Отличници и двойкаджии - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Отличници и двойкаджии
преди: 5 години, 17 дни, прочетена 1150 пъти
Имам една интересна тема за тук. В американските филми училищeто е среда е описано като някакъв цирк/затвор: всички разделени на ясно разделени клики, носят тотално различни дрехи едни от други направи като униформи не говорят помежду си и дори се мразят. Като задължително умните са задръстени и отворените са ако не комично тъпи, то посредствени. Имам няколко питания, най-вече за това последното което написах. Поне от моя опит и от това което аз съм видял от основното до гимназията, такива резки разделения нямаше. Разделения на групички естествено, но не толкова затворени и супер различни едни от други групи. Със сигурност не. Можеше да се влиза и излиза от групите сравнително лесно, особено ако си по-общителен и дружелюбен.

Но много по-несъгласен съм със стереотипа на умните и по-глупавите ученици. От това което съм видял разликата между най-умния и най-глупавия ученик в класа не е толкова голяма че да създаде силен шокиращ контраст като за холивудска безмозъчна комедийка, т.е. да има някакви уникални тъпаци (които са и грубияни и побойници) в класа и някакви гении (които са задръстени). Друго което забелязах като доста стабилен феномен през всичките години е че като цяло по-надарените ученици бяха по-отракани (обратно на показаното във филмите), а по-ненадарените - респективно по-сдухани. Като разликата наистина не е голяма. Това е нещото което наистина не е като на филмите, поне във времето през което аз съм бил ученик и местата където съм учил и мисля и начина по който съм ги видял (което си дава значение). Отличниците при нас (случайно или не) бяха тези които идваха от по-заможните семейства, бяха готините, веселяци, душата на класа и имаха много добри оценки. Не най-високите оценки в класа, но една идея след супер "зубрачите". Които пък бяха зубрачи да, но не бяха дискриминирани от останалите и не бяха задръстени. Просто бяха надарени и усърдни.

Искам да кажа че от моите наблюдения (които не са кой знае колко сериозни, само от гледната точка на един човек), отличниците бяха готините, а двойкаджиите бяха задръстеняците, грубо казано. И логично питанията ми: Когато сте били ученици, как седяха нещата с групичките? Като на филмите ли? А другото с оценките? И ако има хора които сега са ученици пишете как е сега при вас, при вашето училище? Благодаря. Много ми е интересно да науча.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 15 дни
hash: e113aa9e72
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Когато сте били ученици, как седяха нещата с групичките? - както при теб - умниците бяха по-харесвани, а тези които не им пукаше за училището или не идваха или никой не ги харесваше (но разбира се имаше изключения от тях, които са били по-готини); разделенията на групичките беше от това с кой ще се харесаш, а не дали си фитнес маниак, кифла, зубър и т.н., Имах съученичка, която ако трябва да я категоризираш беше примерно и в трите категории.
Като на филмите ли?- и да и не. Никога не съм виждала толкова изострени "лоши" популярни деца, но не мога да отрека - имаше такива подобия.
А другото с оценките?- също като при теб

 
  ...
преди: 5 години, 15 дни
hash: d807d2a357
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   За това с групичките, наистина е на 95% вярно но в САЩ, не и в България, а за интелекта вече наистина си прав.

 
  ...
преди: 5 години, 12 дни
hash: 09c18b8e0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В по-западналите училища групичките са две - на тези които не идват въобще и на 3-мата които идват от време на време и само заради че все пак идват им пишат шестици.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker