Майка ми ми каза , че съм излишен разход на пари. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Майка ми ми каза , че съм излишен разход на пари.
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 2000 пъти
Майка ми ме остави на 4 годинки и замина в чужбина за да работи, с баща ми не се разбираха никак и затова се разделиха, а аз останах при баба и дядо. Баща ми не полага никакви грижи за мен, не се интересува от мен и най - ужасното е, че през няколко години просто се появява в живота ми обръща го с главата нагоре и си тръгва. Колкото за майка ми тя остана сама в чужбина, за да може да ме прехранва. През годините имаше няколко неуспешни връзкис мъже и като цяло е сама, никой не й помага и винаги се справя сама с всичко, за което й се възхищавам ужасно много. Обичам я, уважавам я, ценя я и се радвам на всичко, което ми е дала, и най - вече ценя това, че се е жертвала за мен с жената а всичко. Та доколкото отношението й към мен, то далеч не е розово, не искам да я изкарам някакво чудовише, да на всеки му се случва да си изпусне нервите и да каже нещо нередно, особено когато си бил далеч от детето си, оставил си го само на съвсем крехка възраст и вече стои пред теб пораснало и почти поело живота си в ръце. Но там е проблемът, че вече немога да търпя това изпускане на нерви спрямо мен. Тя не иска да излизам, било то с приятели или сама ( в случая си имам и приятел)късно вечер, а през деня съм на училише , иска да й обръщам внимание изцяло, когато ми каже нещо, да спазвам думите й като закон застрашаващ живота ми, и въоще да съм и винаги на разположение по 24 часа. Когато се кара с мен ми е наприказвала какви ли не неща, обиждала ме е по нечовешки начин, била ме е, заплашвала ме е (спрямо пари, личен живот и с това, че ше ме прати при баща ми ), и стигаме до там, по - точно от онзи ден до днес, с това, че започна да ми казва (вика) това което си е мислила от дълго време, че аь съм излишен разход, не струвам, че съм боклук и нишо не става от мен, че съм същата като баща си и какви ли не още обиди. Това доста ме тормози вече и при друг такъв случай незнам просто как шше постъпя или кажа. Убива ме факта, че тези неща ми ги казва собствената ми майка, а не някой друг човек. Убива ме факта, че всички, които ме познават ме хвалят и знаят колко добро дете и момиче съм, че имам толкова много отличия, че всеки който познавам ме уважава и има добро мнение за мен, а учителите просто ме обичат... Моля дайте ми някакъв съвет, не издържам а този тормоз и мисля просто да се махна от живота й, зашото имам чувсттвото че само й преча.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 04edea976a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не, махни ти животното от твоя живот. Помисли си що за мръсен помияр безпощадно малтретира собственото си семейство. Като разбереш, че мамчето е такъв пес, сама стигаш до извода, че такива твари нямат място до теб. Ако дава достатъчно пари, търпи (само засега); ако дава по 10 евро на месец, кажи ѝ да ти набузи х*я.

Звучи като майтап, не е. В дългосрочен план този вид хора вредят, при това доста (вече го усещаш). Нека "работи" на магистралата в чужбина, но нека и да не измъчва семейството си. Помиярът е помияр - използвай го, доколкото можеш, после с камък в гръбнака.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0311bbb1e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Майка ти има психични отклонения. Няма ли начин да живееш само с баба си и дядо си или при някои други роднини? Ако сега завършваш училище е лесно – намираш работа, учиш, просто ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е в твоя случай да се изнесеш и ще видиш как всичко ще ти се подреди. Но ако се налага да живеете заедно още, има телефон за деца в риск, където могат да ти помогнат. Това, че ти е посягала е напълно достатъчна причина да го направиш. ТИ трябва да си в безопасност и ТИ трябва да помислиш за себе си, колкото и да ти е близка, тя е опасна за теб, вследствие на нейните отклонения - не знаеш какво може да направи утре.

Има много семейства с подобни проблеми, важното е ТИ да успееш да се съхраниш, знам че е трудно и на моменти безнадеждно, но винаги има начин, не го забравяй!!! След като се отделиш и си в безопасност - опитай да запазиш хубавите моменти заедно и да следиш психичното състояние на майка си, но ОТДАЛЕЧ. При срещите си с нея ВИНАГИ взимай някой с теб! А относно обидите - каквито и думи да си чула или ще чуеш в бъдеще, не означава, че тя не те обича, всичко идва от нейния психичен проблем, напълно възможно е даже да не осъзнава какви ги говори. Бъди силна и гледай въобще да не си слагаш приказките й на сърце, те са вследствие на състоянието й. Добре ще е тя да посети специалист, но може би баба ти и дядо ти могат да я убедят.

За да си в безопасност опитай да избягваш конфликти при срещите си с нея, колкото и да е трудно - за да не се отключват тези нейни отклонения. Бъди готова на всякакви реакции, затова ВИНАГИ трябва да има някой с теб и не забравяй, че губи връзка с реалността, т. е. не приемай всяка нейна дума за реалност. Но ПРЕДИ ВСИЧКО помисли за своята сигурност и начин да живеете отделно!!! Ако можете да го направите под общо съгласие още по-добре, а ако не - намери помощ от телефоните за закрила на детето.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: fc5e6c6f80
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ако ти си боклук, защо всички мъже бягат от нея? Навърши 18 и бягай далеч от нея с прекъсване на контакт, както правят всички останали

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 50c4c36cbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може би не е била готова за деца, когато е родила. По принцип на един родител детето му е най и би направил всичко за него. Тези думи не ми се вписват в разбиранията за обичащ родител. То че децата са разход, така си е.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 88f7447855
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не разбрах на колко години си?
Но важното е, колкото и странно да звучи - не го приемай лично и навътре, знам, че е трудно, но повярвай ми, накрая всички сме по-разумни, някои когато ги налегне болест, други преди да умрат, трети се вразумяват навреме, макар да са по-редки случаи. Приеми, че животът й я е направил такава-каквато е и има лични причини за поведението си. Ти виж своето поведение и гледай да е такова-каквото смяташ за добро, както съвестта ти подсказва - кое е добро и кое не е, а поведението на майка си и като цяло на хората - не може да контролираш, или да изискваш ако не става, не става и насила. Може да си помислиш защо е такава, защо отношението й е такова и да приемеш, че е добра душа, но и човек със своите болки, с които се опитва да се справи, явно по неправилен начин. Бъди добра, със себе си и с нея, и не се измъчвай, не се и опитвай да й угодиш, или да искаш признание, а любов, мисля че има, ще видиш някога, ще видиш, че винаги те е обичала, редки са случаите на хора, които не изпитват любов, трябва да са много лоши хора, а майка ти не е такава, просто е изстрадала и има лоши емоции в себе си.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8a313df896
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Майка ти няма право да си го изкарва на теб. Със сигурност не й е лесно, но ако не е искала дете, да е абортирала на време, а не сега да ти говори така. Майка ти ще съжалява, защото когато ти пораснеш няма да й обръщаш внимание, а тя ще го очаква едва ли не по презумпция. Като станеш на 18 се изнасяш с гаджето ти на квартира или ако вече не си с него, с някоя приятелка или приятел и започваш накаква работа. Другия вариант е да следващия път като тръгне да те бие или обижда да й забиеш един юмрук в лицето. Също и да я нариташ. Това, че те е родила не означава, че може да те използва за изтривалка. Набии я колкото можеш, малко да се усети. Не разбирам защо някои хора правят деца и после си изкарват несгодите върху тях и ги обвиняват, когато ти си най-малко виновна за жалкия й живот и нескопосаните избори в него.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8a16250bb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не си мисли, че си единствена. Това буквално го имаме аз и всичките ми приятели. Че даже и по-сериозно. Явно е недобра тактика и реакция на родителите. Дано ние не станем такива

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: f40ade5f99
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   За да ти говори така, сигурно живатът й е много, много хардкор.
Замисли се колко й е трудно! От теб сигурно очаква много обич а тя има много измерения.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 746ade3f32
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Родителите понякога в злобата и глупостта си не осъзнават какви глупости приказват. След години обаче се осъзнават и искат да им се обръща внимание. Когато разбира се си пораснал. И съжаляват до живот.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: dbeb81869d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Не знам", "не мога", "не искам", "не <глагол>"!
"Не" се пише ОТДЕЛНО от глагола!!

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 3ac6215801
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   За мен това не е държание на майка, колкото и да съм правила бели майка ми никога не ме е биела и обиждала. Седни и поговори с нея така е най-добре не бързай с решенията си!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: a1ed2028e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Такива майки по добре да нямат деца, как ще ти каже че си излишен разход - тя чува ли се какви ги приказва. Майка ти не е в ред

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 4b0aa59a39
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Не смятам, че майка ти ги мисли тези неща, които ти е наговорила.
Това е нейният закъснял опит за възпитание.
Тя не е била до теб, не те познава. Затова възпитанието й не съобразено с това каква си ти, а с това, което се бои да не станеш или че си станала - да тръгнеш по момчета и да си провалиш живота.
Говори с нея. Кажи й колко си обидена. Кажи й, че оценяваш всичко, което е направила за теб, и че усилията й не са били напразни. Че хората, които те познават, те оценяват, и се надяваш и тя да те опознае.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: a5fd5ef739
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   За пореден път се убеждавам, че не на всеки трябва да се дава правото да бъде родител.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0311bbb1e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Поздравявам те за това, че си успяла да се съхраниш добра и да се стараеш в училище, продължавай в същия дух! Убедена съм, че майка ти не ги мисли реално тези неща, ако ги мислеше - нямаше да ти помага.
В никакъв случай, ама наистина в никакъв не си ги слагай на сърце, ще ти обясня защо... Възможно е да е психически проблем, възможно е да е прегоряла от стрес и да не знае какви ги говори. Възможно е и да я е страх да не тръгнеш по лош път, да не допуснеш нейните грешки, затова казва такива неща, за да те сплаши един вид... Вероятно смята, че с това ще се вразумиш и няма да излизаш, няма да се омъжиш прекалено рано и необмислено, да тръгнеш по лош път, без да се замисля как звучат тези думи... Гледай да не стигате до конфликти и обмисли вариант можеш ли да живееш само с баба си и дядо си. В никакъв случай не бягай от вкъщи, защото можеш да свършиш в криминалните новини, изключително опасно е, предполагам си чувала за трафикът на хора, не върши глупости!!! Ако наистина е много тежко положението, може да се обадиш на специализираните телефони... Пиши на колко години си, ако наближаваш 18 - трябва да намериш начин да работиш и да живеете отделно!
Докато това са нареди - гледай да не се карате, спечели й доверието, обясни й спокойно, че си й благодарна, че няма да тръгнеш по лош път и ще се стараеш да се реализираш и да е спокойна за теб. Кажи й, че с лошите думи те наранява и да не го прави повече, не е била права да ти посяга и покажи й, че вече си голяма и може да ти има доверие. Кажи й, че искаш да се разберете с добро и няма смисъл от обиди – с тях само се влошават нещата, покажи че се стараеш всичко да е наред. Прегърни я и пробвай с добро, очаквай всякакви реакции, но поне опитай! Успокой я, че няма да тръгнеш по пътя на баща си и че имаш цели и мечти, стремиш се към нещо добро и няма за какво да се притеснява! Ако искаш да излезеш - успокой я, че няма да пиеш, няма да правиш нищо нередно, ако трябва й звъни на половин час, че си добре, прибирай се в часа, в който сте се разбрали... Ако й спечелиш доверието и тя ще започне да се държи по-добре и да е спокойна за теб. Пиши - има ли развитие???

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 4588c5d58c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Здравейте на 16 г. съм и първо искам да благодаря за съветите , влючително и на човека , който ми направи забележка за правописа , казвам го защото тогава бях ядосана , навън валеше и телефона забиваше от капките :) Коментирам , защото искам да споделя , че засега с майка ми сме си в прекрасни взаимоотношение и всичко върви добре . Забравих да спомена също , че след всяка караница , сме се извинявали взаимно една на друга , просто всеки от нас е имал такава ситуация , в която се е спречквал с родителите си и просто иска да си излее душата и някой да го чуе . И един съвет от мен , обичайте си родителите , уважавайте ги въпреки всичко , те не са вечни и когато ги загубим , тогава си даваме сметка за всичко :)

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 7295cbd1b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   И аз съм в горе-долу в същото положение но с баща ми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker