Свръх чувствителност или какво? Какво да правя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120987)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Свръх чувствителност или какво? Какво да правя?
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1212 пъти
Здравейте. Момиче на 16 съм. Не знам дали темата е за тук, изобщо дали е за този сайт, но все пак може някой да помогне. Чувствам се различна. От както се помня съм свръх чувствителна. Понякога от нещо съвсем нормално за другите се разстройвам много. Лесно избухвам и почвам да плача. Хората не ме разбират, дори родителите ми. Понеже голямата ми сестра не е такава, понякога си мислят, че прекалявам и че се лигавя. Не понасям критики и ужасно лесто се разстройвам. Най-любимото ми нещо е да си сложа слушалките и да се отнеса в мой измислен свят, колкото и странно да звучи. Принципно хората ме мислят за много тиха, а всъщност винаги има какво да кажа. Имам много малко приятели, защото хората ме мислят за скучна и явно не им казвам интересни неща. Мразя шума, мразя някой да вика, и най много някой да ми вика, от което почвам да се разстройвам отново. Обичам фактите и да анализиран ситуациите. Понякога плача толкова много, че после минути наред не мога да си поема въздух. Не се вписвам някъде. Хората не ме разбират. И прсото исках съвет.
П. С. Съжалявам, че всичко е толкова объркано, понякога като почна да говоря за нещо и изгубва нишката

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: d01530eb1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момиче на 18 години съм и искам да ти кажа, че аз съм същата. Много лесно се обиждам, но правя всичко възможно да не си личи.
Не успях да ти дам съвет или да ти помогна, но понякога да знаеш, че има и други като теб е успокояващо.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d4ac3cecf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е от пубертета. Хормоните ти са се разбушували и променят тялото ти. Ще ти мине. Това е временно положение и е в реда на нещата. Споко. :)

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 21479771a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   "Понякога плача толкова, че после минути наред не мога да си поема въздух". Колко минути си изкарала без да можеш да си поемеш въздух? Ти едва ли и една минута можеш да изтърпиш, а говориш за минути. Засрами се, като лъжеш лъжи така, че хората да ти повярват. Говориш абсолютни глупости.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 379f9056be
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Ох не мога да повярвам просто, че има и други като мен. Аз също съм на 16, само че аз съм момче, което е още по-лошо защото чувствителността подхожда повече на момичетата, а не на момчетата, но това сега няма никакво значение.
През тази година научих много неща и едно от тях е, че трябва да бъда себе си, а не да се преструвам на някой, който не съм, тека че и ти бъди себе си. Другият ми съвет към теб е когато някой се опита да те нарани по някакъв начин, дали ще бъде с критика или с нещо друго това няма значение, да не му се даваш, просто му отвърни на удара с удар. Защото другото нещо, което научих е, че не трябва мълча затова и ти не мълчи. Също някой път си казвай, че хората, които не те разбират и странят от теб, не са на твоето ниво и че ти си нещо повече от тях. Знам, че сега повечето хора няма да се съгласят с това, което написах в предишното изречение, но това е един от начините да не рухнеш. Също бих ти предложил да си намериш някое хоби, с което да не мислиш за лошите хора по света. Аз например обичам да се разхождам из парковете, горичките близо до града и като цяло където има птици, за да мога да ги снимам. Обичам също да чета книги и да гледам филми, те просто ме отвеждат в по-различен, по-добър свят. Друго важно нещо, което трябва да направиш е, когато осъзнаеш, че започваш да анализираш дадени ситуации, които предполагам не са хубави, да ги изтриеш от съзнанието си колкото се може по скоро и да започнеш да мислиш по-позитивно. Аз поне така правя, защото и аз като тебе анализирам постоянно лошите моменти и забравяме добрите, които ни се случват. Затова в последно време се мъча да мисля по-позитивно. Също не е нужно да плачеш пред хора, които не го заслужават, плачи само пред хора които са достойни за сълзите ти. Аз лично предпочитам да излея сълзите си на някой добър филм или някоя добра книга. Също не забравяй да бъдеш различна, покажи на хората, които мислят, че в днешно време всички момичета са еднакви, че са кифли и освен за секс за друго не стават, че грешат и не са прави. И на последно място бих ти казал да цениш това, което имаш, защото от историята ти оставам с впечатлението, че все пак имаш 1-2 приятели, аз дори нямам нито един и бих дал всичко за да имам поне един. И бъди благодарна, че имаш семейство, което съм на 100 процента сигурен че те обича, защото все пак не всеки има късмета да има семейство или родителите да не им са разделени. Разбираш ли ме???

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 97067aa340
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Иди на психиатър, за да прецени той дали има проблем и да го реши евентуално. Ние тук няма как да ти кажем какво ти е.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c9f5b88b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Сякаш аз съм го писала ..

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 379f9056be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Колко дена ще чакаме за да публикувате коментарите???

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f5a4d65000
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей. Разбирам те идеално. Не го казвам просто така, защото аз самата съм абсолютно същата като характер.Дори и това за музиката също е вярно...Ще ти кажа само да не се отчайваш. Понякога сигурно се чувстваш сама и неразбрана, но повярвай ми има много добри хора, който биха те разбрали и приели такава каквато си. Най-важното е да приемаш хората в живота си с усмивка и да бъдеш себе си. Вярвам, че ще се справиш.


Момиче на 19г.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 91076ae2d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер 3
Няма в предвид че не диша през това време , а че и е трудно няколко минути след като е плакала ...
Не разбрал но бърза да си изкаже мизерното мнение ..

1. "Бъди полезен на другите с коментара си ! "
2." Хейтъри не се толерират !" ..а някой хора май спят
Щом не се спазват и се добавят всякакви коментари тези условия по-горе за украса ли са ?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1856163b53
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Просто си чувствителна, толкова, нищо ти няма. Опитай се да владееш емоциите си и в никакъв случай не ходи по лекари и психиатри. А може и пубертета да ти влияе

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker