Родителите ми разбраха, че пуша - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120502)
 Любов и изневяра (29537)
 Секс и интимност (14293)
 Тинейджърски (21841)
 Семейство (6421)
 Здраве (9544)
 Спорт и красота (4684)
 На работното място (3125)
 Образование (7273)
 В чужбина (1640)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1729)
 Други (18350)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Родителите ми разбраха, че пуша
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1668 пъти
Здравейте, пише момиче на 15 години.
Днес родителите ми разбраха че пуша. Попринцип всеки ден след училище се събираме с приятелките ми да изпушим по една цигара, но този път баща ми реши да ме вземе с колата като изненада, но всичко се обърка. Той ме видя как пуша и просто се провикна от колата-, , Ела, тук веднага''. В този момент аз изтръпнах и хвърлих цигарата, нямах избор и отидох при него. Той само ми каза да се кача в колата и да му дам телефона ми. Аз му го дадох и докато се приберем не спрях да му се обяснявам, но той се преструваше, че ме няма в колата. Но като се прибрахме стана страшно. Той каза да седна на дивана и извика майка ми и докато й обясняваше какво е станало аз треперех и се молех тя да ме защити. След това тя не ми обели и дума, а просто си отиде в спалнята. Баща ми си свали колана при което аз изтръпнах и тръгнах към стаята си, но тате каза да се върна и да се обърна с гръб към него, аз не го послушах разбира се, но той ме хвана и почна да ме бие зверски и ме заключи в стаята ми и каза, че всяко нещо си има последствия. Една седмица не ми даде да излезна освен до тоалетна, той ми носеше само храна и ми казваше колко страници трябва да науча. А днес просто ми върна телефона, но ми звъни през 5 минути да види какво правя, а майка ми забрани да излизам до втория срок.
Не знам какво да правя, знам че не съм права но те прекаляват. Имам чувството че ме мразят, не знам как мога вече да имам нормални отношения с тях. Ние изобщо не си говорим, баща ми не спира да ми се кара и да ми казва че до 18 годишна няма да излезна от вкъщи. Чудя се как да избягам, като те непрестанно ме следят какво правя.
Моля за съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 26b7bbdeb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прави са. Това е най-гадният навик, който имам. Почнах да пуша преди 2-3 години... може би малко по-голям от теб. Но разликата тук е, че не ме хванаха, а аз им казах. Нямаше никакви драми. Баща ми е заклет пушач, а майка ми също припалва от време на време. В момента си пуша на балкона с него :)
Опитай да говориш с тях... Че си спряла вече... Не очаквай да ти се размине бързо. Виждал съм по-лоши случаи от твоя.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 77787d9c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Позата е била благоприятна за друго, възпитателния ефект от което би бил доста по-силен, дълготраен и всепроникващ.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 3835588422
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Никога не бих се зарадвал да разбера, че дъщеря ми пуши, ако ще и над 18годинида е. Първо цигарите смърдят ужасно и по-лошото е, че са страшно вредни. Няма нищо Яков това едно дете да пуши, а е грозно. Знаеш ли на какво ще заприлича лицето ти след години?
Баща ти е прекалил с боя, но си заслужаваш завишения контрол и строгостта. Боят категорично не е решение. Разочаровала си ги, какво искаш? Показала си им, че не са те възпитали добре като родители.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f0fe441337
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тъй. Значи, днес те хванаха, баща ти ти взе телефона и те напердаши, една седмица те пускаха само до тоалетна и днес (отново днес) ти върна телефона... Не разбрах какъв ти е проблемът? D)))

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 81fdd347fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Пфф, няма по-лошо от пушачка. Миризлива, с лош дъх и жълти зъби. Освен това и без пари, защото всичко отива за цигари. Разбито здраве и много отключени болести.

Родителите ти искат да те предпазят от такова лошо бъдеще, към което си тръгнала. Слушай ги, докато ти се развие мозъка и мисленето, защото все още те са по-умни и по-опитни от теб.

И запомни - никой на света, ама абсолютно никой, не те обича повече от родителите ти.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e255dbb0d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Че не е хубаво да пушиш на 15 - не е, но наистина са реагирали родителите прекалено. Баща ти да те бие на 15 за едни цигари...

Трябва да си върнеш доверието им. Лека полека преглътни случилото се, опитвай се да изпълняваш каквото се иска от теб, даже без да ти се каже, и ще почнат да омекват, дъщеря си им все пак. Пък ако не, ще трябва да потраеш до 18 и айде чао.
Но най-добре намери някакъв начин да се помирите.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5d724b3412
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Само на 21 съм, не пуша, нямам дете ама съм мислила ако имам единственото за което бих го била и му се карала много и сигурно да му взема и телефона биха били цигарите. Който пуши трябва или много да внимава някак да не го хванат, или да свиква с последствията щом са го хванали.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 39f65f5e06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ако те мразеха нямаше да направят каквото и да е, след като са те хванали да пушиш :-)

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6d132aeb38
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Виж сега и аз пуша от време на време, започнах на 18. Баща ми не пуши от почти 20 години а майка ми пуши от 16 годишна и нея са я поступвали но това е било по онова време - 80те години. Мисля че баща ти е прекалил когато е свалил колана за да те бие, по - добре е да седне да поговори с теб нормално отколкото да те бие вече не си малка.

Жалко че майка ти не можа да вземе страната ти. Да те питам баща ти друг път посягал ли ти е.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker