Пиърсинг, татуировка.. Мнението на мама.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120659)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Пиърсинг, татуировка.. Мнението на мама..
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 7795 пъти
Здравейтеее, мисля, че заглавието ви подсказва част от историята.. Така - моля ви, който може да ми даде някакъв съвет или поне да ми даде мнението си!
Така.. Аз съм момиче на 12 години.. Въпреки, че съм още "малка" много бих искала да си направя пиърсинг на устата и татуировка на долната част на корема, вдясно. Проблемът не е в парите - имам спестени над 200 лв. и не ми е проблем и сама да си платя. Аз издържам на болка - молила съм мама да ми прави коломаска много пъти и винаги съм издържала. Но мама мрази такива неща. Знам, ще ми кажете да почакам още няколко години.. Аз искам сега или най - много след година.. Дайте ми съвети и ви моля да спазите "поговорката" - Ако не можеш да кажеш нещо хубаво, по - добре не казвай нищо..
Помогнете ми да получа одобрението на мама..

P. S. Тя не знае, че искам да си правя такива "процедури" - ще й кажа след като получа няколко съвета от вас. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3189b19e69
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   На 12... Стига глупости, има време за такива неща. Апък и + това не знам дали някъде изобщо ще татуират дете на 12....

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 159f952134
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Ами според мен за татуировка си адски малка така че и аз да бях на майката на мястото сега изобщо не бих ти дала, но може да и се помолиш за обеца на носа, езика, веждата или където там искаш, това е по поносимо и приемливо, а за татуировка не се напъвай няма да ти позволи със сигурност.. Успех

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 506e43a083
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Всеки себеуважаващ се татуист ще ти каже, че е абсурдно да те татуира на тази възраст! Поради простата причина, че тялото ти още расте и се развива, следователно ако сега се татуираш има огромна възможност след време татуировката да се обезформи и да заприлича по-скоро на грозно петно. Да не говорим, че мястото което си предпочела, подлежи на доста промяна с възрастта. Така, че помисли си (най-вероятно ще се намери някой, който да се навие да те татуира заради парите) дали искаш след време да се чудиш, как да прикриеш или премахнеш нещото, което с лека ръка си си причинила, защото това ще си е само по твоя вина. И да ти кажа въпреки нововъденията и разните му там лазери и така нататак след премахване, белези остават макар и малки. Помисли добре... предпочиташ след време да те е срам да се съблечеш и покажеш или предпочиташ да изчакаш още някоя друга година и да си сигурна че това, което ще нарисуват на тялото ти, ще си остане за дълго и добре изглеждащо!!!

Ако все пак си достатъчно твърдоглава и решиш да го направиш, то поне се ориентирай към добър и известен татуист и легално тату студио с добро реноме. Разни там измислени герой, не само че може да не се справят добре със задачата, но и рискуваш да си докараш някоя сериозна инфекция при такива, а да не говорим за по лощи неща.

И отново, едва ли някой себеуважаващ се татуист ще се съгласи да те татура на тази възраст.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 6f05453332
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   4 e прав! Ти си във възраст, в която ялото ти РАСТЕ! Това означава, че ако сега си направиш татуировка, после тя така ще се обезформи, че ще заприлича на едно голямо НИЩО, когато станеш на 18-20 години. И тогава, като една красива млада жена, ще се чудиш как да криеш тази шльокавица на корема си, която, ако махнеш някак, ще остане белег. И край на късите блузки и панталоните с ниска талия!
А за пиерсинг ще ти кажа, че кожата при някои хора има склонност да отхвърля обеците. И поради това, че си още подрастваща, твърде е възможно да се случи на теб. Има време, момиче, татуировките и пиерсинга няма да избягат.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 8faf17713e
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

7.   на 12 ще си правела татуировка.. сега четох историята на 12 год, която правила секс.. абе деца, вие добре ли сте?? има още мляко около устата, татос ще си прави... ако съм на мястото на майка ти, такъв бой ще ти хвърля.. разглезена работа

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 7142c0f96c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Добре, разбрах.. За татуировка мога да почакам още там няколко години колкото трябва, че като порасна да не прилича все едно е на 200 години... Кожата ми "няма нищо против" за обиците - нося сребро и злато и просто нищо изкуствено. Но си предпочитам сребро. Аз искам просто един пиърсинг на долната устна вляво. А за татуировката - така както ми го описахте.. Въобще изгоря ми желанието да я правя.. Все пак да попитам ли мама за пиърсинг? Ако да - сега не може, защото едното ? око не е добре и ще чакам да мине и тогава мисля да я питам. Благодаря за информацията - номер 3 ми каза, че има малка надежда за пиърсинг /поне аз това разбрах от мнението му/. Мерси за съветите все пак!

-Авторката

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: d67e52c778
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   В нашият град само курвите и лесбийките има обеци на устните и езиците, може и нормални момичета да ги имат но всички знаем кой какъв е.
Та ти си на 12! 6 клас, а за секс не се ли замисляш или вече си го правила, но не си питала мама? Защо ти е да се загрозяваш? Няма да си все малка, ще станеш жена ще имаш кариера, а до тогава може да си махнала обицата но остава белег, аз се пробих с обеца за ухо един ден, за да видя как ми стой. Добре беше, но нашите като ме видяха и ми се скараха доста.
Защо ти е да си татуираш корема, знам че сигурно много харесваш цветята които милион пъти си гледала по снимки на момичета с плоски коремчета и обеца на пъпа. Или я искаш, за да се изфукаш пред малките си приятелки. Аз имам обица на пъпа от 7-8 години, но никога не съм ходила с оголен корем, че всички да я виждат, само ако съм ходила на море или басейн тогава се вижда.
Вие децата искате всичко на веднъж да получите и ние сме били на 10-12-15 години. аз като бях горе долу на твоята възраст исках да си боядисам косата черна, да си надупча ушите да пробия пъпа и да се нашаря с някоя друга татуйровка.
На 13 се боядисах и до ден днешен се боядисвам, на 14 за завършването на 8-ми клас си пробих пъпа, на 15 си направих първата татуировка и я крих почти 2 години от нашите, а на 19 си направих втората, за сега не мисля да се шаря повече, но след време кой знае какъв акъл ще ми дойде. Така че виж аз от кога какво съм искала и за колко време съм го направила. Всичко с времето си

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 7142c0f96c
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

10.   Помолих да не ми пишете някакви "обидни" коментари.. Аз писах в сайта, за да получа съвет и подкрепа.. А не да ме оплюете.. Всеки има различно мнение за всичко!! И не съм такава ку*ва, че да съм правила... Дори не си и мисля да го правя под 20! За това ако ще ми пишете още позлобени коментарчета въобще не си правете труда да натиснете бутона "Добави"...

-Авторката

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 81d9b9fe31
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   И да се сърдиш и да не се сърдиш от много мъже съм чувала, че видят ли подобно нещо на устата или езика веднага асоциацията е с момиче, което си пада да прави"свирки". Освен това е грозно и някои момчета не искат да се целуват с такова момиче, защото ги е страх да не я заболи, да не се разрани мястото. Колкото до татуировката - и грозно и опасно. Но явно си много отракана щом ти идват наум тези неща. На мястото на майка ти няма да разреша.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3189b19e69
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За пиърсинга-добре, винаги можеш да го махнеш. Но за тази татоировка точно там, недей. Ти си момиче. Това ти е за цял живот, а нали се сещаш какво става с момичетата когато порастнат? Забременяват. Как мислиш, че ще изглежда това на разпънатия ти корем... или на опуснатия след раждането..
Моят съвет: Ако убедиш майка си да ти разреши за пиърсинга-направи го... ако ти отива. За татоировката изчакай няколко години. Може да ти прозвучи банално, но си малка... наистина! Най-малкото, че сега разсъждаваш като дете и ще смениш сто различни мнения поне до 18. Сто процента ще съжаляваш след време.

Мег*

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 50ddc17909
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   '' 9. В нашият град само курвите и лесбийките има обеци на устните и езиците, може и нормални момичета да ги имат но всички знаем кой какъв е. ''
Охх, не знам в кое село живееш, но обеците далеч не се асоциират с курви и лезбийки, това е просто смешно.
По темата, аз лично смятам, че ако наистина искаш пиърсинг, все ще намериш начин да убедиш майка си, на 12 или не. За непросветените, това е начин да изразиш себе си и същността си, един дребен жест, с който казваш, че си различен от тълпата. Изобщо да не ти пука какво мислят другите, миличка! Аз си направих първия пиърсинг (също на устната) като бях на 14. Близо 3 месеца мрънках на нашите и те накрая се съгласиха. Един съвет, когато я питаш и тя веднага откаже, остани спокойна, питай я защо не ти разрешава и след това просто говори с нея и се опитай да я убедиш, че си достатъчно зряла за това. След това 'и обясни, че няма кой знае какви рискове за процедурата, специално тази, която ти искаш и т. н.. дръж се зряло.
И да знаеш, винаги ще има хора, които те критикуват, не позволявай това да те откаже от целите ти. Колкото хора, толкова и мнения, в крайна сметка живота си е твой.
Успех! : )

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b03c48da86
гласове:
1 2 3 4 5
  (38 гласа)

15.   Еми имам подобен проблем и аз съм на 12 и искам пиерсинг на устната но... Мойта пък не може да приеме, че съм ЕМО ;ДД Не се надявай да ти даде.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 31be135425
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Стога с това на 12 си прекалено малка за татуировки аз имам приятелка която точно на 12 си направи временна татуировка и си боядиса косата също и пърсинг на носа така, че ако тя иска да го направи!!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: e0fc7d3029
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Може да си направиш временен татус

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: dbc2fe0e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   Такаааааа, значи : ))... аз съм на 14 и аз също съм момиче. Миналата година аз имах голям мерак за дупчене навсякъде(не в мръсния смисъл) и татуси. И така.. продупчих си носа и ухото и после се гласих за една татуировка 1 година. И докато се ваях натам насам и ми мина "искането". Махнах си обеците и после се радвах че не съм си продупчила още нещо или че не съм си направила татуировки и такива неща, защото реших че естественото класическо тяло винаги е "модерно".

Това което бих те посъветвала е да изчакаш. НЕ защото си малка ами защото утре може да имаш друго мнение и трябва наистина да се помисли за такива неща, защото са завинаги! Виж аз толкова го мислих и накрая какво измислих и аз! хахах. Но има хора на които им е такъв стила и не си изневеряват на него. Ако ти си постоянна в стила си-Направи си! Аз не съм против татуировките даже ми харесват, но на подходящи хора : )).

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 550fb7c634
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

21.   Така, аз лично мисля, че на 12 годишно момиче не му приляга да си прави каквито и да са били татуси.. Виж, за пиърсинга майка ти може и да е по-склонна да позволи.. Ако все пак си решила да си правиш татус нека е на някое не чак толкова склонно към разтегливост място :) Просто помисли добре преди да си направиш татус или пиърсинг..! :))

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: abf1d857d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Здравей! Аз наскоро си направих татоо. Ами на 26 съм и още не ми се иска да я покажа на майка си. Не се чувствам по-различно или по-секси. Болката е доста неприятна, но се търпи. Няма нищо общо с коло маската обаче :) Знам доста за татосите, тъй като приятелите ми си имат студио във Варна.

Първо - до 18 се иска разрешение от родител - писмено или лично.
Второ - ако искаш да си слагаш пиърсинг направи го на езика, но не си дупчи лицето, защото това няма никога да зарастне без белег, а не си се представяш на 40 с обеца на устата нали :) просто ще е смешно.

Относно мненията на някои да си направиш временна татуйровка - - - НЕДЕЙ! Не въднъж при мен са питали майки на момичета, дали е безопасно да се правят временни татоси. Отговорът е НЕ. Не е безопасно.
Вероятността от сериозно възпаление на кожата е много по-голяма от нормалните татоо. Освен това те се правят с къна и постепенно избледняват, но не изчезват на 100%. Остава нещо грозно. Със сигурност ти пожелавам успех, но наистина е добре да почакаш поне да станеш на 16 :)
Снежанка

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 287e067b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

23.   Много искам пиърсинг на долната устна, но не знам как да попитам майка ми. 3 дена я убеждавах за втора обица на ухото. Е то й писна и се съгласи. На 15 съм. Просто не знам как да я попитам или по-точно как да я убедя. А ако си я сложа без да я питам ще ме изгони от нас. Офф не знам помагайте!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8c88b66194
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

24.   Радвайте се, аз съм на 12, а родителите ми не ми дават дори да си пробия ушите.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 81fbf9057e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

25.   Аз си направих татус още на 13. сега съм на 17 и несъжелявам.. Работата е там че без позволение няма да можеш да си я направиш при професионалист - ще я направиш при някой начинаест с нечисто мастило и може да се заразиш от неща.. ИЗЧАКАЙ ДОКАТО ТИ ПОЗВОЛЯТ

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 946d4f21b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   Ами една моя състудентка си направи пиърсинг на пъпа наскоро и ми сподели, че не я е боляло, само трябва да внимаваш с поддръжката и да не се замърси. Относно татуса: аз имам, но бях на 17, когато я направих, не болеше кой знае колко, но първите 2-3 дни беше малко некомфортно... Изчакай поне да станеш на 16-17 и тогава отиди, мисля че кожата ти вече ще е достатъчно еластична за татуировка, внимавай обаче къде и как ти я правят, защото е за цял живот, а и ако те правят с използвани или мръсни игли можеш да си навлечеш сериозни проблеми. Отиди в хубаво студио, дори да ти вземат повече пари поне да знаеш, че всичко ще е наред и няма да си блъскаш главата после! За сега може да се задоволиш с пиърсинга, пък все си мисля, че като станеш на 16-17 години ще си се отказала от татуса :))
32

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 43b8e25f99
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   О, не ти не си просто "малка" ти си МАЛКА! Я си потрай още 3, 4 години. Наивни деца колкото искаш... ;х

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 05decab849
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   Мале...

Какви изказвания, какво чудо....

Авторке - Наистина си малка и в по-късен етап на живота си ще съжаляваш. Не говоря за като станеш на 20-25 а за когато навлезеш в средната възраст... Представяш ли си сега майка ти да ходеше с един тон мастило по тялото и още един тон обеци, щото така й скимнало като била на 12... та ти даже не си тинейджърка още!

Авторката под №10 - Я стига! Как може някой зрял и увъжаващ човек да те подкрепи? Ти питаш-ние отговаряме, точка.

№15 - Не, ти не си емо. Ти си просто момиченце което подражава на кака си или на някоя геройня от филм.

№17 - Това, че приятелката ти е направила тези глупави (според мен) неща, не значи, че са правилни. И между другото... На 12 не можеш да казваш кой за какво е малък или не ;)

№24 - Радвай се! Аз си направих като малка и сега много съжалявам... Повярвай ми - грозно е.

Пише ви момиче на 13, което знае къде му е мястото защото е ДЕТЕ. Помислете, вие не бързате ли да порастнете?

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b2dc6f0d5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

29.   Стига бее!! НА 12 сии, почакай още малко, и аз искам да си направя, но за всяко нещо си има време :)) Почакай поне още 4-5 години :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 3bf529be4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

31.   Здравей!! Ами гледай сега и майка ми не е много склонна да имам пиарсинг и татуси.. ама ето наа Вече имам пиарсинг на устната, Малко се стресна акто ме видя, ама нищо не ми каза.. а за татус мисля, че е по добре да изчакаш малко ;))...

 
  ...

...
преди: 12 години, 28 дни
hash: 577d9968b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   аз също съм на 12 и аз също искам това което и ти, но ми казаха, ако си направя татус след 3, 4 години тази татуировка ще се разтегли и ще заприлича на (... ) затова почакай и ще видиш че може би
ще ти позволят. моята майка също е против татуировките и пиарсинг, но мисля че след време може би ще ми даде...

 
  ...
преди: 12 години, 28 дни
hash: 3dee7080e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

33.   Татуировките са за цял живот, и... абе аз лично изобщо не ги харесвам, по добре си направи временна! а за пиарсинга, по добре си сложи повече обици на ушите или веждата щото на другите места изглеждат твърде ЕМО особено на млади деца!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 28 дни
hash: 2099101f63
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   към номер 7 спри да нападаш това момиче и на 12 да е какво от това тя може да се татуирва вече а ти виж се само как се изказваш имам чувството че си на майка й на акъла 100% съм сигурен айде да се съобразяваш малко момичето няма вина така е решила

 
  ...
преди: 12 години, 27 дни
hash: 1a0e6a2fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

35.   значии.. както ти казаха.. малка си.. никъде няма да се съгласят да те татуират.. или най малко ще поискат родител да се съгласи... освен това сега докато растеж кожата се разтяга.. икогато си направиш татус ще се разтегне с времето.. ;) много си малка... аз съм на 15 и ми казаха че съм малка за татус а пък ти.. а за пиърсинга.. след време ще си промениш мнението за него.. ако си метъл, пънк емо или тн.. става ама за момиче просто е така да си сложи не мисля че е хубвао.. а и след време ше си промениш мнението и ще съжалявашш.. ;)) аз искам да си пробия веждата имайка ми ми давва.. ноаз сама реших да почакам.. и за татус ми дава ама пак реших да изчакам.. не бързайй!!! ;))

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 8ff227c3a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

36.   Не дей да си правиш татус толкова малка като пораснеш ще ти се разтегне и ще ти остане така. Изчакай поне до 15 16 години... луда работа сте вие децата

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 140e256141
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

37.   Здравей мила, нека да ти дам съвет, не си прави такива глупости, има временни татуйровки, които може би майкати няма да има нещо против, а за пиърсинга има халки за бижута, които можеш да разшириш и да я закачиш на устната си, където искаш (на горната или долната устна), успех мила :* :*

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 472c97958d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

38.   Прекалено си малка за това няма как някоя майка да позволи на детето си подобно нещо, ако си на 12. Аз бях на 15 когато си пробих носа и то с позволението на майка ми след това не и исках разрешение за пъпа и устната както и за татоса, но него го направих на 18 не бързай живота е пред теб.. сега и побертета ще си сменяш настроенията и желанията всеки ден малка си..

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 737441757d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Здравей! Искам да ти кажа че когато бях на твоята възраст исках и аз да си направя татусче и пиърсинг на езика.
Баща ми беше съгласен но майками полу съгласна.
Докато един ден не дойде леля ми (тя е доктор ) на гости.
Майка ми и сподели за моите така наречени '' желания'' и тя ми сподели всичко което не знаете за тези татуйровки и пиърсинги.
За татусите каза : Ами ако иглите не са изчистени там ходят наркомани заразени от ХИВ и СПИН всякакви хора. Ами ако и ти се заразиш на майкати и бащати остава главоболията и мъките само заради една прищявка да си съсипеш живота и твоя и на родителите ти.
2 : ами ако татуса ти се въспали и почне да тече гной?
За пиърсинга :
(Аз исках на езика )
Ако езикът ти се надуе и се зъдушиш? Трябва да ти го отрежат за да не умреш.
-Въпреки всичко аз тайничко с една фр отидох и си направих обицата- Не е болка за умиране да! но след като ти мине упойката момиче ще умре от болки (нз но мен наистина много ме болеше защото ме дупчиха 2 пъти тъй като от болката си изкарах абоката със зъбите )
След като се прибрах майка ми и бащами наистина много се разгневиха и ме накараха да я махна (махнах я ) и след това наистина преживях голям стрес зщото наистина езикът ми се наду като кюфте (със извинение за този жаркон) и ме беше страх да не се задуша тъй като мама е здравен служител ме успокояваше че няма да ми стане нищо защото вече съм я махнала. И този стрес никога няма да го забравя но никога няма и да го повторя... Но момиче постави се на майка ти на мястото : Били дала на твоето дете да си направи това?
Знам ти ще кажеш : Да бих дала, щом иска.
Но ако наистина иска и идеш да преживееш всичко това смятам че ще промениш мнението си и ще кажеш :
-Никога повече това.
Е ти си знаеш. Всичко зависи от теб и никой друг.
Първо разбери дали наистина го искаш? А да не е някоя прищявка. Казвам ти го като на приятел. Помисли после прави. Но човек се учи от грешките си!
Според мен послушай родителите си! Те никога няма да ти направят зло или пък да ти кажат нещо лошо.
Недей гледай тези момичета които имат за да станат по-големи това е пълна глупост. Но ти реашваш!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5ea017fe2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

40.   Еми и аз съм на 12 имам татус само, че на китката. На мен ми казаха, че ще е по-добре за сега да ми е с пермъментен маркер, защото все още раста и ще се развали. Баща ми също настоява за татус пък и аз много искам. Не прочетох коментарите само историята. Според мен ще е по-добре първо да си я направиш като мен с пермъментен маркер и след година две, ако не се е развалила да ти я повторят с игла или както ги правят вечните. На мен не ме боля, но все пак ти си момиче и си избрала по-чувствително място може и да не те боли зависи. Иначе, ако си от София знам къде правят вечни и временни татуси мога да ти кажа,
Метал 12г.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: fe06738ffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

41.   Виж няма лошо в пиърсинга и татосите, проблема е че те си малка още за такива неща. За къде бързаш? АЗ исках пиърсинг на веждата на твоята възраст, но си направих на 16. А относно татоса-мисля че е редно да станеш поне на 17-18 за такива неща. Все пак тогава ще знаеш какво искаш. Защото я представи си сега искаш на Мечо Пух(примерно) а след 10 години ще ти се иска да я махнеш защото ти се струва глупава.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0ba8eab48a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

43.   Мило момиче,
Поговори малко с майка си и помоли за пиърсинг, когато станеш на 13 години. Най-добре да не е на езика, защото може да ти създаде голям проблем. Може на долната устна. Може и две-три обеци на ухото, но за пиърсинг на пъпа не съм много сигурна. Може да се закача на блузата. За татуировки си още малка. Стани на 15 години и тогава можеПък и сега едва ли някой ще се навие да те татуира, защото си под 18 години и затова ти трябва родителско съгласие. Пък и сета растеш и ти казвам от опит, че ако сега се татуираш, когато растеш кожата ти се разтяга и затова и татуса ще се разтегне и колкото и красиво да е изглеждало преди след две-три години ще се е разтегнало и няма да е красиво. Почакай още малко време. Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 73f9da6faa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   Оф авторката го е писала преди 3 години. Чудя се какво стана с нея? Остана ли си на акъла? Направи ли си тату?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 407040a083
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

45.   Кво стана направи ли си татус, пиърсинг?? :DDD или ти мина мерака

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker