Не знам дали съм или не съм дебела - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не знам дали съм или не съм дебела
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1504 пъти
Здравейте, просто искам да го споделя
Момиче на 16 съм, висока съм 1.62-1.64 см, там някъде, тежа между 58-61 кг, казвам между, защото ако днес съм 58 кг, утре мога да бъда 60кг.
Не съм слаба, но не смятам и че съм толкова дебела, имам по-големички бедра и голямо дупе, малко коремче, не съм с идеална форма.
Преди няколко дни леля ми и братовчедка ми ми намекнаха, че съм дебела, после ми викат, че съм яка и че съм имала тяло на спортист, боркиня. Майка ми ме защити и каза, че не съм дебела а другите да се погледнат. А И ми викат да намаля шоколада, аз ям всяка сутрин малко шоколад и вече следобед или към вечер ако намеря нещо сладичко, но гледам да не прекалявам, някой път даже си правя седмица без захар (всякаква) и нито отслабвам, нито нищо. Преди малко казах, че ме боли зъб и баща ми ми вика че е заради шоколада и че трябва да го намаля, и аз казвам, че не е и че ям нормално количество, и той малко ядосан ми вика, че тогава трябва да го спра, и после ми вика нали ти казаха че трябва да го спреш (леля и братовчедка ми по горе дето казах)
Не съм супер активна и спортна личност, но не водя и застоял начин на живот, някой път хода да тичам или йога. Малко съм напълняла от миналата година, но не е от храни, мисля даже че съм малко стресирана.
Приятелките ми ми викат, че имам хубаво дупе.
Просто ако се сетите за някакъв съвет, мнение, каквото и да е, кажете ми, искам да чуя нещо, защото ми иде да се разплача, дори не знам защо

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: e62c82fef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спри сладкото и тестени храни. Движи се повече, яж разумно и ще изглеждаш още по-добре. Не е нормално всеки ден да ядеш шоколад, веднъж седмично и то по малко.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: f071c8fa9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм висока 1, 60 в момента тежа 50 кг., но да ти кажа честно не се харесвам, въпреки че познатите ми казват, че съм ок. Трябва ти да си щастлива, когато се погледнеш в огледалото. Що се отнася до шоколада смятам, че имат право - прекаляваш. Може да ти изглежда малко като количество, но не е така. Все пак си на 16, развиваш се все още. Вредните навици оказват влияние в бъдеще.
Приятелките ти винаги ще ти кажат, че имаш хубаво дупе/тяло и т. н., защото са ти приятелки. Застани пред огледалото, погледни се с очите на непознат - харесва ли ти това, което виждаш? Ако "да", значи продължавай в същия дух, ако ли "не" промени вредните си навици. Не гладувай, а яж правилно. Върви повече от обикновено. Важното е ти да се харесваш.
С31

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: c0177becfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Дебела си. По добре бъди честна със себе си. Никой друг няма да ти го каже директно. По добре да ти е неприятно но да узнаеш истината и да вземеш мерки

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 91a75a6f96
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей мила, не се стресирай излишно, аз съм същата като теб. Точно както се описа, имам хубаво и малко по-голямо дупе и бедра. Корем също малко, като от талията нагоре съм си направо слаба, имам малки гърди, малка гръдна обиколка, гърба ми също е тесен и ръцете ми са доста слаби. Когато започна да пълнея обикновено всичко ми се лепва на бедрата, дупето и малко в корема.
С 2-3 см съм по-ниска от теб. Имах един период в който поддържах тегло около 60 кг и честно казано се имах за пълна. Най-много съм била 64 кг и тогава се чувствах като слон.
Това беше преди години, миналата година успях да сваля доста килограми, заради стрес (не нарочно, разбира се) и стигнах някъде до 52-53, на тези кг се чувствах отлично. Тук последните месеци качих 2-3 кг и това определено не ми хареса. От няколко дни съм на една диета и точно днес се теглих и съм 52 кг, което е страхотно, целта ми е да стигна някъде до 50-51 кг. На тези килограми наистина изглеждам доста слаба, особено в горната си част, но аз съм доволна.
Сега за теб, ами със сигурност не си дебела, но леко пълна. Ако свалиш 3-4 кг, мисля, че ще изглеждаш още по-добре. Разбира се това си е твой избор и ако ти се чувстваш добре и се харесваш, просто не обръщай внимание на останалите.
Ето ти и тази диета,която спазвам. Тя продължава 4 дни и се очаква да свалиш около 3-4 кг през този период, като пишеше, че няма да има йо-йо ефект. На мен ми е вече 3-ти ден и се чувствам доста добре, почти се изпитвам глад и определено съм свалила около 3кг. Диетата се състои в това 4 дни да се храниш само с 5 неща, а именно: обикновени бисквити, солети, банани, варен ориз и варени картофи (без никакви подправки). Можеш да ядеш колкото искаш, но само тези 5 неща. Също да пиеш чай и повече вода. Може и кафе, но да не е много често.
Ето ти един примерен мой ден и това което аз изяждам. Сутрин след ставане пия кафе, чай не пия. Вода поне 2 литра на ден си ги правя. Първия ден изядох 3 банана, 5 бисквити, половин пакетче солети хрус-хрус и около 100 гр. варен ориз. Това ми беше за цял ден и честно казано не изпитвах глад. Единствено вечер се старая до към 7 да ми е последното хранене и след това докато заспя съм изпитвала малко глад, но ти винаги можеш да си хапнеш ако не можеш да стоиш гладна.
На мен ми влияе доста добре тази диета. Майка ми се изказа малко скептично в началото и изтъкна, че може би ще ме хване запек, заради тези сухи храни, но противно на очакванията и такова нещо няма. Напротив ходя си редовно и до тоалетна. Беше написано изрично да не се спазва повече от 4 дни, като след този период е добре да избягваш или поне да не се прекалява със сладкото, хляба и тестените изделия. За тези които ще започнат да критикуват, диетата е написана от лекар и макар храните са не са от тези, които обикновено се препоръчват за отслабване идеята и е да се ядат храни само от една група, в случая въглехидрати и по този начин се свалят кг. Моля "компетентните" да не се изказват.
Ами това е от мен, ако искаш я пробвай. Ако пък искаш недей. Пак ти казвам ако ти се чувстваш добре и се харесваш изобщо не бива да се влияеш от мнението на околните, било то и семейството ти. Хайде успех :)

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 1f5e432c7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Много зависи как ти стоят килогамите. Аз съм висока колкото теб и едно веме бях 60 кг и да тренирах и всичко и бях стегната ама тоя слой сланина дето си го има над мускула си стои там. Та съответно взех мерки и така. Ако ти не се харесваш направи нещо по въпроса,ако е само заради мнението на околните няма смисъл.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d126442606
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Леля ти и братовчедка ти, и изобщо такива ”добронамерени” хора, хич не ги слушай, защото освен да се надсмиват или да завиждат, този тип хора - друго не умеят. Вслушвай се в думите на искрени хора, които казват нещата направо, дори и да не ти харесва, но да има и градивност в коментара им, да ти дадат съвет, пример, нещо полезно!

При ръст 162-164, може да си до 55 кг. и дори 60 кг. да си, пак не си дебела, подяволите. Може да спортуваш, да се храниш здравословно, но това с цел, да имаш добро здраве. Визията е следствие. Това с плюс-минус два кг. е от храненето, по принцип до 4кг. пазим остатъчна храна в червата си и ако си яла солено - задържаш вода, и изглеждаш по-подута, това е. Тези 4 кг. се оправят като намалиш солта, пиеш повече вода и се движиш за по-добра перисталтика.
Сега... ако искаш да си супер слаба, с изчистено тяло, трябва да си 45 кг., казвам го от опит, но ако не си спортист - лекоатлет, просто е безсмислено да се гонят такива оптимални резултати.

И не слушай злобари!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 84f27d69ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката
Благодаря за всички отговори, ще пробеам да намаля сладкото, тестени изделия не ям, а пък може и тази 4-дневна диета да пробвам

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 883c12272f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Само да кажа, че за в момента сигурно си о. к., но в бъдеще метаболизма ти няма да стане по-бърз а напротив. Сладко всеки ден е прекалено, особено ако не спортуваш. Варианта 2-3 пъти седмично по-повечко не е по-добър. Дори да си леко пълна не бива да се комплексираш безцелно. Ако ти е кофти, ще трябва да се ограничаваш цял живот, но поне няма да е безцелно. Това да те подиграват за килограмите не бива да го допускаш, дори да не отслабнеш изобщо.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 883c12272f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   до номер 4
Не знам от къде ви хрумват на вас момичетата тези диети със бисквити и солети? Сигурно защото са малък грамаж ли незнам, така поне обесняваше една позната. Тези храни са бързи въглехидрати и са обратно пропорционални на всяка сериозна диета. Само сладкото е дори по-зле от тестеното. Дори вафли тип "корни" са за спортуващи активно, а бананите са препоръчителна храна за занимаващи се с атлетика(все пак са перфектни за закуска или обяд при динамичен ден). Има къде по-добри варианти за хапване - кисело мляко, плодове, някоя хубава салата без майонезен топинг, готвено без хляб, риба или пилешко - естествено в умерени количества. Един колега навремето бе свалил 15-20 кила за отрицателно време, консумирайки само варени белтъци и вода. В този ред на мисли и едно варено яйце да обядваш е по-добре от бисквити и солети. Със здраве!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 883c12272f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Извинявай за "компетентните", но е невъзможно трайно да свалиш 4 кила за четири дни. Дори да тренираш нон-стоп кардио на гладно, най-много да изхвърлиш всичката вода от организма. И какво правиш след тези 4 дни? Пак спираш сладко и тестено до колкото разбрах!

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d1c6153868
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 3 - Авторката не е дебела, бих казала че има няколко излишни килограма. Висока съм колкото нея и съм 55 кг - чувствам се страхотно, изглеждам страхотно и аз имам малко по-голямо дупе, което получава комплименти. Бих препоръчала на авторката да не бъде на диета, просто след това може да си върнеш килограмите двойно. Започни по-здравословен начин на живот, имай режим на хранене - яж всичко, но с мярка. Вярно, ще отслабнеш по-бавно, но определено така ще запазиш положението си. Не бих препоръчала да се смъкнеш на 50 кг - освен ако не искаш толкова много, но ако ще смениш само режима не прекалявай, защото ще изглеждаш отпусната. Бих препоръчала нещо, което действа при мен - не е нужно да ходиш на фитнес или да бягаш, ами си създаваш упражнения. Имаше такива предизвикателства преди няколко години и наистина действаха. Примерно започваш едномесечно предизвикателство за месец:
1 ден - 20 клека
2 ден- 25 клека
3 ден - 30 клека
4 ден - почивка
И така си ги увеличаваш с 5 всеки ден и на 4ти ден почиваш. Правиш го 1-2 месеца, след това сменяш упражнението. Това са буквално 2-5 минути от живота ти вечер преди да легнеш или сутрин преди да си вземеш душ. Не го мисли толкова, бъди позитивна!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 825920a550
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Момиче на 16 години, високо 162-164 см и тежащо 61 кг е с НОРМАЛНО тегло. Мисли за диети само ако си 162 см и над 64 кг, или ако си 164 см - тогава килограмите са 65. Това е потвърдено от множествено здравни организации по света. С други думи, леля ти и братовчедка ти нищо не разбират. Нормално е теглото ти да е "между" 58 и 60 - това е просто вода. При много хора е същата история.

Ако се разхождаш или еквивалентно упражнение/занимание по поне 60 минути всеки ден, а тичаш 3 пъти седмично - то тогава физическата ти активност е достатъчна.

Ако си твърдо решила да го разкараш това "коремче", то тогава намали храни като хляба, тесто като цяло, сокове, ориз, мляко, спагети/макарони (и подобни), зърнени закуски. Избягвай всякакви пакетирани храни от зърнени продукти, които са за директна консумация. Съдържат какви ли не боклуци за да се продават по-дълго, а въглехидратите в тях са лишени от фибри.

Яденето на храни с фибри е изключително важно. Не се смилат от стомаха, но в същото време се чувстваш наядена. Така ще можеш да ядеш по-малко без да гладуваш. Примери за храни с високо съдържание на фибри са: зелени зеленчуци, леща, боб, круши, банани. Към 25 грама фибри на ден са предостатъчни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 84f27d69ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От авторката
Благодаря на всички за мнението и съветите

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker