Как "балансирано" момче да си намери гадже - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как "балансирано" момче да си намери гадже
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1228 пъти
Здравейте, момче на почти 18г съм.

Предполагам се чудите, какво точно имам предвид под "балансиран". Ще го разберете от историята, но да го кажем с една дума - равенство.

Ами първо - бисексуален съм - харесвал съм си момичета, както и момчета. Не се притеснявам да общувам с хората, а ако се притеснявам - пак общувам - забавно е да се излагаш, а рискът те усъвършенства :D

Аз имам този проблем, който - убийте ме, ако искате, но не зная как точно да реша. Винаги, когато си харесам някоя, аз нищо не правя. Не е от срам, нито пък от това, че смятам, че няма да се получи. Напротив, ако се постарая може и да успея, но... Истината е, че не виждам смисъл само аз да се старая да я накарам тя да ме хареса, само аз да натискам момичето да се виждаме от началото, аз да я каня на срещи, т. н.

Канил съм, в началото нещата са били добре, но после за себе си губя смисъл да правя всичко. Ами добре де, да поканя веднъж, два пъти, но после... пак ли аз?? Нали "уж" връзката е от двама души, защо се налага момчето винаги да прави първите крачки? А нататък какво? Връзката изисква внимание, но ако не си съгласен в началото само ти да "буташ", какво правим тогава... Дори и да успея да стигна до точка, не смятам, че тя ме иска, ако дори не се е и опитала да положи усилия в началото.

С няколко думи - аз от връзка, освен любов (силно казано) и по-положителна самооценка (в някои случаи), секс (след време, не съм съгласен да легна с някого/някоя, без да я/го познавам достатъчно), не получавам. Не смятам, че цялото това усилие за някого, когото не излиза особено и не харесва много да е навън, си струва времето и нервите.

Едно момиче единствено ме е харесвало, а това го разбрах от общи познати. Еми познайте - те ме накараха да я поканя, а тя дори не ми каза, че ме харесва накрая!
Не зная дали наистина е било така; получих такава информация от общите познати...

Друго, което ме притеснява, е това, че връзката те "ограничавала"... Как така? Твой избор е, какво ще правиш, после просто си търпиш последствията. Това е. Значи, ако съм с някоя/някого и й/му изневеря, аз бих искал и тя да има това право. Бих искал да мога да се закачам с момчета и момичета едновременно (за забавление, не за нещо повече), без той/тя да има проблем с това. Да мога да спирам непознати и да им пожелая приятен ден, или че са привлекателни (развива комуникацията и те прави по-смел в ситуации). Защо на всички, които познавам, това им е проблем?? Та аз нито ги каня на среща, нито пък излизам с тях, просто за забавление го правя. А за непознатите - нито телефоните им взимам, нито имената им научавам, просто се забавлявам като най-вероятно правя някому деня по-хубав. Обяснете ми, ако имате отговор...

Питам се също така - защо точно мен да избере. Нямам комплекс да се сравнявам с някого; имам подходящо мнение за себе си, по-скоро... защо мен, а не света като цяло? Има толкова много хора, с които може тя/той да бъде, а да избере точно мен. Аз давам по-зле от нищожно, ако се сравнявам с това, но си е точно така - защо тя/той да мисли, че по този начин я/го ограничавам да получава блага от хората? (странно е, да, но точно така се чувствам, uhhh)

*В допълнение към написаното дотук: девствен съм, не съм се целувал, не съм имал гадже; може в бъдеще да имам, може и да нямам. Не ми е това целта в момента, защото имам по-важни планове, свързани с бъдещето ми и със самия мен. Просто ми е любопитно чувството, но чак пък до толкова да съм отчаян - не. Все пак - как мога да направя така, че те поне веднъж да ме поканят (явно си зависи от човек, но все пак бих искал да чуя мнението Ви :) )?
Също така не мога да променя това мое мислене, дори смятам дори, че не е проблем - то да бъде по-различно от стереотипите на обществото. По-добре сам, отколкото с някоя/някого, лутащ се в нищото, питащ се, дали въобще има смисъл в нещата.

П. С. прави ми се любов с някоя приятелка/позната (подчертавам любов, а не секс, според мен двете неща имат емоционална разлика), но не бих й причинил тя да ми прави френска, без аз да съм опитал на момче първо. Имам един приятел, на когото доста искам да направя, но той мрази гейовете (пак казвам - бисексуален съм и мразя еднакво и двата пола :D).
Как да му предложа аз да му направя без да искам нищо в замяна, или по-добре - как да предложа на някой приятел/познат свирка, без те да ме помислят повече за "куку", отколкото досега? Как въобще се започва такъв разговор?
А как се предлага секс на момиче, което ти чувстваш за достатъчно близка, за да я поканиш на това "приключение"?

Благодаря ви за това, че прочетохте, за отговорите, за всичко! :D

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 003c563756
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мразя еднакво и двата пола, вика, хахаха. Развесели ме.
Малко си шантав, но в добрия смисъл на думата. Мога да те разбера, защото познавам човек като теб, също момче, но няколко години по-голямо. Страшен сладур, но много сложна натура. Все се шегувах с него, че е особена порода свободно същество. Отношенията ми с него са едни от най-смислените в живота ми, защото ми позволяваше да изразявам гласно всички гледни точки, които виждам и винаги можеше да добави още няколко, които видимо са скандални, а всъщност са много добре аргументирани. По един странен начин те чувствам близък, защото много приличаш на човек, който успя да докосне сърцето ми.
Задал си все сложни въпроси, на които никога няма да получиш адекватно мнение, защото те имат безброй отговори. Ти бягаш от нормалното мислене и цялостно моралът ти е по-различен от общоприетия. Не можеш директно да попиташ човек за любов или свирка без това да прозвучи крайно странно. Ако мен някой ме попита така, сигурно ще избухна в бурен смях и през ум няма да ми мине, че е съвсем сериозен. Много други жени биха избрали шамари в отговор, така че внимавай.
1. Не е нужно ти да правиш всички усилия. Отдавна живеем във времена, в които жените са склонни да вземат това, което искат, а не да го чакат само да дойде. Ако някоя има интерес и ти спреш да я каниш на срещи, тя ще се побърка, ще пусне тук няколко теми, ще коментира с всичките си приятелки и накрая ще те покани или поне ще ти наспами със съобщения и намеци. Ако човек има интерес, той не бездейства- златно правило.
2. Връзката те ограничавала? Не, връзките не ограничават особено. Каквото можеш да правиш като необвързан, същото правиш и като обвързан, но вече е отборна игра. Във връзките е важно да общуваш. Стига да намериш човек, който те разбира и има сходно виждане, всичко е по-прекрасно от дъга. Никога не съм спирала приятеля ми да общува с други хора. Може да заговаря непознати, може да излиза с приятели, нямам проблем с това. Ще ревнувам, ако знам, че флиртува, но не знам за такова нещо. Не ми пречи да гледа, защото е незаконно да се вадят чужди очи и съм безсилна. Имах приятел, който флиртуваше с други, дразнеше ме, но го познавах добре и бях сигурна, че не прави нищо повече от това. Той си е такъв особняк, не можеш да го вържеш на кайшка или да го промениш, можеш само да го обичаш и да го приемаш с всичките му дразнещи черти. Лепяха му се като мухи, после се оплакваше, а аз му обяснявах, че това, което прави са грешни сигнали. Проблем е да флиртуваш, да пипаш, да целуваш и да правиш секс с други... тези се водят за изневяра и липса на уважение към половинката. Ако срещнеш човек, който е съгласен с това, браво. И такива има някъде по света, ако ли не, говориш, говориш и се надяваш да се намери компромис. Ако го правиш без позволение, носиш си последствията и сигурно оставаш сам. Връзката не те ограничава, но те кара да носиш отговорност за чужди чувства. Ако нараниш тези чувства, грешката е твоя, вината и последствията също.
3. Никой не е длъжен да те избира. Гледаш над себе си сравнително реално в случая. По същия начин и ти не си длъжен да избираш точно еди-коя си. Тук говорим за чувства, за нещо невидимо, което те влече. Намираш човек, в когото има един вид магия, магнетизъм, нещо специално само за теб. Затова любовта е толкова красива. Самата мисъл, че ти виждаш нещо специално в някого и същият човек вижда нещо специално в теб. Където има любов, логиката бяга. Приеми го. Просто се доверяваш, че си специален за някого, че той намира смисъл в съществуването ти и си му интересен. Защо? Защото приличаш на всички други момчета, но ти си нечие момче и това те прави специален. Чел ли си Малкият принц? Сигурно си го чел. Върни се на частта с лисицата и я прочети толкова много пъти, колкото са ти нужни, за да вникнеш в смисъла на текста. Там има много истина.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 34d535e02d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря за коментара, доста полезен ми се стори :)
Да, чел съм Малкият принц, но съм позабравил тази част (сигурно някъде в дъното на главата ми се е дянала). Ще я погледна.
А все пак, ако разбира се имаш някаква идея, можеш ли да ми кажеш как да започна разговор с момче на тема за свирки? През малко срам, за да се забавлявам/е минавам :D

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: cd47d343ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Познавам такива като теб, някои са бисексуални, други са пансексуални, трети са хетеро, но общото е, че не желаете т. нар. сериозно обвързване, с поемане на отговорности като създаване на семейство, а искате само секс, но с емоции. Наслушала съм се на обърканите съчинения, на тези мои, вече бивши познати, които говорят за свободна любов, за удоволствие, за отдаденост, за емоции, но забележи - с когото поискат, когато поискат, да бъдат желани, обичани.... Всеки търси любовта, дори най-големите к***и и е***и, дори те зад своя сексуален миш-маш, искат любов, да бъдат обичани.
И ти като тези бивши, мои познати, на първо четене сте романтични, емоционални и раними хора, интелигентни, но на втори прочит се вижда, че сте с доста емоционални проблеми, отхвърляни, нежелани, с неясни идеи за това какво е любов, защото не сте я получавали от никого, вкл. от семейството.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 7615334a94
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Правилно мислиш. Жените не са роботи, дори, моето мнение е, да правят и те първата крачка, защото аз пък, ме е срам и не знам каква е тази първа крачка, която трябва да направя.
И както казвам "Аз ще го направя/мога да го направя, ама нема да ви хареса"

Та и за тези "сваляния" ми е мнението, че не знам защо все момчетата трябва да направят първата крачка. Момичетата според мен станаха масово много самонадеяни и възгордяни и седят като някакви принцеси и момчетата трябва с поднос всичко да им носят едва ли не.

И вече моята представа е че за да впечатлиш някое момиче, да й възбудиш интереса, че да ти обърне внимание, явно трябва да действаш по някакви вече изградени схеми и тактики, а не да бъдеш себе си и да я запознаеш със себе си.

Явно вече момичетата се обръщат само на определени момчета (на тея които са намерили цаката за успешно сваляне на момиче) Явно трябва някой да издаде книга- наръчник за сваляне на момиче...
Но не може да бъдеш себе си... трябва да си запознат с нещата, че да можеш да си изиграеш ролята. Схващате ли? Аз така смятам че стоят нещата.

Хахо-Хихи

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker