Стоя все в къщи. Искам съвет. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Стоя все в къщи. Искам съвет.
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 2310 пъти
Аз по цял ден си стоя в къщи, просто няма какво да правя! Омръзнало ми е на всички някой да му звъни да излезе а пък на мен едно здрсти да не кажат. В смисъл имах много приятели, постоянно излизахме, карахме колелета, тренирах.... всичко поне за мен беше наред. Дойде седми клас, учене, гадни оценки, абе най- нормални неща, и накрая имах 6. 00 на матурата по математика, влязох там където исках и всичко уж беше наред. През учебната годината докатоучех се оказа че всички са "пораснали" и лека полека изгубих влиянието си и с едни се скарах спряхме да си говорим абе нормални неща. Обаче дойде лятото два пъти излязохме и повече не сякаш времето спря, никой не звънеше, аз също и така мина лятото, бях си в къщи. Започна ичилище и останах разочарован от новият си клас, повече от половината бяха момичета, ама не красиви, симпатични или умни момичета, а едни прости грозни преписвачки, момчетата бяхме малко нечетен брой, и някак си между капките останах без човек в класа с който да сядам. Това при нас е много зле. Има какви ли не хора, добри момчета са и т. н. Проблемът е че вече седя само в къщи, просто най- много да пиша по вайбър ЧРД... , защото никой не ми звани не пише, сякаш са ме забравили, не тренирам защото няма какво и къде, къде ще излеза лятото сам в моят малък град, да ми се смеят... аз винаги съм си бил по срамижлив но винаги съм имал приятели и то от най- готините. Все по рожденни дни ходех, кино, парка абе общо взето живот си живеех. Ама като се замисля вече няма някой който да не пуше или пие, не евярно че никъде не са ме викали, просто старите ми приятели са станали просто хора които като излязат само пият и пушат по барчетата като всички други де. А пък родителите ми си мислят че нямам приятели, а пък просто никъде не излизам, защото просто няма хора с които да ми е яко. Много ме дразнят хора които все стоят у тях си, ама те си имат къща в предградията, и голям мерцедес джип и т. н.
Ядосвам се че нямам примерно брат или сестра, нямам братовчеди... да птиятели имам но вече не ходя никъде.
Въпросът ми е и вие ли сте така. Колко пъти излизате в седмицата. Абе пишете каквото си искате. Чуствам се прецакан. Да знам че има хора които няма какво да ядат ама все пак. Не е цвете за мирисане живота ми. Извинете за грешките, пиша от телефон и нямам много батерия... разбрахте ме... ако ще има възрастни философи може да мина и без тях.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: c8ae9225f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Здравей, аз съм от Варна, на 36 г., обичам да ходя на концерти, имам и камера, с която ги снимам, а и по този начин не оставам незабелязан, някои си мислят, че съм от някоя телевизия, казвам им, че не съм, някои хора ми искат телефона за контакти и си ги разменяме, за да се уточним как да им изпратя записите! Общо взето, това обичам да правя, когато има концерти или нещо друго из града! Ходя си сам, наскоро се запознах с една жена в магазина, казах й, че не съм като другите, тя се зарадва много, разбра, че съм контактен, защото както ти спомена, твоите връстници пият и пушат и друго не знаят да правят, не обичат фолклора, а едва ли са се качвали на военен кораб, за да го разгледат и екипажа да им обяснява кое за какво служи-напр. едно от оръдията може да изстрелва ракети до 20-30 км. С една дума-пройдохи! Нямам работа с такива, добре, че и ти нямаш, защото си ги разбрал, че тези хора не стават! Просто не обичам да си губя времето с неподходящи хора и неща! Има ли концерт, там съм!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 074bc221da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Здравей! Искам да споделя, че се чувствам по същия начин това лято. Просто стоя у нас и се чудя какво да правя. Момиче от Пловдив съм, не е като да няма никакви забавления и развлечения в моя град, но просто няма с кого да се насладя на летните дни, които вече честно казано си заминаха, да не се заблуждаваме. Имам брат, учи в чужбина, имам и братовчеди, които живеят в други градове. Слушам прекрасна музика, мила съм, забавна и сравнително общителна, но сякаш съучениците ми не се сещат много за мен, разбираш ли... очаквам училище с нетърпение, там няма да ми е скучно в никакъв случай, прекарваме си много забавно, обаче лятото хич ни няма. Съветът ми е ти сам да потърсиш приятелите си, вместо да чакаш те да ти звъннат. Ако прояват интерес, излизайте си, ако ли не, опитай се да разбереш защо някой би странил от теб. Знай, че ти си уникален, и заслужаваш да си щастлив

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3fb20e9cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И аз съм от малък град и няма с кой да излизам. Имам приятели в друг град и понякога ходя при тях да се видим. И тук имах "приятели" с които излизах, но те спряха да ме викат. За това и аз си седя вкъщи и рядко излизам до магазина например и това е.

Момче на 16

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f68debbf55
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Автора: Да факт е че има много начини да излезем с приятели, ама някакси всички познати са дегреданти, едните стоят по цял ден да гледат аниме, а други излизат само и единствено за да пият.
Просто спряха да ме канят. То по принцип почти няма теми по които може да си говорим.
И съм сигурен че ако не бях в сравнително малък град, щях да има какво да правя. Ама просто... и на училище, нямаш варианти правиш каквото и те... ама някакси при момичетата е далеч по- лесно... аз тях не ги разбирам от какво се оплакват
Благодаря за отговорите

Момче на 16

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 22c05ea67e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз като бях 14-15 годишен, едно лято си контузих коляното, и трябваше известно време да нося гипс. А тогава редовно излизахме да играем мач. Приятелите спряха да ме търсят, защото знаеха, че няма как да играя, и така започна моята лятна самота. Това беше преди повече от 12 години.
Те и моите приятели хич не бяха такива.
Всичко се промени когато завърших училище и се преместих да уча в друг град.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ee43608af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз съм по същия начин. Цялото лято прекарах вкъщи. По близките ми приятелки живеят в други градове и просто не им се пътува за да се видим за 1 час. Различна съм, смисъл не пуша, не съм фен и на алкохола, нямам мерак за дискотеки а всички в големите градове само от това се интересуват. Та в крайна сметка по-добре сам отколкото с неприятни хора
(Момиче 18)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 6aabcabaf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз съм на 29. От години нямам приятели. След като станах на 15 и смених училището. Имам само гаджето ми. Той ми е всичко, но е от друга държава и се видждаме през 2 месеца за за по 5 - 10 дни. С него споделям всичко. Пишем си всеки ден постоянно. Иначе съм на работа през деня и вечер вкъщи. Работа - вкъщи и това е. Нямам приятелки. В университета имах но след това всеки пое по пътя си. По някога ми се иска да има с кой да изпия по едно кафе. Малък квартал сме и всички ме познават. Ако се разхождам ме питат бабите къде отивам. Преди разхождах кучето. Сега е мбого старо и неможе да ходи. Кофти е без приятели и без да излиза човек. Чакам с нетърпение да дойде време да се видим с приятеля ми. Той има много приятели и те станаха и мой и така

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d031c1507e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ами канете хора и проявявайте инициатива. Не енугно вас да ви канят.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 491aac72d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абсолютно те разбирам.

Долу-горе по същото време и моите приятели "пораснаха". Явно смяната на училището кара много хора да се променят, за да могат да се впишат в новата среда. Преди това излизахме да тренираме, да караме колелета, събирахме се по къщите да играем плейстейшън или на компютъра. Обаче някъде към 8 клас всички "пораснаха" и започнаха да пият, пушат и тн. На мен това не ми хареса. Излизах отвреме-навреме с тях, но примерно на две седмици веднъж, нещо такова. Реших, че не искам да се правя на животно почти всяка вечер.

Дълго време се чудех какво да правя през свободното си време - ами започнах да мисля какво ме кефи. Открих, че се кефя на музиката, на барабани и китари, синтезатори и тн. Измолих нашите да ми дадат малко пари за уроци по барабани. Напреднах там, после лека-полека разпитах (или каквото съм чувал отпреди) за разни хора дето свирят на китари. Абе общо-взето се събрахме една групичка хора да свирим, да си правим кефа. От там станахме и нещо като приятелска групичка. Свирехме и на няколко концерта на училището до 12-ти клас чак. Не беше зле. Паралелно се записах и в някакви студентски организации (ама не ротари, а няква подобна, макар че ротари не е зле). И те така... после студентството ми мина доста по-социално, защото целият випуск в този факултет бе малък и всички се знаехме и живеехме на общежитие.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d15b6239b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Същия съм и аз по цял ден в къщи

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: cfc5ab5f7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   И аз съм така, но не го считам за проблем. Ако обаче на теб ти се излиза, остави тези стари приятели, на които не им се занимава с теб, и започни да се запознаваш с нови хора. Има клубове по интереси, езикови школи, спортни клубове... избери си каквото те влече и се запиши, ще срещнеш хора със сходни интереси и на същата възраст. Някой път може и сам или с роднини да излезеш, а и няма лошо да поканиш стар приятел, когото отдавна не си виждал. Ако стават насила нещата, ще се откажеш, но пък може пък да ви се възвърне старата връзка. Вероятно в обкръжението ти има хора, които си струват, опитай да завържеш разговор по някоя тема, която е интересна и на тях. Например можеш да работиш по проект с някой съученик и да го питаш какво му харесва и какви хобита има, може да се окаже, че доста си приличате.
П. П. Знам, че темата е стара, но се надявам да помогна на хора в сходно положение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker