Корем - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Корем
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1476 пъти
Здравейте.
Аз съм момиче на 17 години и имам отвратителен проблем - корем. 165 см съм висока и съм 53 кг.
Не тренирам нищо, а само ям. Осъзнавам, че няма как да имаш плочки като не правиш абсолютно нищо за тях, но не всички, които не тренират имат като моя корем.
Сутрин като се събудя е мек и що-годе плосък. Ако го глътна не изглежда толкова гадно. Но после дори само вода да пия се издува. А пък ям ли става много твърд и се издува още от стомаха до малко под пъпа и стои като пирамида при пъпа. Изглежда все едно съм бременна.
Не мисля, че това е нормално, защото имам и други приятелки, които не тренират нищо и при тях работата е съвсем различна. Дори имам една приятелка, която е много по-пълничка от мен и коремът ѝ не изглежда така.
Побърквам се. Този отвратителен корем ме комплексира адски много, защото ям ли и издуе ли се, няма как да го скрия или глътна. Краката, дупето са ми горе-долу добре и си ги харесвам, но изведнъж се появява този корем и всичко отива по дяволите.
Случвало се е приятелки да ми кажат да излезем някъде и аз да им отказвам, защото той е огромен.
Неведнъж съм ревала заради него и съм предприемала драстични мерки като това да ям само едно пакетче солети на ден или две бисквитки. Ходила съм при личната, защото припаднах в училище заради това гладуване. Кръвното ми тогава беше по-ниско и от самочувствието ми. Щом дори личната ми се изплаши, а тя е желязната лейди.
Имам гастрит от пети клас, въпреки че в последните години не ме е болял стомаха, ако това има нещо общо.
Моля ви кажете дали това ви звучи като нещо нормално и как да го "оправя".
Приятен ден на всички!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0c57a34edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами прави упражнения, за да го стегнеш. Не е нужно да ходиш на фитнес, в Ютюб има милиони клипове с 10-20 минутни упражнения за корем вкъщи на килима. Напиши abs workout for women. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6e9e57349b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей!

Ще ти помогна като млада жена (24 г.), свалила 33 килограма по изцяло здравословен начин с помощта на правилно хранене и добри тренировки в последната една година.

Качих много килограми вследствие на здравословен проблем. Тогава, вместо да се взема в ръце и да си изградя железен режим напук на трудностите в здравен аспект, наблегнах на безразборното хранене като начин на разтоварване и справяне с депресивните епизоди. Както можеш да се досетиш, хаотичното ядене без мисъл (и без движение) никога не е добра идея. И големият отпуснат корем също стана част от картинката...

В момента изглеждам и се чувствам невероятно. По килограми и ръст минавам спокойно за модел. Най-важното... Здрава съм. Щастлива съм с тялото си. Не се ограничавам до смърт. Обичам тренировките и те ме обичат, без да прекалявам и да изпадам в крайности с тях. Мисля, че точно човек, минал през тази житейска школа, може да ти бъде полезен с малко опит.

Да започнем така, с приемане.

1. Приеми факта, че без промяна на хранителния и тренировъчния ти режим нещата няма да стават по-добре. Напротив. Колкото повече време минава, толкова по-отвратително ще се чувстваш. Няма да си по-здрава. Няма да си по-красива. Добрата фея няма да се появи. Няма да изобретят хапче, което без воля и упоритост да смали корема ти.

2. Приеми факта, че "глад" не значи "добра фигура". "Глад" в дългосрочен план значи само едно: необратими здравни и психологически трудности.

3. Приеми факта, че гладът води предимно до унищожаване на мускулна маса и прилошаване. От него ставаш раздразнителна и мека. Мускулните ти влакна се разпадат. Целулитът си седи. Кожата ти посивява. Ноктите ти се чупят. Мека, целулитна жена с голям корем и кофти настроение не значи красота. Значи човек с проблем. Сериозен проблем, за който ще плати твърде скъпо.

4. Справи се с настройката "не всички, които не тренират, имат моя корем". Приеми, че си предразположена към тази телесна структура, но какъв ще бъде крайният резултат зависи само и единствено от твоите правилно насочени усилия. Хора с много по-лоша структура от твоята са постигали изумителна промяна. Хора с по-голям и отпуснат корем от твоя след една година ще бъдат стегнати като треньори. Щом те могат, и ти можеш. Въпрос е на елементарни познания за храненето и малко воля.

5. Направи белтъчините свои приятели. Качествено кисело мляко, сирене, яйца, пилешко и пуешко, немазна риба, черен боб, грах, леща... Това е само миниатюрна част от избора, който имаш откъм храни с много протеини вътре. Протеинът храни мускулите ти, включително абдоминалните, и спомага за по-бързото и качествено редуциране на мазнини, казано по най-прост начин.

6. Дай зелена светлина на вкусните, цветни салати, овкусени с не много сол (ако намериш хималайска, супер) и само с половин лъжичка зехтин плюс балсамов или друг вид оцет. Добавяй смело кафяви и черни маслини, мариновани гъби, семена, зелен лук, магданоз, обезмаслена извара. Нека винаги има салата пред теб за обяд и вечеря, започвай първо с нея и да не бъде по-малко 500-600 грама (моите понякога надхвърлят и килограм, просто защото ги обожавам и не мога без свежи зеленчуци.)

7. Ако приемаш газирани напитки, отпиши ги, но само след като прочетеш защо именно са вредни. Важно е да си осведомена за всяка промяна, която налагаш в режима си. Можеш да ги замениш с плодова вода (плодове на парченца, накиснати в кана минерална вода от вечерта, и това в хладилника) или с газирана вода и лимон.

8. Замени белия хляб с черен, но качествен (той е значително по-скъп от обикновения, почти двойно, и е с малко по-особен вкус). Яж по филия на хранене, не повече.

9. Не прекалявай с плодовете. Две праскови на ден са окей, но почти килограм или повече, изядени безразборно между храненията, не са.

10. Внимавай със сушените плодове. Хапвай рядко и по малко.

11. Внимавай с пържените и бързите храни. От тях можеш да се лишиш почти напълно, или ако това ти звучи невъзможно, започни постепенно да намаляваш количествата, докато стигнеш до един дюнер (или един брой вредна храна) на месец или поне на две седмици.

12. Замени тежките масови десерти с веган такива, за предпочитане нискокалорични и прясно приготвени. Ако това е много трудно за теб, поне търси тъмен шоколад със стевия, не обикновен, и яж от него по мъничко, когато усетиш, че имаш нужда от сладко.

13. Движи се колкото можеш повече. Сериозно. Това всеки го знае, но малко хора правят нещо по въпроса. Вземи стълбите, вместо асансьора. Иди на разходка с приятелка на по картонена чашка кафе с мляко, вместо на седящо кафене с висококалоричен шейк в ръка. Танцувай на любима музика всеки ден, дори да е за по 10 минути. Купи си въже и скачай през блока или в твоята стая, ако позволява този вид движение. Пусни си кратки упражнения за начинаещи в интернет и ги изпълнявай съвестно всеки ден, дори да са само за по 10 минути. Гарантирам промяна още първата седмица. Ако искаш да забързаш нещата, първата седмица тренирай 3 пъти по 20 минути. Втората 3 пъти по 25 минути. Третата 3 пъти по 30 минути, четвъртата 3 пъти по 45 минути. Има всякакви упражнения за начинаещи, в които упражнения са включени всички мускулни групи и няма начин да не стегнеш и корема. Само за един месец ще задобрееш много, ще станеш много по-гъвкава, по-слаба, с по-малко мазнини, видимо по-прибрана коремна област (ако не и доста по-стегната), кожата ти ще бъде по-чиста, а самочувствието значително по-добро. Дай си малко време и ще видиш промяна, която ще те накара да погледнеш на себе си и навиците си по коренно различен начин.

14. Помни златното правило на всеки диетолог и инструктор: "Диета без упражнения = отпуснато тяло. Упражнения без диета = я има резултат, я няма." За да се топят мазнините трябва хем да се потиш здраво, хем да се грижиш какво хапваш преди и след това. Съчетай здравословното хранене с много движение, иначе няма да се получат нещата, или ще се получат, но с твърде минимален резултат, и отново ще бъдеш разочарована.

15. Колкото и да ти е трудно в момента, приеми, че тялото ти е проект. И като проект, какъвто е, ще изиска от теб три В: Време, Воля, Внимание. Време, за да се случи магията на промяна. Воля, за да не се откажеш от новия си начин на живот. Внимание към това, което ядеш и пиеш. Яж често, но по малко. Никога не трябва да си съвършено сита, но и никога не бива да си гладна и озверяла за храна. Трябва да усещаш приятна лекота, енергия, желание за живот. Пий поне по 5 чаши чиста вода (с лимон, по желание) всеки ден. Стани приятел на зеления и билковите чайове. Ако използваш захар за кафето, купи си таблетки стевия от аптеката. Вкусът е същият, калориите са 0. Яж цветна и жива храна (много зеленчуци, качествена риба и млечни продукти), не храна в шумящи пакетчета със съмнително съдържание. Заменяй сладкишите с плод или няколко парченца черен шоколад, защо не и чаша нискомаслено (1.5%) прясно мляко с голяма лъжица какао? Прави си упражненията редовно и най-вече съвестно, дори когато ти се струва, че няма кой знае какъв ефект, че ти е все тая и че явно ще си останеш такава. Повярвай ми, и аз не свалих 33 кила за два месеца. Всичко, което ти се случва и ще ти се случи, е въпрос на воля и желанието да устоиш, вместо да теглиш една майна и да захапеш мазната баница.

16. Внимавай със солта, която приемаш. Яж колкото можеш, по-малко сол. Яж диня, пъпеш, праскови, варена тиква (по 200-300 г. на ден). Яж много краставици и салати, овкусени с много магданоз. Това са отводняващи храни, които помагат тялото да остане хидратирано, а водата, задържана извъклетъчно, да се изведе по естествен път от организма, следователно и физиологичното подуване ще намалее.

17. Купи си (мулти)витамини с основна съставка магнезий. Дефицитът му силно се отразява на всяко коремче (и на плоските също).

18. Помоли близък да ти вземе точни мерки с шивашки метър на корема, точно сутринта, в която си готова да започнеш с новия си начин на хранене. Запиши сантиметрите в бележки на телефона си. След месец нека същия човек те измери отново сутринта на гладно, след като си минала през тоалетната. Така ще знаеш какво се случва с тялото ти и колко сантиметра си на минус.

Пожелавам ти успех!

Вярвам, че пред отчаянието и мързела,
по-добрата алтернатива е изборът да започнеш на чисто и да подплатиш този избор с реални ежедневни действия!
С теб съм!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 981f01e5c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Яж салата с пилешко или някакво друго месо което предпочиташ-без свинско, с това се храни. Опитай се да правиш reverse crunches- потърси в интернет. Поне по 20 на ден- не е много просто опитай. Опитай се да намалиш глутена- точно солетите и бисквитите които ядеш са вредни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0265d37561
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вместо да седиш тук да се оплакваш и оправдаваш.Прави кето режим помогнал е на много хора и на мен също.Сама осъзнаваш,че си голяма и имаш корем ,не ммисля,че е мястото тук за самосъжаление.Всеки има различен ген,не се става слаб с мрънкане

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 72bb2105f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Коремни преси, клекове и ограничения на захар и тестени изделия

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9fb13a05cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Фитнес и режим! Братан

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: acedc8e268
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Корема колкото и да го третираш с тренировки диети и тем подобни имало ли го е и да отслабнеш кожата ще виси като престилка.Колкото и да искаш да криеш че го е нямало няма да ти се получи

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ec20e15110
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Кво я нападнаха накои все едно момичето е слон.

Авторке, коремът ти е така, заради многото диети и лошо хранене. Диети = бедни хр. вещества и фибри, намаляване на полезните чревни бактерии. След диета, тялото наново започва да изгражда загубеното, а това е е процес, не става мигновено. Когато хапнеш се подуваш, защото червата ти не могат да се справят с храната, тъй като са нужни ензими за разграждането й, вместо това, има едни бактерии, които се хранят с различни видове захари, а в почти всяка храна има захари - естествени, точно тия бактерии те издуват. В заключение - включи ферментирали храни в менюто си - богати на полезни бактерии. Също, хапвай една люта чушка преди хранене, за да се активира отделяне на солна киселина, дори е полезно за гастрита, колкото и да е нелогично.
Яж повече салати, ферментирали храни, никакви глупости, яж яйца, не яж храни с целулоза в момента, защото ще ти е трудно, не яж бобови в момента, намали солта (1с. л. има 10 гр. сол), нужни са ти 3 гр. до 6 гр. ако спортуваш активно. Пий течности, но без кафе, чай, алкохол и газирани/сокове (дехидратират и подуват също като многото солена храна). Намали въглехидратите, но лошите, иначе си яж картофи и ориз, например. Не смятам, че трябва се яде като за диета където един елемент е доминиращ. Яж от всичко (без опаковани и полуфабрикатни глупости), но следи добавените захари, мазнините и солта в храните. Храни се до 19 ч.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d30227844d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 7, момичето тежи 53, не 153 килограма! По-леко с невалидните аргументи, негативното мислене и псевдо-пророчествата кое как ще й вис!

Самата аз свалих повече от 30 килограма и няма помен от лошата ми някогашна форма. Познавам човек, мой колега, който свали 70. Седемдесет килограма. Цифром и словом, да. Коремът му висеше. Някога. В момента е в идеална спортна форма. Със съвършено плосък корем и с видими мускули.

Момичето пита как да подобри визията и самочувствието си, не е искала да й пишат хора с комплекси и нулево знание за храненето, целящи да я смажат и демотивират.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 92b1e2eced
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, ти няма нужда да спазваш строги диети, режими и разни такива, защото както каза ти самата получаваш припадъци от гладуване и организма ти не е окей с това. Ти си 165 см и 53 кг, това е перфектно, не ти трябва да гладуваш. Яж нормално, но не се тъпчи и не яж в големи количества, пий поне по 2 литра вода на ден, даже можеш да потърсиш колко вода трябва да пиеш според килограмите си. А за да стегнеш корема си, можеш да си правиш вкъщи упражнения за корем, в интернет е пълно с такива видеа. Според мен изглеждаш много добре, но на тези години се влияеш от околните и тяхното мнение, с годините това ще поотшуми.

А вие хора какво я нападате веднага режими, диети, тежки тренировки, все едно е 100 килограма, толкова повърхностно мислене, за вас колко е нормално да бъде тежко едно момиче 40 кг ли??? Не виждате ли че строгите режими за нея са вредни за здравето ѝ??

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker