Страх от обвързване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Страх от обвързване
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1168 пъти
Здравейте! Моят страх от обвързване започна преди 3 години. Причината поради която се страхувам е, че всеки път в които реша да дам сърцето си на някого. Всеки път човека които завършва с разбито сърце съм аз. Винаги съм страдала, защото ме е страх да не бъда на наранена. Моля ви дайте ми съвет! Как да си отворя сърцето отново! Как да се доверя на друг човек! Как да се справя с този страх!
Момиче на 19

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: c55d24026d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може да опиташ с някой, който много те аресва, а на теб той не ти харесва толкова. Така ще съхраниш малко емоциите си и ще имаш една връзка в която ти ще си разумно мислеща.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 908aa7453e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е тръпката от живота, така да се каже. Първия път когато ми разбиха сърцето бях повече от умопомрачена. Не, че обмислях самоубийство, но нямах воля за нищо. Не ми се излизаше, не ми се слушаше музика, не ми се учеше. Преживявах чувствата си бавно и тежко.
После се свестих и ми се стори, че слънцето отново е изгряло.
Година по-късно, когато отново се влюбих, се изплаших. Реших, че трябва да притегля рисковете, да умувам. Още се гордея с факта, че мозъкът ми като за първи път изпълни истинската си функция тогава. Замислих се как се чувствах като влюбена, а после колко ме болеше. Някак бях оцеляла, разбираш ли? Дори ми стана смешно за някои стари изказвания, за някои сълзи, за определени действия. Това е животът. Влюбваш се, боли те, пак се влюбваш и така до определена възраст. Струва си, аз пресметнах рисковете. Като си влюбен всичко е толкова прекрасно, че си заслужава рискът после да плачеш като магаре на рамото на най-близката си приятелка. Защото в крайна сметка ще плачеш седмица, месец, най-много година и после ще ти се струва глупаво и смешно, че изобщо си страдала. Всичко това е просто демонстрация на силата, която притежаваш. Вече не ме е страх, че ще ме наранят и ще ме боли. Както боли, така и минава. Започвайки връзка, ти си в началото на едно приключение. При всички положения след това ще имаш спомени и ще можеш да разказваш нещо на стари години. В противен случай си отказала да опиташ да бъдеш с някого, отказала си възможност за щастие, емоция, преживявания... Живей. Давай шанс на любовта. В най-лошия случай ще свършиш с разбито сърце и ще ти се наложи да осъзнаеш, че си силна, оправна и малко болка не те съсипва за цял живот.
Между другото, не знам за теб, но аз се влюбвам толкова рядко, че е грехота да бездействам в тези моменти. Влюбването е красиво, то не се имитира. Можеш да се пренавиеш сама и изкуствено да си създадеш симпатия, но онези пеперудки в стомаха или ги има, или ги няма. Когато са там, трябва да им обърнеш малко внимание.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 61da69de3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Точно преди да прочета това, бях тръгнала да пиша подобна тема, но не бях сигурна дали ще бъда разбрана. Сега виждам, че не съм само аз, че има и други като мен.

Относно твоя проблем, не знам със сигурност дали има начин да го преодолееш този страх. Аз лично го нося у себе си от 5 години. Бих ти предложила да отидеш на психолог и то не защото ти е нужна помощ, а за да споделиш с някой и да ти олекне на душата, да чуеш и друго мнение, но тъй като в днешно време те гледат да ти вземат парите, може би едно приятелско рамо би свършило по-добра работа.
Предполагам всеки един от нас малко или много се страхува да не бъде наранен и най-вече САМ. Може би точно тази част най-много ни плаши-самотата.
Моят съвет е - не оставай сама. Бъди с приятелите си колкото можеш повече, излизай, забавлявай се. Прави нещата които обичаш и си живей живота на пълни обороти. Когато човек види колко хубаво може да му е дори когато няма любим/а до себе си, после по-лесно свиква ако има някой, но този някой реши да се държи тъпо и е дошъл само за малко.
Сама си си достатъчна и ти трябва време да го проумееш. Не ти е нужен някой друг за да си щастлива. Интересно е как сме били щастливи и преди да срещнем въпросните хора за които казваме колко не можем без тях.
Отговора на въпроса ти е в самата теб. Може да отнеме време и в момента да не го разбираш, но ще проработи и ще се справиш.
Страшно е, но не е невъзможно, гледай от позитивната страна винаги- пък който иска да е с теб ще е, без да го караш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: dd4bf2e7bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За тези неща не се бърза, като намериш правилният човек просто ще го отвориш, а ако се чудиш кога ще дойде този правилен човек то това никой не може да ти го каже със сигурност. Такива моменти трябва просто да послушаш инстинктите си и да не вземаш прибързани решения.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 36bb7061fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката
Благодаря на всички хора които прочетоха и коментираха историята ми

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker