Грозно, досадно и постоянно акне - помощ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Грозно, досадно и постоянно акне - помощ
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1615 пъти
Здравейте, момиче на 16, почти на 17. Имам ужасно акне, което не се маха. Ползвам какво ли не - на хималая, на здраве, на биотрейд, на амрита, клиър скин на Avon. Нищо не помага. Може да се махне частично и после пак се появява. Ще кажете да отида на дерматолог, но знам, че ще ме накара да се мажа с нещо друго( и други неща съм пробвала, но нищо), да не ям Еди какво си и това не помага. Отказах за известно време шоколад, после млечни продукти, какво ли не и нищо, все същото е. Ще кажете, че е от пубертет - ами то от 4-5 години имам акне, как пък не се махна поне за малко. Тренирам, ако това има значение. Забелязах, че докато бях на море, като се пекох на слънце, като че ли малко почна да се маха, ама малко и после се върна. И защо някои хора изобщо и една пъпка не им излиза през пубертета, нормално ли е? Ако имате някакви съвети, ако и вие сте били така, как сте се справили?
Просто се нуждая от съвет или каквото и да е..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8b630c6a3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имах същия проблем докато станах на 17 и ми изписаха противозачатъчни. Пусни си едни хормонални изследвания. Имах ужасно мазна кожа и ми излизаха по цялото лице пъпки, грозна работа. Още на седмия ден от противозачатъчните (изписани от лекар!!! Не си позволявай да си изписваш нищо на своя глава нито да слушаш приятелки) като станах сутринта и лицето ми въобще не беше мазно, което ме учуди сериозно. След първата опаковка Ясмин почти нямаше и следа от акнето ми. После ми излизаха покрай цикъла по 1-2 пъпки по брадичката, но не повече. Повечето от тези продукти съм ги използвала и аз и както казваш ти-ефект нула. Или се поизчисти и после пак. Противозачатъчните решиха проблема ми. Пих ги една година.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9732ff1dc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хормонално може да е, към АГ кабинет

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: ee4411fe98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Акнето се проявява поради хормонални проблеми или неправилно хранене, което отново води до хормонални проблеми.

При жените, в повечето случаи, за които знам, е породено от дисбаланс в прогестерона и естрогена. Затова някои майки докато са бременни, акнето им изчезва, но после се връща. Не съм запознат как тренирането при жените регулира естрогена.

Споменавам "при жените", защото при мъжете е различно. При нас всичко зависи от тестостерона и неговите разновидности.

В универсалния и за двата пола случай, когато ни е заложено в днк-то да имаме подобни проблеми, външните фактори като храната влияят на появата на акне. Храната, особено високогликемичната, повишава кръвната захар и от там се увеличава производството на инсулин, който доколкото знам въздейства за увеличаване производството на естроген и тестостерон.

Аз като мъж не съм открил точната рецепта да се излекувам напълно от акнето, но се научих да го контролирам като ям храни с повече фибри (ябълки, овесени ядки и т.н).

Моят съвет е да насочиш усилията си към изследвания нивата на хормоните си. Напиши "женски хормони" и проучи, ако не си запозната. След това помоли вашите да ти вземат направление за ендокринолог. Ще се навият, защото и за тях не нормално детето им да страда. Като отидеш, ако ти предложат акутан, имай предвид, че може да помогне временно и попитай за алтернатива.

Ексфолиращите и другите мазила за лице може и да помагат, но ще е временно.

Успех и моля да пишеш тук, защото темата ми е интересна.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e995156ccc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Здравей! 90% от младежите на твоя възраст страдат от акне в даден период. Твоето , като гледам, може да е хормонално акне. В такъв случай се приемаха някакви хапчета и съм чувала, че веган диетата помага много, но трябва да ти добре запозната! Иди при специалист и искай да ти изследват хормоните. Стресът в допълнение съща е причина за акне, така че не се притеснявай. И да, има такива,които минават без дори и една пъпка, това си е до ген или късмет. Ти гледай себе си, пробвай от всичко, не се предавай и един ден ще мине всичко!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9fb8348027
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не, не е от пуберитета, а от храната и начина и на консумация. За повече подробности потърсете в архива на сайта горе в дясно!

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 91cee076ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Докато си била на морето си сменила диетата гарантирам, че акнето ти идва от храната. На някой им действа отказа от шоколад, на други отказа от мляко на трети отказа от глутен, четвърти от бяла захар и т.н. Всичко зависи ти от какво имаш алергия.
Дъщеря ми свързва нейния проблем с млечните продукти, спря ги изцяло и след 2 месеца се изчисти изцяло от пъпки, вече с години проверява етикитите дори на кексчетата да не съдържат мляко.
Племенницата откри че проблема й е захарта, сега ползва само подсладители салвия и др и акнето изчезна.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f50d71c857
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Кoлкo честo переш калъфката на възглавницата си?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 38deabcb3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Имах същия проблем, но спрях сладкото, месото и млечните изведнъж и всичко се махна. Много рядко ми излиза по 1-2, но ти каза, че не помага. Също така ползвам и едно лекарство (течно е, маже се на лицето) от Турция. Казва се Клеоцин. На много мои познати също им помогна. Потърси повече инфо в нета.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f2b9d11efb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката
До номер 1
А по принцип питам, противозачатъчните ще повлияят ли на цикъла

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f2b9d11efb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката
До номер 7
Мисля, че на две седмици

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f2b9d11efb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От авторката
Благодаря на всички за съветите, ще ги имам предвид

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8d609bd54d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, миличка! Аз също съм на 17 и те разбирам много добре. Аз също страдам от акне и то от няколко години и буквално съм пробвала всички мазила. И да диетата има някакво значение, но при хормоналното акне не може да даде голям резултат. Посетих двама дерматолози и единият път ми препоръчаха противозачатъчни, но наистина объркват цикъла й не са препоръчителни а и ефекта им е временен. Вторият път ми предписаха най-тежкото лечение роукатин. То трае между 4-6 месеца приемане на таблетки. Още съм в начален процес на лечението, но съм виждала страхотни отзиви така че ще ти препоръчам среща с дерматолог и стискам палци да ти препоръчат лечение и помни не си сама в това .

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f2b9d11efb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   До номер 12
От авторката
На теб противозачатъчните как точно ти объркаха цикъла и другото лечение, за което спомена, какво точно представлява
А когато беше при дерматолозите, те какво ти правиха (знам, че звучи тъпо, но имам малко страх от всякакъв вид лекари, да, знам и това е тъпо, но...)

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 12ec925ec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Здравей! Моята дъщеря имаше същия проблем. Водих я на доктор, но не на някой прехвален, а при една стара лекарка. Тази жена й изписа простички лекарства и проблема много бързо се реши. Дъщеря ми пи:коластра 3х2 капсули за 10дни;противоалергични таблетки за 10дни по 1капсула вечер;витамин С 3х2таблетки за 1месец; по 1 таблетка геритамин на ден. Сутрин и вечер маже със салицилов спирт изчаква 10-15 мин. и минава с акне аут лосион; после маже с крем здраве, но само пъпките /малко, не да стане бяло от крема/и през вечер маже пъпките с цинкова маз. Дано се излекуваш, но помни, че най-важна е хигиената на лицето мий го в вода винаги, когато можеш. Тя също преди това пробва най-различни скъпи и прехвалени козметика, но нищо не помогна. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 172d7be3c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Здравей! Аз също имах огромен проблем с акнето още от 12 годишна и когато наближи бала адски много се отчаях и най-сетне отидох на дерматолог, като взех и една приятелка с мен, която имаше сходни проблеми. Жената ни изписа лусион "Delacin C", с който да се мажем сутрин и вечер (имай предвид, че го продават само в Гърция, ако имаш познати на почивка там може да ги помолиш да ти го купят, нещо от сорта на 4-5лв. е), както и антибиотика "Доксициклин Стада 100mg", който трябваше да пием 20дни всеки ден, 20 дни през ден, 20 дни през 2 дни.
След това лечение акнето ми се изчисти почти напълно, излизат ми по няколко пъпчици около цикъла и в тези периоди продължавам да се мажа с лусиона. Приятелката ми се спаси напълно - няма и следа. В момента сме на 20г.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f2b9d11efb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От авторката
До номер 14
Благодаря

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f2b9d11efb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До номер 15
От авторката
Благодаря

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b4d9c9d832
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ако си от София, Дерма акт е решението! За по-малко от осем месеца направиха лицето ми като никога не е било!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ee4411fe98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   До 14. Много ти благодаря. Купих си геритамин и усещам как ми помага за намаляване на мазната кожа. Мъж съм и се боря с този проблем от 4-5 години... Самото акне не мога да го изчистя напълно, но още проучвам въпроса. Поне се научих да го контролирам като не хапвам толкова често сладко, храни с висок гликемичен индекс и консумирам храни богати на фибри.

Би ли разяснила защо пие коластра и противоалергични?

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9888843292
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   От авторката
До номер 18
А как по-точно се справиха, какво правиха

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 12ec925ec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Номер 14 съм
Коластрата се пие зада се подсили организма. Така каза лекарката. Според нея дъщеря ми не се била хранила правилно и наспивала достатъчно. Седна дума за подсилване. Противоалергичните ги пи сама 10 дни по 1 вечер, защото ни каза че потози начин ако има нещо на алергична основа ще се махне / не разбрах много добре/. Лорано 10мг. е противоалергичното. Мазилото с цинковата маз е Тидерм. Успех и помнете трябва не само да се храните правилно, но и да спите през нощта. Докторката каза, че този сън с нищо не може да се компенсира. Знаете ли колко ми е трудно това да го обясня на една тийнейджъка? ! Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9888843292
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   От авторката
Благодаря

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 39ab65dc69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   И аз имах с години проблема, който описваш. Мазилата не помагаха. По-горе вече споменаха, Роакутан решава проблема за цял живот, стига да изтраеш от 6 до 8 месеца лечение. Внимавай, силен антибиотик е, трябва да се пие с пробиотици. На мен ми прецака стомаха за цял живот, за сметка на красотата :)

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e38c7a4793
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   До 23
От авторката
Как прецакаха стомаха ти, а други странични ефекти получи ли, ако да, какви

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ee4411fe98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   До 14 и 21 от 19. Много ти благодаря. Гератимина ми помага, а сега взех и противоалергичното и мисля, че ми помагат доста. Ще проуча възможностите за тестове за хранителни алергии.

Само коластрата не съм пробвал, но първо ще я разуча подробно.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ee4411fe98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Авторке, ходи ли на ендокринолог/дерматолог, смени ли начина на хранене?

Дадохме ти доста идеи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker