Задръстена съм и ми харесва. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Задръстена съм и ми харесва.
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1549 пъти
Момиче съм на 16 години!

От класът ми съм единствената, която не пие никакъв алкохол, не пуша и въобще не правя нищо "нередно". Не казвам, че да се пие и пуши е нещо нередно или забранено, но просто мен не ме кефят такива неща, защото знам цигарите колко са вредни за организма. Алкохола - също. Също така не излизам по барове и дискотеки, нито пък правя секс. Нямам намерение преди 18 години да правя каквото и да е било с тялото ми...
Задръстена съм, осъзнавам го. Навън излизам по за 3 или 4 часа на ден, а през другото време съм си вкъщи и слушам музика. Та днес една моя приятелка ми каза :" да ти кажа, лошо е, че си задръстена. Защото така всички ще те отбягват". Обаче аз си се харесвам такава и нямам никакво намерите да се променя. Според мен е яко да си задръстен. Хах знам, звучи странно. Просто споделям.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 653aefc027
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А така. Едно нормално момиче. Тия цигари смърдят ужасно, тровиш се с тях, а алкохола ти разваля корема и не е вкусен, че да го пиеш.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 56e9a7a756
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ожени се за мен :D . Бъди щастлива , че си рядкост , ''задръстени'' момичета като тебе ги харесват доста момчета , повече от колкото предполагаш.

М15

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5036f7ade4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Аз съм на 17 ,правя секс (с гаджето ми разбира се ,а не с всеки ,той ми е първият) ,пуша цигари,но не пия алкохол, не ходя по дискотеки и не седя на вън до късно.Аз съм на мнението,че сега ни е времето да се забавляваме,да излизаме и т.н. ,но всичко в рамките на нормалното.Никога не ме привличало пушенето на трева и напиването по дискотеки,което мисля ,че в момента е най - актуално за тийнейджърите.Бих отишла на дискотека,за да видя какво е ,но нищо повече и със сигурност няма да се натряскам ,като свиня ,както правят вече дори наборите 05,06 ... :D Наистина понякога се чувствам “задръстена”,защото не правя доста от нещата ,които забавляват връстниците ми,но ако трябва да съм честна се гордея с това ,че не съм от онези момичета,които ходят с доста по - големи батковци с коли,черпят ги с тревичка и ги мъкнат всяка вечер на дискотеки и ги напиват до неознаваемост.За мен би било доста по - приятно и приемливо да се съберем компания на домашно,където разбира се сигурно ще се пие алкохол ,но не до такава степен ,че да се направим на кирки.Не сме толкова големи ,пък и дори и да сме по на 20 и няколко години не трябвя да се прекалява ,особенно пък ние момичетата,за нас според мен е грозно да се държим,като оттървани кози.
Няма лошо в това да си различен ,пък и всеки се забавлява по различен начин и ако твоето забавление не е като на повечето деца на нашите години,то няма лошо, това не те прави задръстена и ако трябва да съм честна ,като гледам какво правят повечето ,за да бъдат “актуални и харесвани” и да не ги смятат за задръстени...абе предпочитам да си остана задръстена и да ме прибират преди 9 часа... :D

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6c697dec72
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Супер си си ! Аз съм също като теб и не съжалявам :))
Не се променяй ^^

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: be544bdb09
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   И аз съм така. Ако не си "готин" никой не те кани и те отбягва. Но и аз не искам да се тровя с каквото и да е. Много хора налагат това да пушиш , пиеш и т.н . Ако го правиш си от готините ходиш по дискотеките и т.н. Който иска да пуши и да пие , това си е неговото тяло. Но просто това се налага и хората те отбягват. Но след някоя година като се чуе университет или работа вече на никой няма да му пука за това. Понеже съм в малък град ще ви кажа как стоят нещата с всички работи и как те мислят за "готин". Има една дискотека , където продават ментетета . Там и 5 - ти клас ходят и всички 14-15 годишни и т.н.
И като ходиш и като си качиш стори и вече голямата работа. Ама не ! Ако човек помисли как стоят нещата ще види , че е нищо .
Родителите им знаят ( уж повечето) и им дават по 7-8 лева и това е . Взимат си от техните спестявания и си купуват една обща кутия цигари . Отиват на едни масички , защото нямат 60-80 лева за сепаре ( включително и алкохол ) или стоят около бара , където не е ок . Купуват си кока кола или сокчета и си го качват на стори , понеже е много скъпо да си вземеш алкохол , а после се парадира. Тук там е някоя чаша водка и я пият цяла нощ , но рядко . Качват кутии с цигари и алкохол на стори , като две от тях са празни и една е само с някоя цигарка . И така вече ходих на дискотека и т.н. Няма лошо да си ходят , аз коя съм , че да им забранявам . Но почва едно парадиране и т.н. Това е лошо , че се създава някъв стандарт , който дори го няма , а е с парите на техните.
За скъпите телефони . Има родители , на които възможности те са високи , а на други не . Тези познати едва ли не изпиват душата на техните за скъп айфон , който не могат да си позволят или някой техен роднина им го дава. ( Не искам да съдя никого , но понякога е така . В повечето пъти ) . Взимат го на изплащане и то някой по - стар модел , който уж е яко , но е по евтин ( 600 лева , не са малко пари , но ) . Някои могат да си вземат по - модерни телефони , но тези , които парадират си взимат айфон 6 , 6s . И край вече сме готини. Като парадират , че са богати що не вземат айфон X . Но ако ги счупят , какво става уж техните ще им купят нов ли ?
На дали .
За мен не е яко да мъчиш родителите си за нещо , което не могат да го имат и да си готин . Много ми става гадно като те обсъждат как някои са облечени уж като прошляци и т.н , а самите те немогат да си купят "маркови " дрехи .
За дрехите и аксесоарите . Всички се фукат как имат маратонки на nike , puma , Adidas и т.н. Чанта oBag и ето на модерните . Пак това е като телефоните , няма лошо да го намериш на промоция , защото са качествени , но да парадираш , че имаш само такива маркови обувки се поставя под съмнение имайки предвид какви доходи ( Не , че на някой му влиза в работа , но малък град и се знае кой къде работи и се знаят какви пари се взимат за тези професии като се има предвид повечето са със средно образование . Не че има лошо да си с такова , но да се чудиш . Никой не обиждам това кой с какво образование е ) . За чантите си взимат , но като се пораздърпат в дръжките нещо се връщат на старите раници . Най - интересни са гримовете . Как си купуват скъпи палитри за по 80-100 лева и колко фон дьо тена имат. Това в повечето случаи са не реални , фалшификати или на техните майки .

Вижте знам , че звучи гадно , но в повечето случаи е така. По никакъв начин не засягам никого , но има хора , които е смешно като ги видиш как се правят на богаташки . Ако има хора , които могат да си го позволят , ок . Сега ще речете , че може да съм някоя , която има завижда или не мога да ми вземат скъпи работи , не е така !
Имам си дрехи , приличен телефон , покрив над главата , храна вкъщи , обувки , пътувам и т.н. Аз си живея обикновено , но има неща , които мога да си позволя . Аз си инвестирам в качествени работи , но не парадирам , защото знам какво съм дала аз или моите родители .

Хора след някоя година на никой няма му пука дали сте с най - новия айфон , нови маратонки , скъпи дрехи или скъпа козметика. Ако сполучите на качествени хора те ще ви оценят заради самите вас , а не заради неща , които са някви материи . Това е само в гимназията и като свърши ще се види кой къде ще отиде.
Късмет на всички !

Момиче , 14 години , 9 клас .

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 017901aec6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами, да. Това е само в гимназията. Вярвай ми, дори и като станеш на 18, никой не му пука пушиш ли, не пушиш ли, с какъв телефон си и прочее.
Нещата поемат в различна посока и като завършиш сигурно ще го усетиш. Аз цигари пуша и в гимназията ги пропуших, но точно там намерих верни приятели и до днес сме си приятели. Събирали сме стотинки за цигари и кафета.
Вярвай, тия глупости ще минат толкова бързо. Просто сте в такава възраст и се сравнявате кой какво прави.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1d774d628f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 5 хубаво разсъждаваш, но не е вярно. След училище всички тези неща се гледат още повече. Всичко трябва да ти е марково или си парий. И аз мислех като теб, но животът ме опроверга.
Ж. 33

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5a2323ea6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз съм по съшия начин като теб. Само където аз бях глупава и исках да съм като тях. Започнах да пуша просто за да се впиша. Но осъзнах, че вредя единствено на себе си. Иначе браво, че не си се повлияла от другите. Бъди себе си и продължавай в същия дух :)

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: dcddc13854
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако трябва да съм честна, аз бях същата като теб. И аз все си повтарях, че това е за добро и че не е правилно човек да се променя, за да се хареса на другите. И това е вярно.
Но след години осъзнах и лошите страни на това, че съм била „задръстена“.
Когато си бил постоянно отбягван и не си създал своя компания, се получава нещо много кофти.
Осъзнаваш, че нямаш същия опит като другите, че ни си си „поживял“, докато си бил млад и че не си създал достатъчно щастливи спомени. Осъзнаваш, че не си позволил на себе си правото да „правиш грешки“, докато ти е време, че не си създал умения да общуваш с другите и че винаги ще бъдеш различен.

Има хора, които са задръстени в училище, има такива, които остават задръстени в живота.
Второто вече е кофти, повярвай ми! Аз виждам колко по-назад съм от своите връстници. Те навремето си правеха каквото искат- пиеха, пушеха, ходеха по дискотеки, по гаджета. След завършването на гимназията, се стегнаха и си намериха работа, като вече имаха връзки и компания от приятели. И сега са щастливи и зрели хора.
Докато аз се чувствам като загубенячка до ден днешен, въпреки че имам приятел.
Какво да ти кажа, парадоксално е. От една страна оставаш верен на себе си и се справяш сам, но от друга страна ти липсват много неща.
Знам, че звучи налудничево, но това е част от порастването.
Ирония е, защото ние сме избрали съдбата си, но след време се чудим какво не ни е наред и защо сме нещастни.
При теб може и да не е така. Но, вярвай ми, не си избрала лесна съдба.
В такива ситуации човек трябва да избира между две злини. Едната е да се променя, за да се хареса на другите. Втората е да остане верен на себе си, но сам.
Като стоим сами вкъщи, не си правим добра услуга, защото животът навън кипи, а ние тъпчем на едно място.
На 16 години аз мислех като теб, сега съм на 23 и се чувствам ощетена от собствените си решения. Защото нещата не са едностранни, както ние си мислим често.
Да, когато вземаме решения, ги смятаме за правилни. Но след време разбираме колко много сме сгрешили.

Забавленията в тийнейджърските години, са много подценявани, защото дори те са част от израстването. Драмите покрай гаджетата и приятелите, също ни помагат да израстнем психически и да разберем много неща.
Аз не си позволих да порастна като човек и до ден днешен съжалявам за това.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: be544bdb09
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер 8 разбирам, че не трябва да ходиш със скъсани дрехи и че по дрехите посрещат, а по ума изпращат. Но никой не ти гледа дали чантата не ти е Fendi, обувките Christian Louboutin , роклята Versace и бельото Victoria Secret. Парите са важни, но не е ли по - важно човек да се превръща в каквото и да е, само заради другите. Вярно, че като отидеш на интервю за работа и трябва да изглеждаш прилично ама работодателя няма да те пита какво е бельото ти, нали?
Съжалявам Номер 5, но не мога да се съглася.
Не всичко става с пари, но не значи, че не са нужни.
Скъпи дрехи, повярвай ми има хора, които дори не знаят кой са скъпите марки и се правят, че знаят, а изглеждат все едно идват от битака. Винаги ще се гледа доброто облекло, телефон и т. н. Аз самата го усещам. Нямам iPhone, нито скъпи маратонки и маркова clutch чанта. Говоря как стоят нещата и наистина, аз намерих приятели, които ме приемат такава каквато съм, не им пука колко ми струва телефона или дали маратонките са ми от нова серия. Винаги ще го има, това е! Говорих, че се налагат стандарти, които ги няма. Много думи мога да изпиша, но не знам дали ще ме разбереш. Нищо лошо към теб. И аз искам скъпи работи, но се сещам, че няма как да ги имам, колкото и да си мечтая. Все ми е тая дали вчерашна кифла ще ми говори за мода, защото знам повече от нея и ще ми говори за телефона ѝ, който само камерната му е добра, но друго. Ако я питам кога е независимостта на България, нада ли ще ми отговори. Така че!
Всичко ще е важно на тоя свят!

От номер 5!

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: dcddc13854
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не звучи странно, не си единствена. Има много хора като теб, но няма от къде да ги познаваш, защото вероятно и те си стоят вкъщи да слушат музика.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9906d4ff72
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз съм на 25 г. и никога през живота си не съм пушила цигари. Много мои "приятели" са ми предлагали да пуша, но винаги съм отказвала, не съм усещала потребност да се вписвам по този начин. Като тийнейджърка съм пробвала наргиле, защото ухае приятно и беше ок. Пия алкохол само, ако има повод. Важното е да се чувстваш комфортно в собствената си кожа и да не отричаш себе си!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: eb1202d2b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Хах, аз съм на 12 и съм същата. Звучи странно и сигурно ще си кажете "То на 12 кой пуше и пие" е... има досат такива, които си мислят, че са готини като правят това. Седят навън до 1 часа сутринта. Пушат. Псуват като за световно. Дори са псували учители пред тях. Но исках да ти кажа, че не си единствена. Аз дори, като се прибера от училище сядам пред компютъра или слушам музика, после малко домашни, като цяло не обичам да съм сред хората и да се влияя от тях. Не знам дали е нормално, но така се чувствам добре, и много не ми пука какво ще ми кажат връстниците ми или другите от училище.
не съм публикувала коментар друг път и не знам кадъ ще се покаже, затова ще се надявам да се публикува.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1d363874b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Абе, спокойно. И аз бях такава. Всичко с времето си. Не е нужно да си като всички в стадото.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 89ddf023fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   "Някои могат да си вземат по - модерни телефони, но тези, които парадират си взимат айфон 6, 6s. И край вече сме готини. Като парадират, че са богати що не вземат айфон X. "


"Отиват на едни масички, защото нямат 60-80 лева за сепаре ( включително и алкохол ) или стоят около бара, където не е ок. "

Прекалено си объчен от средата. Предлагам ти, да спреш да се занимаваш с тея, преди да си си изгубил ума.
Аз бях в групичката с "богатите деца". Добре, че родителите ми не страдаха от манията, да ме поспят с пари и прочие. Само искам да ти кажа, че това, дали имаш ил нянамаш последния модел телефон, дали си плащаш за сепарето, стоиш на бара или те пускат на "VIP-a", защото сте познати със собственика, дали носиш скъпи дрех или имитации е същата глупост, докато парадираш и ги мислиш. Да не мислиш, че като изръсиш 3000 лева iPhone XS Max с най-голямата памет, а на училище ходиш с Макбук и iPad Pro на обща стойност 8000 лева, ще си много добър, успешен или вървежен?
Глупости са това! Отърви се от това си мислене, защото ако заседнеш там, цял живот ще си неастен, та ако ще и се въргалаш в пари.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b21fa58011
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Темата ти е напълно излишна. Въпреки че казваш, че ти харесва това че си "задръстена" ако наистина беше вярно нямаше да изтъкваш колко си праведна със всичкото това описание за "супер" здравословен живот, чакайки мотивиращи фрази от сорта на "най-накрая една нормална".
И това, че не пиеш, и не пушиш можеж да спреш да го свързваш със думата "задръстена".

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d63ec26c14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Не мога да разбера точно какво имаш предвид под задръстена. Не че нямаш приятели и си седиш вкъщи, а че не ходиш да пиеш по баровете? Това ли е?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker