Живей докато си млад! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Живей докато си млад!
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1125 пъти
Здравейте, 11 клас съм и изкам да попитам всички възрастови групи, какво ги кара да кажат заучената фраза, живей си живота докато си още малък... аз вече не съм малък но все пак.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 07335ee6ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Означава, че ще почнеш работа, ще плащаш сметки и кредити, ще се грижиш за семейството, ще прекарваш време със съпругата си и с децата и дори и да искаш да направиш нещо или няма да имаш време, или пари. Сега разполагаш с времето си изцяло за себе си. Същото важи и за парите.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 28ebdc986a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това, че докато си малък не осъзнаваш какво е да работиш и да имаш 20 дни годишно отпуск, а не 3-4 месеца ваканция. Почваш да имаш деца, грижиш се нон стоп за тях. Домакинство, пазаруване - пак в предполагаемото свободно време. В предполагаемото свободно време - грижа за възрастни родители, баби и дядовци. И това ако го слушаш не мислиш как имаш малко време и в това време вместо да починеш трябва да огрееш - тоест пак да работиш. Но когато ти се случи осъзнаваш колко е било супер да си 11 клас и как ако можеше да върнеш времето нямаше да се депресираш за глупости и мимолетни любови, защото времето отлита и идва онзи период. Който ако мога нагледно да ти опиша е като един хамстер в колело, който се движи, но не знае накъде.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 509ed3ee7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Просто трябва да си живееш живота, извън всякакви страхове, предразсъдъци и бариери. Без да се притесняваш и тревожиш за дреболии и да си създаваш фалшиви проблеми.
Живота е да се живее, това е.
Аз като бях на твоите години за какви ли не глупости се притеснявах- ще завърша ли, с какви оценки ще завърша, ще ме приемат ли в университет, няма ли да ме приемат, ще ме хареса ли някое момиче, няма ли да ме хареса и тн. Сега като се връщам назад във времето и направо ми става смешно за какви простотии съм се измъчвал.
Хапвай, пийвал, е@и к@рвите, носи си новите дрехи и това е.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 18f05a9df9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз направих 33 на скоро и мога да ти кажа - от много нямам енергия и желание да се влача по завадения всеки ден, на дискотека ходя един път в годината и то ако не накарат на сила.
Като бях на 18 - 19 - 20 посещавах дискотеки поне 2 пъти в седмицата, останалите дни бяха на домашно парти :)
Сега в 11 часа вечерта гледам да съм се изкъпал и заспал :)
След 30 живота приклюва.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 79a4a693ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ами има нещо вярно в тази фраза, защото в живота на младия човек има неща, които никога на по-късен етап няма да се повторят или поне не под същата форма. Веднъж имаш възможност да изживееш тръпката от първите си любови, срещи, излизания, купони. Ученическите години също са период от живота, чиято емоция не можеш да преживееш по същия начин на по-зряла възраст, обременен от много повече ангажименти и отговорности. Младостта се асоциира със свободата, с липсата на дълг към общността. Разбира се, и възрастните могат да се чувстват свободни и щастливи, но докато човек е млад изпитва едно любопитство, един адреналин, една сладка тръпка към непознатото, тъй като тогава нямаме все още достатъчно житейски опит и всичко ни се струва ново и интересно.
Ето затова младостта е нещо незаменимо.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 8d32ba19b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Всичко е хубаво, когато го изживяваш, кгоато му е момента. Изпуснеш ли момента, после и да го изживееш, не е същото.

Аз докато бях ученик, все си виках "Един път да порасна, да си създам семейство, дом, да си имам нормална работа, ехееее кой като мен". Виждах младостта като бреме, като нещо, през което трябва възможно най-бързо да мина. И само учех, не излизах много, само и само да вляза в университет и да си уредя живота.

Е, хубаво, завърших, създадох дом, семейство, кариера. И какво сега? Сега гледам младите как изживяват първите си трепети, как се радват на първите си придобивки, колко непринудени са. Викам си "да се еба в простия, защо като бяха ученик, не се наслаждавах така на нещата". Сега няма как да е същото. Обичам жена си, но подобни трепети аз никога няма да изпитам повече. Подобно спокойствие мама да носи, тати да меси аз никога повече няма да вкуся. Сега аз съм татито и аз трябва да нося. Нямам право да проявявам слабост, колкото и трудно да ми е на моменти. Нямам право като ми стане криво, да седна и да поплача, защото детето ми ще се разстрои, а жена ми ще каже "какъв мъж си да плачеш да плачеш за глупости и как аз да съм силна, щом опората на семейството плаче". Сега не мога да си позволя днес ако ме мързи да не уча. Всеки ден трябва да ставам рано, да карам детето на училище, да работя 8-9 ч да въртя геврека още 1-2, да взема детето, после да го карам на тренировки, ако има трудности да говоря с него, да го подкрепя, да помагам за домашни, вкъщи постоянно има нещо за вършене и т.н. Аз не мога като в ученическите си години да кажа "днес ми се цъка игри цял ден и шефа съм го ебал у гъза"

Но пък от друга страна ей го живи и здрави сме, аз мисля как да изкарам повече пари, как да имам повече време за себе си и т.н. Утре ще съм пенсионер, ще имам време, но няма да имам здраве. Децата няма да са до мен, всеки ще е забил на някъде. Тогава пък ще си казвам "да се еба в идиота, защо не се наслаждавах на децата си, на здравето си, а пак мислих какво нямам".

Те затова будистите казват, че трябва да изживяваш и цениш всеки момент сега. Не какво е било преди, не какво може да бъде, а сега. Защото такива сме хората, все живеем в миналото или бъдещето, но почти никога в единственото реално време настоящето.

Повечето хора умират, без да са изживели един миг истински и в реалния момент. През целия си живот е бързал да порасне или се е кахърил за изгубеното минало. Та това важи не само за младите. Ако мислиш, че утре ще ти донесе повече щастие и не можеш да си щастлив още днес, то и утре няма да си щастлив, защото навика остава - утре ще мислиш за вдругиден.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0dd691eeca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако имаш пари(дефакто родителите да са ти богати живота може да си го живееш когато си поискаш) ако нямаш дали си на 15 или на 30 си е все същото, Живот се живее с пари.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e12dd801f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Виж сега, за всяко нещо си има възраст. Няма вариант да станеш на опредена възраст, да се затвориш у вас и да се откажеш от живота. Въпросът е да знаеш кога и какво да правиш, защо е смешно 50 годишен да се прави на тийнейджър. Така, че ЖИВЕЙ ДОКАТО СИ ЖИВ!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 9cb0a74d1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 6 изключително добре и подробно ти е описал ситуацията. Аз съм на 21. Тази година специално много пътувах, бях в няколко държави. Не учих тази година в университет. Не работих почти. Защо? Защото не исках да работя, исках да пътувам, защото сега има кой да ме финансира и да ми помогне - родителите ми. Имат сега - дават ми. Няма да е все така. Сега имам тази възможност - хем да пътувам, хем на чужди разноски. Някога като си намеря сериозна работа, може и да имам пари, но няма да имам време. Може и да нямам енергия. А пък като имам 2-3 деца, едно пътуване вместо 500-1000 лева максимум, ще ми стане минимум 2000. Абсурд. Сега я имам тази възможност, сега съм жива и здрава, сега има кой да ми даде парите. Някога не се знае нито дали ще имам пари, нито дали ще съм здрава, нито дали изобщо ще съм жива. От утре започвам университет вече, няма да имам същото свободно време, но пък за сметка на това няколко месеца си изкарах супер!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker