Мама и личното ми пространство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Мама и личното ми пространство
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1405 пъти
Ще започна от там, нямам собствена стая, в моята стая са нещата на родителите ми и също спят в нея. Не само един път виждам снимка на краката на мама в опити да ми отключи телефона, а лошото е, че понякога ми разбива паролите на телефона, лаптопа и таблета. Когато й кажа да спре и, че това е моето лично пространство казва... Аз съм ти купила нещата, не са твой, мога да си ги взема, или че докато не стана на 18 нямам нищо мое, както и пространство. Вече не знам какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 1c605728a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моите родители ми подариха за 17ти РД дигитален фотоапарат и когато на 19 години се изнесох да живея с гаджето ми пе ми дадоха да взема фотоапарата, защото е купен с тяхни пари. В стаята ми имаше 3 крилен гардероб аз ползвах 1/3 от него. Тези 2 крила в които се слагат закачалките с дреги бяха запълнени оттдолу до горе с плетени рокли и други неща от детинството и ранните години на майка ми, когато се ядосаше, че не са ми перфектно згънати дрехите изхвърляше и трите крила на пода и аз цял ден сгъвах и прибирах дрехи. Като станах тиин и почнах да се боря да пространство един ден сложих всичко в чували и на боклука. Не можеш да си представиш каквъвпскандал стана след това с крясъци и реване от страна на майка ми и отвратителни неща наговори как непбила умряла аз съм и изхвърлила дрехите. Дрехите бяха XS и S размер, майка ми носи XL нямаше какво да и ктане, тя каза че иска да ги разплита и да си плете, тя непможе да плете. Донеси си чувалите от кофите обратно! Изхвърлих и мокета, защото тренирах плажен волейбол и всичко беше в пясък, а от ламината се чистеше по-лесно. И мога да ти разкажа хиляди други истории, но бих искала да споделя какво научих с времето... Да не се ядосвам и да не обръщам внимание, много е трудно, но моята майка обича да се кара и да има разправии. Аз просто спрях да подхранвам тези отношения, когато ми кажеха нещо не спорех или само се усмихвах, после се изнесох. Направи така нещата, че дори да ти отвори телефона да не намери това, което ти не искаш да намери. Когато скачаш и казваш, че това е личното ти пространство, което е така аз те разбирам, тчна нея и става още по-интересно да си вре носа.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: f4ce72c083
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Слагай си по сериозни пароли /пръстов отпечатък на телефона/ и няма как да ти ги разбие!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: c1d4d50bb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   До автора-сигурно е искала да разбере с кое момиче си пишеш! Да ти види чата какъв е-дали освен с момиче, дали не правиш нещо нередно-бандитски наклонности и др. такива! Все пак ти е майка и се притеснява за сигурността ти!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: c739760e2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1, все едно четях за своята майка... ужас някакъв, според мен такива хора имат психични/емоционални проблеми и не разбират как нараняват с поведението си.
И към теб авторе, това не са родители, а садисти - осъзнати или неосъзнати е без значение.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: cd8439be48
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   На мен като ми правеха така бях спрял да се къпя даже... с техния сапун, деа. Мина ми мисълта да да спирам и да ям, ама после си рекох, кви са тез детски работи. Джобни не съм им искал... въобще нищо от тях не щях. Ходех на село по цяло лято, там бачках с дядо ми и на други хора, че така не се налагаше да ми дават разрешение. И сега нищо което е на родителите ми не искам да докосна. Помагам им от време на време, но само с най-необходимото и то с 300 зора издържам и два часа, да им изтърпя претенциите.
Имат си вила където си работят от време на време. Не стъпвам там, въпреки че са ме викали многократно. В техните хобита не искам да се меся и за секунда.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 074cc8da48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   За проверяването с кого си пишеш майка ти е напълно права, защото не се знае какви изроди дебнат в нета. Може и да ти е неприятно, че сега те държи изкъсо в това отношение, но го прави за твое добро, защото не иска да пострадаш. Ще я разбереш един ден когато станеш майка. Точно заради липса на родителски контрол едно 11 г. момиченце днес вече не е между живите - прочети за случая на Никол Йончева от Бургас. Отива веднъж въпросното момиченце на среща с по - голям батко от социалните мрежи и после го намират убито в асансьор на другия край на града.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: c739760e2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Правилно е родителите да се грижат за децата си и да ги пазят, особено ако са малки, на не повече от 14 години, но номер 6, подобни случаи с наранени или убити деца извън семействата им са по-редки, от тези на деца малтретирани психически и физически в семействата си.
Не съм статистик, но едно 90% от децата са подложени на психически тормоз от страна на родителите си, което отстрани може да изглежда като загриженост, като нормално поведение от страна на родител, но щетите, които нанясят по психиката на децата си е голяма. Нямат правилен подход. Защо си мислите, че има толкова много непълноценни хора? Или няма да наречете непълноценни хора, например жени, които търпят да бъдат бити и обиждани, мъже, които бият и обиждат жените си, хора, които не ценят своя труд и работят за 500 лв., търпят разни политици да се гаврят с тях.. Да, отидох към съвсем други теми, но всичко е взаимосвързано, обикновено сме такива каквито са ни втълпили от малки нашите родители и когато пораснем пресъздаваме семейната среда, в която сме израснали, в нашия собствен живот. Третирай някого от малък като нищожен, неспособен, слаб, забранявай му да има свое мнение, лично пространство и го следи сякаш е престъпник. До какво ще доведе това? До личното спокойствие на родителите? Чувала съм много пъти ”докато живееш при мен ще правиш каквото кажа”, ” докато не станеш на 18г. ще ме слушаш, после си троши главата и живей както искаш” Какво е това, някакво изпълнение на родителския дълг ли?

Авторе, всяко поведение си има граници, ако се почувстваш наранен от техните думи и действия, с накърнени чувства и достойнство - заяви го ясно на родителите си, говори с тях, ти не си им подчинен, ти си тяхно дете и те, преди всичко, трябва да те обичат, а любовта изключва насилието под каквато и да е форма.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker