Нямам приятели...Единствена ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Нямам приятели...Единствена ли съм?
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1173 пъти
Здравейте. Пиша тук, защото това ме мъчи от дълго време и няма с кого да споделя. Накратко-момиче на 18 съм. Връстниците ми излизат, ходят по дискотеки, имат поне по 5-6 приятели. Аз имам 2. Да, близки сме, общуваме си, но въпреки това прекарвам 90% от времето си сама вкъщи. Не искам да съм досадна и за това рядко ги карам да излизаме. Също така съм много притеснителна, изключително трудно ми е да се отпусна сред хора, постоянно се чудя какво да кажа, за да не изглеждам глупаво, спичам се. Често ме обземат паранои, че хората ме намират за скучна или глупава. Имам чувството, че не мога да създам приятелства и цял живот ще съм сама. Има ли други хора, които се чувстват или са се чувствали така? Как да променя нещата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 47cda20a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Току що ме описа в 3 изречения. Чувствам се по същия начин.
Имам 2-3 приятеля, с които излизам, но не често... Може би веднъж в месеца. Дискотеките и наргилета не са за мен... Пък и няма с кого. Не си единствена.
-М, 17

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 159016a3d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз се чувствах така когато бях млад. Трябва да осъзнаеш, че на околните изобщо не им пука за теб, освен ако не си им итересна или нямат някакви желания или полза от теб. Същото се отнася и за теб. С горното нямам предвид само материален или сексуален итерес.

Трябва да развиваш уверенстта в себе си. Не съм специалист, за да ти дам конкретни съвети за това, но като за начало предполагам физически и умствени упражнения, упражняване на говорене и четене на глас, са добро начало.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: bd4bc86665
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Преди се чувствах така. Не мога да го обясня много добре, но постоянно имах вътрешното усещане, че не съм приятна компания за никого, че няма какво толкова да кажа, че съм досадна винаги, когато пиша/звъня/уговарям срещи с познати. Беше ми трудно да се отпускам пред повече хора, имах 2-3 приятели, но прекарвах по-голямата част от дните си вкъщи, самичка. Не съм се чувствала самотна, бях се научила да си прекарвам добре и без компания, но всеки има нужда да общува и излиза. Разбирам те отлично, знам какво е да ти се струва, че си сбъркан. Знаеш ли как се нарича това? Ниско самочувствие и склонност към тревожност.
Оправиш ли тези 2 неща в себе си, всичко останало ще се подреди сякаш с магия. Много е важно да се занимаваш с неща, които те правят щастлива. Хобитата наистина те карат да виждаш смисъл в дните си, те са отличен стимул. Имаше период, в който напълно се облягах на хобитата си и се чувствах страшно добре, тогава се запознах с много нови хора, които имаха сходни на моите интереси. Отдавайки се на любимите ти неща, ти попадаш в нови среди, в които има други като теб. Лесно е да се отпуснеш пред непознат, когато ясно виждаш вашите допирни точки. Би било хубаво да получаваш подкрепа от близките ти, да се чувстваш обичана. Когато някой друг вярва в теб и те обича, той ти показва неща в характера ти, които до този момент си подценявала или изобщо не си забелязвала. Аз започнах да слушам близките си, преди не го правих. Не вярвах на никого, който се опитва да ме похвали и беше грешка, че не допусках да ми се подаде ръка. Ако попиташ някой за мнение, повярвай му. Ако твой близък ти каже, че му е приятно да бъде с теб, че те обича, че си красива, че си умна, че си способна, повярвай му. Хората като нас имат склонност да пропускат добрите думи и да помнят лошите, имаме склонност да вярваме повече, че не ставаме за нищо, отколкото, че имаме таланти и сме добри в определени сфери. Не може да се концентрираш само върху негативното и да очакваш да бъдеш щастлива и да имаш много приятели. Не става така. Възприятието ти за света е може би най-важното нещо, което влияе на настроенията ти. Ти вероятно се концентрираш върху лошите ти черти, аз поне правих така. Много е трудно непрестанно да си търсиш минусите и да се отпускаш пред хора. Ти не спираш да мислиш, че си глупава, затова автоматично решаваш, че и другите ще те мислят за глупава. Не е така. Това, което ти виждаш в себе си няма много общо с другото, което останалите виждат в теб. Те виждат твоята притеснителност, сигурно усещат, че си леко дистанцирана и тъжна, но до тук с нещата, които всички знаят. Никой не чете мислите ти, никой не се намира в съзнанието ти. Всеки сам си прави преценка за личността ти. Не си мисли, че някой ще ти отдели толкова много емоция, че да те намрази, при положение, че чува името ти за първи път. Това, че си свита те дистанцира от хората. Ти сама слагаш прегради пред себе си и сама си пречиш да се сприятеляваш спокойно с останалите. Повярвай си малко, опитай се да си по-позитивна и продуктивна. Намери смисъл във всяко нещо, с което се захващаш. Старай се да си по-усмихната, когато разговаряш с нови хора и не се притеснявай, че някой ще си помисли нещо лошо за теб. Чуждите мисли са чужди проблеми, теб не те засягат. Ако някой не те харесва, светът няма да свърши. Нормално е, винаги ще има хора, с които няма да си пасваш добре и няма да се сприятелявате.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 7a4af6015f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ходенето по дискотеки и честото излизане в големи компании не е твоето нещо очевидно. Всичко ти е наред и не бива да се влияеш от хорското мнение. По-добре двама истински приятели, на които винаги да можеш да разчиташ, отколкото 1000 познати, които стават само за хахо-хихо.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 9c616724c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз съм същата, спокойно.. Наскоро и аз имах 1 добра приятелка след това се появи една и за една година станаха много добри фрта и ме заряза.. Нямам си никого, не мога да се отпусна пред хора, срам ме е.. Пък и на всичкито отгоре не съм и много хубава, абе..

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: a8881719c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Определено не си единствената. Хора като нас просто почти не се забелязват, защото си седим само вкъщи. С 1 година съм по-голяма от теб и го имах този проблем още, когато бях на 14-15. Много се измъчвах, както и нашите. Просто мислех, че съм сбъркана и едва ли не съм неприятна за целия свят. И аз съм притеснителна и тиха. Липсата на общуване ме направи още по-неуверена. В един момент започнах да се държа много мило с всички и да им позволявам да ме използват, само и само за да станем приятели. Голяма грешка. Така започнаха да ме мислят за глупавани да ме търсят, само когато им трябвам, което е още по-зле. За какво са ми такива "приятели"? Спря да ми пука, че нямам приятели и вече не се и опитвам да намеря. Повярвай ми нужен ти е само един човек, който да споделя твоите разбирания и най-важното-да те уважава и да му пука за теб. Така наречените "компании" просто за мен не са истински приятели. Те просто се събират за да се забавляват. Приятелството е много по-дълбоко и според мен не си струва да се занимаваш с боклуци, с коитп само ще се пишете, че сте приятели, а ще те одумват като напуснеш терена. Просто всички са станали такива лицемерни злобари вече, че е по-добре да си сама. Пък все някога правилните хора ще дойдат при теб. Не се променяй заради никого! :))

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: dc02a28b98
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей и аз също съм така имам една приятелка ама тя ме търси само. за уроци да и пращам не ми казва за излизане и вкъщи си стоя нямам с кой да излезна, и ми е скучно рядко излизам но с баба или брат ми нямам с кой друг, и аз съм като теб срамежлива съм гадно ми е че нямам приятелки с които да излезем да си говорим...

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 769a118732
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей! Ще започна с това, че аз бях същият човек преди не повече от само 3 години. Но преминах през пълна трансформация и днес съм коренно различен. Не казвам че ходя на дискотеки и пуша наргилета, всъщност не съм стъпвал в дискотека дори. Но имам цял куп познати и достатъчно истински приятели, което ме прави щастлив. Колкото и да не ти се иска, дай си малко търпение и упоритост и се принуди вътрешно да излезеш от зоната си на комфорт. Ще ти трябва много самочувствие за тази цел, но това се придобива с времето, опитът и преживяванията. На теб ти трябват много такива, предполагам ти липсват новите моменти и тръпката да правиш нови неща. Излез навън, започни да правиш нови неща, концентрирай се върху това което ти харесва. А с хората, ако им пращаш позитивна енергия, ще те забелязват и заговарят. Бъди себе си! Интересувай се от тези около теб, питай ги въпроси и търси отговори. Надявам се това да ти помогне! Желая ти успех от сърце!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: a9207e8f5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Мила аз съм на 15 и съм АБСОЛЮТНО същата. Имам 2 приятелки и 6 от социалните мрежи и от тези 3ма мога да имам доверие на една приятелка с която станахме по-близки от колкото и с най-добрите ми приятелки, даже с нея си пиша през час а с другите през седмица. Аз съм аутсайдер и пушенето, пиенето, правенето на с**с не са моите неща. Обичам да си седя вкъщи да слушам музика, да си ровя в социалните мрежи или да си говоря с нашите. Аз не намирам това за проблем и повече обичам да съм сама отколкото с групички. Сега бяхме във ваканция и цялата ваканция седях у нас и един ден не излязох с приятелки, само с мама до магазина преди няколко дни.
Не намирам това, че нямаш приятели за проблем. Теб те кефят други неща и си по-различна (като мен), аз винаги като съм с групичките на най-добрите ми приятелки все аз най-много мълча и дума не обелвам.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 47cda20a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер 9 ( и всички такива случаи ) : Имам чувството, че ние сме пораснали вече. Не се интересуваме от яките коли на Еди кой си, или кой колко е изпил снощи или пък с какво и с кой се. Е напушил. Просто не сте в правилната компания.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker