Хората,които се опитват да умаловажат личността ви - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Хората,които се опитват да умаловажат личността ви
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 952 пъти
В класа ми има хора, които не ме харесват. Аз нямам проблем с това, тъй като ни най-малко не се интересувам от мненията на другите хора. Все пак не е нужно всички да ме харесват, важното е, че аз се харесвам. Преди странях от тези мои съученици, защото постоянно ме обсъждаха зад гърба ми (личния ми живот) и са много комплексирани, а мен това ме дразни. По темперамент съм сагвиник и съм свикнала постоянно да говоря с някого, затова отново започнах да участвам в разговорите и да се държа дружелюбно с тях. Това, което ме дразни е, че на моменти си правят подигравателни шеги с мен, с цел да ме изкарат, че едва ли не съм по-малко от тях. Гледат ме надменно. А аз съм напълно нормален човек. Имам ужасно много позитивни качества в характера, имам страхотен външен вид, притежавам необичайно висок коефицент на интелигентност, постигнала съм доста неща за възрастта си и ще постигам, винаги съм се стараела да бъда добър човек. А съучениците ми не виждат моите достойнства, характеризират ме с качества, които аз дори не притежавам и ме карат едва ли не да се почувствам като изрод. Аз естествено не им вярвам, защото съм сигурна в себе си. Иронията е, че те не се поддържат, нито външно, нито вътрешно, но постоянно критикуват другите хора. Мислех си, че ако се държа високомерно с тях те ще престанат да се държат по този начин, но не дава резултат. А и по този начин аз не съм себе си, това е просто една маска, защото аз не се чувствам повече от всички, мога да правя реална самооценка. Лесно взимам решения, но не знам как да се справя с този случай. Искам просто да знаят с кого си имат работа, защото с мен никой не може да се подиграва. Понякога ми идва да избухна, да им ударя няколко шамара и да си седна, но се въздържам, опитвам да запазя самообладание, защото според мен насилието не е решение, тъй като техния проблем е на психична основа и няма да се реши нищо, само където аз ще съм си изляла гнева за момента.
Също държа да отбележа, че тези хора принципно не са надменни, само с мен се държат на моменти така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: dc3a67f2a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен нещо много ги е яд на теб и ти завиждат. Затова се държат така гадно с теб.
Целта им е точно да те сринат - изгубиш самообладание, да избухнеш, пък и ако удариш някого направо ще са те матирали тотално.
Продължавай да пазиш самообладание, както досега.

Сама си срещу всички, което е много трудно, особено за тинейджър, затова те съветвам при възможност да смениш училището. (да, знам, че звучи крайно) Не, защото смятам, че си по-слаба от когото и да било от тях, но както ти казах - ти си сама срещу всички и това ти хаби нервите - влияе ти на психиката..

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 98cc5b86b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хм, звучиш като не особено приятен човек за компания. Може би мислиш прекалено много за себе си и се интересуваш прекалено малко от околните... Но пък знам ли.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 4adbae6782
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Просто виждат, че си различна, че си повече от тях и това не ги кефи. Абсолютно в същата ситуация съм. Надявам се да си 11-12 клас и скоро да се отървеш от тях, защото според мен отношенията ви няма как да се подобрят. Само не се променяй заради някакви комплексари. Този тип хора нямат цели и мечти, няма за какво друго да говорят освен за хората. Ако имаш други приятели можеш просто да се дистанцираш от тях, ако нямаш се опитай да си намериш, знам че не е толкова лесно колкото звучи, но който търси намира (макар и да е клише :D).

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 1e3ef5c169
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Завист.
Комплекси.
Страх да бъдат себе си-нещо, което ти умееш.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 845a15a09f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз имам точния лек и той се нарича сарказъм и то брутален. Явно да ги иронизираш така че и най-тъпите да разберат. И аз мразя някой да си позволява да не ме взима на сериозно затова сарказмът винаги ми е помагал. Хем е проява на чувство за хумор хем осмива простите типажи.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 62fc903031
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Според мен най-важното е да преценяваш с какви хора общуваш. Ако искаш да общуваш с такива хора, преценила си, че са комплексирани. Високомерието още повече ще налее масло в огъня. Никой не обича да му изтъкват недостатъците или да му се натяква, че си по-добър от него. Аз самата осъзнавам, че 80% от хората около мен по една или друга причина не са като мен, не са на моето ниво на интелигентност, не са постигнали моите неща, не умеят нещата, които и аз. Но пък за сметка на това умеят друго. Някои неща, които аз не ги умея, те ги умеят добре. Всеки човек си има плюсове и минуси. Затова аз ги приемам и не изтъквам качествата си, колкото и годна да съм с тях. Ако някой има нужда от помощ, аз му помагам просто и по този начин демонстрирам качествата си. Не искам някой едва ли не да ме боготвори. Ако някой не ме разбере, негов проблем, ще го имам предвид или просто няма да общуваме повече. Така че, имаш два варианта - или намираш хора като теб, или не се изтъкваш пред хора, които и без това ти завиждат вече.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: f8e5c3c3cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Искам просто да знаят с кого си имат работа, защото с мен никой не може да се подиграва. "

Може явно. Покажи им как си мрънкала в онлайн форум, веднага ще разберат с кого си имат работа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker