Модата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Модата
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 903 пъти
Представете си следната ситуация - чувате будилника си, събуждате се на втория път и първото нещо, което правите е да вземете телефона си и да прегледате социалните си медии. Да видите момичета с „хубави тела“ - стегнати дупета, големи гърди в правилна форма, лица без нито една забележка и гладки, все едно са мазни, прави коси или ако сте момче - поредният ваш приятел/известна личност, която ходи редовно на фитнес. Не че е лошо, даже е добре, че хората искат да се грижат физически за себе си и да поддържат здравето си добро. Плъзгате надолу няколко снимки и им слагате по едно сърце, защото нали сърцата са безплатни и колко е да харесаш снимката на някой, знаеш ли може да направиш нещастният му ден щастлив. Да, после оставяш телефона си и ставаш, чувствайки се леко гадно, защото ти не си идеален/идеална, не си популярен/популярна като приятелите си или дори Instagram „моделите“. Не ме разбирайте погрешно, не е лошо да споделиш свой хубав момент от живота си с приятелите си и семейството, да качиш една снимка на тялото си, за което сте се трудили цяла зима, а кой знае може и повече. Обаче не е редно и да прекаляваш...
Препознахте ли се в тази ситуация? Повечето ще кажат да, което ще ме накара да не се чувствам сама, а други ще кажат не, което ще ме накара да се чувствам щастлива.
Не мисля, че трябва да се водим по модата - да се снимаме полуголи на плажа; седнали на някаква мръсна мивка в някоя мизерна тоалетна на най-престижното барче(публичен дом) в нашият град или други подобни. Не че и е добре да искаш нарочно да си изцяло различен от останалите, само за да изпъкваш...
Но знаете ли? Това не е моя работа. Всички сме свободни да правим, каквото искаме. Дори и според повечето хора, дори и аз 15 годишната пикла, която пише това. Най-добре ще е да се тегли един як тупаник на всички тези, които изброих, и които не, по-горе, та дори и на мен. Има граници навсякъде, които са тънки и не трябва да се преминават.
Просто не е нужно да се нараняваме взаймно. Направи едно добро днес – кажи здравей на загубеняка от класа ти, помогни с покупките на съседа от входа ти, нахрани тази улична котка... важното е да не караме никой да се чувства зле. Днес започни с едно, утре с още едно и така самият ти ще станеш по-добър и няма да се чувстваш зле, защото ще знаеш, че си специален по свой начин, че си озарил деня на някой, а ако всеки постъпи така, утре ще се събудим в един по-добър свят.
Да, повечето ще ми кажат, че сънувам и че няма как да се случи... е дори и да сънувам, пак някой ще ме чуе и ще последва съвета ми и ще сънувам един по-добър сън от предния. Опитай се и ти, този някой, който не вярва в мен и този който вярва. Не карай никой да се чувства зле - това може да те теб да се чувстваш супер, но нараняваш друг и вярвай - ще ти се върне тройно!
По този начин, тези деца, които растат сега няма да живеят в толкова лошо бъдеще, колкото им предчертаваме. Самият ти ще се чувстваш по-добре. Прави това, което ти искаш, но не наранявай никого, правейки го.
Послушай ме, знам, сега ще кажете, че и аз не си вярвам на написаното, от едно стигнах до съвсем друго, но тези неща малко или много са свързани и всъщност, колкото пътя продължавам да го препрочитам, толкова повече вярвам в казаното ми.
Ако има нещо, което да допълните - заповядайте. Ще се радвам на всеки един коментар, дори и отрицателен.
Лек ден/вечер на всички,

С

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 97702447c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Приятел, техниката дано не ни погуби като хора. Модата наистина промива мозъци и то благодарение предимно на медиите и соц.мрежите. Суетата докарана до крайност е приета за нормална. Дано децата ни се окажат по умни от нас.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 59d3c9eff3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей :(
Почти всички мои съученици са така в Инстаграм. Аз предпочитам да съм като ulzzang моделите.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 74d3fe6197
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   За съжаление си е точно така, но както и сама пишеш това е мода! Ще мине и ще замине както толкова други моди преди това. Въпросът е с какво ще я заменим. А иначе нищо не ти пречи ти да си различна. Не казвам да си изтриеш всички профили и да не лайкваш снимките на приятелите си, а просто да ограничиш времето в социалните мрежи, така че да ти остава време и за други неща, като например да се разходиш, да се срещнеш на живо с приятел, на връщане вместо да вървиш с поглед забит в телефона, да помогнеш на възрастната съседка и т. н. Така, че модата си е мода, но от теб зависи дали ще я следваш или не. Това, че всички се снимат в тоалетните на заведенията не означава, че и ти задължително трябва да правиш същото! Да качи си снимки, ама не от някоя мизерна тоалетна, а от разходката ти сред природата. Повярвай ми един красив изглед ще направи много по-добро впечатление отколкото поредната кифленска снимка с патешката физиономия от въпросната тоалетна. Снимки от тоалетните качват предимно хора, които нямат нищо друго с което да се похвалят. Всеки може да се снима в к.. ф, нали? Ама не всеки ще има воля да изкачи някоя планина за да се снима сред природата. Така, че започни нова мода! Бъди различна и качвай различни снимки, а не "аз на маса в близкото кафене" или "аз в тоалетната на кафенето". Скучно, банално и безлично!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker