Искам да съм като другите! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Искам да съм като другите!
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1247 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 15, висока съм 1. 70 и тежа 43кг.
Много съм слаба и имам дълги крака които влушават ситуацията. Колкото и да се храня нищо не става и майка ми ми повтаря, че моето е ген и, че е нормално, че имам хубаво тяло... но аз не се харесвам!!! Не искам да минавам по коридорите на училище всички да ме гледат и да ме обиждат. Не искам да нося по широки дрехи! Искам да съм като всички останали! Никое момче не ме харесва само защото съм слаба иначе всички ми казват, че съм красива.. искам да кача поне 5кг.. имайки впредвид ръста ми никак не са ми добри килограмите...
ПОМОГНЕТЕ МИ! Искам поне малко да напълнея...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: d9d4d4d76b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ех, всеки иска това, което няма. Повечето момичета искат да отслабнат и да не качват. Ти искаш да качиш.
Ами по-добре се консултирай с лекар. Докторите могат да те посъветват най-компетентно какво да правиш.
Доколкото знам, има и упражнения за натрупване на мускулна маса.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 5d81d7f550
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всеки човек е различен от другите , не трябва да се опитваш да вдигаш килограми . Трябва да се харесваш такава каквато си . Дългите крака не са проблем , дори може да ги смяташ , като нещо специално което имаш . Аз мисля , че дългите крака са красиви , и това е нещо , като плюс към момичето . За обидите които чуваш , не трябва да ядосваш , повечето хора мислят , че с тях ще получат повече внимание . Гледай да се фокусираш върху хубавите неща . Най-важното слушай майка си , тя не би те излъгала за нищо .

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 36a0e6d5cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Колко теб съм висока и също съм на 15. Тежа около 55 килограма и доста се харесвам така. И аз допреди 2-3 години бях доста кльощава, но наддадох. Започни да спортуваш плуване или нещо друго, храни се с повече протеини (месо, яйца) и така ще качиш мускулна маса, което е в пъти по-добре отколкото мазнини (естествено и мазнини трябва да понатрупаш, но да са качествени - от зехтин, от авокадо). Похапвай повече и имай предвид, че резултатите няма да ги видиш ужасно скоро:)
Нядявам се да съм помогнала и успех ;-)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: fb577da859
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много биха се радвали да са като тебе. Чувала ли си едно нещо "Коя е най-голямата мечта на жените? Да намерят идеалния мъж. Глупости Да яде без да дебелее"

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: c210d2aac5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Коментарите по-горе говорите пълни глупости, всички искали да са слаби. Искат да изглеждат добре, но това не означава да тежат 40 кг, това не изглежда добре.
Напълно подкрепям авторката и я разбирам. Най-добрата ми приятелка има същия проблем и допреди няколко години и аз бих мислисла като по-горните коментари, но след като се сблъсках отблизо с този проблем, съзнавам напълно неговата важност. За неосведомените, да напълнееш всъщност е много по-трудно отколкото да сваляш. Да не говорим колко проблеми със здравето имат момичетата с поднормено тегло.
Хубаво е, че си решила да се вземеш в ръце и си осъзнала, че това да си толкова слаба не е хубаво. И си все още едва на 15, трябва да мислиш за здравето си. Абстрахирай се от подигравките или мнението на другите, направи го за себе си, за здравето си и за това ти да се чувстваш добре.
Моята приятелка мина през какви ли не доктори, диетолози, психолози и дори психиатри, нямаше особен резултат.
Моят съвет е, като за начало хапвай повече. Но не да се тъпчеш и храниш с боклуци по два пъти на ден, напротив. Трябва да имаш поне 5-6 хранения на ден, по-малко храна. но разнообразна. Ето ти един примерен ден как да се храниш, това е от диетата която бяха изготвили за моята приятелка. Сутрин към 9-10 (храненията са през 2 часа, ти прецени кога да започнеш с първото) си правеше шейк от банан и прясно мляко, след два часа, може принцеса, сандвич (нещо по хранително и засищащо). След още два часа хапваше плод, независимо какъв. Следващото хранене можеше да е някакъв вид паста (спагети, лазаня) или пълнени чушки, нещо с ориз, картофи. Следващото е нещо сладко, парче торта или каквото ти се яде и обичаш. След два часа вечеря, нещо с месо или риба, може и със салата и накрая последното беше точно преди да си легне, си правете извара с кисело мляко. Както виждаш при този режим има от всичко, но се яде в малки количества и често. Предполагам, че един такъв режим на хранене съчетан с трениране и ще постигнеш желаното тегло. Ти трябва сама да избереш дали искаш да се промениш. Успех :)

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 6a3fde259e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   № 5 ,хайде стига злобей,става ли? :)

40-45 кг са напълно нормални,какво като е 1,70,сигурно в мислите си я наричаш анорексичка.
Не е анорексичка,на 15 години е още дете,нито трябва да пълнее,нито да отслабва!
Убедена съм ,че до 20 години ще качи килограми,но сега докато още не напълнява да се радва.
Всекидневно виждам 12-15 годишни деца да изглеждат покъртително. :Х
1 - Не спортуват.
2 - Тъпчат се с различни боклуци.
3 - Специално момичетата се гримират като 30 годишни проститутки.
4 - Никаква обща и социална култура.
Мога и още да изброявам,но ще спра до тук.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 3a6539ea02
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5, този режим, който описваш, ако е изготвен от диетолози- направо да си изхвърлят дипломите!
Номер 6 е прав, авторке, не е необходимо да се притесняваш или да правиш нещо насила, на тези години. Спокойно, тялото ти ще се променя, нека се случи естествено. Супер си си, другата крайност е по-страшна- надмормено тегло. Нали си здрава, това е най-важното!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 50e5a6aa50
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ох, мила да ти имам проблема. Аз бях като теб, но бях висока 160 и бях 45 кг. Това беше преди 3 години. Сега съм висока 164 и тежа 68 кг. Питай ме каква огромна разлика е това. Бях супер слаба като теб и се харесвах, а сега се чувствам дебела. Не мога да сваля, защото колкото и да спортувам и да се храня добре, аз приемам антидепресанти, те забавят метаболизма и дават страшен апетит, ядеш като луда и качваш яко. За година спокойно 20 кг се качват. Преди въобще не ядях, просто нямах апетит, а откакто пия тези лекарства, ям като невидяла. Мак доналдс ми е топ място. Сега обаче то са бедра, то са огромни гърди, то е голямо дупе, то е чудо. Направо все едно гледаш Ким Кардашиян. Гадно е, че не мога да нося блузки къси под гърдите и да ми се вижда корема, защото има малко сланинки, а преди можех. Гордей се с тялото си, защото аз нямах на идея какво ще се случи и колко пълна ще стана, не го очаквах. Ако държиш да качиш, моят съвет е да отидеш на психиатър да кажеш, че имаш анорексия или булимия и искаш антидепресант, който качва килограми. Моят се казва Ципралекс, препоръчвам го. Значи една седмица ще ти е лошо, ще ти се спи, няма да ти е никак окей, но после се чувствам напълно нормално, никаква разлика от преди, само дето имаш огромен апетит и ядеш два бургера в мак доналдс, картофи, кола и се наяждаш. После като качиш килограмите можеш да спреш лекарството и да продължиш да ядеш така. Лекарството не вреди, то успокоява и дава апетит. Нищо лошо няма да ти стане. Консултирай се с лекар.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 31832370b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката. Благодаря на всички за съветите!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker