Шофьорска книжка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Шофьорска книжка
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1621 пъти
Момче съм на 17г.. След месец правя 18г.
Таа вече мисля да се запиша на шофьорски курсове.
Мисълта ми е да започна Август(в най-лошия случай) и целия месец да ходя на кормуване и да си направя часовете.
Иии евентулано до края на септември(даже 15 септември) да съм се явил на листовки, изпит, БЧК и да имам книжка.
Въпросът ми е дали мога да взема книжка за 2 месеца(грубо казано)
Някои приятели започнаха началото на Април и още са до никъде.
Други пък си направиха часовете, но постоянно се провалят на листовки и изпита.
Друг приятел пък отиде на кормуване буквално само 5 пъти.
Взе си листовките и изпита. И за по-малко от месец я взе книжката.
То си отговорих на въпроса, че може да стане за 2 месеца, но от какво точно зависи колко бързо ще стане?
От инструктура? От това колко добре шофирам? Връзки?
Зашото честно казано и хич не ми се занимава всеки ден да ходя на тва кормуване. (Не че съм много зает или нещо, но просто е досадно)
Затова искам да стане по-бързо и да ми се маха от главата и да не го мисля.
Вие за колко време взехте книжки?

Благодаря на всички за отговорите предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: b07ec7ba77
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Почвай още от сега. По принцип курсът продължава 3 месеца.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 06e7008555
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тия па, било му досадно да ходи на кормуване... Ми дай да ти я подарят тая книжка, бе момче... Малеее, бг хлапетата са мега зле.
Момче, ти как смяташ, че се взима книжка? С рушветче нещо и хайде напред към магистралата с 200 км в час право пропорционално на скоростта, с която ще пристигнеш в Бакърената! Виж какво става по пътищата, хора умират, такива неопитни бутнат някой лев и се качат на колите и после затриват цели семейства.
Научи се да караш, не бързай да седнеш зад волана без да си готов, и винаги, винаги знай, че надценяването на собствените възможности води до трагични последствия.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 496501c56a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Как така не ти се ходи на кормуване, нали ти се шофира?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: f6d23f099a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Почнах февруари началото и края на март си зех кормуването, листовките ги взех някъде около 16 час също и БЧК-то

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 90f7efd9f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Зависи предимно от инструктора и от това как караш. Ако нямаш проблем с управлението, директно почваш да караш на пътя, а не да учиш какво е туй волан и има ли почва у нас. Аз съм на 17 и като карах А1 инструкторът ме пусна 4-5 пъти на полигон, 2 пъти градско и после директно на изпит. В моят случай инструкторът е приятел на баща ми, но това няма особена тежест. Трябва да си намериш някой, който само да ти доразвие уменията, а не да ти разказва от нулата. Разпитай, събери мнения и все ще попаднеш на такъв.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 59d864f988
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   "Зашото честно казано и хич не ми се занимава всеки ден да ходя на тва кормуване. "
Е като не ти се занимава да караш всеки ден, защо изобщо ти е да вземаш курсовете, и как мислиш да се научиш да шофираш достатъчно за изпита. Не че след изпита ще излезеш шофьор, ама както и да е.
За два месеца може и да се вземат курсовете. Но зависи от инструктора и от теб, и изобщо как ще се стекат обстоятелствата.
При мен се бяха проточили нещата, защото инструктора ми се оказа супер несериозен. Уговаряхме се за час, чакам го, той го няма. Звъня му, не можел днес да ме вземе и така карах само 1-2 пъти в седмицата.
Реших да го сменя, но можело само след като си взема листовките. Така и направих, но всичко доста се проточи.
Намери си някой сериозен инструктор, това е.
Аз карах курсовете когато бях 12-ти клас и успявах да съчетавам тях с ученето.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 34e71449cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами от какво зависи, инструктора, доколко е свободен. От теб и твоето време. Колкото по-бързо си изкараш часовете за кормуване, толкова по-добре за теб. Но за целта ще трябва да караш всеки ден, дори и да ти е досадно. Също така, за да не те късат, подготви се добре за листовките, защото ако се провалиш това е допълно бавене и разходи за теб. Кормуването след това пак от теб зависи, дали ще те скъсат или ще вземеш от първия път. Ако те скъсат трябва да вземеш допълнителни 5 часа кормуване и след това да чакаш отново за дата да се явиш, което отново забавя нещата. Но аз те съветвам да го караш по-спокойно и да не мислиш толкова за времето, в крайна сметка когато я вземеш. Иначе така постоянно мислейки за това, само ще се изнервяш допълнително.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2004ca3d3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Е, като ти е досадно да ходиш на кормуване и не ти се учат листовките как мислиш, че ще стане?
Първо за да те допуснат до изпита трябва да си взел определен брой часове, теория и практика, после се явяваш на вътрешни изпити и ако се справиш на тях, те допускат до официалните изпити, ако там се справиш ходиш на БЧК (там поне се минава за 1 ден и не помня да съм чувала да има скъсани) и едва след това с всичките листчета и документи, плюс медицинско отиваш в КАТ. И там вече май си имаше обикновена, бърза или експресна услуга. Така, че е доста съмнително, че за месец или месец и нещо ще успееш. Първо изпитните дати не са всеки ден, второ, има огромна вероятност да те скъсат първия път, трето в КАТ не са от най-бързите, та може и цял месец да чакаш да ти издадат книжката. И изобщо спри да мислиш като ученик и да си представяш, че ей така за 2 дена ще почета малко правилника, ще покарам малко с тате на село и съм готов. Не става така! Шофьорския курс не е като контролно и там нито можеш да излъжеш, нито пък можеш да минеш без учене. В училище знаем как е, ще попрепишеш малко от някого, ще поиграеш малко на тото, ако е тест и все ще изкараш 3. Тук нещата са много различни и ако попаднеш на неподкупен даяджия или поне на такъв, който го е страх да си поиска пари (напоследък доста шум се вдигна покрай купуването на книжки, та тия вече станаха по-предпазливи) има много голям шанс да те скъсат и то не 1, а даже 2 или 3 пъти. Така, че ако си мислиш, че ей така ще взема 2 часа, колкото да не е без хич, ще реша няколко листовки и ще се явя на изпит след седмица, а след 2 ще имам книжка, по-добре забрави. Да караш кола е доста отговорно и никой няма да те пусне неподготвен по улиците. Така, че ако не ти се занимава да ходиш на кормуване или да учиш правилника, по-добре не си губи времето и не харчи пари. Ами си намери друго занимание през лятото.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ece1e3f4b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   За 2 месеца ще вземеш книжка през крив макарон точно. То само административно за да ти се издаде самата книжка трябва да чакаш 1 месец, освен ако не искаш да си пуснеш експресна поръчка. Хайде теорията трае около седмица, но вече кормуването отнема време. Когато аз карах курсовете кормуването беше общо 31 учебни часа, и не можеше повече от 1 час и 30 минути за ден да се кара. Така че и това се точи. След това за вътрешните листовки си има дати, за външните има, за БЧК има, за кормуването пред ДАИ също. Сега в летния период е просто абсурдно да си вземеш книжката за 2 месеца.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7a7cce61f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   " честно казано и хич не ми се занимава всеки ден да ходя на тва кормуване. (Не че съм много зает или нещо, но просто е досадно)" - точно това досадно кормуване е целта да те направи шофьор, вчерашен пиклю такъв! Пожелавам ти с връзки и парички да си вземеш изпита, да се качиш на новото БМВ, купено от тати разбира се и първата канафка дълбока да е твоя. Да се превъртиш хубаво, да не овладееш колата и да се търкаляш надолу с мръсна газ. Моля се да не повлечеш никой друг със себе си, а само тъпанари с мислене като твойто. И докато се търкаляш към пропаста и чуваш как ламарините срязват плътта ти и те притискат, да си мислиш за своето нехайство!!! И след това да оживееш, но да останеш инвалид за цял живот! Само тогава ще ти дойде акълчето в главата непълнолетно помиарче с бяло по устата!

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 31d2bf0fe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Аз също изкарах книжката за по-малко от месец, но бях карал доста без книжка (без да ме спрът... късмет) и след това 4 часа кормуване през няколко дни де не всеки ден. през това време се бях заел сериозно с листовките и направо ги изядох и в рамките на 4-5 дни ми бяха и двата изпита които ги взех без проблем след 2 дни БЧК едва ли ще имаш проблем и там, и още на същия ден си подадох документи за бърза поръчка 50-60 лв и за една седмица ти е готова. От теб зависи от никой друг, говори с инструктора да взимате по няколко часа на веднъж кормуване и поне няколко пъти на теория много е важно да ти се обяснят някой неща за листовките от колкото да ги зубриш сам. Мисля, че при достатъчно желание би успял да я изкараш за 40-50 дни да е в теб, но зависи, ако само бързаш и нямаш знания може и бая да се забавиш. За купуване на книжка няма да стане, ако си платиш за кормуване може просто малко по-лесен маршрут да ти дадат и пак зависи от изпитващия но на листовките вече шанса е нулев и слава богу, че купуването на книжка означава поредния убиец на пътя. Стягай се и я взимай !

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 447b9d990e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От автора:

Благодаря ти, №10! Аз ти пожелавам да си жив издрав!

Какво всички ме нападнахте бе.
Нито съм тръгнал да карам с 200 по пътищата, нито нищо.
Просто зададох няколко въпроса, на които очакавах адекватни отговори, ама пък съм намерил и къде да питам хаха
Нали все пак съм непълнолетно помиарче и задавам въпроси, за да науча нещо...

Досадно ми е и не ми се занимава, защото по време на кормуването се минава по един и същ път (по който ще се проведе изпита).
И каква файда от това? Защото като попадна в друга ситуация какво ще направя(дори да съм карал 200 часа по оня същия път)?
Ами почти нищо...

Просто да ми бяхте казали
"Не, за 2 месеца няма как да вземеш книжка.Ходи си на кормуването.Изкарай си часовете.Научи правилника.Бъди внимателен и сериозен.Рано или късно ще вземеш книжката.Не бързай."

Ама както и да е. Аз си отговорих на въпросите...

Благодаря на №5 , №6 , №7 и №9 за отговорите.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker