Какво ми става... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120501)
 Любов и изневяра (29536)
 Секс и интимност (14292)
 Тинейджърски (21841)
 Семейство (6421)
 Здраве (9544)
 Спорт и красота (4684)
 На работното място (3125)
 Образование (7269)
 В чужбина (1640)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1729)
 Други (18349)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Какво ми става...
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1183 пъти
Хора, нуждая се от помощ! Най-вероятно професионална, но все още нямам възможност и може би на малко по-късен етап ще посетя психолог. Имам проблем. Не знам какво се случи с мен, попринцип съм много лъчезарно, весело, добро момиче, но напоследък нещата изобщо не стоят така. Постоянно съм изнервена, на моменти чувствам и агресия. Всичко ме дразни(само да спомена, че не съм в пубертетските години) и до такава степен се изнервям, че се чувствам адски изтощена и физически. Никога не съм приемала нещата така, винаги съм била положителна. Може би чашата ми е преляла или и аз не знам, но знам, че поведението ми не е нормално, а и аз се чувсвам адски зле. Нещата, които може би са провокирали това мое поведение са, че се чувствам много отхвърлена и неразбрана. Не знам как да се социализирам с повече хора, не намирам общ език, държа се дръпнато, а искам нови запознанства. Усещам завист към моите приятелки(нещо което преди ми беше непознато), които постигат нещо в живота си, защото аз съм неудовлетворена от своя и нищо не успявам да направя. Не чувствам емоционалност и привързаност от моето семейство, почти по никакъв начин не са заинтересовани от това какво се случва с мен и това ме напряга още повече(те са си такива попринцип, но явно аз за всички тези години не съм свикнала). Толкова съм отвикнала хората да показват емоции към мен, че когато приятеля ми го прави аз отново се напрягам... Опитвам се да го променя, да го направя такъв какъвто аз искам. Дразня се на всичко, което в моите мисли прави "неправилно", а знам, че това е адски грешно, но не мога да се спра! Той е доста различен от мен-не търси одобрение, не се съобразява с хората когато не му изнася, а аз съм точно обратното. Просто толкова отчаяно искам да бъда приета, искам любов, искам да не съм различна, а дори не мога да си обясня защо... Знам само, че няма да издържа така дълго, сама си вредя и разрушавам психиката и здравето си. Много се надявам ако някой е изпитвал същото да сподели своите методи за преодоляване, защото аз не знам как да изляза от тази дупка и да бъда предишното лъчезарно момиче. А ако няма такива- просто да излея нещата, които ми тежат. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: fcf2d5dbe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   " Нещата, които може би са провокирали това мое поведение са, че се чувствам много отхвърлена и неразбрана." - за това е любовта моме, точно тук е силата й. Намери си любимо същество- не уточнявам мъж или куче, но да ти бъде любимо и тогава ще изгрее слънце и в твоята душа, всичко друго е временно!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 3b27dd8336
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спортувай

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 111cbe382d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз в момента преминавам през подобен период, но с разликата, че нямам приятел и семейството ми е даже прекалено загрижено за мен. Измъкване има, но знай, че ключът към това е в главата ти, там, откъдето идват и проблемите. От факта, че постоянно търсиш одобрение от другите, мога да заключа, че имаш сравнително ниско самочувствие. Парадоксът е, че най-способните и интелигентни хора страдат от това. Търси начини да докажеш не толкова на другите, колкото на себе си, че си успешен и заслужаващ респект човек. Започни от нещо малко, например да си разграфиш следващия ден така, че да изпълниш максимално много задачи. Накрая ще се почувстваш удовлетворена и дори горда от себе си. Поставяй си все по-високи летви, докато не събереш достатъчно увереност (все пак трябва да се ходи по земята, а не да се лети над нея). Друго нещо е, че трябва да спре да ти пука за хорското мнение. Знам колко клиширано звучи, но нямаш абсолютно никаква нужда от него. Каквото и да направиш или кажеш, все някой няма да го одобри. Ако нещо ти харесва, било ти хоби, работа или дори дреха в магазина, то трябва просто да го направиш без да се интересуваш какво ще кажат другите. То си е за теб, но все пак обмисляй добре всеки ход. И последно - за да спреш да завиждаш, погледни всичко, което притежаваш. Ето например имаш дом, храна на масата, получаваш любов от приятеля си, имаш възможността да пишеш тук. Някои хора нямат и това. Ти си много по-щастлива, отколкото си мислиш, само повярвай, че е така. А за социализирането - колкото и неприятно да звучи, трябва да изпадаш възможно най-често в социални ситуации, за да се научиш да се отпускаш по-лесно сред нови хора. Щом вярваш, че вътре в теб има позитивно и весело момиче, значи ще станеш изключително приятен събеседник, щом го освободиш. Както казах, преминавам през такъв период, има моменти на подобрение, има и на душевно падение и отчаяние, има и периоди на застой. Но тези истини са в главата ми през цялото време и веднъж щом успея да преодолея някое от тези състояния, излизам от ситуацията още по-горда със себе си и самоуверена. И ти го можеш! Желая ти от сърце да се измъкнеш бързо и помни, че не си сама! <3

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker