Направих грешка и предадох нашите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Направих грешка и предадох нашите
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1313 пъти
Аз съм на 15 8клас всичко започна 2015 когато си направих фейк профил във фейсбук. Ако не ви се чете по-надолу ще напиша възможно най-кратката версия на случилото се. Причината по която го направих е, че бях тормозена психически всеки ден в училище. Обиждаха ме защото съм дебела, ниска, тогава имах къса коса като момче сега вече не, прекалено съм срамежлива и с никой не си говоря. 2015 се преместих в ново училище защото във старото бях тормозена. Мислих си, че всичко ще е наред всички ще са ми приятели и няма да съм обект на подигравки. Лъгах се... Бях даже и по-тормозена. Направих си фейка защото ми писна само 2 най-добри приятелки да имам Нашите не ми дават да си пиша с непознати, за това аз глупачката ги лъгах че са ми приятели от училище. От тоя фейк качвах снимки от интернет на красиви момичета и си добавях фейкове като мен. Намерих си много приятели но в края на 2016 се влюбих във фейк. Той беше много груб и аз бях тъпо 12 годишно момиче което лъжеше половината си приятели във фейка че е на 15/16. Тогава реших за да не разберат че го харесвам да ги лъжа че харесвам момче от даскало. След месец момчето което харесвах ми предложи и аз бях на 7мото небе от щастие. Връзката ни беше скучна за жалост, само 2 седмици бяхме заедно и го зарязах защото не ми пише. Бях съкрушена защото за първи път се влюбих истински. След раздялата ни всички ме мразиха.
1 февруари 2017 си направих друг фейк и в стария спрях да влизам иначе от него останах с 2 приятелки. Като си направих новия фейк бях щастлива, намерих си приятели ама пак за 1 месец прецаках всичко защото мислиха че аз съм хакнала една приятелка. Аз нямах нищо общо с това и спях да влизам и от този фейк
10 Март 2017 си направих фейк отново и отново си намерих приятели ама не се забърках в проблеми.
Юли месец обаче понеже нашите са разведени и аз бях при баща ми той разбра за това и ми се скара. Аз тогава трябваше да изоставя тия приятели защото това беше грешно, обаче аз си дадох истинския профил казах си истинското име защото все ги лъгах за името и годините ми. Имах си 1вия фейк но не го използвах защото той беше запазен на стария ми телефон.
До януари 2018 изгубих доста близки приятели и бях тъжна. Даже месец преди това се запознах с една която мислих за мила защото в началото беше мила но после стана груба и спях да и пиша.
Май месец изтрих този мой истински профил защото бях тормозена в училище заради него но си дадох другия на приятелите ми.
Юни направих нещо умно. Излъгах тия мои приятели от фейка че съм наказана и трябва да ги блокирам.
Много ми липсваха и декември ги отблокирах и си измислих глупости.
Днес учихме тези неща със запознанствата в интернет колко са опасни и се почувствах виновна че лъжа майка ми. Сега реших да излъжа този юни че съм наказана отново и ще ги блокирам този път но завинаги.
Ако не сте разбрали накратко ще ви кажа всичко пак.
2015 се преместих в ново училище и бях тормозена там. Понеже бях разочарована от социалния си живот и си направих фейк. Мама не ми дава и аз за това я лъжа че са приятели от училище. Намерих си много приятели през 2016 се влюбих в гадняр и след месец станахме гаджета а 2 седмици след това скъсахме и всички ме мразиха. След месеци си направих нов фейк и изоставих първия. Забърках се в проблем в който нямах нищо общо и изтрих този фейк и след 9 дни си направих нов. Там баща ми ме хвана юли месец и изтрих фейка и си дадох истинския на тези приятели а после след месеци осъзнах че греша и ги излъгах че съм наказана и ги блокирах за 7 месеца но ми липсваха и направих грешката да ги отблокирам. Днес учихме колко е опасно и реших да ги блокирам лятото със същата лъжа но този път никога няма да ги отблокирам.
Чувствам се виновна. Майка ми направи всичко за да съм щастлива докато баща ми цял ден е пред компютъра и публикува разголени жени във фейсбук. Майка ми по цели дни е на работа и като има отпуска излизаме заедно. В повечето пъти тя е предлагала да излезем и аз и приемах. Майка ми е добра жена. Преживяла е много заради баща ми и аз как и се отплащам? Правя си фалшиви профили и си пиша с непознати.
Хора това е опасно защото не знаеш кой е зад екрана от другата страна.
Аз ще изтрия фейка но се чудя да кажа ли на мама за всичко. Ако да ще ми падне камък от сърцето ама ще я нараня, ако не и кажа ще ме боли защото предадох майка ми а тя не знае.
И преди да ми казвате да си сядам и да уча да знаете че аз съм добра ученичка в училище. Изпълнявам всичко което ми кажат учителите. Най-ниската ми срочна оценка е 4. Знам че това не е по темата ама някои хора ще ме нападнат, не че е лошо ама аз искам съвет. Да кажа ли на майка ми?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: d08f84076c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам те много добре, може да се каже, че съм имала подобен случай преди 2 години и отчасти все още имам, с тая разлика, че имам един профил за пред родители и роднини, и другия, в който имам познати, приятели и непознати, и най-близките ми приятели имат и този за роднините. Както и да е, няма нищо по-болезнено за един тийнейджър да се налага да води двойнствен живот за пред родителите му поради факта, че знае, че действията му ще бъдат осъдени или защото са му забранявани някои неща. Така се чувстваш все едно си някакъв престъпник. Предполагам, че не си си писала с всички непознати, а за опасността в Интернет, съм на мнение, че макар и да я има, социалните мрежи са станали част от живота ни до такава степен, че лично за мен няма разлика дали с някого ще се запозная по фейсбук или наживо. А и каквото и да е, ти не си тръгнала да се срещаш с тях, или поне не спомена да си го правила. Съветът, който мога да ти дам (не обичам да давам съвети все пак, де, защото всяка ситуация е индивидуална) е да не се откъсваш от приятелите си след като не са ти дали причина да го направиш, защото си в такава възраст, че имаш нужда от среда, която ти не намираш в училище и донякъде онлайн пространството в случая е сравнително добра алтернатива, въпреки че контактът очи в очи е съвсем друго.. Другият ти вариант е да започнеш да ходиш на някаква извънкласна дейност, която ти доставя удоволствие, било то спорт, танци или пр. и там да си намериш приятели. Недей да позволяваш на вашите да контролират, избират и определят приятелския ти кръг, няма по-голяма грешка от това. Ако мислиш, че го правят, защото си малка, грешиш. Все нещо може и за в бъдеще да не харесат в някой твой *реален* приятел/партньор, нали се сещаш.. И ти какво, трябва да зарежеш някой стойностен човек, защото вашите имат нещо против него, а ти си на 25 вече примерно? В случая проблемът не е, че общуваш с непознати от фейк профил, а скъсаната нишка между теб и родителите ти. Ти трябва от сега да свикваш да си взимаш решенията сама, да пазиш личното си пространство, да се учиш от грешките си и да носиш отговорност за последствията си (но и да се стремиш да не допускаш фатални грешки, разбира се), защото кога иначе? Като станеш на 40 ли?
Би ми се искало като видиш коментара ми да ми отговориш честно на един въпрос: Ако родителите ти не ти поставяха тези забрани, а разговаряха с теб на тази тема и те питаха защо търсиш средата си онлайн, щеше ли да ги лъжеш? Ако отговотът ти е "да" обаче, всичко написано от мен по-горе си е било чиста загуба на време...
- скорпион, 19год.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a9bc5667ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Изтрий всички профили и фалшиви и истинския и СПРИ с тия глупости преди тотално да се оплетеш в лъжите си! И се радвай, че след всички тия глупости, фалшивите профили, чатенето с непознати и т. н. не си попаднала на някакъв психопат. То не случай като правиш профил те пита за годините. Просто защото искат да гарантират, че няма да се изложиш на риск. Не казвам, че и на 16 не можеш да попаднеш на някакъв психо, но се предполага, че на 16 имаш повече житейски опит отколкото на 12 и шансът да те излъжат е по-малък. Сама виждаш какво става, пишеш си с някого и той се оказва абсолютно различен, е радвай се, че просто е бил скучен, а не е бил някакъв психо. Дали да споделиш с майка си? Ами да, добра идея е. Ще е разочарована, може и да ти се поскара, но е по-добре да си честна и да и кажеш, че си си научила урока. И пак ти казва, направо си извадила късмет! И друг път много, ама много внимавай с кого си чатиш и каква информация споделяш! Че не знаеш кой е от другата страна и за какво може да използва информацията, която му даваш!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 987831852b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката към 1: Ако не ми забраняваха щях да им кажа естественно, но съм на мнението на 2. Това бяха глупости. Ще спра да си пиша много с тях от сега нататк и в началото на лятото ще им кажа, че нашите са ме наказали за нещо и, че ми взимат телефона за не знам колко време. Ще ги блокирам отвсякъде, демек само фейсбук и инстаграм. Ще си сменя профилната на фейсбука и на инстаграма и ще си сменя никнейма. Този път няма да се поддавам на чувството, че ми липсват. Един път се дадох и ги отблокирах но сега осъзнах, че тези неща не напразно са ми забранени.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2064203a87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Сподели с майка си всичко написано. Обясни и защо си го направила. Олеква, когато имаш близък, на когато да споделяш.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 880ca01112
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И как така се привързваш и ти липсват хора, които никога не си виждала на живо (доколкото разбрах), на които може би не знаеш истинските имена и години? Ако искаш кажи на майка си, но задължително й кажи, че си го правила, защото ти липсват приятели, нека да разбере най-важното.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 987831852b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката до 6: Не споменах, че наистина знам годините и имената им защото съм си говорила с тях по месинджир и за 5 минути си пуснахме камерите за да се видим. Това беше преди почти 2 години. Просто ще се чувствам гадно че предавам приятели имайки напредвид преди мислехме като станат някои на 18 да се запознаем. Много моменти сме имали, ама не сме се карали с тях и сигурно ако се скараме ще ги изгубя така че няма смисъл вече да са ми приятели. От този месец почнах вече по-малко да си пиша с тях и от края на учебната година ще измисля нещо и ще ги блокирам. Аз попринцип бързо се привързвам към хората.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker