Курс за маникюр, педикюр и ноктопластика - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Курс за маникюр, педикюр и ноктопластика
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 735 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на седемнадесет години. От няколко дни ми се върти една идея в главата, но не знам дали ще успея да я реализирам. От две години насам ходя на маникюр (с изградени нокти съм), по принцип съм човек на изкуството, обичам да рисувам, да творя различни нещица. Наслаждавам се на това как от нищото става нещо. Нека се върнем на темата. Тези дни се поинтересувах след като не съм пълнолетна дали мога да изкарам курс за маникюр, педикюр и ноктопластика. Оказа се, че може след завършен десети клас. Свързах се със една жена, при която ми предложиха да изкарам курса. Много съм навита. Преди един месец исках да си поръчам само един стартов комплект за ноктопластика и гел лак за практика и като вид хоби за вкъщи, но изведнъж ми хрумна за курса. Имам няколко въпроса. Тъй като аз живея в град със около 10 000 жители, а тук има около 5-6 маникюристки, дали си заслужава и аз да започна със този вид бизнес. Разбира се след курса се изкарва документ, който е валиден в целия европейски съюз, не е задължително да работя точно тук. Другото, което ме притеснява е финансовата възможност. Не мога да кажа, че родителите ми са богати, но мисля, че биха имали възможността да ми помагат в началото, защото както знаем за тази професия се изискват много неща.. Като започнем от UV лампа, електрическа пила, гел лакове, най-различни декорации и т. н. Но с всичко бих могла да се сдобия постепенно. Надявам се, че не е задължително още в самото начало да имам всички тези неща. Мислех лятото да изкарам курса, и да си купувам различните материали до след завършването ми, и чак тогава да започна да предлагам тази услуга. Има още две години до тогава. Дали ще успея, много се притеснявам, защото наближава бал, искам да изкарам и шофьорска книжка, следване в университет и т. н. Аз все пак ще започна някъде работа, но.. Много се притеснявам. Имам огромно желание, както съм човек-естет и се старая много, мисля, че ще успея, но от друга страна не знам дали ще се справя финансово, тъй като ми предстоят много неща. Благодаря много на всеки дал съветите си!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 87a83d72e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Материалите са скъпи, с което вече трябва да си запозната. Изкарай си курсовете, закупи си нещата, които са най-нужни в началото. Започни с простички неща, като да правиш твоите нокти, да тренираш върху изкуствени или да правиш нокти на приятелки/роднини. Летата преди 12 клас, както и след като завършиш, ще можеш да работиш в салон, в нечия друга фирма. Не за друго, а защото създаването на фирма и собствен салон изискват много сериозна инвестиция, началото е трудно и няма много смисъл, ако изобщо нямаш клиентела и никой не е наясно със съществуването ти на пазара. Естествено, винаги можеш да вложиш средства във визитки и друг вид рекламация, но това не е лесно. Започни поетапно, не скачай в дълбокото от самото начало. Първо трябва да провериш доколко се справяш с работата, после трябва да поработиш известно време и хората да разберат за теб. След това вече може да мислиш за собствен бизнес и отварянето на личен салон за маникюр.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker