Най-странното и ефективно наказание за тийнейджър, което съм чувала - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Най-странното и ефективно наказание за тийнейджър, което съм чувала
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 3215 пъти
Здравейте. Наскоро стана въпрос с една позната (говорехме си за детството), че малката й сестра някъде на 15 била голяма панта и постоянно някой се бил оплаквал на родителите й, вика ли ги при директора всяка седмица, прибирала се посред нощите, почнала даже цигари да носи вкъщи и да ти показва пред майка й и да се прави на голяма. И така много време водели с нея някакви либерални разговори какво трябва и какво не трябва да се прави. Докато един ден директора не подпалил за някои от глупостите й и не се обадил на бащата и не го накарал да си зареже работата, за да дойде да говори с него, а принципно майка й е ходила. И ми разправяше тя си била вкъщи, когато баща й се прибрал бесен, обадил се на малката и след малко тя се била прибрала. И се събрали всички е кухнята, понеже са в голяма къща и живеят заедно с семейството на вуйчо й, баба и дядо и. И се събрали всички и бащата й направо подпалил и я съблякъл и почнал да я пляска първо с ръка после с чехлата си, докато дупето й не станало огън червено. И тогава взел едно ЛЕДЧЕ от фризера, мушнал й го между дупето и я накарал да го изтърпи седнала, докато не се разтопи. И за да й държи влага я наплясквал така по 2, 3 пъти в седмицата, а ледчето заедно 2 пъти е месеца мисля, че беше. И така продължавало 5/6 месеца, или до началото на новата учебна година в 10ти калс. И без джобни, без телефон, час за лягане 8 и 30 и ако изкарала по-малко от 5. 50 наказанието ставало един месец всеки ден пляскането, а ледчето през ден. Ама й помогнало. Вдигнала си рязко оценките след посъветването на баща й и сега учи медицина. Казват, че някои деца само с твърда ръка влизат в правия път? Това наказание да ви кажа честно направо ме шокира, но е истина

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 03d7f781af
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

1.   Това с ледчето се нарича сексоален тормоз и може да отиде в затвора за добро

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: d92fff10bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Толкова неясно говориш, за да не си личи толкова пързалката, поне на по разбираем български да го беше разказала, ама ме изкефи все пак ;дд

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ecaaffe159
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   Това ако е истина, пази Боже.

Егати психологическата травма. Да не говорим за това със леда в задника?! Какво по дяволите?!

Дете не трябва да се удря. Травмата остава за в бъдеще оказвайки влияние върху други поведения които играят пречка след това.

Има други методи. Има книги за това.

Но не чел българина книга през живота си и решил с ръка да посяга.

Олигофрен е бащата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 905cccbe33
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   От твоята глава всякакви истории са възможни, както и тази. Няма такъв баща да направи това което си описала. Нещо си изкукуригала за да пишеш такива небивалици. Модератори ще спрете ли да публикувате такава пошлост. Това ли високите критерии на вашия сайт? Недоумявам.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 0574ded247
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ученето си зависи от нея. Мене и да ме спукваха от бой нямаше начин да запиша медицина или нещо подобно с много учене. А и вече всички си имат високи претенции и не се оставят да ги бият. Или ще избягат от къщи или ще викат социални. Все нещо ще измислят.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 985e92be03
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе ледчето е гадно, ама без телефон и 8 и 30 лягане си е направо нечовешко...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 4d1780a863
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Това е някакв ужасна шега нали? Темата ти с таткото, който пъха ледче в гъза на дъщеря си?

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: edc7407df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Това е извратено! Не знам къде си го чувал, но е педофилско и наказуемо. Само болен мозък с влечение към малки момичета може да го изфабрикува. Има къде къде по добри наказания, които не включват сексуален контекст: бой с колана, без храна, да спи в мазата, гонене от вкъщи, шамари, да стои права на вечеря, без телефон нет и приятели, изтипосване пред приятелите и така до безкрай. Но това с ледче там където слънце не огрява, ще ме извиняваш ама е педофилско и извратено! И да знаеш, че насилието разжда насилие. Не трябва да бъркаш значението строгост и твърда ръка със спукване от бой!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: d815bd12b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това направо ми докара стрес, докато го чета. Нямам думи, отвратилно. Това е домашно насилие.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: c44f9897dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не знам за вас, но аз се възбудих!

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 15332c89ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Момче съм и аз съм испитал нещо подобно смисал пляскали са ме и сега го прави баща ми и с ръка и с четка за коса и с каквото му падне по задника,обаче на сестра ми никога не посяга,карал и се е обаче нея не я закача,тоя на момичето баща и е некъв извратен гад ,как ще го прави тва на момиче??А с леда вече е мегаизвратено!Мисля че трябва да се гръмне такъв!И изобщо боя да се забрани с закон!Това с леда обаче мисля че го пише някой болен мозък,ама мн болен!Никога няма да повярвам че има такъв да прави чак това с момиче!Тоя трябва да Умре!
м15

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 7f178c9cce
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Таткото я учи, че:
1. Тялото ми не е неприкосновено
2. Нормално е хората, които ме обичат да ме унижават и нараняват
3. Да не успявам е най-страшното нещо на света, така че по-добре да не опитвам да правя нови неща, защото винаги има риск да не се справя.
Така се възпитава мазохист. Жертва на живота и обстоятелствата. Човек, които позволява на всички да се възползват от него, който не умее да се отстоява и прави всичко за да угажда на останалите, опустошавайки себе си. Така се възпитава потенциална жертва на домашно насилие, която ще се подчинява и търпи унижения и насилие, възприемайки ги като нещо нормално, което заслужава.
Хора, моля ви отглеждайте децата си с безусловна любов, доверие и отговорност. Отглеждайте щастливи хора, а не потенциални лекари, президенти и т. н. Когато един човек е щастлив, уверен и обичан той ще намери истинското си призвание. Когато е подкрепян, дори когато греши ще се научи да се справя с всякакви трудности. Не спестявайте грешките и трудностите на децата си, просто бъдете до тях и ги обичайте.
Др. Рос

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 9ffbd05c3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Много изродско. Какъв болен мозък ще си съчини такава история? То просто не може да е истина. Няма вариант баща да постъпва така пред цялата рода и всички да останат мирни и да не реагират. Аз, ако съм една майка и бащата на детето ми тръгне да го съблича и то пред хора, лично ще му скоча на бой и е ме интересува как ще свърша аз, ама детето няма да бъде докоснато. Няма вариант баба, дядо, вуйчо, вуйна, сестра и майка да гледат нещо подобно и всички да си замълчат. Как от 6 свидетели, нито един няма да се възмути и да реагира, че негова кръв е подложена на подобно... нещо. То си е психически, физически и сексуален тормоз едновременно. Човек способен на това е не просто социопат. Тук вече говорим за педофилски и садистични наклонности. Историята е измислена, ама какъв индивид ще си съчинява подобни неща?
Почти всичките ми познати са ми споделяли, че баща им е посягал или е наказвал мъжкото дете, но с момичето се е оправяла майката. Мъжете имат склонност да пазят жените, защото са по-слабият пол, а тук говорим за момиче- дете, бъдеща жена. Един нормален баща изтръпва само при мисълта да види сълзи в очите на дъщеря си.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 72c7e94067
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Това е писано от някой дърт чикиджия-педераст без деца, на който му се иска да направи такова нещо с момиче на 15, но не може.

Red Bull

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: bc1b754c54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Наказанието трябва да бъде съобразено с нивото на нарушението и в никакъв случай не трябва да унижава достойнството на човека.
Нали все пак крайната цел е нещо добро? Е, как се постига това добро чрез психически тормоз и сексуално насилие?

Тя хубаво си е повишила успеха и учи медицина, но травмите, които са й нанесли родителите, едва ли могат да бъдат компенсирани от доброто образование.
За мен това си е чист сексуален тормоз и унижение. Да я накажат без телефон и джобни, добре. Да й наложат вечерен час, добре.
Но да я унижават по този начин, не ми се струва нито правилно, нито нормално.
„Твърда ръка“ не значи да тероризираш детето си. Както не е правилно да се толерира разхайтен тийнейджър, така не е правилно да се допуска домашно насилие, сексуален тормоз или злоупотреба. А това, което бащата е направил, си е чиста злоупотреба.
Това момиче вероятно е станало мазохист, тя ще свикне хората да я унижават и да се гаврят с нея, ще търпи незаслужено психическо насилие, защото „така е била възпитана“.
Много родители допускат тази грешка и най-лошото е, че си мислят, че ти правят добро.
Извинявайте, как може нещо, което те унижава, да е за твое добро? Особено когато е свързано с тялото ти и сексуалността ти.
Достатъчно е било да й забранят да излиза или да я оставят без джобни и телефон. Не е било правилно да й навират кубчета лед, да я събличат и да я накърняват по този начин.
Сигурно родителите й са горди със себе си и си мислят, че щом учи медицина, значи е за добро. Да, ама не, добрите оценки не са ключ към щастлив и пълноценен живот. Дисциплината трябава да ти носи добри резултати, а не психологически травми и страх.
Да имаш респект е едно, да се бои от родителите си и да им се подчиняваш като роб, е съвсем друго.
Даже да се изучи и образова, в личен план ше бъде нещастна, защото е свикнала да търпи незаслужено големи наказания, които са си чиста варварщина. Родители като баща й трябва да са или в затвора, или в болница. Не е редно един родител да постъпва така.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ff33027a7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Тази тема 100 процента е съчинена от някой бесен дъртак на минимална заплата.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: bc1b754c54
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Номер 15, повярвай ми, има подобни случаи, че дори по-лоши. Дори тази история да е измислена (за което се надявам), вярвайте, че има такива родители-садисти, които са готови да подложат децата си на нечовешки тормоз, само и само да ги накарат „да учат и да се подчиняват“.
В много семейства властва този принцип:
-че детето е длъжно да слуша родители те си, дори когато не са прави, -че е задължено да им се подчинява,
-да търпи наказания и дори когато е унижавано от тях,
- да го приема за добро.
-Да търси вината винаги в себе си,
-да си поеме отговорността, но без да има правото на свобода, освен ако родителите му не разрешат и в крайна сметка,
- да бъде благодарно за „грижите и наказанията, защото те са били за добро“.
Родители като тези имат личностен проблем, който вреди на децата им.
Ето за това се пишат толкова статии на тема „Как трябва да общувате с децата си“. Какви наказания трябва и НЕ трябва да има и защо.
Дори да изключим темата за сексуален тормоз, не можем да отречем, че има много родители, които малтретират децата си вербално и невербално. Най-лошото е, че тези родители не го осъзнават, убедени са, че постъпват добре.
Може въобще да не става дума за побой или физически наказания. Например нарушаването на личното пространство и намесата в интимния живот, се приемат за насилие от деца и тийнейджъри.
Иска ми се това да не беше истина, но уви, много родители го правят.
Ако смятате, че всички тези истории са измислени, значи не знаете в какъв свят живеете.
Ако смятате, че родителите имат право на намеса във всеки един аспект от живота на децата си, тогава вие как бихте реагирали на същите наказания от страна на вашите настойници?
Според вас защо статистиките сочат за деца, които са редовно тормозени, но не разбират, че това, което им се случва, е погрешно!
Защото „мама каза така“ или „тати го смята за правилно“, или просто си знаем, че до определена възраст човек не може да се опълчи на родителите си. А даже да го направи, „няма право на глас“. Защото макар това да е твоят живот, ти зависиш от родители те си. Иронията е, че ако си нещастен или пък израстнеш като невротичени несигурен човек, вината ще се търси в теб, а не в родителите ти... срам и позор!

Между другото това се случва не само в България и не е само от страна на родителите.
Например, може да прочетете историята на Силвия Лайкънс и да разберете, че когато приемете физическото насилие за „нормално наказание“, нещата бързо могат да ескалират и да доведат до ужасни последствия.
Преди време бях гледала филма по книгата „Непорочните самоубийства“. Там не е намесен побой или физически методи за наказания, но пак става дума за вид домашно насилие, а именно психическият тормоз, който води до ужасни последствия.

Не казвам, че трябва да разглезвате децата си или да ги оставяте да „ви се качват на главата“, но другата крайност е дори по-лоша.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c44f9897dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Като бях по малка мен ме наказваха да ходя боса вкъщи като форма на унижение явно. Аз МНОГО мразя да ходя боса, въобще не знам как изкарах. Понеже в училище нямаше как да ходя боса, те не ми даваха да обувам чорапи и ходих без.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0e640bbf95
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   В моето семейство родителите не се занимават с наказания, няма психически или физически тормоз. Просто, ако не си в правия път те изпращат в пансион или викат полиция, ако е по-сериозно и не си губят излишно нервите с теб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker