхностен. Сигурно коментарът ми няма да бъде приет, но това е мнение, а няма нищо по-убидно, от това мнението ти да остане нечуто. :(

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8e60e03080
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Все едно чета моята история. Ама 1 към 1.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f33c651e75
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Нито семейството нито приятелите оправят нещата. С годините става по-зле. Аз имам семейство, дете и пак се чуствам така. Просто в един момент се чустваш без цел, желание и смисъл и незнам как да излезна от това състояние. Лошото е че с времето става по-зле.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 2dc5dacb8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Липсва ви духовен живот на всички вас. А явно не сте глупави и затова духът ви страда и изпадате в депресия. Не сте се научили и да давате, а човек е устроен така, че е истиски щастлив само като дава. Казва се екзистенциална криза. Опитайте се да живеете с по-малко нет и ел. облъчване, повечко спорт и полезна храна, и повечко четене на духовна литература.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker