Ниско самочувствие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121132)
 Любов и изневяра (29690)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Ниско самочувствие
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1020 пъти
Здравейте! Ученичка в 7 клас съм. Имам много ниско самочувствие. Проблема ми е такъв, че ме е срам да говоря много, много с останалите от класа ми. Дори веднъж когато ме изпитваха по география там трябваше да си прочета отговорите от теста в учебника и учителката да ме изпита на урока. От притеснение (когато ме изпитват цялата треперя) правех много грешки и тогава едно момче ми каза:Ти още запад ли не знаеш къде е? Пък и аз не мога да казвам "р" и като казах -Обърках се! отзад един ми суфлира думите-Объхках се! Тогава направо ми идваше да заплача. И дума не им казах, защото тогава едва ми минаваха мислите през главата. Пък веднъж през голямото междучасие някои съученици започнаха да си мажат филии с лютеница (една моя съученичка донесе два буркана в раницата си, а едно момче беше купило хляб и си нямам представа как го е пренесъл) и нали аз стоя на 1 чин, там гледам настанили са се две момичета, трошат ми на и под чина, хартии под чина, абе кочина, даже не изчистиха след себе си. Направо полудях ама нищо не им казах и трябваше после аз да чистя. Разказах на една моя съученичка за проблемите си, защото тя редовно посещава Педагогическия съветник и ме посъветва и аз да отида. Но ме е срам някой да не каже:Ти пък кво търсиш там? Много се влияя от чуждото мнение. Веднъж ходих при Педагогическия съветник заради проблеми с едно момиче (но това е друга тема) и се оказа доста добра и разбрана жена. Даже щяхме с онова момиче да ходим, но аз се отказах, казах ѝ:Ами ако някой каже нещо? И тя ми каза:Ами каквото искаш прави, то си е за теб! Наистина трябва да отида и знам, че всичко зависи от мен, но не съм сигурна дали ще мога да направя тази огромна крачка. Във класа почти нямам приятели, а и никой не идва при мен да си говорим. Само моята най-добра приятелка със която сме от 7 години заедно, малко е дразнеща и задава странни въпроси, преписва от мен, но ме изслушва до край и е готова да ми помогне. Но иначе не знам как да ѝ обясня да спре да преписва всичко от мен. Благодаря ви ако прочетохте историята ми докрай (все пак е дълга)! Ще помоля модераторите да пуснат историята ми, защото ми е важно! Чао!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: c3a55d6448
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, аз съм момче на 20 и имам същия проблем - ниско самочувствие. Не знам какво мога да те посъветвам, пък и не мисля че трябва точно аз да давам съвети, но просто знай, че не си сама. Има и други като теб, горе главата,
Ще се оправи всяко!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 342dd0634e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм 7 клас. И аз също не мога да казвам „р”, но има високо самочувствие. Не се влияя от мнението на другите. Честно казано те не ми се и смят за изговора ми. Но все пак зависи от учениците. Моят клас ми е като второ семейство. Подкрепяме се взаимно.
Но в твоя случай те съветвам да се отпуснеш. Приеми се така каквато си и другите ще те приемат. Имай високо его, защото това не е лошо качество, даже е хубаво. Ходи винаги с високо вдигната глава и всичко ще се оправи.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 3f504f89e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Винаги ще има такива, които ще те харесват, и такива, които няма да те. Ти си това, което си, с всичките си предимства и недостатъци. Не е необходимо да се съобразяваш с мнението на останалите-ако искаш да направиш нещо, го направи. Гледай собственото си щастие.
Сменила съм няколко училища, и в само едно съучениците не ми се подиграваха. Наричали са ме как ли не - мърша, зомби, изрод, грозна, идиота на класа, животно, мустаката, брадата... каквото се сетиш. В резултат на което имах сума ти комплекси, един от които бяха "мустаците" и "брадата" - разбирай мъхчета, които всеки има. Също така не смеех да говоря с хората, запъвах се и си оплитах езика. Сега въпреки, че не съм така, на подсъзнателно ниво още го имам този страх да не се "изложа" отново пак пред някого така. Било ме е страх да се обличам по дадени начини или да си сложа любимия гланц примерно, само и само да не ме обиждат.
Та дойде един ден, в който просто ми писна и си казах "майната му, да говорят каквото си искат, това съм аз" и почувствах огромно облекчение. Разказвам ти тези неща, защото именно когато приемеш себе си ще спреш да се вълнуваш кой те харесва и кой не. Хората сме различни и това ни прави интересни. Ако например пушенето не ти харесва и всички около теб пушат, не означава, че трябва да почнеш и че само така ти ще си "човек" и вече ще си от "готините". Не прави нищо, от което нямаш необходимостта и личното желание, за да бъдеш "приета" от останалите. Не можеш да угодиш на всички, но можеш да угодиш на себе си. Прави само онова, което те прави щастлива и не се срамувай от това, което си. Обичай се и така ще си дойде и подобаващата ти самооценка. И точно след като започнах да се приемам, реално спряха и подигравките. Нямам идея как, но тормозещите "надушват" неуверените хора.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 489ffa21c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката:Благодаря ви за отговорите! До Н3:Аз много пъти съм искала да си слагам гланц за устни на училище, но все нещо ме спираше, даже веднъж вкъщи си сложих преди да тръгна, но го изтрих. Просто ме е срам хората да говорят за мен.Даже някои от класа ми ходят с фон дьо тен, червила, спирали, мен ме е срам още един гланц за устни с лек оттенък да си сложа. Ще се опитам да не обръщам толкова внимание на останалите. До Н2:Хубаво, е че целия клас се подкрепяте. Докато мен сякаш са ме намрази ли или не знам. Като ги изпитват всички си подсказват даже онзи ученик, който почти ме накара да се разплача като го изпитваха по география на атласа, целия му беше осеян с пищови, всички са знаели, само аз не съм и още някое срамежливо момче или момиче. До Н1:Благодаря и на теб все пак, че си написал коментар под темата ми, знам че има много хора като мен, но просто...... Скоро ще съм в 8 клас и се надявам да се променя и да си намеря приятели, защото всеки ден да си седя на чина със своята приятелка-преписвачка е ужасно. Все пак благодаря отново за всички отговори!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 6863786123
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката:Днес беше кулминацията. Последния час имахме география, изпитаха ме на практическата дейност, която правехме миналия час и госпожата ми погледна контурната карта, писа ми 6.Но след това изпитаха един на същите неща, но той се запъваше на места (101% е преписал), не е попълним легендата на контурната карта и някои места, подсказват му и изкара 4.След това останалите започнаха да казват:На нея на ѝ задавахте въпроси и има 6, а той 4! И подобни изрази. След като не спряха аз за плаках, ама така плаках, че не можах да говоря, едни момичета зад мен питаха дали съм добре, е как ще съм добре като целия клас ме обвинява за знанията ми?Само някои момичета не говореха срещу мен, а почти целия клас щеше да ми се метне. Госпожата ме защити и им каза:Аз пиша оценки според вашите знания и дисциплина, ето вашата съученичка е тиха и работи в час, а не като вашия съученик да говори и да му подсказват. Ето, тя отговаряше смело и без да се чуди, а вашия съученик се чудеше на много места. Вие не сте тези които да решават какви оценки ще имат останалите. След това госпожата ме прати да се измия, но целия час подсмърчах и плаках. След часа аз и още едно момиче казахме на класната за случката и тя каза, че в понеделник ще говори с тях(класната е сериозна и честна жена и ме успокои малко, че не можеш дори и да говоря). В понеделник със сигурност ще ме питат:В петък що се разрева? и тем. подобни, но аз вече няма да им отговарям, няма да им помагам на тези, които ме накараха психически да страдам, а ще им отвръщам с:Гледай си работата! Вече не ме интересува за тях. Само на тези които ме подкрепиха в този труден за мен момент ще помагам с каквото мога. Вече ще ходя по-късно на училище (наблизо съм и няма да закъснявам) , за да не им гледам глупавите физиономии. През тези години колко съм им помагала, подкрепяла, а сега със какво ми се отблагодаряват? Поне госпожата по география е умна жена и защити мен, отколкото Тяхните абсурдни аргументи. Благодаря ако сте прочели абсурдната ми днешна история!

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 3f504f89e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 3 съм. Въпрос на време е било да ти писне, повече не допускай да ти се качат на главата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker