Да се откажа ли от мечтата си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Да се откажа ли от мечтата си?
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1298 пъти
Завършвам гимназия. От няколко години насам съм искала да уча точно определено нещо в университет. И нищо друго. Колкото и други специалности да разглеждам, просто те не пробуждат никакъв интерес в мен. И в един момент се оказва, че няма как да уча това, което съм искала. Няма да казвам каква е специалността, има я само в един град, в един университет в България, като бройките са ограничени към около 20... Дори за Медицина има по-голям шанс да те приемат, отколкото в това, защото там поне приемат повече хора. На кандидатстудентския изпит трябва да изкарам направо 6. 00 по чужд език, за да съм вътре, което няма как да се случи, защото колкото и да се старая, не съм чак толкова добра и има в пъти по-добри от мен. Просто конкуренцията е много голяма за тези 20 места, като има и чужденци, които кандидатстват. Нашите вече започнаха да ми пошепват да се отказвам от това и да се насоча към друга специалност, за да може да уча нещо. В България днешно време лесно се става студент, моите съученици дори не се налага да се подготвят по нещо, защото е сигурно, че ще бъдат приети в специалностите, в които искат да "учат". Университетите си търсят студенти като топъл хляб. А за мен няма шанс, защото само точно определено нещо би ме удовлетворило. Ако уча нещо друго, ще се чувствам нещастна, няма да намеря смисъл...
Налага се да се откажа от мечтата си, защото е невъзможна. Много е тежко. Не знам какво да правя с живота си. Не виждам пътища пред себе си. Тъжно ми е. И когато ми казват да се откажс, ми става още по-болно. Дали наистина, ако се откажа, ще бъде по-добре за мен? Изпадали ли сте в такава ситуация, в която се налага да се откажете от мечтите си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: a151d6ece8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вместо да пишеш и да се самосъжаляваш тук учи и пробвай и ако е така, както го описваш и не те приемат започни работа УЧИ много ипзогодина ще влезеш. Който иска нещо достатъчно силно успява!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: b03d2cea48
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, изпадала съм. Моето не е свързано с университет, може би все още имам някакъв шанс за него, но това е друга тема. Мечтите често искат много работа, също саможертви и компромиси с личното време и финансовите средства. Ако не си толкова добра по въпросният език, можеш да започнеш частни уроци и учене на езика. По възможност всеки ден. Смяна на преподавателите също е възможна, точният такъв е много важен. Може да си дадеш една година след училище и да започнеш работа на половин или цял работен график, за да изкараш пари и да си плащаш уроците. Така ще имаш време да научиш въпросният език и дори да не те приемат първата година, защото не си изкарала 6, можеш да пробваш на следващата. Някои хора работят за мечтите си с години и търпят провали. Няма да е лесно, въпросът е дали си готова на всичко това в името на мечтата ти.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 3eda63d326
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не се отказвай.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 52f1c2fce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако нещто не е за теб, не е за теб - тъжно но факт. Представи си какво ще ти е там, ако още в началото не покриваш критериите - светът е много жесток в това отношение.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8320de0b77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Откажи се ,ти с тази своя неувереност едва ли си сред тези 20 ,които я имат . Пък успех занапред!

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 1efc43c8a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Стягай се, подготвяй се за изпита и не се отказвай. Трудно не означава невъзможно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8e105d0832
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако това е твоята мечта, бори се за нея. Опитай, ако не стане, пак опитай. Но никога не се предавай.. Аз дори не знам какви са ми мечтите...

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 862bd1d2f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   А защо просто не хванеш учебника и не започнеш да учиш?

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: d9025856d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   При мен историята беше много сходна.
Имах една единствена желана специалност, но не ми достигнаха няколко стотни от бала. Такъв яд ме беше хванал, че веднага щом останах сама се разплаках като дете. Не успях да изпадна в депресия, но си изживях загубата както си му е реда.
Сигурно си чувала приказката, че човек понякога си мисли, че губи, но не осъзнава какво печели в същото време. Моята история има точно този извратен завършек. Мислих си, че никога няма да бъда доволна от друга специалност, че нищо друго няма да работя с желание, бях негативно настроена към всяко следващо мое начинание. Докато не влязох в друга специалност. Оказа се, че мечтата ми не ми е била призвание, но намерих призванието си помежду другото и не съжалявам за развоя на събитията. Ако бях влязла в желаната специалност, кой знае къде щях да се намирам сега. Мисля си, че всичко случило се е било за добро. Абсолютно същото се случи и с някои мои познати, разбира се, техните мечти бяха други. Между приятелите ми пък има и такива, които влязоха в желаната специалност, но след година осъзнаха, че не им харесва толкова и се отказаха. Изобщо, все такива интересни истории. Не се отчайвай. Ако го искаш толкова силно, опитай догодина, ако ли не, то избери нещо друго. Може пък живота ти в момента да се подрежда, а не да се обърква. Няма как да знаеш все още, но не изпадай в кризи, а помисли над следващите ти решения.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 7cc295a027
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Децата от малки ги програмират да учат. "Трябва да учиш" е израз набит дълбоко в мозъка на всяко дете (в цивилизованите семейства). И така на възраст 17-18 г., когато трябва вече да се мисли за оцеляване и работа, "дечицата" са с идеята "искам да уча", а не "Искам да стана", "Искам да се занимавам с", "Чувствам че ще съм добър в това и искам да го работя".

Когато конкуренцията за дадено нещо е голяма, печелят хората с опит в него, които освен че са чели, са го и приложили. Сбъркали са няколко десетки хиляди пъти, т. е. са научили няколко десетки хиляди урока. Каквото и да е това нещо там, със сигурност през 2019 година имаш достъп до предостатъчно учебни материали и примери. Можеш да си потърсиш някакъв стаж или да се посъветваш със професионалисти, да контактуваш с хора които го работят... Да започнеш самостоятелно, четене, гледане. 2-3-4 часа дневно, всеки ден, без уикенди. Да си докажеш, че това ти е мечта, а не са само приказки. Догодина пак кандидатстваш и готово.

" Ако уча нещо друго, ще се чувствам нещастна, няма да намеря смисъл... " Toва най-често е наизустен израз. Но с времето като се загнезди в главата ти наистина ще станеш нещастна. Избий си го от главата дори и да успееш да се класираш там където искаш. Можеш да си щастлива по много начини. Не е един пътят никога.

10 s

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 2163be1d92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Страшно ми е интересно като как точно ти шепнат вашите?

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 96528354ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Има и мечти където факториге независещи от теб се оказват не на твоя страна, но тук главното е зависи от теб. И без никакво преувеличение, ще ти кажа, че аз буквално нямам съмнение, че можеш да успееш. Няма реална причина да не успееш и вътрешно го знаеш, иначе нямаше да пишеш тема, ако беше напълно сигурна. Учи наистина сериозно, знам, че е лесно да се каже... но всички знаем, че си струва. Гледай и много клипове, филми и видеа, от опит ти казвам, че наистина помага. Ако ти трябва определена терминология, тогава логично гледай филми, даващи ти възможност да се запознаеш с нея. Трудно е, но ми изглеждаш интелигентен човек и именно затова, въпреки че не те познавам, ако после споделиш, че си се отказала, малко или много, бих се разочаровал, колкото и странно да звучи. Можеш, това е ясно, направи го, искрено ти желая успех.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker