Депресия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Депресия
преди: 5 години, 24 дни, прочетена 1261 пъти
Не мога да ви опиша начина, по който се чувствам. Буквално главата ми е празна и не мога да мисля за нищо. Толкова съм сама, изгубена и плачеща, целият свят е изгубил смисъла си, а цялата аз съм се изгубила в света... И не знам какво да правя. Нямам представа дали ще успея изобщо да продължа напред.
Всичко започна в един от най-най-красивите дни, които съм имала. Каква ирония.
В началото на септември, бяхме решили с моята компания от 7-8 човека да си направим нещо, като лагерен огън на плажа ( тъй като около града ни обикаля река). Донесохме си маршмелоу и бири, няколко кутии цигари. Един приятел ( и също така мой бивш) си взе китарата, и тъй като можех да пея, се получи много приятно. Беше доста забавно. Само че не си бяхме само нашите хора, а дойде и братовчедът на едно от момичетата. Той попринцип идва от София и досега е бил учил там, но аз разбрах от нея, че се мести в нашия град и нашето училище. Беше облякъл един суитчер с черна качулка, стоеше малко встрани от нас, по навътре към огъня и светлината озаряваше лицето му. Много красиво момче, няма как да не спомена. Бях приключила връзка наскоро и всъщност изобщо не ми се занимаваше. Момиче 10-ти клас, доста привлекателно според коментарите на другите, винаги слънчево и смеещо се, винаги позитивно и танцуващо, и с немалко самочувствие също така, бях доста ухажвана и популярна, както се казва. Момчето беше в лошо настроение, но изведнъж започна да ми се усмихва и да се държи малко по-отпуснато. Предложи ми да се поразходим. Знам, че е глупаво от моя страна, но приех почти моментално. Вървяхме надолу по реката, луната се отразяваше в очите му. Имаше звезди. Времето беше топло. Той ме хвана за ръка. Каза ми, че е влюбен в гласа ми (беше ме чул да пея преди няколко минути все пак). Пушихме трева. Не ми беше за пръв път, така че... Стана ми наистина смешно и двама се заливахме от смях. Говорихме много и лежахме един до друг. По едно време се омълчахме и тогава той ме целуна. Натискахме се на пясъка около час. Върнахме се твърде късно при останалите. В момента, в който се разделихме забравих за него. Това говори лошо за мен, но просто ми се случваха твърде много неща точно онези дни, а и изобщо не се засичахме. Обаче бях изпитала нещо през онази вечер.
И най-странната новина на света бе, че се оказа че той ще бъде от моя клас. Почнахме да излизаме. Първоначално всички. После само двамата. Пишехме си постоянно. Целувахме се. Тая игра я играхме няколко месеца, докато не се хванахме... Скъсахме след 2 месеца, защото той ми беше изневерил. Лошото бе, че аз го обичах много и бях готова да се върна при него обратно. Но той вече бе заедно с новата му приятелка и ме отхвърли изцяло. Наистина бях влюбена. И ми липсваше ужасно. Първата седмица не излязох от вкъщи. Плачех постоянно, режех се, дори се разболях. После почнах да ходя на училище, но се обличах ужасно разголено. Дрехите ми приличаха повече на бельо и може и да ми стояха красиво, но се бях превърнала в курва. Почнах да пуша трева всеки ден, прекалявах с алкохола, пиех не само по купони, ами и сама... Бягах от часовете, много рядко влизах, бягах и от вкъщи... От скоро започнах и да шмъркам. Не знам какво да правя. Все още ме боли твърде много, но не ми пука за нищо, едновременно с това. Направих си татуировка. Животът ми се срути... След няколко дни имам рожден ден. Ставам на 17. Има нещо човечно останало в мен, все още... Но не мога да се справя сама. Какво трябва да направя? Никога не съм изпадала в толкова дълбока депресия.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 23 дни
hash: 8a12ac72cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбираш си проблемите, имаш нужда само от воля.

 
  ...
преди: 5 години, 23 дни
hash: 36d235bb76
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Олеее, до преди малко в Инстаграма гледах такива отрепки като теб.
Това е извън темата, ама инстаграма ти е пълен със снимки на алкохол и цигари, нали?

 
  ...
преди: 5 години, 23 дни
hash: ac9ae8e9ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Момиче, я се стегни. Какви глупости говориш? Изобщо имаш ли представа какво значи думата „депресия"? Надявам се историята да не е истинска, защото си просто жалка. Да ти имам проблемите.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 23 дни
hash: 8c420bb998
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мила, сигурно си се влюбила в него бързо. Защо обаче почнахте да излизате като се познавате от малко време? Не може за толкова кратко време човек да си признае чувствата към теб. Първо е трябвало да го опознаеш повече и после да почвате тези неща. Това не е голяма работа. Моля те не реви за идиот който сигурно сега си прави кефа с новата докато ти ревеш. Ще намериш и по-добри от него. И аз бях в горе-долу същото положение, но осъзнах че живота не е свършил само заради едно момче което ме е разбило. Няма смисъл да ревеш и да се самонараняваш за това момче, все пак не си му изневерила ти. Не се самонаказвай за нещо което не си направила.

 
  ...
преди: 5 години, 23 дни
hash: 1114afa012
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ако съм на мястото на ваще бих се гръмнала. Спри да шмъркаш, пафкаш и там Кото правиш. Това не ти помага с нищо освен да ти вреди. Спри да драматизираш и се вземи в ръце. Аз направих същата грешка. Хванах се с едно момче беше ми първото гадже ама изкарахме 1месец почувствах се все едно се срива живота ми. Никога не съм пушила и не пия, но си прецаках даскалото от човек с висок успех успях да се докарам до 7 предмета на поправка. Но последните няколко месеца се хванах с момче което ме харесваше от месеци но не съм го забелязвала. Успях да си оправя успеха и сега 3г по късно все още сме си заедно и се си обичаме.
Реално като се замислиш това че ти си се направил щайга и бягаш от вас и даскало по нищо не помага на ситуацията, той няма да се върне.
Сгрешила си по всички параграфи с това момче - забравих и затвори страницата каквото било било намери си хоби

 
  ...


...
преди: 5 години, 22 дни
hash: dade101d81
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако не искаш да се държиш като пропаднало момиче, не го прави.
Знам, че на думи звучи по-лесно и вероятно този съвет ти се струва безчувствен, но това е нещото, което повтарям и на себе си в трудни моменти. Ти не си способна да контролираш чувствата си, но зависи изцяло от теб как ще реагираш на тях и доколко ще им позволиш да се проявяват в действията ти. Наркотици, алкохол, татуси и разголени дрехи... никак не звучи добре, нали? Ти не си такава, същността ти е съвсем друга, но си пропаднала в дупката на разбитото сърце и ти е трудно да се съвземеш. Това, че ти е трудно, изобщо не означава, че е невъзможно. Наказвайки себе си за чужди грешки, няма да стигнеш далеч и няма да постигнеш нищо хубаво. На бившия ти изобщо не му пука, че си на път да удариш дъното, той си гледа живота. Единствените хора, които ще страдат, ще сте ти и близките ти. Наложи си самодисциплина, вложи повече енергия в това да преодолееш случилото се. Ти в момента потъваш в мрачни чувства, не се бориш с тях, не ги оставяш да преминат, ти се обличаш в енергията им и я попиваш. Недей така. Една зависимост не се преодолява лесно, опитай изобщо да не си я навличаш. Хорското мнение е без значение, но ако тръгнат слухове, че си к*рва, дълги години ще бъдеш такава в очите на хората и всеки ще има едно на ум за теб, когато се запознаете. Излез от този капан, наложи си го, направи го насила. Влачи се по корем, ако трябва, плачи през целия път, но не се отказвай от идеята, че ще стигнеш по-добри дни и ще се справиш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 22 дни
hash: fee803331a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Спри марихуана тя тя кара към депресия а ти си нормален човек с проблемите които има всеки на тази възраст.

 
  ...
преди: 5 години, 21 дни
hash: 2a14551779
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ой
Не знам какво вземаш, но по отношение на депресията, имам богат опит със стимуланти, ако са синтетичните дроги, точно те вкарват в депресии и то много хард, тревата също. Източваш си допамина и серотонина наведнъж и после той няма време да се възстанови. Виж ся, не се спират трудно тез неща, само психически има зависимост. И на мен не ми беше лесно да ги спра, но го направих. Отиди на фитнес или спорт. Страшен антидепресант е, честно ти казвам. От сегашния буламач, който се продава нищо чудно просто да полудееш. А едно време имаше поне качество.... пазара беше друг, сега ви тровят с каквото хванат.

 
  ...
преди: 5 години, 21 дни
hash: 44a4f7cae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Първо, искам да кажа, че няма до намериш помощ тук, повечето коментиращи си нямат и на представа как да отговорят, но и не се опитват. Не обръщай значително внимание. Някои са дори по-объркани и от теб.

Виж. Приятелите ти се чувстват по същия начин след, като заедно сте решили, че употребата на алкохол и наркотици е най-доброто решение. А, дали е?
Имаш волята да потърсиш помощ тук. Можеш да промениш и гредната си точка. Не мога да реша проблемите ти, изказвайки се кое според мен е най-доброто решение. Не съм психолог, не те познавам. Не мога да отговоря, засягайки само твоето положение, изразявайки съобразено мнение.
Имаш нужда от мнението на външен човек, имаш нужда от чужд опит, поднесен подходящо. Всеки тук отговаря само и единствено според собствения си, несъобразявайки се как коментарът му ще се отрази на четящия.
Ще ти изпратя линк за един сайт, който много ми помага. Сама ще си направиш впечатленията, виждайки много различни и интересни гледни точки. От срециалисти и от начинаещи, от всички като нас, търсещи, изпитващи, учещи се. https:// www. quora. com/
Има решение. Потърси. Прецени. Ти си най-добрия и най-жестокия съдия на себе си.
Момиче на 17

 
  ... горе^
преди: 5 години, 21 дни
hash: 44a4f7cae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Първо, искам да кажа, че няма до намериш помощ тук, повечето коментиращи си нямат и на представа как да отговорят, но и не се опитват. Не обръщай значително внимание. Някои са дори по-объркани и от теб.

Виж. Приятелите ти се чувстват по същия начин след, като заедно сте решили, че употребата на алкохол и наркотици е най-доброто решение. А, дали е?
Имаш волята да потърсиш помощ тук. Можеш да промениш и гредната си точка. Не мога да реша проблемите ти, изказвайки се кое според мен е най-доброто решение. Не съм психолог, не те познавам. Не мога да отговоря, засягайки само твоето положение, изразявайки съобразено мнение.
Имаш нужда от мнението на външен човек, имаш нужда от чужд опит, поднесен подходящо. Всеки тук отговаря само и единствено според собствения си, несъобразявайки се как коментарът му ще се отрази на четящия.
Ще ти изпратя линк за един сайт, който много ми помага. Сама ще си направиш впечатленията, виждайки много различни и интересни гледни точки. От срециалисти и от начинаещи, от всички като нас, търсещи, изпитващи, учещи се. https:// www. quora. com/
Има решение. Потърси. Прецени. Ти си най-добрия и най-жестокия съдия на себе си.

 
  ...

...
преди: 5 години, 21 дни
hash: 191b0d5351
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Спокойно, всичко е наред просто се чустваш мизерно в момента и не можеш да видиш, че нещата не са чак толкова зле. Преди 2-3 години бях и аз на 17 и съм минал през подобни неща като теб. А относно друсането и пиенето - не се обвинявай. Когато си подредиш малко живота няма да имаш нужда да пиеш или шмъркаш. Най добрия съвет който мога да ти дам е да започнеш да ходиш на фитнес - даже да не ти се иска от начало. В никакъв случай да не се затваряш у вас за повече от ден защото, от изолацията започваш наистина да се депресираш гарантирам ти го. И ако имаш някакво хоби се занимавай, пей, танцувай, рисувай! След една - две години ще ти е смешно колко на сериозно си взимала положението си сега. Успех.

 
  ...
преди: 5 години, 20 дни
hash: 3adab9704f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Депресия е да си загубил 8 години в 2 висши образования и :
- да получаваш минимална заплата
- подчинените ти да взимат повече
- парите да ти стигат за наем, данъци и храна
- да ходиш на работа със зле оперирана ръка и да не можеш да намериш кадърен лекар да те поправи
- да се грижиш за болни родители 52-ри набор
- да се гаврят работодателите на работа, въпреки, че ти им вършиш всичко
- да не може да си позволиш да напуснеш работа
- всеки ден да мислиш за самоубийство
Ето това води до депресия, Авторе!!!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 19 дни
hash: d78a4eab6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Депресията е психично заболяване и заболелите нямат въпрос на избор. Не могат да си кажат - абе, аз понеже не съм смъртно болен и близките ми са ок и получавам добри пари нямам право да имам депресия. Нека разсъждаваме логично и да не си проектираме собствените проблеми върху хора, които търсят съвет тук.

 
  ...
преди: 5 години, 19 дни
hash: ab99e1d8c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До 12

Нищо не си разбрал ...

 
  ...
преди: 5 години, 18 дни
hash: dc3b8b1710
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Проблема е, че търсиш неправилните неща в живота. Тревата трае толкова кратко и отнема толкова много, ако нямаш баланс. (Никога не съм пушила, мои приятели са пушили и винаги бяха отнесени и неадекватни - стой по-далеч от подобни неща). Единственото смислено, което си направила е да пееш. За момчето забрави, красиви момчета има много, има и по-свестни. Това е може би първото ти разочарование, но в любовта е така. Когато изпитваш силни чувства към някого и разбереш, че ти си обичала повече, а е било напразно, тогава е гадно. Но се преодолява. Нищо не е изгубено, живота е пред теб, ще обичаш, ще те обичат и Хепи енд. Съветът ми е да не мислиш за това момче и ще ти мине по-бързо, колкото повече го допускаш в мислите си, толкова ще се депресираш.
Ж 28

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker