Да обичаш някого означава ли да му се налагаш - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Да обичаш някого означава ли да му се налагаш
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 2675 пъти
Здравейте!
Първо ще ви разкажа историята си след това проблема защото ако не знаете предисторията според мен няма как да ме посъветвате.

И така аз съм момиче на 18г. имам връзка с момче 4 години по голямо от мен. Вече 3г и 2 месеца сме заедно. В началото беше много хубаво, но се почнаха скандалите за дребни неща понеже заживяхме заедно, но след това улегнахме и свикнахме заедно беше и все още е прекрасно.

Отворихме кафе-аперитив и Еврофутбол аз му помагах страшно много отсъствах от училище дори за да работя а той да почива. Но има да връща едни пари и се наложи да замине в чужбина при майка си да работи, при което негов приятел започна работа на негово място като се разбрахме аз да му помагам докато свикне с работата. Сега обаче имам невероятната възможност да отида в Испания за лятото при сестра ми като не ми се налага да давам и пукнат лев, но след като споделих това с моя приятел той започна веднага да ми налага ултиматум от сорта на ако заминеш в Испания с връзката ни е свършено понеже той иска да работя само събота и неделя в кафето. Но аз от 3 години чакам такъв удобен момент за почивка при това напълно безплатна а се оказва, че и това е невъзможно.
Не знам какъв му е проблема и никога не ми е поставял подобни условия мисля че се опитва да ме манипулира до някаква степен, но ми е много трудно да избирам между човека когото обичам и мечтата си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 75ad125533
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да обичаш някой означава да му дадеш свобода.

Не изпускай мечтата си!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 382846b28f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Погледнато от друга страна май не става въпрос за свобода, а за партньорство. Той работи в чужбина да върне заемите, който са взели за общият бизнес, тя би трябвало да наглежда бизнеса, ако и двамата са в чужбина старанието им досега може да отиде на вятъра. От тази гледна точка, той е прав, не може той да работи за общото благо, а тя да се хване да иде на почивка с риск бизнесът да затъне, не може да смята "мечтата за почивка" по важна от общите усилия. Не мога да си представя: да оставя мъжът ми да работи, общите задължения т. е. децата на някой да ги гледа, да взема отпуск и да ида на почивка в испания за лятото, щото това ми било мечта пък дори и безплатно. Когато човек живее с някого, има общ бизнес, общи интереси, животът му е свързан с другия, не може така с лека ръка да решава сам да изчезне на някде особенно без съгласието на партньора.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 2ced766660
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   мисля, че е прав - той ти има на теб доверие, не на приятеля си, а е оставил бизнеса си без надзор. как така ще правиш почивка, какво става с бизенса?
грешка е, че на тези години така си е обвързала, може би е по-добре да скъсате, защото този човек е решил да постигне нещо в живота си, взел е заеми и ако не може да разчита на теб, може би с друга жена ще може да гради бъдещето си.
Между другото - какво ще кажеш за почивка на нашето Черноморие за 4-5 дни? Евтиния е!
Сестра ми е в Англия, аз също не съм ходила при нея, имам си бизнес, но и съм доста по-голяма от теб. На 18 съм мидлила само за книги и училище.
Той не ти се налага иначе напук, просто трябва да разбереш, че ти е поверил всичко, а за бизнеса няма почивка

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 602f39ef6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вярно, трябват жертви за любовта, но това не го изпускай! Не може да ти поставя ултиматуми и да те спира от нещо такова! Щом сестра ти е в Испания, предполагам и, че не се виждаде много често? Не мислиш ли, че семейството е по-важно. Аз лично, колкото и да не се разбирам със сестра си, бих предпочела да отида при нея в Испания.
И да кажеш, че не иска да се разделяте, ако беше с теб, ми той е на майната си и ще ти казва да си седиш тука, само и само да му гледаш тъпия бизнес? Не се пречупвай! И бъди сигурна, че това са просто думи. Връзката ви ще си продължи все така щом се върнеш.
Отивай в Испания и си прави кефа! Няма да съжаляваш!

Мег*

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 24da870c29
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Момчето е заложило много на теб, а ти искаш да заминеш. Да, трябва да следваш мечтите си, но след като обичаш някого и имаш ангажимент вече се намества така нареченото "съображение" с него. Вие имате дълга хубава връзка, започнали сте бизнес заедно, ново начинание, а ти искаш да духнеш, той сигурно се притеснява, че там ще се промениш, че ще го забравиш, че ще срещнеш друг.
Ако не го обичаш толкова замини, но ако наистина държиш на него се дръж здраво.
Ако имаше деца.... щеше ли да ги оставиш по този начин, за да си гониш мечтата в Испания? Би трябвало и него да обичаш така и заради него да не заминеш.
Не искам да се бъркам, но помисли добре, за да не стане кофти по натам. Защо не вземеш и него с теб? Защо не намериш такова решение.. За какво ти е да отидеш да видиш красоти, като няма с кой да ги споделиш, все пак той ти е половинката.

Anonymous

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: e0970559ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Манипулирането не е любов. Покажи му как да те обича. Това е само в твои ръце.
Ел :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 164c985b05
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Момиче, животът си е твой. Ти и без това се съобразяваш с него - сега е негов ред да върне жеста. Кажи му, че връзка не се гради така и че няма да постигне нищо с ултиматуми. Мисля, че ако не заминеш ще го помниш дълго, ще съжаляваш и ще се обвиняваш. Но ако заминеш и той се раздели с теб само, защото си отишла при сестра си... значи е глупак! И не те заслужава... Ти ако на 18 почнеш да се съобразяваш с него, какво ще стане след 10 г. - ще му искаш разрешение да излезеш на кафе ли? Замисли се... Връзката е разбуране + компромиси предимно, а не налагане.. Успех ти желая!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 168f3cbfba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   По добре не прекалявай с налагането, защото човекът до теб по някое време ще се разсърди.
Аз не обичам никой да ми се налага!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker