Майка не спира да ми рови в чантата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120497)
 Любов и изневяра (29536)
 Секс и интимност (14293)
 Тинейджърски (21841)
 Семейство (6421)
 Здраве (9544)
 Спорт и красота (4684)
 На работното място (3125)
 Образование (7270)
 В чужбина (1640)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1729)
 Други (18349)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Майка не спира да ми рови в чантата
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1037 пъти
Здравейте. Момиче на 17 съм. Майка ми не спира да ми рови по чантата, торбите, шкафове. Аз попринцип много мразя някой да ми рови в нещата, изключитрлно неприятно е. Когато съм я забелязвала съм и правила забележка, а тя се прави, че не ме чува и продължава. Тази сутрин като се събудих видях, че пак е ровила в раницата ми с която бях на гости. И я питах кво търси в мойта раница. Тя ми каза, че дърсила спрей против изпотяване, при положение че на секцията ми има 4 такива :д Изключително неприятно ми е, аз не съм на 10. Да си представим че имам неща, които не искам да вижда. Друг път се караме за нещо и ми грабва веднага чантата да рови ОТНОВО, аз започвам да я дърпам, не щот имам кой знае кво, просто се вбесявям някой да ровиии.. казвам ии нямаш право да ми ровиш в личното пространство а тя продължава с нейното. Според вас нормал ли е това

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5c40cf21e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не, не е нормално.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d3e502deed
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не я знам какво търси! Лъже те, за да се оправдае! Майка ти е любопитна и иска всичко да знае, въпреки, че не я интересува! А и като станеш на 18 заминавай на квартира! Ще учиш и ще работиш! А и си заключвай стаята! Не знам майка ти така ли е възпитавана! Да бърка в чужди неща! А и щом си я разбрала, излиза, че е непоправима!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5900a94d42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не е нормално, но сега ще ти обясня какво се случва всъщност. Майка ти просто я гони параноя, че ти си в пубертета и е възможно да употребяваш наркотици, да пиеш алкохол, да пушиш цигари или да разнасяш презервативи навсякъде. Притеснява се. Понеже не е намерила подход към теб, да разговаряте като големи хора, тя е започнала да ти навлиза в личното пространство, за да се успокоява. Естествено, това е напълно излишно, щом ти го знаеш. Отделно, че е безкрайно неприятно, дори и да не знаеш, че тя ти рови из нещата. Да кажем, че примерно пушиш, знаейки как тя ти рови из раницата, никога няма да си оставиш цигарите там. Освен това те дразни това навлизане в пространството ти и ще вдигаш скандали не защото криеш нещо, а защото тя ти няма доверие и се отнася по този начин с теб. Уви, дори и да говориш с нея, това няма да промени нищо. Вариант би било тя да поговори с друг родител или с някой млад човек, който скоро е излязъл от пубертета и може да обясни твоята гледна точка. Това пък няма как да се случи. Изтърпи я още година-две, после ще завършиш и ще хукнеш на някъде. Тогава ще си напълно независим човек. Тя няма да може да ти рови из нещата и дори да го направи и да види нещо, няма да има какво да ти каже.
Моята майка, например, е откривала презервативи в стаята ми. Тогава бях на 18 години. Погледна ме и аз просто ѝ казах, че е по-добре да имам и трябва да е спокойна, че ги ползвам, вместо да изпада в паника. Тя кимна, върна ги на мястото им и продължи да си разчиства. Родителите така или иначе са наясно, че растем. Притесняват се, понякога реагират бурно и правят скандали, но не е от лоши чувства. Разбирам, че се ядосваш, но те съветвам и ти да разбереш нея. Тя няма изведнъж да се успокои, караниците ви не са градивни, а разговорите ви все ще се превръщат в спорове. Стискай зъби още малко, след това ще си независима и никой няма да ти рови из чантите. Като пораснеш всичко това ще ти се струва смешно, а като станеш родител ще бъдеш наясно и със сегашните притеснения на майка ти.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 801b2c1a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не е нормално още повече че си почти пълнолетна на 17 си Кажи на баща ти за постъпката й

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 3ef4b561c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз мисля, че това не е нормално. Тя явно търси презервативи, цигари, трева или нещо такова. Явно се притеснява да не правиш секс и да не пушиш. Моя близка приятелка има същия проблем и си сменя бравата на нейната стая и има ключ от нея и като излиза си заключва стаята и така майка й не може да влиза и да рови. Направи това докато майка ти е на работа и бъди сигурна, че ключа винаги е в теб и тя не може да си направи копие. Като те пита защо си го направила, просто й кажи, че си взела крайни мерки.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 92ac3efe62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката : Когато не и давам чантата започва да ме бие. Аз нямам кой знае кво в чантата повечето са касови бележки и такива тъпотии. Нямам нищо, което се притеснявам да не набара, ама е ужасно дразнещо. Вчера се прибра с баба и с влизането ми взема чантата при което аз я дръпнах и не я пусках, след това се намеси баба ми и ми срязаха презрамките на чантата. Започнаха да ме наричат с обидни думи при положение, че в чантата нямаше нищо освен ключ, телефон, дюнер, пари и някви визитни картички. След това ме наби с една точилка целия крак ми е син и ми взе телефона и 60 лева които си бях събирала от закуски цял месец. Баща ми се обади, започна да ми крещи как няма да давам чантата си и ми каза че ако дойде ще ме смаже(в командировка е )

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e11d904c0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен майка ти, се тревожи за теб. Може да е чула нещо и да се притеснява. Щом НИЩО лошо, нямаш защо толкова не и даваш? Но ти явно криеш нещо за да не даваш ТОЛКОВА МНОГО. Тя ти е майка, ИМА право да гледа в чантата ти. ТЯ ти е купувала всичките ти чанти, от къде на къде ще се държиш толкова лошо с майка си? Докато си в НЕЙНИЯ дом има право. Има право и то на много други неща, дръж се по-мило с майка си. Какво е това отношение от тебе? Ако и даваш чантата, тя ще се успокои и ще ти има доверие и съм сигурна, че в един момент ще спре да я гледа. Но толкова да не даваш.. значи ти криеш нещо и жената го усеща.
;/

Хелга

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6242ffeaaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ужасно е. Моята майка беше по-дискретна, но също толкова любопитна. Давай й чантата, щом ти създава такива проблеми. По-добре така, отоколкото да те бие. Като завършиш училище, ще се изнесеш. Когато си пълнолетна и се издържаш сама, няма нищо да ти проверява, защото няма да го допускаш. Проблемът е преди това.
Точно два пъти съм по-голяма от теб и ми е много добре откакто не живея с родителите си, защото постоянноо ме ограничаваха. Изнесох се на 19, когато отидох да уча, но истинско спокойствие намерих на 20, когато започнах първата си работа. На 21 вече се издържах сама и копче не можеха да ми кажат. А в момента дори им пращам пари и се стараят да са много мили с мен.
Основният проблем за твоите родители е, че те не те приемат като голям човек и не ти имат доверие. Когато осъзнаят, че си съзнателна и няма да пропаднеш, ще се държат зряло. У нас в България е пълно с невъзпитани и ограничени хора, които се размножават и пренасят всичките си проблеми върху децата си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker