Писна ми от начина на възпитаване на моите родители - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Писна ми от начина на възпитаване на моите родители
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1517 пъти
Не ме разбирайте погрешно, обичам родителите си, но МРАЗЯ начина, по който ме възпитават. Дори понякога започвам да споря с тях за това. Опитват се да ме обедят, че мнението на околните е важно, докато аз мисля по коренно различен начин. Например аз съм от типа хора, които ходят всеки ден с една и съща дреха. Ученик съм и изобщо не ме интересува какво говорят зад гърба ми- хем спестявам пари, хем се уча да не бъда контролиран от мнението на другите. Да си мислят, че нямам пари за дрехи, докато със спестените си пари аз мога да се забавлявам на три конзоли едновременно- само мои. Не се опитвам да впечатля леките момичета в дск, които и без това няма да виждам никога след училище, и за сметка на това имам повече спестени пари от тях. Та да се върнем към родителите ми- всеки божи ден те ме питат как ще се облека утре и когато им кажа "както винаги", те ми се карат и се е стигало до моменти, в които ми крият дрехите :DD Представяте ли си..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 7b96c85236
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кажи им, че не ти е приятно и искаш да поотпуснат малко уздите ти. Можеш да им кажеш, че имаш ниско самочувствие и не можеш да си намериш гадже, защото те притеснява това, че те са твърде строги и това влияе върху увериноста ти. Но в крайна сметка те го правят от обич и за твое добро.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 7028b31360
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като не те интересува чуждо мнение, какво точно търсиш в тоя сайт?

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 9d7bd05efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да кофти не ти зачитат личния избор и пространство, само дето не мога да ти дам никакъв съвет. Моите са още по-зле в това отношение и аз не успях нищо да променя докато ми се налагаше да живея при тях, после като се изнесох надалече за около година постепенно ме оставиха на мира. Сега се чуваме на 2 месеца и виждаме веднъж годишно и като ми казват какво и как да правя само се усмихвам и после си правя каквото искам.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 9143652ce7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Уважавам философията ти. Действително, за важните неща, касаещи само него, човек не трябва да се интересува от мнението на другите.
Но има нещо, наречено "социална приемливост". Живеем сред хора и трябва да се съобразяваме с това, не заради тях, а заради нас самите.
Както се казва "по дрехите посрещат, по ума изпращат". Да, хората съдят повърхностно, но така стоят нещата. Пред добре облечения човек по-лесно се отварят вратите.
Ако не изглеждаш социално приемливо, рискуваш да не бъдеш оценен по достойнство. Ако не държиш на външния си вид, изглежда, че сам не се уважаваш, а в такъв случай може да срещнеш неуважение от другите.
Може това да ни се струва много тъпо, когато се отнася до нас, може да се ядосваме, че струваме много повече от външния си вид, та да бъдем преценявани само по него. Но ние самите същевременно точно така преценяваме непознатите и решаваме дали изобщо искаме да ги опознаем.
Родителите ти разбират това и се боят някой да не ти лепне етикет затова, че ходиш с едни и същи дрехи и да не види заради това достойнствата ти. Не става въпрос само за момичетата, а дори за учителите.
Разбира се, това не значи да даваш всичките си пари за дрехи. По-важно от цената на дрехата е дали е подходяща за теб като цвят и кройка.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 341c669218
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз съм жена и също не разбирам хората, които хвърлят бесни пари за парцали. Купувам малко, но качествени дрехи, които мога да нося с години. Предпочитам да инвестирам в пътувания и имоти. Много е хубаво това, че не се влияеш от мнението на хората. В повечето случаи то не е релевантно, нагаждат се според ситуацията как точно да те опюят, а и в крайна сметка другите не са по-важни от теб - важно е какво мислиш ти и какво те прави щастлив. Евала, че си го осъзнал още в училище. Въпреки това, от хигиенна гледна точка е необходимо да сменяш дрехите всеки ден. Купи си 2-3 чифта дънки и 2-3 тениски и сменяй, за да имат време вашите да ги перат. Хем няма да се охарчиш особено, хем ще е ок за теб да са ти чисти дрехите. Направи го за себе си като мъж. Успех :).

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 1381ce899d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Може би, нямат предвид, да се интересуваш какво мислят другите, а заради личната ти хигиена?
Това, че си ученик и искаш да си спестяваш пари, означава ли, че трябва да ходиш мръсен и неизпран всеки ден? Родителите ти се опитват да ти намекнат, че заради хигиенни навици е хубаво всеки ден да си сменяш дрехите, а не да следиш модните тенденции?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8403c685d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пише се - убедя... Когато отидеш да си изкарваш сам прехраната, никой няма да те пита дали си си купил 3 конзоли, а как се представяш и връзваш в колектива. Дали ти е "писнало" или не, е без значение. Като станеш на 18, и можеш да работиш, ще можеш и да изпробваш собствените си "теории" за живота. До тогава само показваш, че малко бой ядат днешните деца...

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 3157530cc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ходиш с една и съща дреха? В смисъл не ги переш ли или?

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 40cf965ecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От автора: Естествено, че си пера дрехите и се поддържам чист, но просто ходя с еднаква дреха. До номер 8- единствената ми грешка беше там, но ти все ще намериш начин да ме критикуваш.. В целия си пост нито една грешка не съм направил в пунктуацията, но ти ще погледнеш единствената дума, която съм сгрешил, и ще ме изкараш неграмотен. Браво! От такива хора имаме нужда..

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: c7ff67e20f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На дъртачето номер7 искам да кажа, че се пише ДОТОГАВА.

Също така се обзалагам, че е получил полюция, докато е пишел последното изречение от писаницата си.

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: ac705f6eb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Извинявай, но това не е спестяване, а мързел и липса на хигиена! Никой не казва да ходиш всеки ден с маркови дрехи, но да не си периш дрехите и да ги носиш докато станат на парцали...
ОК, не ти се занимава да купуваш дрехи и не те интересува как изглеждаш, ама поне хигиената е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА! Просто не е ок да си переш дрехите чак като почнеш да вониш и да ги носиш докато не заприличаш на клошар. Така, че извинявай, ама родителите ти искат да те научат на хигиена и на малко самоуважение и в това няма нищо лошо.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: b39746d1d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Оправи си правописа, ученико. Пише се Убедят!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 47a673ba46
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До номер 2-да ти е минавало през акъла, че може да му е дошло до гуша и да е искал единствено да сподели с някого, а да не смее на приятелите си например и за това да е избрал анонимен сайт като този?

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: ff566c6616
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не смятам, че толкова е от съобразяване с хората и с тяхното мнение, колкото до елементарни и съвсем нормални човешки норми като това да си чист и спретнат, а не да даваш впечатление на мърляч.
Винаги можеш да си вземеш поне още един чифт дънки или там каквото носиш, дори от втората употреба, 2-3 тениски или блузки, които повярвай ми ще ти излязат ужасно евтино, буквално можеш за 10 - 15лв да се сдобиеш с 1-2 пълни визии, които да редуваш всеки ден. Ти пак си събирай пари и спестявай, това е страхотно, но направи това за себе си, не за другите. В какво състояние (чисто хигиенно) са тези дрехи, след като ги носиш всеки ден? Кога се перат? Ти кога се къпеш, повдигат се доста въпроси тук, а представям си на живо...Един ден ще започнеш работа, а и училището също е институция, в която трябва да идваш в приличен вид. Разбира се винаги можеш да бачкаш на някой строеж, там никой не се интересува от дрехите ти. :)
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker