Защо съм толкова черногледа ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо съм толкова черногледа ?
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1411 пъти
Здравейте!
Не знам защо реших да пиша тук-за да си излея всичко насъбрало, или пък за да поискам от вас съвет. Не знам, но все пак ще напиша това, което ме мъчи.
Напоследък мисля много негативно, отрицателно за всичко. Винаги си представям че най-лошото ми се случва и как не става нищо от мен. По принцип не бях такава-даже малкото хора, с които общувам по-често, биха казали, че съм много забавна и весела, но това е просто една маска, която си слагам за пред тях. Вътрешно не се чувствам така.
Може би всичко започна от края на 2018 година, откакто баба ми почина. Нямам настроение за нищо и никого. Вечно съм отвята и разсеяна. Казах си, че в началото на 2019 година нещата ще се променят, но уви... Ето, другата сряда ще навърша 18, а аз дори нямам настроение да си празнувам рождения ден, но това не е нещо ново, тъй като никога не съм го и празнувала.
Досега не съм работила, а искам да започна от тази година, но... дори не съм уверена, че мога да си намеря някаква работа. Винаги си представям как не ме взимат, как се излагам, как ще ми се подиграват, как никога няма да си намеря работа и ще умра от глад и подобни на това мисли, та аз дори не знам какво се изисква като за пръв път. Истината е, че нямам и грам самочувствие, никога не мога да общувам с непознати, срамежлива съм, стеснителна и да се запознавам с нови хора за мен е нещо наистина трудно.
Тези мои мисли ме побъркват. Не знам докъде ще я докарам. Нямам почти никакви роднини, приятелите ми (слава богу, че имам и такива, макар и малко) са единствената ми надежда.
Предстои ми и матура догодина, трябва да реша в кой университет ще уча, но ето пак започвам да си мисля, че мечтите ми няма да се сбъднат, че няма да мога да се издържам сама и няма да се изуча.
Представям си още, че ще остана сама, тъжна и... Сложно е за обяснение. Колкото повече мисля, толкова повече се чудя защо изобщо живея. Понякога си мисля, че ако не се бях раждала, щеше да е по-добре. Ако имах смелостта, бих се махнала от този свят по някакъв начин, от мястото на което лицемерието и простотията е на почит.
Нямам доверие дори на себе си понякога, а какво остава и за хората? За един човек би било много трудно да ме опознае и аз да го приема за "приятел"-дума, която не използвам често. Не съм общителна, не съм свикнала да съм център на вниманието, камо ли да завързвам разговори. Ужасна съм. Не виждам мястото си в света, все едно не е трябвало да се раждам.
Сигурно отстрани звучи ужасно, но това е истината. Не вярвам в себе си и не очаквам, че нещо хубаво би могло да ми се случи. Дори на мен ми е трудно да живея с тези черти от характера ми.
Някой от тук би ми казал, че е добре да посетя психолог, но повярвайте, ходих, и нищо...
Кажете ми-как да се измъкна от тези мои мисли и да се променя, ако изобщо е възможно? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: e485a9d084
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Както му казвам аз, батко ти нарцисист - добре дошла в ада, тука съм яз от доста годинки. Измъкни се или ще се видим на едно място, дето моите последователи ще те съдят.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f50e3ace9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Философията ти е грешна, което само влошава представите ти за живота.
Права си за едно, ще имаш и провали по пътя. Съжалявам, така стоят нещата. Никой не е роден научен и всички допускаме купища грешки ежедневно. Не е страшно да паднеш, важно е да се изправяш след падението. Може и да не те наемат на първата работа, но ти ще опиташ втори, трети, четвърти път. Все някога ще намериш работа. Може първата година да нямаш финансова възможност да учиш или да не те приемат в желаната специалност. Отново няма проблем, ще опиташ догодина. Хората с цели са много опасни, те не спират да блъскат, докато не постигнат желаното. Бъди такъв човек. Реши какво искаш, направи го своя цел и гледай всяко следващо решение да бъде в полза на целите ти. Ако искаш да учиш, ще учиш. Може да не успееш първата година, може да броиш стотинки за хляб, може да е трудно и ужасно, но ти ще успееш, защото ще преследваш целта си неуморно и без спирачки. Не се страхувай от провал и не се отказвай. Ще се изненадаш на колко много ще бъдеш способна, когато си поставена в неизгодна ситуация и нямаш избор. Човек или се учи да плува, или се дави. Истината е, че удавници в живота почти не съществуват, всеки гледа да закрепи някак положението и се оправя. Няма да останеш на улицата, няма да го допуснеш. Още не знаеш, но е точно така. Ако нямаш пари за сметки, ще започнеш и втора работа, само и само да си платиш разходите. Рядко някой осъзнава, че е способен да си изцеди цялата енергия, за да остане над повърхността на водата. Повечето просто го правят, ако нямат друг избор. Ще се справиш. Каквито и трудности да имаш, ти ще се справиш с тях. Искаш да учиш, имаш амбиция да работиш, да се издържаш сама и да се справиш. Просто си изплашена, това е единствения проблем. Повярвай в себе си. Хората с амбиция не допускат да потънат. Имаш цели, те ще те крепят. Сега остани сама и си поплачи. Понякога трябва да си изчистиш очите от болката, за да се сдобиеш със сили за други неща.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 168c2efc53
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Споко ще намериш работа. А да и може да не е първата на която кандидатстваш, мен и преди последната ми работа не ми се обадиха от всички места на които опитах. Това е напълно нормално, интервютата са не винаги обективни, понякога просто някой е по-симпатичен. Имам една приятелка тя е от София и дойде в Бургас, на интервюто за много хубава работа и много кандидати я попитали защо се е преместила и тя казала, че по любов. Човекът се разсмял и тя започна работа.
Ти си млада, хубава и всичко предстои пред теб, какъв живот ще водиш зависи само от теб.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: c3765a4952
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Малка си, нормално от малкото жизнен опит е! Я се стегни, та ти си само на 17-18 години. Вероятно досега живота не ти е предлагал много добри неща, не знам. Започни да се забавляваш по някакъв начин, някакво хоби, нещо което обичаш да правиш

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 522b0bd419
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз съм така, но не съм посещавал и не мисля да посещавам психолог.
Понеже знам, на какво ниво ни е медицината като цяло - една счупена ръка не могат да оправят гадовете... и родните психолози са такива...
Авторе, не мисля, че ти има нещо! Такава е нашата родна действителност. Всичко е наопаки и ни се внушава, че ние сме повредени!!!

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: de59f84535
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не си единствена. :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 3ad250ef58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей, защо гледаш толкова негативно върху нещата. Слушай ти си на 18 =D всичко е пред теб, разбира се, че ще си намериш работа, и семейство ще имаш! Карай го по-уверено, във университета 100% ще се запознаеш с нови хора, работа като почнеш пак, някой хора са и по-зле, радвай се живей с усмивка, за самочуствието имай си своя нагласа, не давай хората да го контролират, В моя град хората са ужасни примерно обиждат се постоянно, и хубави момичета и момчета обиждат, повечето хора са комплексари на всякъде ще срещнеш лоши хора и трудности, но когато не се вързваш на комплексари и си добър човек, няма кой да ти попречи да живееш щастливо. А за баба ти може да отидеш да се помолиш в църква. Всичко ще се нареди!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 01f69aecf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей, аз съм жена на 52 години, бях като теб тъжна,
черногледа не знаех как ще се справя с живота,
не си луда, не се самоубивай,
това е реакция на разума и душата ти поради факта,
че ще ставаш зрелостник т е получаваш първата си
диплома и нататък сама решаваш.. няма да те напътствам
с избора на професия, но родителите със съвети и действия
трябва да те подкрепят и трябва МНОГО да те хвалят, за малки успехи, и аз мислих че нищо няма да излезе от мен.
А ето ме имам 5 дипломи, зная писмено и говоримо 4 езика, имам две деца, здрава съм, имам къде да живея хобита/ рисувам/ и така, започни кротко живота си, без алкохол, без накортици, без цигари, без мъже, които да те използват за секс влюбваш се в някой мъж казваш му и после да имате общи хобита,
примерно: туризъм по България
главното е не се плаши от живота
пази се от алчни хора, включи
женската си интуиция,
не ходиш по врачки те си измислят глупости... всичко ще се нареди.. Успехи

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker